Google heeft een overeenkomst gesloten om alle domeinnaamregistraties van Google Domains te verkopen aan Squarespace, Inc. Squarespace is nu de feitelijke registreerder van je domein en de Servicevoorwaarden van Squarespace zijn van toepassing. Google zal je domein nog wel blijven beheren tijdens de overgangsperiode. Daarna wordt je domein overgezet naar Squarespace. Na de overdracht zijn je gegevens onderworpen aan het Privacybeleid van Squarespace. Meer informatie over de overeenkomst

Over Google Workspace met Google Domains

In dit artikel wordt beschreven hoe Google Workspace met Google Domains werkt. Je leest onder meer hoe je je aanmeldt en vindt antwoorden op veelgestelde vragen.

Met Google Workspace kun je gepersonaliseerde e-mailadressen voor je domein maken, zoals naam@jebedrijf.com. Ook kun je e-mailaliassen toevoegen en al je e-mail vanuit één inbox beheren. Ga naar het Informatiecentrum van Google Workspace voor trainingen en tips om met Google Workspace aan de slag te gaan.

Hoe dit werkt

Elk Google Workspace-abonnement bevat een gepersonaliseerd e-mailadres, videovergaderingen, Agenda, Documenten en meer samenwerkings- en communicatietools voor je bedrijf.

Hier volgen enkele functies van Google Workspace:

• Plan afspraken in Agenda op momenten die iedereen goed uitkomen en ontvang herinneringen voor vergaderingen, rechtstreeks in je Gmail-inbox.
  • Gebruik Drive om bestanden op te slaan en te openen in meer dan 40 veelgebruikte bestandsindelingen, voor onder meer video's, afbeeldingen, Microsoft Office-documenten en pdf's.
  • Werk met of zonder internetverbinding.
  • Maak een nieuwe spreadsheet en bewerk deze tegelijk met anderen vanaf je computer, telefoon of tablet.

Meer informatie over Google Workspace-functies.

Aanmelden voor Google Workspace

Volg deze stappen om je aan te melden voor Google Workspace:

1. Log in bij Google Domains.
  2. Selecteer de naam van je domein.
  3. Open het menu Menu.
  4. Klik op E-mail.
  5. Klik onder Krijg een gepersonaliseerd e-mailadres op Google Workspace downloaden.

Volg de stappen om je Google Workspace-account te maken en de facturering in te stellen. Je bent de beheerder van je Google Workspace-account, zodat je gebruikers kunt toevoegen en service-instellingen kunt beheren.

We sturen je een tijdelijk wachtwoord per e-mail. Nadat je je hebt aangemeld, bekijk je de snelstartgids om te ontdekken hoe je je nieuwe e-mailadres in gebruik neemt en hoe je online documenten, opslag, videovergaderingen en andere Google Workspace-services gebruikt. Als je hulp nodig hebt, is het Google Workspace-supportteam 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar.

Over Google Workspace-versies

Je kunt je abonneren op 3 versies van Google Workspace via Google Domains. Hier vind je de details en prijzen van nieuwe abonnementen:

Business Starter

Gepersonaliseerde e-mailadressen en 30 GB opslag.

$ 7,20 per gebruiker per maand

• Aangepaste en beveiligde zakelijke e-mail
  • 30 GB cloudopslag per gebruiker
  • Samenwerkingsprogramma's zoals Documenten, Presentaties en Spreadsheets
  • 100 deelnemers in videovergaderingen

Business Standard

Gepersonaliseerde e-mailadressen, 2 TB opslag en geavanceerde vergaderingen.

$ 14,40 per gebruiker per maand

• Aangepaste en beveiligde zakelijke e-mail
  • 2 TB cloudopslag per gebruiker
  • Samenwerkingsprogramma's zoals Documenten, Presentaties en Spreadsheets
  • 150 deelnemers in videovergaderingen en opnemen van vergaderingen

Business Plus

Gepersonaliseerde e-mailadressen, 5 TB opslag en eDiscovery.

$ 21,60 per gebruiker per maand

• Aangepaste en beveiligde zakelijke e-mail
  • 5 TB cloudopslag per gebruiker
  • Samenwerkingsprogramma's zoals Documenten, Presentaties en Spreadsheets
  • 250 deelnemers in videovergaderingen, opnamen van vergaderingen en deelname bijhouden
  • Uitgebreide beveiligings- en beheerfuncties, inclusief Vault en geavanceerd eindpuntbeheer

Belangrijk: Als je vóór 6 oktober 2020 een oud G Suite-abonnement (bijvoorbeeld Basic of Business) hebt aangeschaft, nemen we in de komende maanden contact met je op om je overstaptraject naar een van de nieuwe aanbiedingen te bespreken. Nadat je bent overgestapt op een nieuw abonnement, kun je niet meer teruggaan naar je oude abonnement.

Als je interesse hebt in Google Workspace-versies voor meer dan 300 licenties voor je bedrijf, kun je rechtstreeks een Enterprise-abonnement aanschaffen bij Google Workspace.

Veelgestelde vragen

Hier volgen enkele veelgestelde vragen over het gebruik van Google Workspace met Google Domains:

Wat is Google Workspace?

