Alleen beschikbaar in Google Ad Manager 360.

Een livestream instellen voor DAI

Google Ad Manager DAI kan advertenties samenvoegen tot 24/7 lineaire streams of live streams.

Voordat u een lineaire livestream kunt maken, moet u aan de volgende vereisten voldoen:

1. Zorg ervoor dat uw contentstream aan de Ad Manager DAI-specificaties voldoet
  2. Maak een slate om contentonderbrekingen te vullen
  3. Maak een advertentietag voor DAI

Een nieuwe livestream instellen

1. Log in bij Google Ad Manager.

2. Klik op Video, dan op Livestreams en dan op Nieuwe livestream.

3. Geef een naam op. Deze naam wordt alleen getoond in Ad Manager, niet extern. Dit kan een naam zijn voor uw 24/7 lineaire stream of voor een livestream die u streamt.

4. Definieer uw instellingen voor livestreams. Afhankelijk van de door u gekozen streaming-indeling (DASH of HLS), zijn enkele van deze opties mogelijk niet beschikbaar.

5. Sla uw livestream op:

• Opslaan en activeren: Hiermee slaat u de livestream op zodat u live kunt gaan op de startdatum die u heeft opgegeven. U kunt een livestream die in deze staat is opgeslagen pas bewerken als u deze onderbreekt, waardoor de stream voor kijkers wordt gestopt.
    • Opslaan: Hiermee slaat u de livestream op in de status In behandeling, zodat u deze later kunt activeren. Uw livestream gaat pas live wanneer u deze activeert.

De livestream wordt nu weergegeven op de pagina 'Livestreams'.

Livestreams worden 30 dagen na de einddatum automatisch gearchiveerd.

Algemene instellingen

Instelling Beschrijving

Streaming-indeling

Ad Manager ondersteunt momenteel streaming-indelingen voor DASH- en HLS-mediabestanden.

Type dynamische advertentie-invoeging

De manier waarop livestream-advertenties worden ingevoegd.

• Lineair: Gebruikt wanneer videocontent en advertenties worden samengevoegd tot een uniek videomanifest per gebruiker.
  • Segmentomleiding: Gebruikt wanneer hetzelfde manifest wordt gebruikt voor alle gebruikers, maar de segment-URL's van de advertentie-onderbreking worden omgeleid naar unieke advertentiesegmenten per gebruiker.

Begintijd

Het tijdstip waarop Ad Manager kan beginnen met de opname van de stream. Klik op Onmiddellijk als uw stream nu beschikbaar is.

Als de stream voor een live gebeurtenis is bedoeld, kunt u voor testdoeleinden het beste enkele dagen voorafgaand aan de feitelijke gebeurtenis beginnen. U moet een tijd kiezen die minstens 15 minuten eerder ligt dan het moment waarop de stream beschikbaar komt.

Eindtijd

Als uw stream 24/7 wordt uitgevoerd, klikt u op Onbeperkt. Als dit niet het geval is en u een evenement streamt, kiest u een eindtijd wanneer de stream waarschijnlijk door niemand wordt bekeken. Eventueel kunt u een buffer toevoegen van minstens 15 minuten ten opzichte van de geplande eindtijd van het evenement.

DAI-verificatiesleutels

Worden gebruikt voor de verificatie van streamverzoeken naar de DAI SDK API.

Slate

Slates worden weergegeven als er onderbrekingen in een advertentie-onderbreking van een livestream zijn die niet kunnen worden gevuld met een dynamisch weergegeven advertentie.

Als u de standaard netwerkslate niet wilt weergeven, klikt u op Negeren en kiest u een slate die uitsluitend voor deze livestream moet worden weergegeven. Er worden geen kosten in rekening gebracht voor slates.

Instellingen voor contentstream

Instelling Beschrijving

Contentstream

De URL van de bron van de contentstream, voor opname door Ad Manager.

De URL van de contentstream moet verwijzen naar de primaire m3u8 van uw live HLS-stream. Dit kan de URL zijn van een lopende contentstream (bijvoorbeeld een televisiezender) of één stream (bijvoorbeeld een sportwedstrijd).

(Optioneel) Als u alternatieve coderingsprogramma's/packagers heeft die door Ad Manager kunnen worden gebruikt om te zorgen dat de contentstream wordt opgenomen, klikt u op Back-upstream toevoegen. Deze back-ups worden verwerkt om een DAI-livestream met advertenties te leveren.

