Løs problemer i Disk for datamaskiner

Hvis noen av eller alle filene dine ikke synkroniseres mellom datamaskinen og Min disk, kan du følge feilsøkingstrinnene nedenfor for å løse problemet.

Grunnleggende feilsøking

Du kan støte på disse generelle problemene med Disk for datamaskiner:

• Filer synkroniseres ikke mellom datamaskinen og Min disk.
  • Disk for datamaskiner stopper eller avsluttes plutselig.

Prøv å løse problemene med denne enkle fremgangsmåten:

• Sjekk datamaskinens internettilkobling.
  • start Disk for datamaskiner på nytt
  • start datamaskinen på nytt
  • koble fra kontoen din og koble den til igjen
  • reinstaller Disk for datamaskiner
Sjekk internettilkoblingen
Sørg for at internettilkoblingen er stabil. Enkelte brannmurer, proxy-tjenere og andre nettverksinnstillinger kan forstyrre driften av Disk for datamaskiner. Finn ut mer om innstillingene for brannmurer og proxy-tjenere for Disk.
Start Disk for datamaskiner på nytt
  1. Åpne Disk for datamaskiner på datamaskinen.
    1. Mac: På menylinjen øverst klikker du på Innstillinger Innstillingerog såAvslutt.
    2. Windows: På oppgavelinjen nederst til høyre klikker du på Innstillinger Innstillingerog såAvslutt.
  2. Åpne Disk for datamaskiner på nytt
Koble fra kontoen din og koble den til igjen
Viktig: Eventuelle filer som ikke ble synkronisert tidligere, kan ha blitt flyttet til Hittegods-mappen. Den blir slettet når kontoen din kobles fra. Før du kobler fra kontoen, bør du kopiere disse filene til en trygg plassering.
  1. Åpne Disk for datamaskiner på datamaskinen.
  2. Klikk på Innstillinger Innstillinger og så Innstillinger og så Avanserte innstillinger Innstillinger.
  3. Finn kontoen du vil koble fra.
  4. Klikk på Koble fra konto.
    • Hvis filsynkroniseringen mislykkes, tilbyr Disk for datamaskiner å flytte usynkroniserte filer til datamaskinen for å unngå tap av data.
  5. Logg på igjen.
  6. Velg en ny plassering for Google Disk-mappen.
Reinstaller Disk på datamaskinen
  1. Gå til siden for nedlasting av Disk på datamaskinen.
  2. Last ned den nyeste versjonen av Disk for datamaskiner.
  3. Installer programmet.

Sett i gang med Disk for datamaskiner

Last ned Disk for datamaskiner

Viktig: Før du begynner, må du sjekke at operativsystemet ditt er kompatibelt med Disk for datamaskiner.

1. Last ned Disk for datamaskiner:

LAST NED FOR Windows LAST NED FOR MAC

1. På datamaskinen åpner du:
      1. GoogleDriveSetup.exe på Windows
      2. GoogleDrive.dmg på Mac
    2. Følg instruksjonene på skjermen for å fullføre installasjonen.

Installer og åpne Disk for datamaskiner

Installer Disk for datamaskiner

På datamaskinen din åpner du

• GoogleDriveSetup.exe på Windows
  • GoogleDrive.dmg på Mac

Følg veiledningen på skjermen for å installere Disk for datamaskiner.

1. Installer programmet på datamaskinen din.
  2. Deretter finner du mappen «Google Disk» på datamaskinen.

Åpne Disk for datamaskiner.

Når du installerer Disk for datamaskiner på datamaskinen, opprettes det en stasjon i Min datamaskin eller en plassering i Finder som heter Google Disk. Du finner Disk for datamaskiner-filen på ulike plasseringer avhengig av hvilken datamaskin du bruker:

• Windows: Nederst til høyre på skjermen.
  • Mac: Øverst til høyre på skjermen.

Alle nye filer eller mapper du oppretter i Disk eller Disk for datamaskiner, synkroniseres og vises på alle enhetene dine.

