Google Sheetsin uudet ominaisuudet

Tutustu Google Sheetsin uusimpiin päivityksiin.

Marraskuu 2023

Tehostettu Smart Fill Duet AI:lla

Google Sheetsin tehostettu Smart Fill on saatavilla asiakkaille, joilla on Duet AI for Google Workspace Enterprise ‐laajennus. Lue lisää Duet AI:n tehostetusta Smart Fill ‐ominaisuudesta.

Linkkien muuttaminen älykkäiksi paloiksi sarkaimella

Google Sheetsin sarkaimella muuntamisen ominaisuus laajenee. Kun linkitetty teksti vastaa Sheetsissä olevan älykkään palan tekstiä, sinua kehotetaan nyt muuntamaan lisätty tiedosto-, henkilö-, kalenteritapahtuma-, YouTube- tai paikkalinkki älykkääksi palaksi.

Lue lisää älykkäiden palojen lisäämisestä Google Sheetsiin.

Aikajananäkymä Android- ja iOS-laitteilla

Aikajanat näkyvät nyt Android- ja iOS-laitteilla.

Lue lisää aikajananäkymästä.

Lokakuu 2023

Kommenttien emojireaktiot

Emojireaktiot ovat nyt käytettävissä kommenteissa Google Sheetsissä. Voit kertoa mielipiteesi laskentataulukon sisällöstä nopeasti ja omalla tyylilläsi.

Lue lisää kommenttien, tehtävien ja emojireaktioiden käytöstä.

Vain suodatin ‑kenttien ja parametrien mukaan suodattaminen Lookerin yhdistetyillä taulukoilla

Lisäämme tuen kahdelle lisäkenttätyypille Lookerin yhdistettyjen taulukoiden suodattamisessa: vain suodatin ‑kentät ja parametrit. Näiden uusien vaihtoehtojen avulla voit tutkia datan semanttista tasoa uusilla tavoilla, sillä nyt voit ottaa tarkennetun suodatuksen käyttöön Lookerin explore-parametreissa tai hallintapaneeleissa Lookerin yhdistettyjen taulukoiden avulla.

Lue lisää Lookerin vain suodatin ‑kentistä ja parametreista.

Syyskuu 2023

Parannettu arvojen liittämiskokemus

Aiemmin numerot liitettiin Google Sheetsissä valitsemalla Liitä määräten > Vain arvot, jolloin liitetty sisältö oli vain alkuperäisen soluvälin sisältämä teksti. Ominaisuuden parantamiseksi numeroiden arvojen liittämisen oletus sisältää nyt sekä arvot että numeromuodon. Näin kaikki numerot säilyvät omassa muodossaan, kun käytät Sheetsiä.

Linkkien lisääminen iOS-laitteiden Google Sheets ‐sovelluksessa

Voit nyt lisätä hyperlinkin soluun Google Sheetsin iOS-sovelluksessa valitsemalla solun ja klikkaamalla vasemmasta yläkulmasta + > Lisää > Linkki. Jos solu sisältää linkin, voit muokata linkkiä tai poistaa sen.

Lue lisää linkkien ja kirjanmerkkien käyttämisestä.

BigQueryn yhdistettyjen taulukoiden rivien määrää lisätty

Yhdistetyt taulukot tarjoavat BigQuery-datavaraston tehokkuuden ja laajuuden Google Sheetsin tutussa ympäristössä. Nostamme BigQuerystä palautettujen tulosrivien enimmäismäärää pivot-taulukoiden ja datapoimintojen osalta:

• Pivot-taulukot on laajennettu 50 000 riviin (aiemmin 30 000)
  • Datapoiminnat on laajennettu 50 000 riviin (aiemmin 25 000)
Ohjekeskuksesta voit lukea lisää BigQuery-datan analysoinnista ja päivittämisestä Google Sheetsissä yhdistettyjen taulukoiden avulla, Google Sheetsin rajoituksista ja BigQuery-datan käytön aloittamisesta Google Sheetsissä.

Elokuu 2023

Duet AI:n avulla järjesteleminen Google Sheetsissä

Voit luoda taulukoita Google Sheetsissä "Auta minua järjestelemään" ‐tekoälykehotteen avulla. Lue lisää Google Sheetsin Duet AI:sta.

Lookerin yhdistettyjen taulukoiden lausekkeiden mukaan suodattaminen

Voit nyt suodattaa Lookerin yhdistettyjen taulukoiden pivot-taulukoita käyttämällä Lookerin yleisiä filtterilausekkeita (esim. "30 viime päivää", "viimeinen neljännes" tai "EI 50").

Lue lisää yhdistetyistä taulukoista.