Hoofdafspeellijst vernieuwen

Hoe vaak de hoofdplaylist moet worden vernieuwd.

• Automatisch: Vernieuw de hoofdplaylist automatisch om de paar minuten.
  • Handmatig: Ad Manager moet een vernieuwingsknop weergeven waarmee u kunt bepalen wanneer en hoe vaak de playlist wordt vernieuwd.

Deze functie staat misschien niet aan voor uw netwerk. Als de functie niet beschikbaar is, neemt u contact op met uw accountmanager voor meer informatie.

Afspeellijsttype

Het type van de playlist die hoort bij deze livestream.

• Evenement: Mediasegmenten kunnen alleen worden toegevoegd aan het einde van de playlist. Zo kunnen kijkers terugscrollen naar het begin van de playlist. Dit type moet worden gebruikt voor streams met de tag #EXT-X-PLAYLIST-TYPE:EVENT.

Playlists voor evenementen worden maar 14 dagen weergegeven nadat de stream is afgelopen.

Afspeellijsten voor gebeurtenissen worden niet ondersteund met SSB.

• Live: (Standaard voor alle livestreams) Er gelden geen beperkingen voor het feit of mediasegmenten aan het begin van de playlist kunnen worden verwijderd. Dit type moet worden gebruikt voor streams zonder de tag #EXT-X-PLAYLIST-TYPE.

Contentconfiguraties voor livestream
(optioneel)

Als uw externe CDN verificatie vereist, selecteert u een bestaande CDN-configuratie of klikt u om een nieuwe configuratie te maken.

Alleen ondersteund voor HLS .

In de Ad Manager-interface voor livesteams kunt u op eerder geselecteerde contentconfiguraties klikken om ze te openen in een nieuw venster.

DVR-periode
(optioneel)

De duur (in seconden) van content die een kijker kan terugzoeken wanneer de gebruiker naar een livestream kijkt. Dit is beschikbaar bij de playlisttypen Event en Live.

De DVR-periode is uitsluitend van toepassing op streams die met beacons aan de clientzijde zijn gemaakt.

Relatieve afspeellijst-URL's

Relatieve, in plaats van vaste, afspeellijst-URL's activeren (relatief aan het weergavevoorvoegsel in uw CDN-configuratie).

Alleen ondersteund voor HLS .

Toegestane IP-toegang

Activeer deze optie om specifieke IP-adressen toegang te geven tot deze contentbron, ongeacht geblokkeerde geografische regio's.

Type DASH-manifest

Of het DASH-manifest wordt geleverd als een manifest met één of meerdere perioden. Hierdoor kan DAI zo nodig DASH-brugconditionering toepassen om één periode te converteren naar meerdere perioden.

Instellingen voor preroll-advertentie-onderbrekingen

Deze functie bevindt zich in de bètafase
Functies in de bètafase zijn misschien niet beschikbaar in uw netwerk. Houd de release-opmerkingen in de gaten voor informatie over wanneer deze functie algemeen beschikbaar komt.
Instelling Beschrijving
Instellingen voor preroll-advertentie-onderbrekingen Instellingen voor preroll-advertentie-onderbrekingen zijn optioneel. Als deze aanstaan, moet u een advertentietag toevoegen en de maximale duur instellen.
Advertentietag

Vereist als instellingen voor preroll-advertentie-onderbrekingen aanstaan. Als u die niet heeft, kunt u een standaard advertentietag voor DAI maken.

Overschrijvingen van advertentietagparameters die worden verstuurd als een stream wordt aangevraagd, zijn van toepassing op zowel midrolls als prerolls.

Maximale preroll-duur Geef een preroll-duur op van 1 seconde of langer. Vereist als instellingen voor preroll-advertentie-onderbrekingen aanstaan.

Instellingen voor midroll-advertentie-onderbrekingen

Instelling Beschrijving

Hoofdadvertentietag

Maak een standaard advertentietag voor DAI en geef deze hier op. U kunt ook op Tag maken klikken en de DAI-specifieke instructie voor het maken van een advertentietag volgen.

Overschrijvingen van advertentietagparameters die worden verstuurd als een stream wordt aangevraagd, zijn van toepassing op zowel midrolls als prerolls.

