Een voorbeeld van advertentiemateriaal bekijken

Checken hoe advertentiemateriaal van een adverteerder op uw pagina wordt weergegeven

Bekijk een voorbeeld van advertentiemateriaal in Ad Manager, op uw site of op uw mobiele apparaat om te na te gaan of dit naar behoren werkt voordat de weergave wordt gestart. U kunt voorafgaand aan de startdatum een voorbeeld van advertentiemateriaal bekijken.

1. Log in bij Google Ad Manager.
  2. Ga naar de detailpagina van het regelitem met het advertentiemateriaal waarvoor u een voorbeeld wilt bekijken.

Klik op Weergave en dan Regelitems en gebruik filters of browse.

3. Klik op de detailpagina van een regelitem op het tabblad Advertentiemateriaal.
  4. Zoek het advertentiemateriaal waarvan u een voorbeeld wilt weergeven in de lijst met advertentiemateriaal en klik op de naam van het advertentiemateriaal.
  5. Klik op het tabblad Voorbeeld.
  6. Klik op Op site en voer de site-URL in van de pagina met de videospeler die de advertentie kan weergeven.
  7. Klik op Voorbeeld openen.
    Voorbeelden omvatten tracking-URL's van derden. Dit kan leiden tot een hogere telling voor de URL's die u heeft opgegeven.
Niet ondersteund
  • U kunt geen voorbeeld op een site weergeven van advertentiemateriaal waarvan het formaat wordt overschreven en interstitials voor internet.
  • Het formaat in de tag moet overeenkomen met het advertentiemateriaal waarvan een voorbeeld wordt weergegeven. Voorbeelden van advertentiemateriaal worden momenteel niet ondersteund voor native video, dynamische advertentie-invoeging of Programmatic direct.

Ad Manager kan in veel gevallen meteen op het tabblad Voorbeeld tonen hoe het advertentiemateriaal eruitziet. In sommige gevallen kan Ad Manager het advertentiemateriaal hier niet tonen (bijvoorbeeld als JavaScript of andere code in het advertentiemateriaal dit voorkomt).

Voorbeeld via andere opties

Andere opties om een voorbeeld te bekijken op het tabblad Voorbeeld zijn:

Deze opties laten nauwkeuriger zien hoe het advertentiemateriaal wordt weergegeven. Het openen van het advertentiemateriaal in een nieuw venster kan met name handig zijn als u met aangepast advertentiemateriaal werkt en macro's of andere aangepaste code wilt testen.

Een voorbeeld van advertentiemateriaal bekijken in een nieuw venster

Klik op het tabblad Voorbeeld van het advertentiemateriaal op Nieuw venster om een nieuw browsertabblad of -venster te openen met alleen uw advertentiemateriaal.

Een voorbeeld van advertentiemateriaal bekijken op uw site

Klik op het tabblad Voorbeeld van het advertentiemateriaal op Op site en geef de site-URL op van de pagina waarop u het advertentiemateriaal wilt bekijken.

• Klik op Voorbeeld openen om een nieuw browsertabblad te openen met daarin de site-URL en een weergave van uw advertentiemateriaal.
  • Klik op Voorbeeld-URL weergeven om een automatisch gegenereerde URL weer te geven die u kunt delen met uw adverteerder en anderen. Deze URL voor het voorbeeld van het advertentiemateriaal verloopt na 180 dagen. Als u op de link klikt, is het voorbeeld 15 minuten te zien. Als u daarna uw browser opnieuw start, wordt het voorbeeld niet langer weergegeven en moet u opnieuw op de link klikken.

De door u opgegeven site-URL moet een advertentieverzoek bevatten dat overeenkomt met het regelitem van het advertentieblok en de targetingcriteria. Andere regelitemtargetingdefinities, zoals sleutel/waarden en de geografie, worden genegeerd. Als de pagina meerdere beschikbare advertentieblokken bevat, wordt het advertentiemateriaal weergegeven in een advertentieblok dat overeenkomt met de parameters.

