Inloggen bij Google Ad Manager

Meer informatie over hoe u toegang krijgt tot Google Ad Manager-functies en -instellingen

Ga naar admanager.google.com en geef de gebruikersnaam en het wachtwoord van uw Google-account op om in te loggen. Als u geen account heeft, kunt u zich aanmelden voor een Ad Manager-account om aan de slag te gaan. U kunt ook contact opnemen met een salesmedewerker.

INLOGGEN BIJ GOOGLE AD MANAGER

Gebruik Ad Manager-functies en -instellingen om orders, regelitems en gebruikersactiviteit te beheren. U kunt via Ad Manager onder andere het volgende doen:

• U kunt bijhouden welke orders binnenkort starten, welke orders aan u zijn toegewezen, welke orders een ster hebben en welke regelitems een ster hebben.
  • U kunt orders en regelitems uit de lijsten met orders en regelitems bekijken in het scherm Weergave of specifieke orders of regelitems zoeken.
  • U kunt een regelitem onderbreken als er een probleem is. U kunt de regelitems niet hervatten via de mobiele versie.
    U kunt het probleem oplossen zodra u toegang heeft tot de volledige versie van Google Ad Manager (met uitzondering van de mobiele versie).
  • Indien er een probleem moet worden opgelost, e-mailt u de gebruiker die als laatste wijzigingen heeft aangebracht.
  • Ga naar het scherm Activiteit voor een lijst met gebruikers die onlangs wijzigingen in orders en regelitems hebben aangebracht en details over de wijzigingen die ze hebben aangebracht. U kunt de persoon die een wijziging heeft aangebracht, rechtstreeks vanuit de interface een e-mail sturen.

Heeft u problemen met inloggen?

Hieronder ziet u oplossingen voor veelvoorkomende problemen met de gebruikerstoegang:

Controleren of u bent ingelogd op het juiste Google-account

• Als u meerdere Google-accounts heeft, zoals een persoonlijk Gmail-account of een ander bedrijfsaccount, is het mogelijk dat u bent ingelogd met het verkeerde account. Probeer uit te loggen en weer in te loggen met het e-mailadres dat u gebruikt voor Google Ad Manager.
  • Als uw Google-account is gekoppeld aan meerdere Google Ad Manager-accounts, wordt u gevraagd het account te selecteren dat u wilt openen als u inlogt.
Via het dropdownmenu bovenaan uw accountpagina kunt u altijd van account wisselen.

Het cachegeheugen en de cookies van uw browser wissen

Wis het cachegeheugen en de cookies van uw browser om verouderde verificatiegegevens te verwijderen. U moet het cachegeheugen mogelijk meerdere keren wissen.

Contact opnemen met uw netwerkbeheerder

Ga na of u in het Google Ad Manager-netwerk wordt vermeld als een actieve gebruiker.

Als voor uw gebruikersstatus 'Uitnodiging in behandeling' wordt weergegeven, controleert u in uw inbox en spammappen of u een uitnodigingsmail heeft ontvangen. Vervolgens klikt u op de link in de betreffende e-mail om uw gebruikersprofiel te activeren. Uw netwerkbeheerder of elke gebruiker met de rechten 'Gebruikers, rollen en teams bewerken' kan de uitnodiging indien nodig opnieuw verzenden.

Uw gebruikersrechten checken

Als u het bericht 'Ongeautoriseerde toegang' ziet wanneer u Google Ad Manager gebruikt, wordt de toegang waarschijnlijk beperkt vanwege een ontbrekend gebruikersrolrecht of onjuiste teamkoppeling.

Neem contact op met uw netwerkbeheerder om ervoor te zorgen dat de juiste gebruikersrol met de bijbehorende rechten worden toegewezen of dat uw gebruikersprofiel wordt gekoppeld aan het juiste team.

Google Ad Manager beheren in de Google Beheerdersconsole

Zo vindt en beheert u Google Ad Manager voor uw gebruikers:

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga vanaf de homepage van de Beheerdersconsole naar Apps > Aanvullende Google-services. Services die aanstaan, worden het eerst vermeld, maar u kunt Filters gebruiken om een lijst te bekijken op basis van Aanbevolen services of Organisatie.
  3. Zet Google Ad Manager op AAN.