Drive File Stream krijgt een nieuwe naam: Google Drive voor desktop. Meer informatie over de wijziging vind je hier.

Problemen met Drive voor desktop oplossen

Als geen of maar enkele van je bestanden worden gesynchroniseerd tussen je computer en Mijn Drive, kun je op de volgende manieren proberen het probleem op te lossen.

Algemene problemen oplossen

Hieronder bespreken we enkele algemene problemen die je kunt tegenkomen:

• De bestanden worden niet gesynchroniseerd tussen je computer en Mijn Drive.
  • Drive voor desktop stopt onverwachts of wordt plotseling afgesloten.
  • Er is een onbekende fout opgetreden.

Hier zijn een paar manieren om dit soort fouten op te lossen:

• Check de internetverbinding.
  • Start Drive voor desktop opnieuw.
  • Start je computer opnieuw op.
  • Ontkoppel je account en koppel het daarna opnieuw.
  • Installeer Drive voor desktop opnieuw.
Drive voor desktop opnieuw starten
  1. Open Drive voor desktop op je computer.
    1. Mac: klik in de menubalk bovenaan op Instellingen Instellingenen danAfsluiten.
    2. Windows: klik in de taakbalk rechtsonder op Instellingen Instellingenen danAfsluiten.
  2. Open Drive voor desktop opnieuw.
Je account ontkoppelen en opnieuw koppelen
  1. Open Drive voor desktop op je computer.
  2. Klik op Instellingen Instellingenen danVoorkeuren.
  3. Klik op Instellingen Instellingen en zoek het account dat je wilt ontkoppelen.
  4. Klik op Account ontkoppelen.
  5. Als er op dat moment bestanden worden geüpload, wordt je gevraagd te wachten tot ze zijn gesynchroniseerd.
  6. Log opnieuw in. Kies een nieuwe locatie voor de Google Drive-map.
Drive voor desktop opnieuw installeren
  1. Ga op je computer naar de downloadpagina van Drive.
  2. Download de meest recente versie van Drive voor desktop.
  3. Installeer de app.

Foutmeldingen oplossen

Je hebt onvoldoende opslagruimte

Je hebt voldoende Google-opslagruimte en lokale opslagruimte nodig om bestanden te synchroniseren. Lokale opslagruimte omvat je harde schijf en eventuele verwijderbare apparaten (USB-opslag, externe harde schijven, enzovoort) die je gebruikt.

Als je onvoldoende Google-opslagruimte hebt, kun je ruimte vrijmaken of meer opslagruimte kopen via Google One. Als je wijzigingen synchroniseert naar een bestand waarvan je niet de eigenaar bent en de eigenaar onvoldoende opslagruimte heeft, worden de wijzigingen niet gesynchroniseerd. Als je de wijzigingen toch wilt synchroniseren, neem je contact op met de eigenaar van het bestand en vraag je het eigendom over te dragen of de opslagruimte te beheren.

Als je onvoldoende lokale opslagruimte hebt, maak je ruimte vrij.

Je hebt geen rechten om bestanden te synchroniseren

Je hebt onvoldoende rechten voor Google Drive om aangebrachte wijzigingen te synchroniseren.

Als je een bestand of map wilt synchroniseren, neem je contact op met de eigenaar en vraag je toegang. Als het bestand of de map zich in een gedeelde Drive bevindt, neem je contact op met de beheerder van de gedeelde Drive om toegang te krijgen.

Je mag geen bestanden synchroniseren op je computer

Drive voor desktop heeft op je computer rechten nodig om bestanden te synchroniseren.

Als je bestanden wilt synchroniseren, moet je volledige toegang tot de schijf of tot Apple Foto's geven door je instellingen bij 'Beveiliging en privacy' in Systeemvoorkeuren te wijzigen. Je kunt ook de rechten van de betreffende bestanden checken.

Bestanden zijn te groot of te klein

Van deze items kun je geen back-up maken in Google Foto's:

• Foto's die groter zijn dan 200 MB of 150 MP
  • Video's die groter zijn dan 10 GB
  • Bestanden die kleiner zijn dan 256 x 256 pixels

Als een bestand te groot is, kun je het volgende doen:

• De foto/video kleiner maken
  • De foto/video verwijderen
  • De foto/video verplaatsen naar een map die niet wordt gesynchroniseerd

Als een bestand te klein is, kun je het volgende doen:

• De foto/video verwijderen
  • De foto/video verplaatsen naar een map die niet wordt gesynchroniseerd

Kan de map niet vinden

Als je de Google Drive-map naar een andere locatie op je computer hebt verplaatst

1. Open Drive voor desktop op je computer.
  2. Klik in de melding op Zoeken.
  3. Selecteer de map met de gewijzigde naam en dan klik op Openen.
  4. Google Drive brengt de koppeling opnieuw tot stand.

Als je de naam van de Google Drive-map hebt gewijzigd

1. Open Drive voor desktop op je computer.
  2. Klik in de melding op Zoeken.
  3. Selecteer de map met de gewijzigde naam en dan klik op Openen.
  4. Google Drive brengt de koppeling opnieuw tot stand.