Als u een voorbeeld van advertentiemateriaal bekijkt op een pagina waarvoor verificatie is vereist, logt u eerst in op uw site en bekijkt u daarna het voorbeeld van het advertentiemateriaal.

Bestudeer de vereisten en beperkingen voor voorbeelden van advertentiemateriaal op de site.

Een voorbeeld van advertentiemateriaal bekijken op uw mobiele apparaat

Klik op het tabblad Voorbeeld van het advertentiemateriaal op Mobiel om een QR-code te genereren in Ad Manager waarmee een browservenster wordt geopend om het advertentiemateriaal op uw mobiele apparaat te bekijken. Bekijk het voorbeeld van het advertentiemateriaal alleen of, voor advertenties die mobiele websites targeten, op een pagina die door de advertentie wordt target.

• Gebruik een app voor het scannen van streepjescodes om de QR-code te scannen en het voorbeeld te laden.
  • Geef de URL van de webpagina op en klik op Voorbeeld genereren om een QR-code te genereren. De QR-code opent een browservenster met het advertentiemateriaal in de content van uw site op uw mobiele apparaat. Bekijk meer informatie over hoe u een voorbeeld kunt bekijken van advertentiemateriaal op uw site.

U kunt ook een voorbeeld van advertentiemateriaal bekijken in uw mobiele app.

Vereisten en beperkingen

• Voorbeelden van advertentiemateriaal worden momenteel niet ondersteund voor native video, dynamische advertentie-invoeging, Programmatic direct, programmatic voor Ad Exchange of native display voor DV360 met Programmatic direct.
  • Roadblock-voorbeelden worden niet ondersteund. Er kan slechts een sitevoorbeeld voor één advertentiemateriaalitem tegelijk worden gegenereerd.
  • Er zijn geen advertentieselectieprocessen betrokken, met inbegrip van serveraanroepen door trackingpixels van derden.
  • Geografische targeting kan invloed hebben op uw voorbeeld als uw advertentie een omleiding bevat.
  • Regelitems en advertentiemateriaal die worden weergegeven bij het genereren van een sitevoorbeeld, worden niet meegerekend in rapportage- of prognoseresultaten.
  • U kunt geen voorbeeld bekijken van advertentiemateriaal dat wordt weergegeven met SafeFrame.

Voorbeeld van advertentiemateriaal op de site

• Het voorbeeld op de site is alleen beschikbaar als u het advertentiemateriaal opent vanuit het regelitem. Als u geen toegang heeft tot het advertentiemateriaal via het regelitem, is de juiste targetinginformatie onduidelijk omdat advertentiemateriaal aan meerdere regelitems kan worden gekoppeld.
  • U kunt geen voorbeeld op een site weergeven van advertentiemateriaal waarvan het formaat wordt overschreven. Het formaat in de tag moet overeenkomen met het advertentiemateriaal waarvan een voorbeeld wordt weergegeven.

Doorklik-URL's in de voorbeeldmodus

• De instellingen voor overschrijving van doorklikken worden niet toegepast op voorbeelden van advertentiemateriaal. De standaard doorklik-URL wordt gebruikt in het voorbeeld, maar uw overschrijving wordt gebruikt wanneer het advertentiemateriaal in uw content wordt getoond.
  • Als een macro voor klikken bijhouden is opgenomen in aangepast advertentiemateriaal of advertentiemateriaal van derden, worden de tekens na # in een doorklik-URL uitgesloten van het voorbeeld. Dit probleem heeft geen invloed op de daadwerkelijke advertentieweergave.

Kunt u geen voorbeeld van advertentiemateriaal bekijken?

Het kan tot vijf minuten duren voordat een voorbeeld van nieuw advertentiemateriaal kan worden weergegeven. Als u het advertentiemateriaal niet ziet, wacht u een paar minuten en probeert u het opnieuw.