Eerdere releases voor DFP Small Business

Deze release-opmerkingen zijn archieven die alleen ter informatie worden geleverd. Ze komen mogelijk niet overeen met de huidige productfunctionaliteit.
Alles uitvouwen  Alles samenvouwen

Kwartaal 3 2017

24 juli  Nieuwe Query-tool, regelitems in tool 'Oorzaken voor geen weergave', VAST4 (Bèta)

Belangrijke informatie

• De nieuwe Query-tool
    Hier volgt een overzicht van de belangrijke verbeteringen die we hebben doorgevoerd in de rapportagefunctionaliteit: Meer informatie
    • Eén locatie om rapporten samen te stellen en te bewerken
      De tabbladen Zoekopdrachten en Rapporten zijn samengevoegd voor een eenvoudigere werkstroom en een focus op het opslaan van queryparameters in plaats van rapportresultaten. U kunt uw rapport uitvoeren vanuit de functie voor het samenstellen van query's en rechtstreeks bewerken vanaf de resultatenpagina, allemaal op één locatie.
    • Nieuw rapporttype 'Ad Exchange-geschiedenis'
      Maak Ad Exchange-rapporten in DFP door het rapporttype 'Ad Exchange-geschiedenis' te selecteren. Meer informatie
    • Verbeterde dimensiekiezer
      Gebruik de nieuwe categorie 'Onlangs gebruikt' om de vaakst geselecteerde dimensies te bekijken of over te schakelen naar specifieke categorieën. Plaats de muisaanwijzer op een dimensie om de bijbehorende definitie te bekijken.
    • Verbeterde statistiekkiezer
      De statistieken die onlangs zijn gebruikt, zijn standaard beschikbaar zodat u sneller query's kunt samenstellen. Voor zo min mogelijk verwarring en meer duidelijkheid kunt u de muisaanwijzer op een statistiek plaatsen om de bijbehorende definitie te bekijken.

DFP Small Business

• Weergegeven regelitems bekijken in de tool 'Oorzaken voor geen weergave'
    Wanneer u de tool 'Oorzaken voor geen weergave' gebruikt om informatie over de weergavepatronen van uw regelitems in de afgelopen zeven dagen te bekijken, kunt u nu de regelitems bekijken die wel zijn weergegeven. Klik op Weergegeven regelitems bekijken onder de reden voor geen weergave. Meer informatie

• DFP biedt nu ondersteuning voor VAST 4 (Bèta)
    U kunt nu VAST 4 weergeven in DFP. Deze vierde versie van de Video Ad Serving Template (VAST) is de nieuwste IAB-norm. Terwijl VAST 4 ondersteuning blijft bieden voor alle functies van VAST 3, bevat VAST 4 ook belangrijke updates voor advertentie-invoeging aan serverzijde, waaronder ondersteuning voor hoogwaardige mezzanine-bestanden en ondersteuning voor universele advertentie-ID-programma's. Meer informatie
10 juli Nieuwe templates voor programmatic native ads, ads.txt-initiatief, beëindiging van Flash in DFP, geen synchronisatie meer van Brightcove Media-contentbronnen

Belangrijke informatie

• Nieuwe templates voor programmatic native ads Bèta
    Nieuwe programmatic native templates bieden nog meer voorinstellingen op basis van veelvoorkomende native indelingen, die u vervolgens kunt aanpassen. Wanneer u een native stijl voor Ad Exchange-aanvulling toevoegt, klikt u op 'Template wijzigen' om de beschikbare voorinstellingen voor het geselecteerde advertentiemateriaalformaat te bekijken.

DFP Small Business

• Geautoriseerde verkopers specificeren via ads.txt
    Authorized Digital Sellers, of ads.txt, is een IAB-initiatief om de transparantie van programmatic adverteren te verbeteren. Uitgevers kunnen hun eigen ads.txt-bestanden maken om te specificeren wie is geautoriseerd om hun voorraad te verkopen. De bestanden zijn openbaar beschikbaar en kunnen worden gecrawld door kopers, onafhankelijke leveranciers en exchanges. Het gebruik van ads.txt is niet verplicht, maar wordt wel ten zeerste aanbevolen. Meer informatie over het maken van een ads.txt-bestand
  • Beëindiging van Flash in DFP is voltooid

De volgende items kunnen niet meer worden weergegeven in DoubleClick. Eerder gemaakte items zijn ook niet toegestaan.

