Gå över till Presentationer från Microsoft PowerPoint

Vill du få ut mer av Google-appar på jobbet eller i skolan?  Registrera dig för en kostnadsfri provperiod på Google Workspace
” ”

Presentationer

Tidigare har du kanske använt konsumentversionen av Microsoft PowerPoint utanför arbetet. Nu när du har Google Presentationer kommer här är några tips för att börja använda det som ditt nya presentationsprogram.

Skaffa presentationer: slides.google.com | Android-app | iOS-app

” ”

Obs! Jämförelserna baseras på Microsoft Office-versionerna 2010, 2013 och 2016.

En kort jämförelse

Visa alla anvisningar | Dölj alla anvisningar

I PowerPoint ... I Presentationer ...*
Dela din presentation med SharePoint eller OneDrive
Dela din presentation från Presentationer
  1. Klicka på Dela från en presentation.
  2. Under Personer anger du e-postadressen till personen eller gruppen som du vill dela med.
  3. Klicka på Redigera "" och välj åtkomstnivå.
  4. Klicka på Skicka.

Mer information finns i Komma igång med Presentationer

Mer information finns i Komma igång med Presentationer.

Dela din presentation med PowerPoint-användare

1. Från en presentation klickar du på Arkiv följt av E-posta som bilaga.
  2. Under Bifoga som väljer du format (PowerPoint eller PDF).
  3. Ange e-postadress, ämne och meddelande.
  4. Klicka på Skicka.

Mer information finns i Arbeta med Microsoft Office-filer.

Mer information finns i Arbeta med Microsoft Office-filer.
Samarbeta i realtid i SharePoint eller OneDrive
Samarbeta i realtid i Presentationer

När du delar en presentation kan de redigeringsbehöriga, beroende på åtkomstnivå, redigera presentationer, lägga till kommentarer och tilldela uppgifter.

• Spåra ändringar genom att klicka på nedåtpil "" uppe till höger. Från menyn ställer du in läget på Förslag.
  • Så här lägger du till och tilldelar en kommentar:
    1. Markera texten som du vill kommentera.
    2. Klicka på Lägg till kommentar "".
    3. Tilldela en kommentar till någon genom att ange + och personens e-postadress.
    4. Skriv din kommentar och klicka sedan på Kommentera.
Öppna versionshistoriken i SharePoint eller OneDrive
Öppna versionshistoriken i Presentationer
  1. Välj Arkiv följt av Versionshistorik följt av Visa versionshistorik.
  2. Klicka på en tidsstämpel för att se en tidigare version av filen.
  3. (Valfritt) Gör något av följande:
    • Gör en tidigare version till den aktiva versionen genom att klicka på Återställ den här versionen högst upp.
    • Namnge en tidigare version genom att klicka på Mer "" följt av Namnge den här versionen.
    • Om du vill kopiera en tidigare version klickar du på Mer "" följt av Kopiera.

Mer information finns i Se ändringar av Drive-filer och mappar.

Öppna en PowerPoint-presentation
Öppna en PowerPoint-presentation
  1. I Drive dubbelklickar du på en PowerPoint-fil.

En förhandsgranskning av filen öppnas.

2. Klicka på Öppna med Google Presentationer högst upp.

Alla ändringar du gör sparas i den ursprungliga Microsoft Office-filen.

Mer information finns i Arbeta med Microsoft Office-filer.

Mer information finns i Arbeta med Microsoft Office-filer.
Öppna en presentation offline i OneDrive
Öppna en presentation offline i Drive
  1. Installera offlinetillägget för Google Dokument.
  2. I Drive klickar du på Inställningar ""följt avInställningar.
  3. I avsnittet Offline markerar du Skapa, öppna och redigera dina senaste Google Dokument-, Kalkylark- och Presentationer-filer på den här enheten när du är offline.
  4. Klicka på Klar.
  5. Högerklicka på en fil och slå på Tillgänglig offline.

Om du vill veta hur du får åtkomst till filer offline från skrivbordet eller mobilen läser du Få åtkomst till lagrade Drive-filer utan internet.

Spara en presentation automatiskt i SharePoint eller OneDrive eller slå på AutoRecover
Spara en presentation automatiskt i Drive
Din presentation sparas automatiskt i Drive medan du arbetar och du behöver inte klicka på Spara.
Lägga till bilder i presentationen
Lägga till bilder i presentationen

Du kan dra och släppa bilder från datorn till presentationen. Du kan även klicka på Infoga följt av Bild och välja en bild från Google Drive, Google Foto, webben med mera.

Mer information finns i Lägga till och redigera bilder.

Lägg till ett Excel-diagram i presentationen
Lägga till ett kalkylarksdiagram i presentationen
  1. I Kalkylark väljer du diagrammet som du vill kopiera.
  2. Klicka på Mer ""följt avKopiera diagram uppe till höger.
  3. Högerklicka på följt avKlistra in i Presentationer
  4. Klicka på Klistra in.

Mer information finns i Infoga och redigera diagram.

Mer information finns i Infoga och redigera diagram.
*De här anvisningarna gäller främst webben.

Google, Google Workspace och relaterade märken och logotyper är varumärken som tillhör Google LLC. Alla andra företags- och produktnamn är varumärken som tillhör de företag som de är kopplade till.