Leeg opvultype voor advertentie-onderbreking

Het type videocontent dat wordt weergegeven in een advertentie-onderbreking wanneer de VAST-reactie leeg is. Gedeeltelijk gevulde advertentie-onderbrekingen vullen altijd de resterende tijd met slate. Wanneer echter een lege VAST-reactie wordt ontvangen, kunt u kiezen of u slate of onderliggende content wilt weergeven.

• Slate: Geeft videocontent weer die u als slate heeft gemaakt om de onderbreking te vullen.
  • Onderliggende content: Geeft content voor livestreams weer om de onderbreking te vullen.

Ondervulling opvultype voor advertentie-onderbreking
 (Bèta)

Het type videocontent dat wordt weergegeven in een advertentie-onderbreking als er te weinig advertenties zijn om de volledige onderbreking mee te vullen.

HLS ondersteunt slate en onderliggende content.

DASH ondersteunt slate en slate minimaliseren.

• Slate: Geeft videocontent weer die u als slate heeft gemaakt om de onderbreking te vullen.
  • Onderliggende content: Geeft content voor livestreams weer om de onderbreking te vullen.
  • Slate minimaliseren: Geeft content voor livestreams weer om de onderbreking te vullen. Als de advertentiecontent tijdens de overgang niet kan worden uitgelijnd met onderliggende content, wordt de kloof overbrugd met slate om de tijdlijn te handhaven.
Opmaak voor advertentiepauze Geef aan of alle ondersteunde opmaak voor advertentie-onderbrekingen is toegestaan of alleen specifieke opmaak. In de meeste gevallen moet de standaardinstelling Alle opmaak voor advertentiepauze toestaan worden gekozen. Als u specifieke typen moet weglaten, kunt u dit doen door specifieke opmaak te selecteren. Meer informatie over ondersteunde opmaak voor HLS of DASH

Advertentie-onderbrekingen zonder duur

Activeer dit als de livestream eindpuntmarkeringen zonder duur bevat, wanneer de duur van de advertentie-onderbreking van tevoren niet bekend is.

Standaardduur voor advertentie-onderbrekingen

De standaardduur voor advertentie-onderbrekingen (in seconden) die moet worden aangevraagd wanneer een eindpunt van een advertentie-onderbreking geen duur opgeeft. Dit is alleen beschikbaar als 'Duurloze advertentie-onderbrekingen' is geactiveerd.

Als de standaardduur korter is dan de daadwerkelijke onderbreking, vult Ad Manager de resterende tijd met een slate. Als de duur langer is, wordt de advertentie ingekort.

Advertentie-onderbrekingen prefetchen

Dien een verzoek in voor het eerste en volgende gedeelte van de advertentie-onderbreking.

Dit wordt aanbevolen voor alle live evenementen om advertentieverzoeken evenrediger te verspreiden en beperkingsfouten in zowel Ad Manager als advertentieservers van derden te voorkomen. Indien geactiveerd, moet u een aanvankelijke duur van een advertentieverzoek opgeven.

Met prefetching wordt voorkomen dat SCTE-35-targeting wordt gebruikt voor 'Duur eerste advertentieverzoek', omdat deze duur wordt bepaald voorafgaand aan de CUE-OUT. Meer informatie over hoe u advertentie-onderbrekingen target met SCTE-35-signalen

Advertentie-onderbrekingen gedwongen sluiten
 (Bèta)

Of plaatsingsmogelijkheden voor livestreams zonder #EXT-CUE-IN-markeringen gedwongen moeten worden gesloten.

Alleen ondersteund voor HLS .

Korte advertentie-onderbrekingssegmenten weglaten
 (Bèta)

Of segmenten korter dan 1 seconde aan het einde van een advertentiepod moeten worden verwijderd.

Alleen ondersteund voor HLS .

Duur eerste advertentieverzoek

Het aantal seconden dat is toegewezen voor het eerste advertentieverzoek voor vooraf opgehaalde advertentie-onderbrekingen. Dit is alleen beschikbaar als 'Advertentie-onderbrekingen prefetchen' is geactiveerd.

U moet deze duur instellen op zo lang mogelijk om de voordelen van prefetching te vergroten, maar niet langer dan de kortste verwachte advertentie-onderbreking. Voor een live evenement met advertentie-onderbrekingen van 30 en 60 seconden, moet de aanvankelijke duur bijvoorbeeld worden ingesteld op 30 seconden.