1. Klikk på Disk for datamaskiner > trykk på navnet ditt > Åpne Google Disk.
  2. I Min disk eller delte disker dobbeltklikker du på filen du vil åpne.

Logg på Disk for datamaskiner

Dette skjer når du åpner Disk for datamaskiner for første gang. For å logge på:

1. Åpne Disk for datamaskiner på datamaskinen.
  2. Klikk på Logg på i nettleseren.
  3. Logg på Google-kontoen du vil bruke med Disk for datamaskiner.

Løs feilmeldinger

Kan ikke legge til filer i den delte disken
I artikkelen om grenser for delte disker i Google Disk finner du mer informasjon om grenser for delte disker.
Du har lite diskplass eller nesten full lagringsplass
Du må ha nok lokal lagringsplass for å synkronisere filer via Disk for datamaskiner. Lokal lagringsplass inkluderer harddisker og andre flyttbare enheter (USB, eksterne harddisker osv.) som du bruker.
Hvis du får feilmelding på grunn av lite diskplass, må du frigjøre plass på harddisken:
  1. Slett filer på disken som er oppført i feilmeldingen, for eksempel C-stasjonen i Windows.
  2. Avslutt Disk for datamaskiner.
  3. Start Disk for datamaskiner på nytt.
Du kan også løsne filer som administreres av Disk for datamaskiner, og bruke filer som er tilgjengelige uten nett .
Google Workspace-lagringsplassen er full
Hvis du ikke har nok lagringsplass på Google, kan du frigjøre plass eller skaffe deg mer lagringsplass med Google One.
Denne feilen kan også oppstå hvis du prøver å synkronisere endringer i en fil du ikke eier, og eieren ikke har nok lagringsplass. Hvis du vil synkronisere endringer, må du kontakte fileieren og be vedkommende om å overføre eierskapet eller administrere lagringsplassen.
Du har ikke tillatelse til å synkronisere filer
Du har ikke Google Disk-tillatelsen som kreves for å synkronisere endringene du har gjort.
For å synkronisere endringer i disse filene må du kontakte eieren av filen eller mappen du vil endre, og be om redigeringstilgang. Hvis filen eller mappen ligger i en delt disk, kan du kontakte administratoren for den delte disken for å få tilgang.
Datamaskinen tillater ikke at du synkroniserer filer
Disk for datamaskiner trenger tillatelse fra datamaskinen din for å synkronisere filer.
For å synkronisere disse filene må du sørge for at du har tillatelse til å lese og skrive i filen eller mappen.
  • På Windows:
    1. Høyreklikk på filen eller mappen
    2. Klikk på Egenskaper.
    3. Sjekk «Sikkerhet»-fanen.
  • På macOS:
    1. Høyreklikk på filen eller mappen
    2. Velg Vis info.
    3. Merk av for «Deling og tillatelser».
På macOS må du kanskje gi tilgang til bestemte mapper eller til Apple Bilder-samlingen ved å endre «Sikkerhet og personvern»-innstillingene i Systeminnstillinger. Finn ut mer om macOS-krav.
Filene er for store eller for små

Disse elementene kan ikke sikkerhetskopieres til Google Foto:

• bilder som er større enn 200 MB eller 150 MP
  • videoer som er større enn 10 GB
  • filer som er mindre enn 256 x 256 piksler

Hvis filen din er for stor, kan du

• redusere størrelsen på bildet/videoen
  • Slette bildet eller videoen
  • flytte bildet/videoen til en mappe som ikke synkroniseres

Hvis filen din er for liten, kan du

• Slette bildet eller videoen
  • flytte bildet/videoen til en mappe som ikke synkroniseres
Tips: I enkelte apper opprettes det automatisk miniatyrbilder eller andre filer under størrelsesgrensen.
Finner ikke mappen

Gjør dette hvis du har flyttet Google Disk-mappen til et nytt sted på datamaskinen:

1. Åpne Disk for datamaskiner på datamaskinen.
  2. Klikk på Finn i varselet.
  3. Velg versjonen med det nye navnetog såklikk på Åpne.
  4. Google Disk kobles til igjen.