Video
    • Flash VPAID
    • Ad Exchange Flash VPAID-fragmenten
    • IMA Flash
    Display
    • Door DFP gehost advertentiemateriaal van het type Flash
    • Flash-gerelateerde systeemtemplates voor advertentiemateriaal
    • Het uploaden van Flash-bestandsitems voor aangepast advertentiemateriaal of advertentiemateriaaltemplates
    • De API voor uitgevers retourneert fouten wanneer niet-toegestaan advertentiemateriaal wordt gemaakt

De IMA-SDK voor Flash en de IMA-adapter voor Flash blijven functioneren. Ze worden echter op een later tijdstip beëindigd en worden niet meer ondersteund. De IMA-SDK voor HTML5 speelt geen Flash VPAID-advertenties meer af. Als een VAST-advertentie met alleen een Flash VPAID-mediabestand wordt geleverd aan de IMA-SDK voor HTML5, wordt een fout geactiveerd en wordt de advertentie overgeslagen. Er is geen documentatie voor ontwikkelaars meer beschikbaar en SDK SWC-bestanden kunnen niet meer worden gedownload voor ontwikkeling. Meer informatie

• DFP synchroniseert content die afkomstig is van Brightcove, niet meer met de media-API (met API-token)
    Als u een bestaande Brightcove-mediacontentbron wilt migreren, kunt u de pagina met brongegevens openen en op de optie 'Deze bron migreren' klikken (onder het Brightcove-brontype).

Kwartaal 2 2017

12 juni Better Ads Standards, gepersonaliseerde advertenties en verbeterde DFP-meldingen

Belangrijke informatie

• Hoe Chrome de normen voor betere advertenties (Better Ads Standards) wil gaan ondersteunen
    De Coalition for Better Ads, waarvan Google deel uitmaakt, heeft de normen voor betere advertenties (Better Ads Standards) opgesteld. Ga naar de DoubleClick-uitgeversblog voor meer informatie over hoe Chrome deze normen wil gaan ondersteunen.

DFP Small Business

• Gepersonaliseerde advertenties op verschillende apparaten inschakelen voor gebruikers die zijn ingelogd bij Google
    De beheeroptie 'Gepersonaliseerde advertenties op verschillende apparaten inschakelen voor gebruikers die zijn ingelogd bij Google' op het tabblad 'Beheerder' is beschikbaar vanaf juni 2017. Meer informatie
  • Verbeterde DFP-meldingen
    Het venster Meldingen biedt nu minder, beter gerichte meldingen zodat u de wijzigingen in uw netwerk kunt bijhouden, actie kunt ondernemen om problemen met de weergave of rapportage op te lossen en mogelijkheden kunt vinden om uw netwerk te optimaliseren. Meer informatie
30 mei Tracking-URL's toevoegen aan advertentiemateriaal van derden, aangepast advertentiemateriaal en DoubleClick-tagadvertentiemateriaal (open bèta)

DFP Small Business

• Tracking-URL's toevoegen aan advertentiemateriaal van derden, aangepast advertentiemateriaal en DoubleClick-tagadvertentiemateriaal (open bèta)
    U kunt nu gemakkelijk tracking-URL's voor vertoningen van derden toevoegen aan advertentiemateriaal van derden, aangepast advertentiemateriaal en DoubleClick-tagadvertentiemateriaal. U kunt de URL's gewoon toevoegen aan het nieuwe veld 'Tracking-URL's voor vertoningen van derden'. De URL wordt gepingd wanneer het advertentiemateriaal wordt weergegeven. De URL kan DFP-macro's bevatten. Voorheen moest u de trackingcode toevoegen aan het codefragment voor het advertentiemateriaal, wat vaak resulteerde in een verschil in hoe DFP en derden de vertoningen telden.
15 mei Videoadvertentieverzoeken simuleren, stijlupdates voor programmatic native, nieuwe targetingopties voor native

Belangrijke informatie

• Videoadvertentieverzoeken simuleren
    De functie 'Verzoek simuleren' in de foutopsporingstools is nu beschikbaar voor videoadvertenties. Hiermee wordt weergegeven welk regelitem/welke regelitems zou/zouden winnen als u de advertentieruimte weer zou aanvragen. Als de simulatie wordt gewonnen door een onverwacht regelitem of onverwachte regelitems, kunt u bekijken waarom en de targeting en taggegevens dienovereenkomstig wijzigen. Meer informatie