Vakantieduur voor advertentie
(optioneel)

De duur in seconden vanaf het moment dat de gebruiker de videostream start, waarbij midroll-beslissingen worden overgeslagen. Dit veld is alleen van toepassing als het streamverzoek een langere advertentie-onderbreking (dai-ah) bevat.

De functie voor langere advertentie-onderbrekingen is vooral nuttig wanneer er voorafgaand aan een livestream prerolls aan de clientzijde worden gebruikt. Deze functie voorkomt dat kijkers nog een advertentie te zien krijgen nadat ze een preroll-advertentie hebben gezien.

Maximum duur van filler

Activeer dit om het maximale aantal seconden in te stellen dat kan worden gebruikt om deze advertentiepod te vullen, met een slate of onderliggende content, afhankelijk van uw instellingen. Als er meer tijd moet worden gevuld, wordt de advertentiepod in plaats daarvan genegeerd en wordt de onderliggende content weergegeven.

Onderliggende content die wordt gebruikt om een advertentie-onderbreking met ondervulling te vullen

Als u ervoor kiest onderliggende content te streamen om een advertentie-onderverdeling met ondervulling te vullen:

• Alle segmenten moeten worden geconditioneerd om te beginnen met een sleutelframe/IDR (Instantaneous Decoding Refresh), zoals vereist door de HLS-specificatie. Onjuiste contentconditionering kan ertoe leiden dat de speler items niet goed verwerkt en dat het afspelen wordt onderbroken. Frames die al bestaan vóór de eerste IDR, worden waarschijnlijk weggegooid.
  • Ad Manager schakelt terug naar het dichtstbijzijnde segment zodra de advertentie is beëindigd. Dit kan leiden tot onjuiste uitlijning van segmenten en tijdsverschillen. Hierdoor kan de tijdlijn enkele seconden achterlopen.
  • Als u terugkeert naar de content, wordt er tijd toegevoegd aan de afspeeltijdlijn (maximaal één segmentduur per advertentie-onderbreking), waardoor de vertraging van de schuifregelaar achter het live segment geleidelijk toeneemt.

Een livestream midstream bewerken

Als u een livestream moet bewerken nadat de stream is begonnen, wijzigt u de status van de livestream in Onderbroken op de pagina Livestreams. U kunt de status ook instellen op Advertenties onderbroken om toe te staan dat de stream doorgaat zonder advertenties. Als u alle wijzigingen heeft aangebracht, wijzigt u de status weer in Actief. Het kan duren tot 15 minuten duren voordat de advertenties weer beginnen.

Wees voorzichtig bij het bewerken van een actieve livestream

U wordt gevraagd een eventuele update van de status van een livestream te bevestigen.

Sommige instellingen kunnen tijdens een actieve livestream worden bewerkt zonder de stream te onderbreken. Wees voorzichtig bij het bewerken van deze instellingen tijdens de stream, omdat bewerkingen van invloed kunnen zijn op het verkeer, fouten kunnen veroorzaken of de stream kunnen onderbreken voor sommige of alle gebruikers. Deze instellingen omvatten begintijd, eindtijd, DAI-verificatiesleutels, contentconfiguraties voor livestream, IP-adressen op de toelatingslijst gebruiken en DVR-periode.

Als u de stream instelt op Gearchiveerd, wordt de stream onderbroken en weggefilterd uit de standaardweergave in Ad Manager. U kunt het filter verwijderen om gearchiveerde streams te bekijken.

De URL en itemsleutel van een lineaire livestream zoeken

Nadat u de livestream in Ad Manager heeft opgeslagen, ziet u de stream-URL voor desktop en stream-URL voor app op de detailpagina van de livestream. U kunt de itemsleutel kopiëren en gebruiken om een SSB-URL te genereren of om een stream aan te vragen voor een app die de SDK gebruikt.

Zo zoekt u de itemsleutel in Ad Manager:

1. Log in bij Google Ad Manager.
  2. Klik op Video en daarna op Livestreams.
  3. Klik op de naam van de livestream en zoek de itemsleutel.

Neem contact op met het supportteam voor uitgevers voor problemen met DAI-probleemoplossing of -uitval.