Gjør dette hvis du har gitt nytt navn til Google Disk-mappen:

1. Åpne Disk for datamaskiner på datamaskinen.
  2. Klikk på Finn i varselet.
  3. Velg versjonen med det nye navnetog såklikk på Åpne.
  4. Google Disk kobles til igjen.

Gjør dette hvis du har slettet mappen du speiler Min disk til:

1. Åpne Disk for datamaskiner på datamaskinen.
  2. I varselet klikker du på Slutt å synkronisere denne katalogen.

Gjør dette hvis du ikke vil synkronisere mappen lenger:

1. Åpne Disk for datamaskiner på datamaskinen.
  2. Gå til Innstillingerog såvelg mappen og fjern avmerkingen for Disk og/eller Foto.

Når du har funnet den manglende mappen, tar det litt tid før Disk for datamaskiner fullfører prosessen.

Kan ikke finne enkelte filer i nettskyen
Endringene kan ikke synkroniseres fordi filen er slettet eller delingen av den med deg i Disk er opphevet.
  • Hvis du vil synkronisere endringene, må du be eieren om å dele elementet med deg på nytt.
  • Hvis elementet er slettet, fjerner du det fra synkroniseringsmappen og legger det til igjen.
  • Hvis du ikke vil synkronisere endringene, men du vil få bort feilen, kan du slette filen fra datamaskinen.
Finner ikke enkelte filer på datamaskinen

Endringene kan ikke synkroniseres fordi filen kan ha blitt slettet eller flyttet til papirkurven på datamaskinen.

Du kan synkronisere endringene ved å gjenopprette elementet fra papirkurven på datamaskinen.

Filene overskrider grensene for båndbredde, opplasting eller nedlasting
Enkelte filer kan bare lastes ned et begrenset antall ganger per dag. I tillegg er Disk-brukere underlagt en daglig opplastingsgrense.
I slike tilfeller prøver Disk for datamaskiner automatisk på nytt senere, noe som synkroniserer filen. Hvis ikke må du vente en dag og så starte Disk for datamaskiner på nytt.
Kan ikke laste opp Google-filer

Google-filen du prøver å synkronisere, er skadet. Siden innhold fra Google Dokumenter (.gdocs) og andre Google-filer ikke lagres på datamaskinen, kan de bli skadet hvis du bruker et tredjeparts redigeringsprogram til å gjøre endringer i disse filene. Du kan løse problemet ved å lage en kopi av den opprinnelige Google-filen i Disk på nettet og slette den ugyldige Google-filen på datamaskinen. Det kan hende du må dele filen på nytt med samarbeidspartnerne dine.

Reparer ødelagte kataloger på Mac

Viktig: Du må være administrator for datamaskinen din og skrive inn datamaskinpassordet for å fullføre disse trinnene.

Hvis du bruker Disk for datamaskiner på MacOS Mojave eller High Sierra, kan tillatelser som kreves for å synkronisere Disk-filer, bli ødelagt.

Slik løser du dette problemet:

1. På datamaskinen klikker du på Finder og såProgrammer.
  2. Åpne Verktøy-mappen.
  3. Klikk på Terminal.
  4. Skriv inn sudo kextcache -clear
  5. Trykk på Retur.
  6. Skriv inn sudo mv /private/var/db/KernelExtensionManagement /private/var/db/KernelExtensionManagementBackup
  7. Trykk på Retur.
  8. Skriv inn sudo kextutil -l /Library/Google/DriveFS/dfsfuse.kext
  9. Trykk på Retur.
  10. Start Disk for datamaskiner.
Kan ikke laste inn kontoen

Her er noen mulige årsaker til at kontoen din ikke lastes inn:

• Du er ikke tilkoblet internett.
  • Du har ingen tilgjengelige stasjonsbokstaver (kun Windows).
  • Proxy-innstillingene tillater ikke kjøring av Disk for datamaskiner.
  • Administratoren din tillater ikke bruk av Disk for datamaskiner for organisasjonen din eller på enheten din.