Op 6 oktober 2020 hebben we een nieuw merk, nieuwe productfunctionaliteit en een nieuw productaanbod uitgebracht waarmee onze klanten beter zijn toegerust op nieuwe manieren van werken. Als onderdeel van deze wijzigingen heet G Suite nu Google Workspace. Of je nu thuis, op het werk of in de klas zit, Google Workspace is de beste manier om content te maken, te communiceren en samen te werken.

Welke gevolgen heeft dit voor mijn huidige G Suite-abonnement?

Je huidige G Suite-abonnementen en alle gerelateerde services blijven gewoon werken. In de komende maanden nemen we contact met je op om het transitietraject naar een van onze nieuwe oplossingen te bepalen. Je hoeft vandaag nog geen actie te ondernemen.

Kan ik mijn huidige G Suite-abonnement houden?

Je kunt je G Suite-abonnement behouden tot het moment van overstappen. We nemen in de komende maanden contact met je op voor je overstap naar de nieuwe Google Workspace-versies.

Kan ik me nog aanmelden voor G Suite Basic/Business?

G Suite Basic en G Suite Business zijn niet beschikbaar voor nieuwe aanmeldingen. Als je G Suite Basic gebruikt, blijven je abonnement en alle services daarin gewoon werken, totdat het tijd is om over te stappen naar een nieuwe versie. In de komende maanden nemen we contact met je op om het transitiepad te bespreken.

Kan ik gebruikers blijven toevoegen aan mijn G Suite-abonnement?

Ja. Je kunt meer gebruikers toevoegen aan je huidige G Suite-abonnement. Je bestaande G Suite-abonnementen en alle gerelateerde services blijven gewoon werken.

Wat is anders wanneer je Google Workspace aanschaft via Google Domains?

Als je Google Workspace via Google Domains koopt, zijn er enkele verschillen in het accountbeheer:
  • Installatie
  • Gmail en beveiligingsfuncties voor e-mail, zoals DomainKeys Identified Mail (DKIM) en Sender Policy Framework (SPF), worden automatisch ingesteld via Google Domains.
  • Je kunt bepaalde beheertaken uitvoeren in het Google Domains-configuratiescherm. Denk hierbij aan gebruikers toevoegen en verwijderen.
  • Facturering
  • Via Google Domains vindt de facturering maandelijks plaats.
  • Je kunt betalingen beheren via je Google Payments-account.

Hoeveel domeinen kan ik toevoegen aan Google Workspace?

Je kunt maximaal 20 domeinen als domeinaliassen toevoegen aan je Google Workspace-account.Al je gebruikers krijgen automatisch een e-mailadres voor beide domeinen.

Wachtwoorden instellen of resetten voor Google Workspace-gebruikers

1. Log in bij Google Domains.
  2. Ga naar het tabblad E-mail.
  3. Ga naar het account waarvoor je het wachtwoord wilt resetten en klik onder 'Mensen toevoegen aan of verwijderen uit Google Workspace' op Bewerken Instelling bewerken, potloodje and then Wachtwoord resetten.
  4. Voer het e-mailadres in waarnaar je het tijdelijke wachtwoord wilt sturen. Gebruik een ander e-mailadres dan het Google Workspace-e-mailadres van de gebruiker.
  5. Klik op Resetmail verzenden.
  6. Volg de instructies in je e-mail om het wachtwoord te resetten.
  7. Log in om je wachtwoord te wijzigen.

Als je je wachtwoord nog steeds niet kunt resetten of als je meer wilt weten over het gebruikersbeheer van Google Workspace ga je naar Google Workspace beheren of verwijderen.

Wat als ik Google Workspace al heb?

Hier volgen enkele veelgestelde vragen over het gebruik van Google Domains met Google Workspace als je al een abonnement hebt:

ALLES UITVOUWEN ALLES SAMENVOUWEN

Ik heb al een Google Workspace-account. Moet ik nog een Google Workspace-account aanschaffen via Google Domains?
Nee. Je hoeft geen nieuw Google Workspace-account te kopen via Google Domains. Als je Google Workspace gescheiden van Google Domains hebt gekocht en de Google Workspace-installatie hebt afgerond, ben je klaar om Google Workspace te gebruiken.
Je kunt je Google Workspace-account instellen voor een domein dat via Google Domains wordt beheerd.
Hoe beheer ik Google Workspace als ik me heb geabonneerd via de website van Google Workspace?
Voor toegang tot je Google Workspace-account log je in bij Gmail met een gebruikersnaam uit je domein, bijvoorbeeld ik@mijndomein.com, en dus niet met je gmail.com-gebruikersnaam die je gebruikt voor toegang tot Google Domains.
Als je Google Workspace-services wilt beheren, gebruikers wilt toevoegen, je Google Workspace-factureringsgegevens wilt wijzigen of andere administratieve taken wilt uitvoeren, log je in bij de Google Beheerdersconsole.
Wat moet ik doen als ik mijn domein naar Google Domains heb overgezet vanaf een andere domeinhost?
Ben je Google Workspace-klant en heb je je domein vanaf een andere domeinhost naar Google Domains overgezet? Dan moet je nog even je e-mailadres en aangepaste URL's instellen in Google Domains.
Voeg Canonical Name-records (CNAME) toe in Google Domains als je een website aan je domein hebt toegewezen.