Valuta-instellingen

Gebruikersrol Beheerder vereist.  Vereist de rol Beheerder of rollen met vergelijkbare rechten om netwerkinstellingen te configureren.

Wanneer uw netwerk wordt gemaakt, wordt de valuta ingesteld. Zodra u orders heeft gemaakt, staat de netwerkvaluta vast en kan deze niet meer worden gewijzigd.

Ad Manager gebruikt valuta op twee manieren:

• Weergave van regelitems: Voor sommige regelitemtypen is de prijs een van de factoren waarmee Ad Manager rekening houdt wanneer een regelitem wordt gekozen voor weergave. Voor deze regelitems probeert Ad Manager de regelitems weer te geven die de meeste opbrengst genereren voor uw netwerk. Meer informatie over weergaveprioriteiten voor regelitems
  • Rapportage over opbrengst: via rapporten kunt u zien hoeveel opbrengst is gegenereerd door uw regelitems en orders.

Secundaire valuta's

Alleen beschikbaar in Google Ad Manager 360 en netwerken met Programmatic direct.

Secundaire valuta's zijn handig als u voorraad in meerdere valuta's verkoopt. Traffickers of verkoopplanners kunnen dan prijsinformatie invoeren in de valuta waarover wordt onderhandeld.

• Regelitems: Stel de valuta voor het regelitem in wanneer u dit maakt. Nadat het regelitem is opgeslagen, staat de valuta vast en kan deze niet worden gewijzigd. Voor elk regelitem in een order kan een andere valuta worden gehanteerd.
  • Voorgestelde regelitems: Voorgestelde regelitems zijn een functie van Programmatic direct. Stel de valuta voor het voorstel in. Alle voorgestelde regelitems moeten de valuta hanteren die is ingesteld voor het bijbehorende voorstel. U kunt de valuta van een voorstel wijzigen totdat u het voorstel voor de eerste keer naar de koper stuurt. Nadat het voorstel naar de koper is gestuurd, staat de valuta vast en kan deze niet worden gewijzigd. Bekijk meer informatie over Programmatic direct.

Ondersteuning voor secundaire valuta's

CPD-regelitems (kosten per dag) bieden nu ondersteuning voor secundaire valuta's. De valutaconversie is gebaseerd op de wisselkoers op de dag dat de vertoning is weergegeven.*

Alleen regelitems die de primaire valuta van uw netwerk gebruiken, worden opgenomen in de 'Totale geschatte waarde' van een order. Dit betekent dat als u een secundaire valuta toepast op een regelitem, dat regelitem wordt uitgesloten van de 'Totale geschatte waarde' van de order.

Met 'Totale geschatte waarde' wordt geen opbrengst voorspeld voor sponsoringsregelitems die een CPM-tarief gebruiken.

* Deze wijziging wordt met terugwerkende kracht toegepast. Rapportagegegevens voor opbrengststatistieken voor kosten per dag (CPD) kunnen verschillen van rapporten die vóór 24 juli 2018 zijn uitgevoerd.

Valuta's toevoegen aan uw netwerk

1. Log in bij Google Ad Manager.
  2. Klik op Beheerder, Algemene instellingen en dan op Netwerkinstellingen.
  3. Zoek en selecteer extra valuta's in het veld Secundaire valuta's.
  4. Klik op Opslaan. De valuta's zijn nu beschikbaar voor nieuwe regelitems.

Valutaconversie

Ad Manager zet bedragen in de secundaire valuta automatisch om in de standaardvaluta van uw netwerk. De wisselkoersen voor Ad Manager-valuta's worden regelmatig gedurende de dag geüpdatet.

Wanneer een advertentieverzoek wordt ontvangen, gebruikt Ad Manager de nieuwste wisselkoersinformatie om de prijs van elk regelitem in de standaardvaluta van het netwerk te bepalen. Aan de hand van de wisselkoers kunnen uw regelitems concurreren op prijs, zelfs als deze in verschillende valuta's zijn ingesteld.

Rapportagegegevens worden ook omgezet in de standaardvaluta van uw netwerk. De waarden zijn gebaseerd op de wisselkoers op het moment van weergave.

Voorbeeld

De standaardvaluta van uw netwerk is Amerikaanse dollar, maar u verkoopt ook enkele campagnes in euro's.

Ad Manager moet kiezen tussen twee regelitems met een prijsprioriteit: een regelitem met een CPM van $ 4 en een regelitem met een CPM van € 3.

1. Aan de hand van de actuele wisselkoersen ten tijde van het advertentieverzoek is € 3 omgerekend $ 4,02, waardoor dit regelitem meer oplevert.
  2. Ad Manager geeft in dat geval het regelitem met een CPM van € 3 weer.
  3. De opbrengst van de weergave wordt geregistreerd en gerapporteerd in Amerikaanse dollars (in dit geval $ 4,02 ÷ 1000 oftewel $ 0,00402).

Later op dezelfde dag moet Ad Manager opnieuw kiezen tussen een regelitem met een prijsprioriteit met een CPM van $ 4 en een regelitem met een CPM van € 3.

1. De wisselkoers is inmiddels gewijzigd en € 3 is nu $ 3,98 waard.
  2. In dat geval geeft Ad Manager het regelitem met een CPM van $ 4 weer.

Een secundaire valuta verwijderen

U kunt een secundaire valuta verwijderen. Regelitems die al zijn ingesteld met de secundaire valuta blijven deze gebruiken. U kunt geen nieuwe regelitems maken met de secundaire valuta nadat deze is verwijderd.

1. Log in bij Google Ad Manager.
  2. Klik op Beheerder, Algemene instellingen en dan op Netwerkinstellingen.
  3. Klik op het X-icoon naast de valuta die u wilt verwijderen.
  4. Verwijder indien nodig meer valuta's.
  5. Klik op Opslaan. De valuta's zijn niet langer beschikbaar voor nieuwe regelitems.