Over Beheer van meerdere klanten (Multiple Customer Management, MCM)

Alleen beschikbaar in Google Ad Manager 360.
Ontdek hoe bovenliggende uitgevers subuitgevers kunnen helpen via Beheer van meerdere klanten (Multiple Customer Management, MCM). #MCM

Met Beheer van meerdere klanten (Multiple Customer Management, MCM) kunnen Ad Manager-uitgevers opbrengst genereren met de hulp van externe providers die namens hen netwerken of voorraad kunnen raadplegen, vertegenwoordigen en beheren.

Uitgevers kunnen het beheer van hun Ad Manager-netwerk op verzoek delegeren aan een externe uitgever. Zo wordt een hiërarchische relatie tot stand gebracht, waarbij het netwerk dat toegang heeft gevraagd, de 'bovenliggende uitgever' is, en het netwerk dat toegang heeft verleend, de 'subuitgever'.

Een hiërarchische relatie kan een van de volgende machtigingstypen hebben:

• Voorraad beheren: De subuitgever delegeert voorraad aan de bovenliggende uitgever. De voorraad wordt beheerd in het account van de bovenliggende uitgever.
  • Account beheren: De subuitgever geeft de bovenliggende uitgever toegang tot het account. De voorraad wordt beheerd in het account van de subuitgever.

Opmerking: Een subuitgever kan tegelijk een bovenliggende uitgever voor Account beheren en meerdere bovenliggende uitgevers voor Voorraad beheren hebben. De subuitgever kan alleen niet door dezelfde bovenliggende uitgever onder beide machtigingstypen worden beheerd.

Beschikbare machtigingstypen bekijken

Bekijk de tabel voor meer informatie over de 2 typen machtigingen in MCM: Account beheren en Voorraad beheren.

Account beheren Voorraad beheren
Overzicht Bovenliggende uitgevers krijgen toegang tot accounts van subuitgevers om de subuitgever te helpen inkomsten te genereren met diens voorraad. Subuitgevers delegeren voorraad aan bovenliggende uitgevers zodat de bovenliggende uitgever namens de subuitgever inkomsten kan genereren.

Dit vervangt Scaled Partner Management.
Rapportage

Alle rapportage wordt rechtstreeks in het netwerk van de subuitgever getoond. De bovenliggende uitgever kan eenvoudig inloggen op het account van de subuitgever om de rapporten van het onderliggende account te openen.

Alle rapportage wordt getoond in het netwerk van de bovenliggende uitgever. De bovenliggende uitgever voor Voorraad beheren kan de prestaties van het onderliggende netwerk controleren met een uitsplitsing op basis van Code van onderliggend netwerk.
Uitnodiging Een subuitgever krijgt een uitnodiging van een bovenliggende uitgever.

(Optioneel)  Ga akkoord met het opbrengstenaandeel, van 0% tot 100%. Dit opbrengstenaandeel wordt toegepast op elk onderliggend account dat wordt beheerd door de bovenliggende uitgever als de betaling wordt doorgestuurd via Google.*
Een subuitgever krijgt een uitnodiging van een bovenliggende uitgever. Als de subuitgever de uitnodiging accepteert, beheert de bovenliggende uitgever specifieke gedelegeerde voorraad.
Accounttoegang

De bovenliggende uitgever heeft toegang tot het onderliggende account, met uitzondering van facturering voor informatie.

Subuitgevers kunnen worden beheerd door maximaal één bovenliggende uitgever.

De bovenliggende uitgever heeft geen toegang tot het account van het kind.

Subuitgevers kunnen maximaal 15 bovenliggende uitgevers hebben die hun voorraad beheren.

Trafficking

De bovenliggende uitgever beheert alle voorraad in het account van de subuitgever.

Alle instellingen zijn te vinden in het account van de subuitgever. Beheerde voorraad is beperkt tot functies die beschikbaar zijn in het onderliggend account.

De bovenliggende uitgever beheert alle gedelegeerde advertentieverzoeken vanuit het account van de bovenliggende uitgever.

Alle instellingen zijn te vinden in het bovenliggende account en de subuitgever kan deze instellingen niet bekijken.

Taggen Subuitgevers gebruiken hun eigen Ad Manager-tags. De subuitgever gebruikt de Ad Manager-tags van de bovenliggende uitgever, waaronder een ID voor het onderliggende account. Meer informatie
Betaling

Zowel subuitgevers als bovenliggende uitgevers ontvangen het vooraf overeengekomen opbrengstenaandeel via automatische betaling.

Betalingsgegevens zouden rond de 15e van de maand beschikbaar moeten zijn of de volgende werkdag na afsluiting van de vorige maand. Als u betalingsgegevens wilt bekijken, klikt u op Facturering en dan Betalingen.

Google Ad Manager-platformpartners krijgen 100% van de inkomsten van subuitgevers als onderdeel van het platformpartnermodel. Meer informatie

Bovenliggende uitgevers ontvangen een volledige betaling voor het genereren van inkomsten via Google.

Betalingsgegevens zouden rond de 15e van de maand beschikbaar moeten zijn of de volgende werkdag na afsluiting van de vorige maand. Als u betalingsgegevens wilt bekijken, klikt u op Facturering en dan Betalingen.

* Er is een uitzondering voor Google Ad Manager-platformpartners. Meer informatie

Support

De status van de MCM-subuitgever verandert niets aan de supportstatus of beschikbaarheid van functies van het netwerk. MCM-subuitgevers moeten contact opnemen met hun bovenliggende MCM-uitgevers voor support.

De meeste bovenliggende MCM-uitgevers worden ondersteund door uitgeverssupport. Bovenliggende uitgevers kunnen voor meer informatie contact opnemen met hun accountmanager.

Gerelateerd artikel