Als je de map hebt verwijderd waarnaar je Mijn Drive mirrort

1. Open Drive voor desktop op je computer.
  2. Klik in de melding op Synchroniseren van deze directory stoppen.

Als je een map niet meer wilt synchroniseren

1. Open Drive voor desktop op je computer.
  2. Ga naar Voorkeuren en dan selecteer de map en vink Drive en/of Foto's uit.

Nadat je de ontbrekende map hebt gevonden, duurt het even voordat Drive voor desktop klaar is.

Kan het bestand niet vinden in de cloud

Wijzigingen kunnen niet worden gesynchroniseerd omdat het bestand is verwijderd of naar de prullenbak is verplaatst in de webversie van Drive.

Herstel het item uit de prullenbak van Drive om de wijzigingen te synchroniseren. Als het item niet in de prullenbak staat, verwijder je het uit de map die wordt gesynchroniseerd en voeg je het weer toe. Als je de wijzigingen niet wilt synchroniseren en de fout wilt oplossen, verwijder je het bestand van je computer.

Kan het bestand niet vinden op je computer

Wijzigingen kunnen niet worden gesynchroniseerd omdat het bestand mogelijk is verwijderd of naar de prullenbak is verplaatst op je computer.

Herstel het item uit de prullenbak op je computer om de wijzigingen te synchroniseren.

Bestanden overschrijden de bandbreedte-, upload- of downloadlimiet

Sommige bestanden kun je maar een bepaald aantal keer downloaden. In Google Foto's hanteren we ook een limiet voor het aantal bestanden dat je per dag kunt uploaden.

In de bovenstaande gevallen probeert Drive voor desktop het automatisch opnieuw, zodat het bestand waarschijnlijk toch wordt gesynchroniseerd.

Kan een Google-bestand niet uploaden

Het Google-bestand dat je probeert te uploaden, is mogelijk ongeldig. Verwijder het ongeldige .gdoc-bestand van je computer om de fout op te lossen.

Een beschadigde directory herstellen op een Mac

Belangrijk: Je moet op je computer beheerdersrechten hebben en je computerwachtwoord opgeven om deze stappen te doorlopen.

Als je Drive voor desktop gebruikt in MacOS Mojave of High Sierra, kunnen rechten die nodig zijn om Drive-bestanden te synchroniseren, beschadigd raken.

Je kunt dit probleem op de volgende manier oplossen:

1. Klik op je computer op Finder en danApps.
  2. Open de map Hulpprogramma's.
  3. Klik op Terminal.
  4. Voer sudo kextcache -clear in.
  5. Druk op Enter.
  6. Voer sudo mv /private/var/db/KernelExtensionManagement /private/var/db/KernelExtensionManagementBackup in.
  7. Druk op Enter.
  8. Voer sudo kextutil -l /Library/Google/DriveFS/dfsfuse.kext in.
  9. Druk op Enter.
  10. Start Drive voor desktop.
Kan account niet laden

Dit zijn een paar redenen waarom je account niet wordt geladen:

• Je hebt geen internetverbinding.
  • Er zijn geen schijfletters beschikbaar (alleen Windows).
  • Drive voor desktop kan niet worden uitgevoerd vanwege je proxyinstellingen.
  • De beheerder staat het gebruik van Drive voor desktop niet toe binnen je organisatie of op je apparaat.

Zo laad je je account:

Feedback sturen

1. Open Drive voor desktop op je computer.
  2. Klik op Instellingen Instellingenen danFeedback sturen.
  3. Typ je feedback.
  4. Klik op Diagnostische logboeken toevoegen om ons inzicht te geven in wat er mis is.
  5. Klik op Verzenden.

Een foutrapport naar Google sturen

Stap 1: Genereer een rapport-ID voor Google Drive

1. Klik op je computer op Drive voor desktop.
    • Mac: je vindt het icoon van Drive voor desktop in de menubalk rechtsboven op het scherm.
    • Windows: je vindt het icoon van Drive voor desktop in de taakbalk rechtsonder op het scherm.
  2. Houd de Shift-toets ingedrukt en klik op Meer Meer.
  3. Klik op Diagnostische modus inschakelen.
  4. Klik op Logboekregistratie starten.
  5. Reproduceer het probleem dat je hebt ondervonden. Krijg je bijvoorbeeld een foutmelding wanneer je een bestand aan de Google Drive-map op je computer toevoegt, herhaal dan die actie terwijl de logboekregistratie actief is. Als je klaar bent, klik je op Rapport naar Google sturen.
  6. Nadat het rapport is verstuurd, krijg je een rapport-ID.
Stap 2: Post de rapport-ID op het Helpforum van Google Drive

Belangrijk: Je kunt beter geen persoonlijke informatie op een forum posten, zoals je e-mailadres, telefoonnummer of financiële gegevens.

1. Ga naar het Helpforum. Het forum is momenteel beschikbaar in het Engels, Spaans en Portugees.
  2. Klik rechtsboven op NEW TOPIC (Nieuw onderwerp).
  3. Typ 'Drive Sync Client Log' (Logboek Drive-synchronisatieclient) bij Question (Vraag).
  4. Typ onder Question de rapport-ID die je hebt gekregen en een beschrijving van het probleem. Voeg eventueel screenshots, de versie van het besturingssysteem of andere gegevens toe waarvan je denkt dat ze nuttig kunnen zijn.
  5. Klik op POST (Posten).