Google heeft een overeenkomst gesloten om alle domeinnaamregistraties van Google Domains te verkopen aan Squarespace, Inc. Squarespace is nu de feitelijke registreerder van je domein en de Servicevoorwaarden van Squarespace zijn van toepassing. Google zal je domein nog wel blijven beheren tijdens de overgangsperiode. Daarna wordt je domein overgezet naar Squarespace. Na de overdracht zijn je gegevens onderworpen aan het Privacybeleid van Squarespace. Meer informatie over de overeenkomst

Privacybescherming in- en uitschakelen

Als je privacybescherming inschakelt voor je domein, worden de persoonlijke contactgegevens van de houder in de WHOIS-directory vervangen door de contactgegevens van een privacyprovider. Als je privacybescherming uitschakelt, zijn de persoonlijke contactgegevens van de houder openbaar beschikbaar in de WHOIS-directory. Meer informatie over privacybescherming.

1. Open Google Domains.
  2. Selecteer de naam van je domein.
  3. Open het menu Menu.
  4. Klik op Registratie-instellingen.
  5. Schakel privacybescherming in of uit.

Alle contactgegevens openbaar maken voor .com, .net en .fr

.com en .net

Als je privacybescherming hebt uitgeschakeld in Google Domains, wordt de volgende informatie niet gepubliceerd in WHOIS

• Naam van organisatie
  • Staat/provincie
  • Land/regio

Je kunt als volgt persoonlijke contactgegevens openbaar publiceren voor de domeinextensies .com en .net:

1. Open Google Domains.
  2. Selecteer de naam van je domein.
  3. Open het menu Menu
  4. Klik op Registratie-instellingen.
  5. Als 'Privacybescherming is ingeschakeld' wordt weergegeven, zet je de schakelaar naar 'Privacybescherming is uitgeschakeld'.
  6. Klik op Alle contactgegevens openbaar maken.

Belangrijk: op basis van het beleid van het register kan er een verschil zijn tussen de informatie die we publiceren en wat het register publiceert.

.fr

Vanwege het publicatiebeleid van AFNIC geldt het volgende voor .fr-domeinnamen:

• Domeinnamen met de extensie .fr komen niet in aanmerking voor privacybescherming.
  • Contactgegevens van particuliere houders worden verborgen in de directory WHOIS tenzij je je gegevens openbaar maakt.
  • Contactgegevens voor zakelijke houders worden weergegeven in de WHOIS-directory. Een houder wordt als zakelijk beschouwd als in het veld Organisatie informatie is opgegeven voor de houder, de beheerder of de technische contactpersoon.

Voor particuliere houders kun je al je persoonlijke contactgegevens openbaar publiceren voor .fr-domeinextensies. Voer hiervoor de volgende stappen uit:

1. Open Google Domains.
  2. Selecteer de naam van je domein.
  3. Open het menu Menu
  4. Klik op Registratie-instellingen.
  5. Als 'Privacybescherming is ingeschakeld' wordt weergegeven, zet je de schakelaar naar 'Privacybescherming is uitgeschakeld'.
  6. Klik op Alle contactgegevens openbaar maken.