DFP Small Business

• Wijzigingen in de Ad Exchange-methodologie voor het tellen van vertoningen in DFP-rapportage
    Voor DFP-vertoningen die worden gevuld door Ad Exchange en waarbij Google AdWords de koper is, wordt nu gebruikgemaakt van de methodologie voor gedownloade vertoningen, net zoals voor vertoningen van externe bieders. Meer informatie
  • Wijzigingen in DFP-bemiddeling voor mobiele apps
    Op maandag 8 mei hebben we bemiddeling voor mobiele apps geüpdatet om de functionaliteit voor uitgevers te stroomlijnen. Controleer uw configuratie om er zeker van te zijn dat uw bemiddelingsgroepen nog steeds worden weergegeven zoals verwacht. Meer informatie over de wijzigingen
  • Stijlupdates voor programmatic native
    Vanaf deze week biedt DFP grotere ontwerpflexibiliteit in de bètaversie van programmatic native stijlen.
    • Vierkante marketingafbeeldingen voor adverteerders: U kunt nu vierkante afbeeldingen (beeldverhouding 1:1) opnemen in programmatic native advertenties. We hebben ook templates toegevoegd zoals de volgende die vierkante afbeeldingen ondersteunen.
    • Overlap van afbeelding en toeschrijving: De elementen Advertentietoeschrijving en Info mogen nu de marketingafbeelding overlappen, zodat de afbeelding het grootste deel van het gehele advertentieontwerp kan innemen en een grotendeels lege rij bovenaan de advertentie wordt voorkomen.
    • Realistische tekstvoorbeelden: Deze verbeterde voorbeelden van native stijlen geven een betere indruk van hoe native ads eruitzien in echte omgevingen. Er worden verschillende tekstlengten weergegeven die afkomstig kunnen zijn van programmatic aanvragen. Hier volgen voorbeelden van 'korte content' en 'lange content'
  • Nieuwe targetingopties voor direct en programmatic native
    Voor zowel direct verkochte als programmatic native stijlen hebben we de volgende targetingopties toegevoegd:
    • Plaatsingen
    • Voorraaduitsluitingen
    • Geografie
    • Apparaatcategorie
    • Besturingssysteem
    • Negatieve targeting
    • Complexe sleutel/waarde-targeting (tot maximaal twintig sleutel/waarden in totaal)
  • DFP-systeemquery's om instanties van google_ad_slot te identificeren
    Als onderdeel van de beëindiging van het Ad Exchange-codefragment in DFP worden Ad Exchange-tags binnenkort niet meer verzonden van DFP naar Ad Exchange. We hebben de volgende systeemquery's toegevoegd zodat u instanties kunt identificeren van tags die google_ad_slot gebruiken. Gebruik deze query's om vast te stellen of u deze tags moet verwijderen, updaten of vervangen.
    • DFP-advertentieverzoeken met Ad Exchange-tags: deals
    • DFP-advertentieverzoeken met Ad Exchange-tags: prijsregels
    • DFP-advertentieverzoeken met Ad Exchange-tags: sites
    • DFP-advertentieverzoeken met Ad Exchange-tags: tags
1 mei Mogelijkheden en experimenten, labels met betrekking tot MRC-accreditatie, wijzigingsgeschiedenis voor aangepaste velden en sleutel/waarden, updates voor DFP- en Ad Exchange-rapportage, verplichte einddatum voor voorkeursdeals

Belangrijke informatie

• Mogelijkheden en experimenten in DFP
    U kunt nu de volgende mogelijkheden voor het verhogen van uw opbrengst bekijken in de DFP-gebruikersinterface. Selecteer het tabblad Rapportage en vervolgens Mogelijkheden:
    • Minimum-CPM's voor open veilingen verlagen om de dekking te vergroten en het rendement te optimaliseren.
    • De blokkering van algemene categorieën opheffen in uw bestaande blokkeringsregels om de dekking te vergroten.
    • Aanmelden voor goed presterende advertentietechnologieën om uit te voeren op uw site en zo de dekking te vergroten.
    • De volgende mogelijkheden zijn beschikbaar voor alle DFP-uitgevers met een toegewezen Ad Exchange-account:
      • Minimum-CPM's voor 'Eerste overzicht'-veilingen verlagen om de dekking te vergroten en het rendement te optimaliseren. Meer informatie
      • Toestaan dat Ad Exchange concurreert om uw vertoningen om het rendement te verhogen (alleen beschikbaar in de DFP-gebruikersinterface). Meer informatie

