Inzicht in rapportstatistieken voor Video-oplossingen

Sommige statistieken zijn alleen beschikbaar voor bepaalde functies, die mogelijk niet voor uw netwerk zijn ingeschakeld. U kunt voor meer informatie een lijst met de beschikbaarheid van functies bekijken of contact opnemen met uw accountmanager.

Als u een rapport voor Video-oplossingen maakt, zijn de volgende statistieken beschikbaar, afhankelijk van het rapporttype en de videodimensies die u heeft geselecteerd. Er zijn aanvullende statistieken beschikbaar voor VAST-fouten en videocontent.

Typen videostatistieken

Statistiektype voor aantal
Geeft een statistiek voor aantallen aan. Deze statistieken bieden een totaal van gebeurtenissen.
Statistiektype voor berekening
Geeft een berekende statistiek aan. Deze statistieken worden berekend aan de hand van statistieken voor aantallen, met behulp van de onderstaande formule.

Statistieken met betrekking tot videokijkerspubliek

Statistiek Type statistiek
Auto-plays
Het aantal keren dat videoadvertenties automatisch zijn afgespeeld. Als u autoplay-statistieken wilt implementeren in uw speler, stelt u de parameter autoPlayAdBreaks in met de SDK.
Statistiektype voor aantal

Gemiddeld weergavepercentage
Het gemiddelde percentage van een video dat is bekeken door een gebruiker.

Formule: (0,125 × videoStart + 0,25 × videoFirstQuartile + 0,25 × videoMidpoint + 0,25 × videoThirdQuartile + 0,125 × videoComplete) ∕ VideoStart

Voorbeeld
2 gebruikers bekijken een video. Eén gebruiker heeft de hele video bekeken, dus er zijn 1 videostart, 1 eerste kwartiel van de video, 1 middenpunt van de video, 1 derde kwartiel van de video en 1 video voltooid. Een andere gebruiker heeft verder dan het eerste kwartiel van de video gekeken, maar heeft het middenpunt van de video niet bereikt.

Het gemiddelde kijkpercentage is 0,6875 ((1 + 0,375) ∕ 2 starts).

Statistiektype voor berekening

Gemiddelde weergavetijd
De gemiddelde tijd, in seconden, dat een video is bekeken per weergave.*

Formule: Gemiddelde weergavetijd = Totale videoweergavetijd ∕ Videostarts

Voorbeeld
Een video van 20 seconden wordt 20 seconden bekeken door één gebruiker. Een andere gebruiker bekijkt dezelfde video gedurende 10 seconden.

De gemiddelde weergavetijd wordt berekend als 15 seconden (30 seconden ∕ 2 starts).

* Als een gebruiker de balk (videotijdlijn) terug sleept of de video helemaal stopt, wordt de videoweergavetijd gestopt.

Statistiektype voor berekening
Klikken om af te spelen
Het aantal keren dat videoadvertenties zijn afgespeeld nadat erop is geklikt. Dit is het standaardgedrag van videoadvertenties.
Statistiektype voor aantal
Voltooid
Het aantal keren dat een video helemaal is afgespeeld.
Statistiektype voor aantal

Voltooiingspercentage
Het percentage van het aantal keren dat de video helemaal is afgespeeld.

Formule: Voltooiingspercentage = Video voltooid ∕ Videostarts

Voorbeeld
Eén gebruiker kijkt 20 seconden van videoadvertentiemateriaal van 20 seconden. Een andere gebruiker kijkt slechts 10 seconden.

Het voltooiingspercentage wordt berekend als 50% (1 voltooid ∕ 2 starts).

Statistiektype voor berekening
Volledige weergave
Het aantal keren dat de advertentie volledig is bekeken. Voor VAST 3 of 4 wordt er een voltooide weergave geteld als de gebruiker het einde van de advertentie bereikt of de 'Weergavetijd die kan worden overgeslagen' bereikt die is gedefinieerd in uw netwerkinstellingen, afhankelijk van wat zich het eerst voordoet.
Statistiektype voor aantal
Eerste kwartiel
Het aantal keren dat 25% van een video is afgespeeld. Dit is alleen van toepassing op InStream-video's.
Statistiektype voor aantal
Middelpunt
Het aantal keren dat de helft van de video is afgespeeld.
Statistiektype voor aantal
Knop Overslaan weergegeven
Het aantal keren dat de knop Overslaan is weergegeven (de knop Overslaan verschijnt 5 seconden na het begin van een advertentie die kan worden overgeslagen).
Statistiektype voor aantal
Start
Het aantal keren dat een video is gestart.
Statistiektype voor aantal
Derde kwartiel
Het aantal keren dat 75% van een video is afgespeeld. Dit is alleen van toepassing op InStream-video's.
Statistiektype voor aantal
Totaal aantal fouten
Het aantal keren dat een fout is opgetreden, zoals een VAST-omleidingsfout, een fout bij het afspelen van de video of een fout wegens een ongeldige reactie, waaronder vertoningen via dynamische toewijzing (Ad Exchange en AdSense).
Statistiektype voor aantal

Totaal foutpercentage
Het gemiddelde percentage fouten per vertoning.

Formule: Totaal foutpercentage = Totaal aantal fouten ∕ (Totaal aantal fouten + Totaal aantal vertoningen)

Voorbeeld
De duur van videoadvertentiemateriaal is onjuist ingesteld en de speler rapporteert deze fout voor elke vertoning.

