Overstappen van Microsoft PowerPoint naar Presentaties

" "

Presentaties

In het verleden heeft u wellicht de consumentenversie van Microsoft® PowerPoint® buiten het werk gebruikt. Nu gebruikt u Google Presentaties. Bekijk de volgende tips om Presentaties te gaan gebruiken als uw presentatiesoftware.

Presentaties gebruiken: slides.google.com | Android-app | iOS-app

" "

Opmerking: Vergelijkingen zijn gebaseerd op Microsoft® Office® versie 2010, 2013 en 2016.

Vergelijking

Alle instructies weergeven | Alle instructies verbergen

In PowerPoint In Presentaties
Een presentatie delen met SharePoint® of OneDrive®
Een presentatie delen vanuit Presentaties
  1. Klik in een presentatie op Delen.
  2. Voer onder Mensen het e-mailadres in van de persoon of groep met wie u wilt delen.
  3. Klik op Bewerken Bewerken en kies het toegangsniveau.
  4. Klik op Verzenden.

Zie Aan de slag met Presentaties voor meer informatie.

Zie Aan de slag met Presentaties voor meer informatie.

Een presentatie delen met PowerPoint-gebruikers

1. Klik in een presentatie op Bestand en dan E-mailen als bijlage.
  2. Kies onder 'Bijvoegen als' de indeling (PowerPoint of pdf).
  3. Voer het e-mailadres, onderwerp en bericht in.
  4. Klik op Verzenden.

Zie Werken met Microsoft Office-bestanden voor meer informatie.

Zie Werken met Microsoft Office-bestanden voor meer informatie.
In realtime samenwerken in SharePoint of OneDrive
In realtime samenwerken in Presentaties

Wanneer u een presentatie deelt, kunnen bijdragers (afhankelijk van hun toegangsniveau) deze bewerken, opmerkingen toevoegen en taken toewijzen.

• Als u wijzigingen wilt bijhouden, klikt u rechtsboven op de pijl-omlaag Pijl omlaag. Stel de modus in het menu in op Suggestie.
  • Ga als volgt te werk om een reactie toe te voegen en toe te wijzen:
    1. Markeer de tekst waarop u wilt reageren.
    2. Klik op Reactie toevoegen Add comment.
    3. Als u een reactie aan iemand wilt toewijzen, typt u + en het e-mailadres van de persoon.
    4. Voer de reactie in en klik op Reageren.
De versiegeschiedenis bekijken in SharePoint of OneDrive
De versiegeschiedenis bekijken in Presentaties
  1. Selecteer Bestand en dan Versiegeschiedenis en dan Versiegeschiedenis bekijken.
  2. Klik op een tijdstempel om een eerdere versie van het bestand te bekijken.
  3. (Optioneel) Voer een van de volgende handelingen uit:
    • Als u van een eerdere versie de actieve versie wilt maken, klikt u bovenaan op Deze versie herstellen.
    • Als u een eerdere versie een naam wilt geven, klikt u op Meer Meer en dan Deze versie een naam geven.
    • Als u een kopie van een eerdere versie wilt maken, klikt u op Meer Meer en dan Een kopie maken.

Zie Wijzigingen aan uw Drive-bestanden en -mappen bekijken voor meer informatie.

Een PowerPoint-presentatie openen
Een PowerPoint-presentatie openen
  1. Dubbelklik in Drive op een PowerPoint-bestand.

Er wordt een voorbeeld van het bestand geopend.

2. Klik bovenaan op Openen met Google Presentaties.

Wijzigingen die u aanbrengt, worden opgeslagen in het oorspronkelijke Microsoft Office-bestand.

Zie Werken met Microsoft Office-bestanden voor meer informatie.

Zie Werken met Microsoft Office-bestanden voor meer informatie.
Een presentatie offline openen in OneDrive
Een presentatie offline openen in Drive
  1. Installeer de extensie Google Offline Documenten.
  2. Klik in Drive op 'Instellingen' Instellingen en dan Instellingen.
  3. Vink in het gedeelte 'Offline' het vakje aan voor (Recente) Google Documenten-bestanden maken, openen en bewerken op dit apparaat wanneer je offline bent.
  4. Klik op Gereed.
  5. Klik met de rechtermuisknop op een bestand en schakel Offline beschikbaar in.

Zie Opgeslagen Drive-bestanden openen zonder internetverbinding voor meer informatie over het offline openen van bestanden vanaf uw desktop of mobiele apparaat.

Een presentatie automatisch opslaan in SharePoint of OneDrive, of AutoHerstel inschakelen
Een presentatie automatisch opslaan in Drive
Uw presentatie wordt automatisch opgeslagen in Drive terwijl u werkt, dus u hoeft niet op Opslaan te klikken.
Afbeeldingen toevoegen aan een presentatie
Afbeeldingen toevoegen aan een presentatie

U kunt afbeeldingen vanaf uw computer slepen en neerzetten in de presentatie. U kunt ook klikken op Invoegen en dan Afbeelding en een afbeelding kiezen via Google Drive, Google Foto's, internet en meer.

Zie Afbeeldingen toevoegen en bewerken voor meer informatie.

Een Excel-diagram toevoegen aan een presentatie
Een Spreadsheets-diagram toevoegen aan een presentatie
  1. Selecteer in Spreadsheets het diagram dat u wilt kopiëren.
  2. Klik rechtsboven op Meer Meer en dan Diagram kopiëren.
  3. Klik in Presentaties met de rechtermuisknop en dan Plakken
  4. Klik op Plakken.

Zie Diagrammen invoegen en bewerken voor meer informatie.

Zie Diagrammen invoegen en bewerken voor meer informatie.