DFP Small Business

• Labels met betrekking tot MRC-accreditatie
    DFP-statistieken die zijn geaccrediteerd door de Media Rating Council (MRC), zijn in de DFP-rapportagetool nu duidelijk gelabeld met het MRC-logo. Daarnaast bevat de kop van geëxporteerde rapporten een regel die aangeeft welke statistieken in het rapport zijn geaccrediteerd door de MRC.
  • Wijzigingsgeschiedenis voor aangepaste velden en sleutel/waarden
    U kunt nu een geschiedenis bekijken van de wijzigingen die zijn aangebracht in aangepaste velden en sleutel/waarden. Ga naar de pagina met instellingen voor een aangepast veld of sleutel/waarde en klik in de rechterbovenhoek op Geschiedenis. U krijgt wijzigingen vanaf 8 maart 2017 te zien. Meer informatie
  • Native rapportage: update in naamgeving
    Voor de dimensie 'Formaat voor advertentieverzoek' in DFP wijzigen we de naam van de waarde 'Native' in 'Aangepaste weergave', wat een betere beschrijving is.
  • Verbeterde dimensie 'Typen videoadvertenties' in Ad Exchange-rapportage
    U kunt nu rapporteren over aanvullende advertentietypen voor uw Ad Exchange-videovoorraad, waaronder bumpers, video (klik om te downloaden), DBM-video, native content en native app-installaties.
17 april Programmatic Guaranteed, DFP-rapportagedimensies (Formaat, Aanvraagkanaal), nieuw rapporttype 'Ad Exchange-geschiedenis', filteren op basis van specifieke template

Belangrijke informatie

• Programmatic Guaranteed
    Met DFP programmatisch wordt de onderhandeling van campagnes voor gegarandeerde voorraad geautomatiseerd. U kunt voorstellen met kopers starten, voorwaarden afronden en voorstellen verzenden voor weergave, allemaal vanuit DFP. Meer informatie

U kunt Programmatic Guaranteed snel en gemakkelijk inschakelen. Ga naar het Helpcentrum voor meer informatie en bekijk deze korte video:

Ga naar Publisher University voor meer video's over Programmatic Guaranteed.

DFP Small Business

• Rapportage met de DFP Query-tool
    • Nieuwe formaatdimensies
      We hebben twee nieuwe rapportagedimensies toegevoegd die zijn gerelateerd aan prijzen voor meerdere formaten. Deze functie is alleen beschikbaar voor Ad Exchange-gebruikers. Beide dimensies zijn momenteel beschikbaar als open bèta. Meer informatie
      • Formaat van advertentiemateriaal (weergegeven): het werkelijke formaat van het advertentiemateriaal dat wordt weergegeven via DFP of Ad Exchange, dat ook overeenkomt met het formaat van het advertentiemateriaal dat wordt gerapporteerd in Ad Exchange.
      • Aangevraagde advertentieformaten: omvat alle advertentieformaten in elk advertentieverzoek, zodat advertentieverzoeken met meerdere voorraadformaten nauwkeurig worden weergegeven.
    • Nieuwe dimensie Aanvraagkanaal
      U kunt nu rapporteren over de methode die kopers hebben gebruikt om toegang tot uw voorraad te krijgen. Bijvoorbeeld 'Bemiddeling' of 'Ad Exchange'.
    • Nieuw rapporttype 'Ad Exchange-geschiedenis'
      Als u het nieuwe rapporttype 'Ad Exchange-geschiedenis' gebruikt, kunt u uw Ad Exchange-rapporten nu maken en uitvoeren in de DFP-rapportagetool. De Ad Exchange Query-tool blijft beschikbaar in de Ad Exchange Seller-tool. Meer informatie
  • Filteren op basis van specifieke template voor advertentiemateriaal
    Op de pagina Advertenties kunt u nu filteren op advertentiemateriaal dat is gerelateerd aan een specifieke template voor advertentiemateriaal.
3 april DFP Delivery Inspector, in-app-voorbeeld van advertenties bekijken, gebruikers filteren op basis van rechten, update met betrekking tot beëindiging van Flash, nieuw rapporttype 'Ad Exchange-geschiedenis' in DFP, wijzigingen in de Ad Exchange-methodologie voor het tellen van vertoningen