Slik laster du inn kontoen din:

Det har oppstått et problem med strømmeplasseringen din
Den valgte strømmeplasseringen er allerede i bruk eller ble ikke funnet.
Hvis strømmeplasseringen du har valgt, er en stasjonsbokstav, kan det hende at den brukes av en annen enhet. Disk for datamaskiner velger den neste tilgjengelige stasjonsbokstaven. For å bruke stasjonsbokstaven du har valgt, må du koble fra enheten som bruker den aktuelle bokstaven.
Hvis strømmeplasseringen du valgte, er en mappe, må du sørge for at mappen er tom, og at Disk for datamaskiner har tilgang til den plasseringen.
Kan ikke synkronisere filen eller lagre endringene i den opprinnelige filen
Den opprinnelige filen er ikke tilgjengelig, men en kopi av filen med endringene dine finnes i den opprinnelige overordnede mappen. Hvis den opprinnelige overordnede mappen ikke er tilgjengelig lenger, flyttes filen til roten av Min disk. I enkelte tilfeller flyttes filen til «Hittegods».
Denne feilen oppstår hvis
  • De lokale endringene dine er ikke kompatible med endringer i nettskyen.
  • Den opprinnelige filen er slettet eller flyttet.
  • Du har ikke lenger tillatelse til å redigere filen.
  • du flytter en fil til en slettet mappe eller en mappe du ikke har tillatelse til å redigere
For å synkronisere endringene må du sørge for at du har tilgang til den opprinnelige filen. Hvis du ikke eier filen, kan du be eieren av filen eller mappen om tilgang. Hvis filen eller mappen ligger i en delt disk, kan du kontakte administratoren for den delte disken for å få tilgang.
Kan ikke synkronisere filen/ mappen – flyttet til «Hittegods»
I sjeldne tilfeller kan ikke Disk for datamaskiner laste opp filer på grunn av tillatelser, nettverksfeil eller andre årsaker. Den usynkroniserte filen kopieres til en «Hittegods»-mappe på harddisken din. Når dette skjer, vises det et varsel med en link for å åpne «Hittegods»-mappen. Som standard finner du denne mappen her:
  • macOS: /Users/<brukernavn>/Library/Application Support/Google/DriveFS/<kontotoken>/lost_and_found
  • Windows: C:\Users\<brukernavn>\AppData\Local\Google\DriveFS\<kontotoken>\lost_and_found
Viktig:
  • For macOS: «Bibliotek»-mappen er skjult på macOS som standard. Hvis den er skjult for deg, kan du finne denne mappen ved å åpne Finder og klikke på Start og så Bibliotek øverst til venstre.
  • For Windows: Du finner AppData-mappen ved å skrive %AppData% direkte i adressefeltet.
    • <kontotoken>-mappene tilsvarer hver av kontoene som er logget på Google Disk. Mappenavnet er en lang streng med tall.
      • Eksempel på mappenavn: 1245555729303
For å synkronisere endringene dine må du gjennomgå filene i «Hittegods»-mappen. Flytt disse filene tilbake til Min disk for å prøve å synkronisere på nytt, eller flytt dem til en annen plassering på datamaskinen.

Viktig: Hvis du kobler fra kontoen din, mister du alle filer som er lagret i «Hittegods»-mappen.

Disk for datamaskiner har støtt på et problem og stoppet

Enkelte utgaver av antivirus- og sikkerhetsprogramvare kan forstyrre driften av Disk for datamaskiner.

Hvis du har programvare for virusskanning på datamaskinen, og du gjentatte ganger får en feilmelding om at Disk for datamaskiner har støtt på et problem og stoppet, kan du utelate Disk for datamaskiner fra virusskanningen.

