Advertentieblokken in bulk maken

Upload een spreadsheet om meerdere advertentieblokken tegelijkertijd te maken

U kunt meerdere advertentieblokken tegelijk maken door een CSV-bestand te uploaden naar Google Ad Manager. Als u de bestaande advertentieblokken wilt updaten of meer dan duizend advertentieblokken tegelijkertijd wilt maken, gebruikt u de Ad Manager API.

1. Log in bij Google Ad Manager.
  2. Ga naar Voorraad en dan Advertentieblokken.
  3. Klik op Uploaden Upload.
  4. Klik op Voorbeeld-csv-bestand downloaden om een bestand te downloaden dat u kunt gebruiken om uw advertentieblokken te definiëren. Open het CSV-bestand en breng wijzigingen aan op basis van de voorbeelden en de beschrijvingen in de onderstaande tabel. Als u klaar bent, gebruikt u de bestandseditor om het CSV-bestand op te slaan.
  5. Klik op Bladeren om het csv-bestand te vinden dat u heeft opgeslagen in stap 4.
  6. Klik op Uploaden en valideren om te controleren of de instellingen voor het advertentieblok correct zijn. Als u een probleem identificeert met een van de advertentieblokken die zijn gedefinieerd in uw csv-bestand, klikt u op Terug om een gecorrigeerd csv-bestand te uploaden.
  7. Klik op Bevestigen om alle advertentieblokken in uw csv-bestand te maken.
Als er een probleem met uw upload is, wordt er een bericht weergegeven om u hierover te informeren. Het gebruikersrolrecht 'Gebruikers, rollen en teams weergeven' is vereist om dit gedetailleerde bericht weer te geven.

Het voorbeeld-csv-bestand

Het voorbeeld-csv-bestand bevat de velden en voorbeelden die relevant zijn voor uw netwerk.

• Verwijder geen kolommen en wijzig de kolomvolgorde niet. Dit kan ervoor zorgen dat de upload mislukt.
  • Verwijder rijen in de koppen uit het voorbeeld-csv-bestand voor bulkupload voordat dit bestand wordt geüpload. Als u deze rijen niet verwijderd, is de kans groot dat de upload mislukt
  • Verwijder de puntkomma (;) uit de lijst met scheidingstekens van uw bestandseditor om ervoor te zorgen dat de kolommen en waarden goed worden weergegeven in het voorbeeldbestand.
  • Rijen die beginnen met een hekje (#), worden genegeerd als u het bestand uploadt.

Kolommen in het voorbeeld-csv-bestand

Doelplatform en Mobiel platform zijn in april 2016 beëindigd als advertentieblokinstellingen en zijn niet meer beschikbaar als criteria voor bulkuploads. Neem deze kolommen niet op in uw bulkuploadbestanden.

De waarden voor elke kolom moeten voldoen aan dezelfde indelingsregels als voor het maken van één advertentieblok. Raadpleeg het artikel Een advertentieblok maken voor definities van elke advertentieblokinstelling.

Kolom Beschrijving
Code

De advertentieblokcode, die wordt gebruikt in de tags. U mag alleen letters, cijfers, underscores, koppeltekens, punten, sterretjes, forward slashes*, backslashes, uitroeptekens, punthaken naar links, dubbelepunten en haakjes gebruiken. Maximale lengte: 100 tekens.

Advertentieblok op het hoogste niveau: Gebruik de codenaam voor een advertentieblok op het hoogste niveau.
Voorbeeld: News_International_BoxATF

Hiërarchisch advertentieblok: Voor advertentieblokken die deel uitmaken van een voorraadhiërarchie, is het volledige pad van het advertentieblok vereist.
Voorbeeld: NewsApp/Sports/Cricket_320x50

* Opmerking: Het slash-teken moet worden gedefinieerd als // in de kolom Code van het csv-bestand als dit is opgenomen als onderdeel van de code van een afzonderlijk advertentieblok.

Naam

Advertentiebloknaam.

Voorbeeld: International News Section (Box Above the Fold)

Formaten

Lijst met advertentieblokformaten, in pixels, opgegeven met de indeling WIDTHxHEIGHT, gescheiden door puntkomma's. Gebruik out-of-page voor 'Buiten pagina'. Andere acceptabele waarden zijn fluid en custom rendering. Geef geen dubbele formaten op (zoals 300x250;300x250).

Gebruik een standaard AdSense-advertentieblokformaat om een advertentieblok te activeren voor AdSense. Verder is elk formaat acceptabel.

Voorbeeld: 728x90;300x250;out-of-page

Beschrijving Vrije beschrijving van een advertentieblok. Maximale lengte: 4000 tekens.
Activeren voor AdSense

Gebruik dit alleen als de uitgever beschikt over aanvulling van voorraadeenheden.

Activeer het advertentieblok zodat dit beschikbaar is voor kopers via AdSense.Geactiveerde advertentieblokken komen in aanmerking voor weergave van advertenties van AdSense-vraag. Gegarandeerde campagne blijft voorrang krijgen op AdSense of andere niet-gegarandeerde transacties.

Voer Ja in om het advertentieblok geschikt te maken voor AdSense-vraag. Geef Nee op om het advertentieblok niet in aanmerking te laten komen.

Plaatsingen

Lijst met plaatsingsnamen die aan het advertentieblok moeten worden gekoppeld, gescheiden door een puntkomma. Als er momenteel geen plaatsingsnaam in uw netwerk bestaat, maakt Ad Manager automatisch een nieuwe plaatsing en wordt uw advertentieblok gekoppeld.

Voorbeeld: My first placement;All news pages

Doelvenster

De doelvensterinstelling voor het advertentieblok. Acceptabele waarden zijn: _top of _blank. Als er geen waarde is gedefinieerd, worden de standaardinstellingen voor AdSense-voorraad van uw netwerk gebruikt.

Voorbeeld: _blank

Labels

Lijst met label-ID's die aan het advertentieblok moeten worden gekoppeld, gescheiden door puntkomma's.

Voorbeeld: 14225;54848;55658

Teams

Als uw netwerk Teams gebruikt, maakt u een lijst met team-ID's die aan het advertentieblok moeten worden gekoppeld, gescheiden door puntkomma's.

Voorbeeld: 45792;84645

Speciaal advertentieblok Als het advertentieblok wordt gemarkeerd als een speciaal advertentieblok, voert u Ja in en anders Nee.