Paikkapalojen joukkomuuntaminen

Voit nyt muuntaa useita linkkejä paikkapaloiksi kerralla Lisää-valikosta tai soluvalikosta. Tästä aikaa säästävästä päivityksestä on hyötyä erityisesti silloin, kun paljon dataa (esim. tapahtuma-aikatauluja, yhteistyökumppanilistoja tai matkasuunnitelmia) muotoillaan kerralla.

Lue lisää älykkäiden palojen lisäämisestä Google Sheetsiin.

Avattava valikko ‐palojen uusi esitäyttö

Jos valitset soluvälin ja lisäät avattavan valikko ‑palan, manuaalisesti lisätty soludata muunnetaan esitäyttämään avattavan valikon arvot. Tämän jälkeen voit muuttaa avattavien valikoiden valintoja tai lisätä tyylejä avattavien valikoiden sivupalkista ennen hyväksymistä.

Lue lisää aiempaa dataa sisältävän pudotusvalikon luomisesta.

Henkilöpalat mobiililaitteilla

Henkilöpaloilla näet nopeasti lisätietoja työkavereista tai kontakteista, esim. heidän sijaintinsa, työnimikkeensä ja yhteystietonsa. Älykkäät palat ovat nyt käytettävissä iOS- ja Android-laitteilla.

Lue lisää älykkäiden palojen lisäämisestä Google Sheetsiin.

Arkaluontoisten Excel-tiedostojen importointi ja muuntaminen asiakaspuolen salattuihin Google Sheets ‐taulukoihin

Voit nyt importoida ja muuntaa arkaluontoisia Excel-tiedostoja Google Sheets ‑taulukoihin asiakaspuolen salauksella. Salattu Excel-tiedosto ei muutu, vaikka tekisit muutoksia salattuun Sheets-tiedostoon.

Heinäkuu 2023

Pitkään kestävien kyselyjen keston pidentäminen yhdistetyissä taulukoissa

Kyselyn aikarajaa pidennetään viidestä minuutista 10 minuuttiin BigQueryssä ja Lookerissa. Yhdistettyjen taulukoiden käyttäjät voivat analysoida dataa kyselyistä, jotka hakevat entistä suuremmista datajoukoista Sheetsissä.

Suodattaminen pivot-taulukon mittojen ja arvon mukaan yhdistettyjen taulukoiden avulla Lookerissa

Aiemmin yhdistettyjen taulukoiden käyttäjät pystyivät suodattamaan pivot-taulukoiden kategorioiden mutta eivät mittojen mukaan. Nyt Lookerin käyttäjät voivat suodattaa pivot-taulukon mittojen mukaan, mikä mahdollistaa entistä tarkemmin kohdennetun analyysin yhdistetyissä taulukoissa. Lisäksi Lookerin käyttäjät voivat suodattaa pivot-taulukon arvon mukaan yhdistetyissä taulukoissa.

Lue lisää mittatyypeistä Lookerissa sekä pivot-taulukoiden luomisesta ja käyttämisestä.

Emojien lisääminen Google Sheetsissä

Voit nyt lisätä emojeita Google Sheets ‑taulukkoon seuraavasti:

• Kirjoita @ > Emoji > valitse haluamasi emoji.
  • Siirry kohtaan Lisää > Emoji > valitse haluamasi emoji.

Lue lisää

Sähköpostiosoitteiden ja linkkien muuttaminen älykkäiksi paloiksi sarkaimella

Voit nyt lisätä linkin ja muuttaa sen älykkääksi palaksi Google Sheetsissä painamalla sarkainta. Pääset tähän ominaisuuteen, kun kopioit ja liität sähköpostiosoitteita tai Google Drive ‑tiedostoihin, Google Maps ‑paikkoihin tai YouTube-videoihin johtavia linkkejä Sheets-taulukkoon.

Lue lisää älykkäiden palojen lisäämisestä Google Sheetsiin.

Vaihtoehtoinen teksti ‐vaihtoehdon lisääminen Kuva-asetukset-sivupalkkiin

Voit nyt lisätä vaihtoehtoisia tekstejä kuviin Sheetsissä, kun klikkaat kuvaa kakkospainikkeella ja valitset Lisää vaihtoehtoinen teksti soluun. Näkyviin tulee sivupalkki, johon voit kirjoittaa tekstin.

