Overstappen van Microsoft PowerPoint naar Google Presentaties

Ontdek de verschillen tussen Microsoft PowerPoint en Google Presentaties en krijg best practices voor samenwerking op het werk of op school.

Op deze pagina

Wat u nodig heeft

15 minuten

Account Google Workspace-account: Heeft u geen account? Start vandaag uw proefperiode van 14 dagen.

Presentaties gebruiken: slides.google.com | Android-app | iOS-appOpmerking: Deze instructies gelden voornamelijk alleen voor het web.Bekijk instructies voor overstappen voor mobiele apparaten.

Vergelijking

Alles uitvouwen  |  Alles samenvouwen

In PowerPoint In Presentaties*
Een presentatie delen met SharePoint of OneDrive
Een presentatie delen vanuit Presentaties
  1. Ga op je computer naar Google Drive, Documenten, Spreadsheets of Presentaties.
  2. Klik op het bestand dat je wilt delen.
  3. Klik op Delen Share.
Zie Aan de slag met Presentaties voor meer informatie.

Een presentatie delen met PowerPoint-gebruikers

1. Klik in een presentatie op Bestand and then E-mailen als bijlage.
  2. Kies onder 'Bijvoegen als' de indeling (PowerPoint of pdf).
  3. Voer het e-mailadres, onderwerp en bericht in.
  4. Klik op Verzenden.

Zie Werken met Microsoft Office-bestanden voor meer informatie.

Zie Werken met Microsoft Office-bestanden voor meer informatie.
In realtime samenwerken in SharePoint of OneDrive
In realtime samenwerken in Presentaties

Wanneer u een presentatie deelt, kunnen bijdragers (afhankelijk van hun toegangsniveau) deze bewerken, opmerkingen toevoegen en taken toewijzen.

1. Open een document, spreadsheet of presentatie op je computer.
  2. Markeer de tekst, afbeeldingen, cellen of dia's waaraan je een reactie wilt toevoegen.
  3. Voeg een reactie toe door in de werkbalk op Reactie toevoegen Add comment te klikken.
  4. Typ je reactie.
  5. Klik op Invoegen.
De versiegeschiedenis bekijken in SharePoint of OneDrive
De versiegeschiedenis bekijken in Presentaties
  1. Open het bestand in Drive.
  2. Klik op Bestand and then Versiegeschiedenis and then Versiegeschiedenis bekijken.
  3. Klik op een tijdstempel om een eerdere versie van het bestand weer te geven. Onder het tijdstempel ziet u het volgende:
    • De namen van mensen die het document hebben bewerkt.
    • Een kleur naast de naam van elke persoon. De bewerkingen die elke persoon heeft aangebracht, worden in die kleur weergegeven.
  4. (Optioneel) Als u deze versie wilt terugzetten, klikt u op Deze versie herstellen.

Opmerking: U moet eigenaar zijn of het recht Mag bewerken hebben om de versiegeschiedenis te kunnen bekijken.

Een PowerPoint-presentatie openen
Een PowerPoint-presentatie openen
  1. Dubbelklik in Drive op een PowerPoint-bestand.

Er wordt een voorbeeld van het bestand geopend.

2. Klik bovenaan op Openen met Google Presentaties.

Wijzigingen die u aanbrengt, worden opgeslagen in het oorspronkelijke Microsoft Office-bestand.

Zie Werken met Microsoft Office-bestanden voor meer informatie.

Zie Werken met Microsoft Office-bestanden voor meer informatie.
Een presentatie offline openen in OneDrive
Een presentatie offline openen in Drive
  1. Installeer de extensie Google Offline Documenten.
  2. Klik in Drive op Instellingen and thenInstellingen.
  3. Vink in het gedeelte Offline het vakje aan voor (Recente) Google Documenten-, Spreadsheets- en Presentaties-bestanden maken, openen en bewerken op dit apparaat wanneer je offline bent.
  4. Klik op Gereed.
  5. Klik met de rechtermuisknop op een bestand en schakel Offline beschikbaar in.

Zie Opgeslagen Drive-bestanden openen zonder internetverbinding voor meer informatie over het offline openen van bestanden vanaf uw desktop of mobiele apparaat.

Een presentatie automatisch opslaan in SharePoint of OneDrive, of AutoHerstel aanzetten
Een presentatie automatisch opslaan in Drive
Uw presentatie wordt automatisch opgeslagen in Drive terwijl u werkt, dus u hoeft niet op Opslaan te klikken.
Afbeeldingen toevoegen aan een presentatie
Afbeeldingen toevoegen aan een presentatie

U kunt afbeeldingen vanaf uw computer slepen en neerzetten in de presentatie. U kunt ook klikken op Invoegen and then Afbeelding en een afbeelding kiezen via Google Drive, Google Foto's, internet en meer.

Zie Afbeeldingen toevoegen en bewerken voor meer informatie.

Een Excel-diagram toevoegen aan een presentatie
Een Spreadsheets-diagram toevoegen aan een presentatie
  1. Open op je computer een document of presentatie in Google Documenten of Google Presentaties.
  2. Klik op Invoegen en dan Diagram en dan Uit Spreadsheets.
  3. Klik op de spreadsheet met het diagram dat je wilt toevoegen en klik vervolgens op Selecteren.
  4. Klik op het diagram dat je wilt toevoegen.
    • Schakel 'Aan spreadsheet koppelen' uit als je het diagram niet aan de spreadsheet wilt koppelen.
  5. Klik op Importeren.
Zie Diagrammen invoegen en bewerken voor meer informatie.

*Opmerking: Deze instructies gelden voornamelijk alleen voor het web.Bekijk instructies voor overstappen voor mobiele apparaten.

Gerelateerde onderwerpen

Probeer deze handleidingen om Presentaties in te stellen of om problemen op te lossen:

Wilt u geavanceerde Google Workspace-functies voor uw bedrijf?

Probeer Google Workspace vandaag nog.

Google, Google Workspace en de gerelateerde merken en logo's zijn handelsmerken van Google LLC. Alle andere bedrijfs- en productnamen zijn handelsmerken van de bedrijven waarmee ze in verband worden gebracht.

true
Informatiecentrum bezoeken

Gebruik je Google-producten, zoals Google Documenten, op het werk of op school? Misschien zijn onze tips, trainingen en templates dan wel wat voor jou. Leer werken met Office-bestanden zonder Office te installeren, creëer dynamische projectplannen en teamagenda's, breng je inbox automatisch op orde en nog veel meer.