• På Windows: Standardplasseringen for strømming er G:, men det kan være et annet sted du har angitt.
  • På macOS: Standardplasseringen for strømming er /Volumes/GoogleDrive, men det kan være et annet sted du har angitt.

Avansert feilsøking

Google Disk kan ikke sikkerhetskopiere eller synkronisere mappen din
Du må gi den valgte mappen lese- og skrivetillatelser for at Disk skal kunne synkronisere mappen.
  • For macOS:
  1. Velg mappen din i Finder.
  2. Høyreklikk på eller velg Fil øverst til venstre.
  3. Velg Vis info.
  4. Sørg for at brukernavnet ditt har lese- og skriverettigheter i tabellen under «Deling og tillatelser».
  • For Windows
  1. Velg mappen din i Filutforsker.
  2. Høyreklikk
  3. Velg Egenskaper.
  4. Klikk på Sikkerhet-fanen.
  5. Klikk på brukernavnet ditt under Gruppe- eller brukernavn, og sørg for at du har «Tillat» for alle tillatelsene, og at det ikke er noen avmerkingssymboler under «Avslå».
  6. Klikk på Rediger for å endre tillatelsene.
  7. Klikk på OK.
Google Disk kan ikke starte på grunn av en feil med konfigurasjonsmappen
Disk bruker konfigurasjonsmappen til å lagre viktige programinnstillinger og data. Du må gi denne mappen full tillatelse og eierskap for at Google Disk skal kunne starte.
  • For macOS:
Viktig: «Bibliotek»-mappen i macOS er skjult som standard. Hvis den er skjult for deg, kan du åpne Finder og klikke på Start og så Bibliotek øverst til venstre.
  • /Users/<brukernavn>/Library/Application Support/Google
    • Hvis du ikke har tillatelse til å åpne denne mappen, har du ikke DriveFS-mappen. Når du har gitt tillatelsen til denne mappen, kan du starte appen, så oppretter appen DriveFS-mappen.
  • /Users/<brukernavn>/Library/Application Support/Google/DriveFS
  • For Windows
  • C:\Users\<brukernavn>\AppData\Local\Google\
    • Hvis du ikke har tillatelse til å åpne denne mappen, har du ikke DriveFS-mappen nedenfor. Når du har gitt tillatelsen til denne mappen, kan du starte appen, så oppretter appen DriveFS-mappen.
  • C:\Users\<brukernavn>\AppData\Local\Google\DriveFS
Tips:
Den lokale katalogen for bufrede filer er ikke tilgjengelig
  1. Gå til den lokale katalogen for bufrede filer som er angitt i varselet, eller til banen som vises under innstillingen for lokale kataloger for bufrede filer.
  2. Gå til den lokale katalogen for bufrede filer, og sørg for at alle mappene har lese- og skrivetillatelser.
    • Du finner en eller flere mapper med en lang streng med tall som mappenavn.
      • Eksempel på mappenavn: 1245555729303
    • Hver av disse mappene er for hver av kontoene som er logget på Google Disk.
  3. Gå til kontomappene og finn en mappe med navnet «content_cache».
    • Sørg for at alle «content_cache»-mappene i kontomappene dine har lese- og skrivetillatelser.
Feilsøk oppstartsfeil med File Provider

Google Disk kan ikke starte når det oppstår en feil i initialiseringen av File Provider. Dette skyldes en macOS-feil. Hvis du får denne feilen:

1. Oppdater macOS-operativsystemet til den nyeste versjonen.
  2. Start datamaskinen på nytt.

Send tilbakemelding

1. Åpne Disk for datamaskiner på datamaskinen.
  2. Klikk på Innstillinger Innstillingerog såGi tilbakemelding.
  3. Skriv inn tilbakemeldingen.
  4. Klikk på Ta med diagnoselogger for å gi oss innsikt i hva som er galt.
  5. Klikk på Send.

Send en feilrapport til Google

Finn ut hvordan du lagrer Google Disk for datamaskiner-logger for brukerstøtte.