Kesäkuu 2023

Muita Google Sheets ‐sovelluspäivityksiä Android-laitteille

Voit nyt lisätä kaavaan välejä erillisen näppäimistön nuolinäppäimillä Google Sheets ‑sovelluksessa. Lisäämme myös uusia kaavoihin liittyviä pikanäppäimiä

Sheetsin ensimmäisen avauskokemuksen uudistaminen taitettavilla Android-laitteilla ja Android-tableteilla

Sheets-sovellusten ensimmäinen avauskokemus painottuu nyt enemmän luomiseen Android-laitteilla. Esimerkkejä:

• Sheets-sovelluksessa on suuremmat napautuskohteet, ja kaavapalkki, välilehtipalkki sekä kontekstiin liittyvän muotoilun yläpalkki tulevat näkyviin kertanapautuksella.

Google Workspace ‑tiedostojen pääsyoikeuspyyntöihin vastaaminen tehokkaammin

Otamme käyttöön uuden tiedostojen pääsyoikeusominaisuuden, jotta tiedostojen hyväksyjien on helpompi vastata odottaviin pääsyoikeuspyyntöihin Google Workspacessa.

• Käyttäjät voivat nyt tarkistaa pyynnöt ja vastata niihin tiedostosta. Hyväksyjät näkevät jakamispainikkeen kohdalla pistemerkin, jos heillä on odottava pääsyoikeuspyyntö. Lisäksi jakamisikkunan yläreunassa näkyy uusi banneri.
  • Hyväksyjät voivat edelleen vastata pääsyoikeuspyyntöihin sähköposteilla, jotka lähetetään, kun käyttäjät pyytävät pääsyä tiedostoihin. Jos Ilmoita-valintaruutu valitaan, kun hyväksyjä vastaa pyyntöön, pääsyoikeutta pyytänyt käyttäjä saa sähköpostin, jossa näkyy pyynnön tila.

Avaa tiedosto ja klikkaa Jaa-painiketta > valitse uudesta bannerista Tarkista-painike, niin näet pääsyoikeuspyynnöt > vastaa pyyntöihin.

Lue lisää tiedostojen jakamisesta Google Drivesta.

Asiakaspuolen salauksen lisääminen tai poistaminen Google Sheets- tai Google Slides ‑tiedostoissa

Voit nyt lisätä asiakaspuolen salauksen aiemmin luotuihin Google Sheets ‑taulukoihin tai poistaa sen niistä. Tämän päivityksen myötä voit hallita salausta joustavasti dokumenttien ja projektien kehittymisen ja edistymisen mukaan. Ominaisuus on jo käytettävissä Google Docsissa. | Saatavilla vain Google Workspace Enterprise Plus-, Education Standard- ja Education Plus ‑asiakkaille.

Toukokuu 2023

Uusia ominaisuuksia aikajananäkymässä

Aikajananäkymän avulla voit helposti käsitellä projektietoja ja hallinnoida esimerkiksi markkinointikampanjoita, projektin välitavoitteita, aikatauluja ja tiimien välistä yhteistyötä.

Aikajananäkymään lisätään seuraavat uudet ominaisuudet:

• parannettuja muotoiluvaihtoehtoja, kuten korttitekstin katkaisu sekä mahdollisuus toiminnon kumoamiseen ja tekemiseen uudelleen
  • tiivistetty korttinäkymä, jossa voi yhdistää kunkin korttiryhmän kortit yhdelle riville
  • tulostus- ja lataustuki.

Lue lisää

Datan poiminta älykkäistä paloista

Älykkäiden palojen datan poiminnan avulla voit lisätä Sheets-taulukoihin monipuolisia tietoja henkilö-, tiedosto- ja tapahtumapaloista. Tarkemmin sanottuna voit noutaa yksittäisiin älypaloihin liittyvää metadataa erillisiin soluihin ja säilyttää yhteyden palaan, josta data on peräisin.

Jos esimerkiksi haluat seurata tiettyä dokumenttijoukkoa sekä niiden omistajia ja tietoja (esim. luontiaikaa tai tiedoston viimeisintä muokkaajaa), se onnistuu poimimalla kyseiset kentät tiedostopaloista.

Lue lisää

Parannuksia pikanäppäimiin

Google Sheetsiin lisätään uusia pikanäppäimiä, jotka parantavat tuottavuutta ja nopeuttavat toimintoja. Uudet pikanäppäimet ovat esimerkiksi lihavoinnin lisäämiselle ja poistamiselle, seuraavaan taulukkoon siirtymiselle sekä "Etsi ja korvaa" ‑kentän näyttämiselle ja piilottamiselle.