Belangrijke informatie

• Ontdekken waarom onverwachte advertenties worden weergegeven (voor apps, video, mobiel internet en desktop)
    De volledige lancering van Delivery Inspector en Simulator zorgt ervoor dat u problemen met de advertentieweergave in de context van voorraad kunt oplossen. De gegevens kunnen informatie bevatten over de advertenties die zijn weergegeven in uw app of op uw pagina, waarom deze advertenties zijn weergegeven en andere niet, welk regelitem zou worden weergegeven als u de advertentieruimte opnieuw zou aanvragen en meer.
    • Voor apps: U kunt uw mobiele apparaat gemakkelijk linken aan DFP. Er is geen proxy of registratiefunctie voor HTTP-sessies vereist. Meer informatie
    • Voor video: Lees dit artikel en bekijk de volgende video:
    • Voor mobiel internet en desktop: Lees dit artikel en bekijk de volgende video:
  • Wijzigingen in de Ad Exchange-methodologie voor het tellen van vertoningen
    Voor DFP-vertoningen die worden gevuld door Ad Exchange en waarbij Google AdWords de koper is, wordt nu gebruikgemaakt van de methodologie voor gedownloade vertoningen, net zoals voor vertoningen van externe bieders. Deze overgang wordt in april afgerond. Meer informatie

DFP Small Business

• In-app-voorbeeld van advertenties bekijken
    Met een in-app-voorbeeld kunt u uw eigen advertentiemateriaal weergeven in uw mobiele app. Het voorbeeld bevindt zich binnen de feitelijke advertentieruimte waarin het advertentiemateriaal normaal gesproken in uw app wordt weergegeven, in plaats van in DFP. Dit is vooral handig voor uitgevers die advertentiemateriaal hebben dat interactie met de app heeft, zich op een unieke wijze gedraagt, of waarvoor de app elementen correct moet weergeven (waaronder native advertentiemateriaal en MRAID). U kunt zelfs een voorbeeld van advertentiemateriaal uit regelitems met de status Concept bekijken om te controleren of ze er goed uitzien voordat ze worden weergegeven. Lees dit artikel en bekijk de volgende video voor meer informatie:
  • Query-tool: nieuw rapporttype 'Ad Exchange-geschiedenis' in DFP-rapportage
    Als u het nieuwe rapporttype 'Ad Exchange-geschiedenis' gebruikt, kunt u uw Ad Exchange-rapporten maken en uitvoeren in de DFP-rapportagetool. De Ad Exchange Query-tool blijft beschikbaar in de Ad Exchange Seller-tool.
  • Gebruikers filteren op basis van rechten
    U kunt de gebruikerslijst van uw netwerk nu filteren op basis van de rechten van gebruikersrollen.
  • Tijdlijn voor beëindiging van Flash in DFP: geen uploads
    Zoals we in de release-opmerkingen van 6 februari hebben aangegeven, is ondersteuning voor Flash beëindigd en wordt deze vóór het einde van kwartaal 2 van 2017 uitgefaseerd. We hebben de volgende fase van de beëindiging bereikt. U kunt geen door DFP gehost Flash-advertentiemateriaal meer uploaden. Na 3 juli wordt dit advertentiemateriaal niet meer weergegeven. Meer informatie

Kwartaal 1 2017

20 maart Gepersonaliseerde advertenties op verschillende apparaten voor gebruikers die zijn ingelogd bij Google; advertentieblokken automatisch archiveren; niet-gebruikte rollen en teams deactiveren

DFP Small Business

• Gepersonaliseerde advertenties op verschillende apparaten inschakelen voor gebruikers die zijn ingelogd bij Google
    We zijn bezig ons advertentiesysteem te verbeteren zodat we betere advertentiefunctionaliteit kunnen bieden voor klanten die meerdere apparaten gebruiken. Sinds 2016 kunnen Google-gebruikers ervoor kiezen hun web- en app-activiteit op verschillende apparaten te koppelen aan hun Google-account zodat er relevantere, gepersonaliseerde advertenties kunnen worden weergegeven. Nu voegen we een nieuwe beheeroptie voor uitgevers in DoubleClick toe zodat u meer inkomsten kunt genereren met deze advertenties die afkomstig zijn uit Google-productbronnen (Google Display Netwerk en DoubleClick Bid Manager) en die zijn gepersonaliseerd op basis van de interesses, demografische gegevens en Google-accountgegevens van gebruikers.