Het totale foutpercentage is dan 100%.

Statistiektype voor berekening

Videoduur
De duur van het videoadvertentiemateriaal, indien gehost door Ad Manager.

Deze statistiek (die alleen van toepassing is op door de adverteerder gehost programmatic videomateriaal voor Programmatic Guaranteed of voorkeursdeals) rapporteert de waarde Max. duur (seconden) die is ingesteld in het bijbehorende regelitem.

Statistiektype voor aantal

View-through-percentage
Het percentage van het aantal keren dat de advertentie is bekeken.

Formule: View-through-percentage = Volledige weergave ∕ Aantal keren dat een gebruiker de 'Tijd voor overslaan die kan worden overgeslagen' heeft bereikt die is gedefinieerd in uw netwerkinstellingen

Voorbeeld
Eén gebruiker kijkt 20 seconden van een video van 20 seconden. Een andere gebruiker kijkt slechts 10 seconden.

De view-through-frequentie wordt berekend als 50% (1 volledige weergave ∕ 2 keer overgeslagen).

Statistiektype voor berekening

De tracking voor sommige statistieken met betrekking tot kijkers van video's kan licht verschillen vanwege een aantal redenen, zoals pings die verloren gaan door een slechte verbinding met het mobiele netwerk. Als u over de nauwkeurigste gegevens wilt beschikken, gebruikt u de IMA-SDK en moeten statusfuncties voor de speler, zoals onEnded(), op de juiste wijze zijn geïmplementeerd.

terug naar boven

Statistieken voor video-interactie

Deze statistieken zijn alleen beschikbaar voor uitgevers die toegang hebben tot geavanceerde videofuncties.

Statistiek Type statistiek

Gemiddeld interactiepercentage
Het gemiddelde aantal gebruikersinteracties voor een video. Een interactie omvat een klik om samen te vouwen, uit te vouwen, volledig scherm te activeren, het geluid uit te zetten, te pauzeren, te hervatten, terug te spoelen, over te slaan of het geluid aan te zetten.

Formule: Gemiddeld interactiepercentage = Totaal aantal video-interacties ∕ Totaal aantal videostarts

Voorbeeld
De ene gebruiker heeft alleen interactie met videoadvertentiemateriaal om het geluid aan te zetten (1 interactie). Een andere gebruiker zet het geluid aan en klikt om weergave op het volledige scherm te activeren (2 interacties).

Het gemiddelde interactiepercentage is 150% (3 interacties ∕ 2 starts).

Statistiektype voor berekening
Samenvouwen
Het aantal keren dat een gebruiker een video samenvouwt tot het oorspronkelijke formaat of een ander formaat. Voor overlays is dit het aantal keren dat de gebruiker de advertentie minimaliseert zonder deze volledig uit te speler te verwijderen.
Statistiektype voor aantal

Uitvouwen
De gemiddelde tijd, in seconden, dat een uitvouwbare advertentie is bekeken in een uitgevouwen toestand, per vertoning.*

Formule: Uitvouwen = Totale uitbreidingstijd ∕ Totaal aantal vertoningen

Voorbeeld
Eén gebruiker vouwt een uitvouwbare advertentie gedurende 10 seconden uit. Een andere gebruiker vouwt de advertentie gedurende 20 seconden uit.

De uitbreidingstijd wordt berekend als 15 seconden (30 seconden ∕ 2 vertoningen).

* Uitbreidingstijden die langer dan een paar minuten zijn, worden beperkt. Er kan een langere uitbreidingstijd optreden wanneer een gebruiker een uitvouwbare advertentie opent zonder de advertentie samen te vouwen of de browser te sluiten. Met deze limietregel wordt voorkomen dat de resultaten worden vertekend voor de gemiddelde weergavetijd in rapportages. Hoewel deze gebeurtenis maar één keer per vertoning wordt geteld, wordt de tijd dat de advertentie zich in een uitgevouwen toestand bevindt, geregistreerd als de totale uitbreidingstijd.

Statistiektype voor berekening
Volledig scherm
Het aantal keren dat een advertentieclip op volledige schermgrootte wordt afgespeeld. Deze gebeurtenis is alleen toepasselijk voor Windows Media Player.
Statistiektype voor aantal
Dempen
Het aantal keren dat de videospeler was gedempt tijdens het afspelen van een videoadvertentie. Als het geluid van een speler uitstaat voordat de advertentie wordt afgespeeld, wordt dit op dezelfde manier geteld als wanneer een gebruiker het geluid van de speler uitzet terwijl de advertentie wordt afgespeeld.
Statistiektype voor aantal
Onderbreken
Het aantal keren dat een gebruiker de videoadvertentie heeft onderbroken.
Statistiektype voor aantal
Hervatten
Het aantal keren dat de gebruiker de video heeft hervat.
Statistiektype voor aantal
Terugspoelen
Het aantal keren dat een gebruiker de video terugspoelt.
Statistiektype voor aantal
Aantal keer overgeslagen
Het aantal keren dat een advertentie is overgeslagen.
Statistiektype voor aantal
Dempen opheffen
Het aantal keren dat een gebruiker het dempen van de video opheft.
Statistiektype voor aantal

terug naar boven

Support voor rapportageproblemen is beperkt tot videoadvertenties die gebruikmaken van onze IMA-SDK.