Lue lisää

Muita Google Docs-, Sheets- ja Slides-sovelluspäivityksiä Android-laitteille

Pyrimme jatkuvasti parantamaan Google Workspacen käyttökokemusta suurinäyttöisillä Android-laitteilla, ja seuraavat päivitykset on tehty tätä tarkoitusta varten:

• Pystysuuntaista kontekstivalikkoa voi käyttää Google Docs- ja Slides-sovelluksissa, kun hiiren kakkospainike on käytössä.
  • Google Sheets ‑sovelluksessa voi lisätä kaavaan välejä erillisen näppäimistön nuolinäppäimillä. Lisäämme myös uusia kaavoihin liittyviä pikanäppäimiä.

Huhtikuu 2023

Uusia älykkäiden palojen ominaisuuksia

YouTube-palojen käyttö Sheetsissä laajenee, jotta YouTube-sisällön hallinnointi olisi helpompaa. Laskentataulukon soluun voi nyt lisätä YouTuben dataa, esimerkiksi videoiden nimiä, kuvauksia ja esikatseluita. Kopioi YouTube-linkki ja liitä se soluun. Vie sitten hiiri solun päälle ja klikkaa "Korvaa URL-osoite" ‑tietokortista Pala-valintaa.

Yhteen soluun voi nyt myös lisätä useita älykkäitä paloja tai tekstejä @-valikon avulla. Tämä helpottaa useampien kontekstiasetustietojen esikatselua ja käsittelyä Sheetsissä.

Lue lisää

Uusi parannettu työkaluhaku Google Docsissa, Sheetsissä ja Slidesissa

Google Docsin, Sheetsin ja Slidesin yläosassa on nyt parannettu työkaluhaku, jonka avulla käyttäjät löytävät helpommin usein käytettyjä työkaluja ja ominaisuuksia. Tehokkaamman työkaluhaun ansiosta voi löytää nopeasti tarvittavat ominaisuudet ja toiminnot hakemalla niitä omin sanoin. Jos esimerkiksi teet haun "kuka katsoi dokumenttia viimeksi", toimintojen hallintapaneeli tulee näkyviin.

Maaliskuu 2023

Suodattimet

Suodattimien ja suodatinnäkymien avulla voit analysoida laskentataulukon datajoukkoja. Tähän suosittuun ominaisuuteen on nyt tehty kaksi päivitystä.

• Rivien määrä näkyy nyt oikean alakulman marginaalissa, joten tiedät heti, katsotko koko datajoukkoa vai vain osaa siitä.
  • Uudessa suodattimien lisäysvaihtoehdossa suodattimet otetaan käyttöön hiiren kakkospainikkeen valikosta, joten ne ovat helpommin käytettävissä ja löydettävissä. Klikkaa vain hiiren kakkospainikkeella ja lisää suodattimia suoraan dataan, poista suodattimia tai suodata nykyisen soluarvon mukaan. Lue lisää

Helmikuu 2023

Uusia Älykäs kanvas ‑ominaisuuksia: paikkapalat, laajennetut päivämääräominaisuudet ja rahoituspalat

Paikkapalat: Kun taulukkoon on lisätty Google Maps ‐paikkapala, voit avata sijainnin suoraan Google Mapsissa ja nähdä sijainnin esikatselun tai reittiohjeet.

Laajennetut päivämääräominaisuudet: Helpota päivämäärien lisäämistä taulukkoon käyttämällä @-aloituskohtaa (esim. @today, @yesterday, @tomorrow ja @date). Kun klikkaat päivämäärää, näet päivämäärävalitsimen, jonka avulla voit päivittää päivämääriä tarpeen mukaan.

Rahoituspalat: Lisää taulukkoon Google Finance ‑entiteettejä, kuten osakkeita, sijoitusrahastoja ja valuuttoja. Vie hiiri palan päälle, niin voit esikatsella sen tietoja entiteettityypistä riippuen.

Lue lisää

Päivityksiä funktioihin, sijaintiasetuksiin ja CSV-tiedostojen importointiin

• POTENSSI-funktio, joka palauttaa potenssiin korotetun luvun, palauttaa nyt todellisen juuriarvon, jos negatiivisesta luvusta yritetään vähentää paritonta juurta. Lue lisää
  • Sheets varmistaa nyt laskentataulukon kieli- ja maa-asetuksen avulla, että muotoilutiedot, kuten funktiot, päivämäärät ja valuutta, vastaavat fyysistä sijaintiasi. Esimerkiksi Ranskassa on tapana käyttää pilkkua desimaalierottimena, ja tämä tunnistetaan nyt automaattisesti kieli- ja maa-asetuksen päivityksen yhteydessä. Lue lisää
  • Jos käytit aiemmin desimaalierottimena pilkkua (,) ja tekstierottimena puolipistettä (;), sinun oli valittava tämä erotinmerkki ja kirjoitettava ";" jotta teksti jakautui sarakkeisiin oikein importoinnin yhteydessä. Sheets tunnistaa nyt puolipisteet (;) automaattisesti ja erottaa tekstin sarakkeiksi, jolloin importointi on sujuvampaa.

Tammikuu 2023

Yhdistetyt taulukot Lookerissa

Tutki mallinnettua dataa Lookerista vuorovaikutteisesti yhdistettyjen taulukoiden avulla. Ne yhdistävät Google Sheetsin tutun käyttöliittymän ja Lookerin avoimessa ekosysteemissä saatavilla olevat yli 50 datalähdettä, joita ovat esimerkiksi BigQuery, Cloud SQL, Snowflake ja Redshift.

Voit analysoida dataa pivot-taulukoiden, kaavioiden, kaavojen ja muiden integroitujen datalähteiden avulla yhdestä lähteestä. Lisäksi tällä liveyhteydellä pääsy on suojattu ja data pysyy ajan tasalla.

Liitettyjen taulukoiden käytön aloittaminen Lookerissa

Uudet tehokkaat funktiot edistynyttä analyysiä varten

11 lisäfunktiota, jotka tuovat käyttöön uusia käsitteitä, tarjoavat tehokkaampia toimintoja ja paljon muuta:

• EPOCHTODATE: Muuntaa sekunteina, millisekunteina tai mikrosekunteina olevan Unix epoch ‑aikaleiman päivämääräksi ja ajaksi (UTC).
  • MARGINOFERROR: Laskee satunnaisotannan virheen määrän arvojen ja luottamusvälin tason perusteella.
  • TOROW: Muuntaa taulukon tai soluvälin yhdeksi riviksi.
  • TOCOL: Muuntaa taulukon tai soluvälin yhdeksi sarakkeeksi.
  • CHOOSEROWS: Luo uuden taulukon nykyisen välin valituista riveistä.
  • CHOOSECOLS: Luo uuden taulukon nykyisen välin valituista sarakkeista.
  • WRAPROWS: Rivittää annetun solurivin tai ‑sarakkeen rivien mukaan määritetyn elementtimäärän jälkeen uuden taulukon muodostamiseksi.
  • WRAPCOLS: Rivittää annetun solurivin tai ‑sarakkeen sarakkeiden mukaan määritetyn elementtimäärän jälkeen uuden taulukon muodostamiseksi.
  • VSTACK: Luo suuremman taulukon liittämällä välit pystysuunnassa ja järjestyksessä.
  • HSTACK: Luo suuremman taulukon liittämällä välit vaakasuunnassa ja järjestyksessä.
  • LET: Asettaa "nimi"-arvolle arvolauseke-tulokset ja palauttaa kaavalauseke-argumentin tuloksen. Kaavalauseke voi käyttää LET-funktiossa määritettyjä nimi-arvoja. Arvolauseke-argumentit arvioidaan vain kerran LET-funktiossa, vaikka seuraavat arvolauseke-argumentit tai kaavalauseke-argumentti käyttäisivät niitä useita kertoja.

Sheetsin muut funktiot ja BigQueryn JSON-tuki

Laajemmat mahdollisuudet käyttää, analysoida, visualisoida ja jakaa miljardeja BigQueryn datarivejä Google Sheetsistä:

Joulukuu 2022

Android-pikanäppäimien parannukset

Androidilla on nyt uusia ja päivitettyjä pikanäppäimiä, jotka parantavat Google Sheetsin verkkokokemusta.

Uudet tuetut pikanäppäimet:

• Kopioi upotettu objekti (Ctrl+C), leikkaa upotettu objekti (Ctrl+X), poista upotettu objekti (Delete, askelpalautin), lisää uusi rivi (Ctrl+Enter), avaa suodatinvalikko (Ctrl+Alt+R), piilota rivi/sarake (Ctrl+Alt+9/0), näytä rivi/sarake (Ctrl+vaihto+9/0), siirry rivin alkuun/loppuun (Home/End), siirry taulukon alkuun/loppuun (Ctrl+Home/End)

Korjatut pikanäppäimet:

• Valitse kaikki/rivi/sarake (toimii nyt kiertävästi), avaa hyperlinkki (tukee nyt useiden hyperlinkkien avaamista)

Uudet vaihtoehtoiset pikanäppäimet:

• Lisää ulkoreunus, siirry seuraavaan tai edelliseen taulukkoon, avaa kontekstivalikko

Katso kaikki pikanäppäimet ja lue lisää täältä.

Datan vahvistuksen sivupalkin ja avattava valikko ‑palojen päivitykset

Avattava valikko ‑paloilla voit helposti näyttää tiloja tai projektien saavutuksia taulukossa. Ominaisuus on jo käytettävissä Google Docsissa.

Lisäksi olemme muokanneet avattava valikko ‑palojen, valintaruutujen ja muiden datan vahvistussääntöjen luomiseen ja ylläpitooon liittyviä työnkulkuja. Voit nyt nähdä kaikki tietyllä Sheets-välilehdellä luodut säännöt ja muokata niitä sekä luoda lisäsääntöjä uudesta sivupalkkinäkymästä.

Lue lisää avattava valikko ‑paloista

Marraskuu 2022

Aikajananäkymä

Aikajananäkymän avulla voit seurata ja havaita projekteja Google Sheetsissä. Uudelta visuaaliselta tasolta näet Sheetsiin tallennetut projektitiedot, kuten tehtävän alkamis- ja päättymispäivän, kuvauksen ja omistajan.

Se voi auttaa sinua ylläpitämään useita projektin osia, kuten

• projektin tehtäviä
  • markkinointikampanjoita
  • aikatauluja
  • tiimien välisiä yhteistyöprojekteja
  • kaikkia tulevia suunnitelmia.

Ominaisuus on käytettävissä vain tietyissä Workspace-versioissa. Tarkista täältä, täyttääkö tilisi ehdot.

Lue lisää aikajananäkymän käyttämisestä:

Lokakuu 2022

Tietojen vaivaton lisääminen älykkäiden palojen avulla

Voit käyttää älykkäitä paloja Google Sheetsissä ja lisätä tietoja

• käyttäjistä, joilla on Gmail- tai Google Workspace ‑sähköpostiosoite
  • muista Google Docs‑, Sheets‑ tai Slides-tiedostoista
  • Google Kalenterin tapahtumista.

Vinkki: Saat lisätietoja älykkäästä palasta viemällä hiiren laskentataulukossa palan päälle tai klikkaamalla palaa.

Lue lisää älykkäiden palojen käyttämisestä.

Elokuu 2022

Nimettyjen funktioiden, LAMBDA-funktioiden ja LAMBDA-apufunktioiden käyttäminen

Nimetyt funktiot, LAMBDA-funktiot ja LAMBDA-apufunktiot tuovat joustavuutta kaavojen käyttöön sekä parantavat niiden luettavuutta ja uudelleenkäytettävyyttä Sheetsissä. Kaavoista, jotka olivat aiemmin vaikeaselkoisia ja hankalia, voi nyt tehdä selkeämpiä ja uudelleenkäytettäviä nimettyjä funktiota.

Lue lisää Workspace-blogipostauksesta.

Lue lisää:

Tietoja XLOOKUP- ja XMATCH-funktioista

XLOOKUP- ja XMATCH-funktioissa on parannettu vastaavuus- ja hakutoiminto MATCH- ja LOOKUP-funktioihin verrattuna.

Lue lisää:

Muokkauspainikkeen käyttäminen pivot-taulukkoeditorin vaivattomaan avaamiseen

Avaa pivot-taulukkoeditori klikkaamalla pivot-taulukon alle avautuvaa Muokkaa-painiketta. Pivot-taulukkoa ei tarvitse enää klikata suoraan. Tämä muutos vähentää tahattomia klikkauksia.

Lue lisää pivot-taulukoiden muokkaamisesta:

Heinäkuu 2022

Valtuutettu pääsy yhdistetyissä taulukoissa

Valtuutetun pääsyn avulla voi tehdä seuraavaa:

• Yhdistetyn taulukon luova käyttäjä voi halutessaan sallia kaikkien datalähteen tulevien kyselyjen käyttää tilin kirjautumistietoja. Ominaisuus on käytettävissä myös muiden Sheetsin käyttäjien aloittamissa kyselyissä.
  • Yhteiskäyttäjät voivat analysoida dataa, vaikka heillä ei olisi pääsyä datalähteeseen. Tästä on hyötyä, kun henkilö, jolla ei ole datalähteen pääsyoikeutta, haluaa analysoida dataa ja päivittää yhdistetystä taulukosta peräisin olevan datan.
  • Normaalit BigQuery-hinnat ovat voimassa valtuutetun pääsyn avulla tehdyissä kyselyissä.

Lue lisää valtuutetusta pääsystä.

Toukokuu 2022

Lisätietoja yhdistettyjen taulukoiden VPC-SC:stä

VPC Service Controlsilla voi rajoittaa pääsyä Google Cloud ‑resursseihin. VPC Service Controls ei tue Sheetsiä. Jos sinulla on tarvittavat luvat ja täytät VPC Service Controlsin pääsyvaatimukset, voit sallia yhdistettyjen taulukoiden kautta tehdyt kyselyt VPC Service Controlsilla.

Lue lisää BigQuery-datasta Google Sheetsissä.

Huhtikuu 2022

Kaavassa olevien virheiden korjaaminen kaavaehdotusten avulla

Kun lisäät kaavan Sheets-soluun, näkyviin saattaa tulla korvaavan kaavan sisältävä ehdotuskenttä. Voit hyväksyä tai hylätä ehdotuksen.

Lue lisää kaavan korjauksista.

Google Meetin käyttäminen Google Docsin, Sheetsin ja Slidesin kanssa

Google Docsissa, Sheetsissä ja Slidesissa voit

• liittyä Google Meet ‐videokokoukseen
  • jakaa näyttösi suoraan Google Meet ‐videokokoukseen.

Lue lisää Google Meetin käyttämisestä Google Docs ‐editoreissa.

Maaliskuu 2022

Solujen enimmäismäärän kaksinkertaistaminen Google Sheetsissä

Google Sheetsin solujen enimmäismäärä on nyt 10 miljoonaa solua entisen 5 miljoonan sijaan. Tämä enimmäismäärä koskee niin uusia, aiemmin luotuja kuin tuotujakin tiedostoja.

Lue lisää Google Driven tiedostorajoituksista.

Marraskuu 2021

Henkilöpalat näyttävät lisätietoja sidosryhmistä

Voit lisätä henkilöpaloja suoraan Google-taulukkoon. Palojen avulla saat nopeasti lisätietoja työkavereista tai kontakteista, kuten heidän sijaintinsa, työnimikkeensä ja yhteystietonsa.

Henkilöpalan avulla voit myös

• varata kokouksen
  • aloittaa chatin
  • lähettää sähköpostia
  • jne.

Tämä ominaisuus on jo käytettävissä Google Docsissa.

Voit lisätä henkilöpalan seuraavilla tavoilla:

• Kirjoita @-merkki mihin tahansa soluun.
  • Valitse yläreunasta Lisää ja sitten Henkilöpala.
Lue lisää henkilöpaloista.
iOS:n uudet pikanäppäimet
Voit käyttää monia uusia pikanäppäimiä Sheetsin iOS-versiossa. Lue lisää Sheetsin iOS-version pikanäppäimistä.

Lokakuu 2021

Google Sheetsin parannetut valikot

Päivitimme valikoita helpottaaksemme useimmin käytettyjen Google Sheets ‐ominaisuuksien löytämistä. Teimme seuraavat muutokset:

• Lyhensimme valikkopalkkia ja hiiren kakkospainikkeesta avautuvia valikoita, jotta ne sopivat näytölle paremmin eivätkä jää piiloon näytön ulkopuolelle.
  • Lisäsimme ja siirsimme ominaisuuksia luontevampiin paikkoihin. Voit nyt esimerkiksi lukita rivin tai sarakkeen hiiren kakkospainikkeen valikosta.
  • Lyhensimme joitakin kohteiden kuvauksia valikossa, jotta oikea kohta löytyy nopeasti.
  • Lisäsimme kuvakkeita, jotka helpottavat ominaisuuksien löytämistä.
  • Teimme muutoksia esimerkiksi seuraaviin valikoihin:
    • Tiedosto
    • Muokkaa
    • Näytä
    • Lisää
    • Muoto
    • Päivämäärä
    • Työkalut
    • Laajennukset
    • Ohje
    • Saavutettavuus

Elokuu 2021

Upotettujen Office-tiedostojen katsominen Google Sheetsissä

Voit nähdä upotetut Microsoft Office ‐tiedostot dokumenteissa, kun käytät Office-tiedostoja seuraavissa tuotteissa:

• Docs
  • Sheets
  • Slides

Tämän ominaisuuden avulla voit

• nähdä tiedostot esikatselutilassa
  • kopioida tai ladata upotetun tiedoston suoraan Driveen.
Älykkäät kaava- ja funktioehdotukset

Kun käsittelet dataa Google Sheetsissä, voit nähdä kaavoissa ja funktioissa tekstin sisäisiä, peräkkäisyyttä koskevia ja kontekstisidonnaisia ehdotuksia.

Kaavaehdotusten avulla voit

• kirjoittaa uudet kaavat oikein
  • analysoida dataa nopeasti ja helposti.

Kun lisäät kaavan Sheetsiin, ehdotukset tulevat automaattisesti näkyviin, kun jatkat tekstin kirjoittamista. Avattavassa valikossa on lisää ehdotuksia.

Teeman värien muokkaaminen Sheetsissä

Voit etsiä ja valita teeman värejä Sheetsissä ja Slidesissa.

Teeman värien valitseminen:

1. Siirry avattavaan värivalitsimeen ja klikkaa teeman väripaletin muokkauspainiketta.
  2. Valitse teeman väriä koskevan sivupalkin avattavasta valikosta haluamasi väri.
  3. Muokkaa sisältöä uusilla teeman väreillä.
Tärkeää: Värimuutokset koskevat vain kulloinkin valitsemaasi teemaa. Värien vaihtaminen ei luo uutta teemaa.
Microsoft Office ‑tiedostojen avaaminen nopeammin Drivessa

Kun luot jaettuja linkkejä, voit avata Microsoft Office ‐tiedostoja Google Drivessa suoraan näissä tuotteissa:

• Docs
  • Sheets
  • Slides

Aiemmin Office-tiedostot avautuivat esikatselutilassa. Nyt voit avata tiedostoja muokkaustilassa, joten yhteiskäyttö onnistuu nopeammin. Lue lisää Office-tiedostojen käyttämisestä Drivessa

Älykäs kirjoittaminen ‐ominaisuutta voi käyttää kommentointiin Google Slidesissa, Sheetsissä ja Drawingsissa

Älykkään kirjoittamisen avulla voit kommentoida nopeammin ja tarkemmin seuraavissa tuotteissa:

• Slides
  • Sheets
  • Drawings

Lue lisää Google Docsin, Sheetsin, Slidesin ja Drawingsin Älykäs kirjoittaminen ‑ominaisuudesta.

Heinäkuu 2021

Perustoimintojen tekeminen useilla Google Sheetsin välilehdillä

Voit työskennellä Google Sheetsissä nopeammin ja varmemmin ottein, kun teet perustoiminnot kerralla useisiin taulukoihin.

Voit valita ja sitten liittää, poistaa, monistaa, kopioida, värittää tai piilottaa useita välilehtiä.

Lue lisää taulukoiden muokkaamisesta Google Sheetsissä.

Google Workspace Business Starter- ja Frontline-käyttäjät voivat kutsua ihmisiä, joilla ei ole Google-tiliä, Drive-tiedostojen ja ‑kansioiden yhteiskäyttäjiksi
Voit lähettää vierailijoille PIN-koodin, jonka avulla he voivat katsoa, kommentoida tai muokata sisältöä seuraavissa tuotteissa:
  • Drive
  • Docs
  • Sheets
  • Slides
  • Sites
Lue lisää dokumenttien jakamisesta vierailijoille.

Kesäkuu 2021

Uusia tapoja selata kommentteja Google Sheetsissä

Google Sheetsissä voit

• tarkistaa kommentit ja keskusteluketjut sivupalkista
  • etsiä osuvimmat kommentit suodattimien avulla
  • selata kommenttiketjuja kommenttipeitossa.

Lue lisää kommenttien käyttämisestä Google Sheetsissä.

Toukokuu 2021

Google-taulukoiden esittäminen suoraan Google Meet ‐kokouksessa
Esitä Google Sheets ‑laskentataulukko Google Meet ‐kokouksessa, johon osallistut. Katso, miten voit esittää dokumentin, taulukon tai dian suoraan Google Meetissä.
Näin valitset sopivat rivi- ja täyttövaihtoehdot Google Sheetsissä

Sarjoissa ja sarjojen kohteissa on käytettävissä enemmän viiva- ja täyttövaihtoehtoja. Voit muokata seuraavia:

• Väri
  • Läpinäkyvyys
  • Viivan tyylit
  • Viivan paksuus

Sarakkeen muotoisissa sarjoissa voit lisätä reunukset ja valita niiden tyylin. Lue lisää erilaisten kaavioiden lisäämisestä ja muokkaamisesta.

Huhtikuu 2021

Lisää tapoja analysoida BigQuery-dataa yhdistettyjen taulukoiden avulla
Tutustu useampiin tapoihin käsitellä, näyttää ja järjestää BigQuery-dataa Yhdistetyt taulukot ‐ominaisuuden avulla. Uusia ominaisuuksia ja parannuksia ovat esimerkiksi seuraavat:
  • Saraketilastot
  • Suodattaminen arvon mukaan
  • Pivot-taulukoiden lasketut kentät
  • Pivot-taulukon ryhmittely
  • Suodattimet
Lue lisää BigQuery-datan käsittelemisestä Yhdistetyt taulukot ‐ominaisuuden avulla

Tammikuu 2021

Välin nimi ‑kenttä helpottaa siirtymistä Google Sheetsissä

Voit siirtyä Google Sheetsin aktiivisiin soluihin ja väleihin Välin nimi ‑kentän avulla.

Lue lisää soluvälin nimeämisestä

true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.