Deze beheeroptie voor uitgevers wordt niet eerder dan 10 april 2017 geactiveerd. Meer informatie over het inschakelen van de nieuwe beheeroptie via het tabblad Beheerder in DFP en Ad Exchange.
  • Niet-gebruikte advertentieblokken automatisch archiveren
    Advertentieblokken die twaalf maanden geen vertoningen hebben weergegeven, worden nu automatisch gearchiveerd in DFP. Deze advertentieblokken kunnen op elk gewenst moment worden teruggezet uit het archief om ze weer te gebruiken.
  • Niet-gebruikte gebruikersrollen deactiveren
    U kunt gebruikersrollen die u niet meer nodig heeft, nu deactiveren. Als u een gebruikersrol markeert als 'inactief', is dit niet van invloed op gebruikers waaraan die gebruikersrol al is toegewezen. Meer informatie
6 maart Een sessie voor probleemoplossing delen, rapporten voor 'Actieve weergave', updates in het ontwerp van de gebruikersinterface

DFP Small Business

• Een sessie voor probleemoplossing delen (open bèta)
    Wanneer u Delivery Inspector gebruikt om informatie te bekijken over welke advertenties zijn weergegeven en waarom, kunt u deze informatie nu delen met gebruikers die toegang tot uw netwerk hebben. Klik op de pagina 'Problemen oplossen' op de nieuwe link 'Deze sessie delen', kopieer de URL die wordt weergegeven en stuur deze naar de andere gebruiker. De andere gebruiker kan deze in zijn browser plakken om dezelfde informatie over advertentieweergave te bekijken. Meer informatie
  • Rapporten voor 'Actieve weergave'
    Vanaf 2 maart maakt de statistiek 'Geschikte vertoningen voor Actieve weergave via advertentieserver' gebruik van gedownloade vertoningen in plaats van weergegeven vertoningen als basis voor het tellen van vertoningen. Deze wijziging zorgt ervoor dat 'Actieve weergave' beter aansluit bij de manier waarop externe providers de zichtbaarheid meten. Meer informatie
    Deze wijziging in de methodologie is niet met terugwerkende kracht toegepast en is alleen van toepassing op gerapporteerde gegevens op en na 2 maart.
  • Kleine updates in het ontwerp van de gebruikersinterface
    We hebben de weergave van knoppen, lettertypen en andere elementen van de gebruikersinterface geüpdatet. De functionaliteit blijft precies hetzelfde.
21 februari Rapporteren over niet-geclaimde apps

DFP Small Business

• Rapporteren over niet-geclaimde apps
    U kunt de dimensie 'Namen van apps' nu gebruiken om te rapporteren over alle apps, niet alleen over de apps die zijn geclaimd via de pagina 'Mijn apps'. Meer informatie
6 februari Nieuwe statistiek 'Gedownloade vertoningen', verhoogde limiet voor native stijlen, advertentieblokhiërarchie met twee niveaus, beëindiging van Flash in DFP, beëindiging van Eerste overzicht voor Contributor voor DFP

Belangrijke informatie

• Nieuwe statistiek 'Gedownloade vertoningen' in de DFP Query-tool

DFP introduceert de nieuwe statistiek 'Gedownloade vertoningen van advertentieserver' om de verschillen tussen DFP en derden te verkleinen, de zichtbaarheidspercentages te verbeteren en ervoor te zorgen dat DFP voldoet aan de nieuwste branchenormen voor indelingen en technologieplatforms. Bij deze statistiek wordt een vertoning geteld wanneer een advertentie wordt geladen in de content van de uitgever en niet wanneer deze wordt aangevraagd bij de advertentieserver. De nieuwe statistiek wordt weergegeven naast de bestaande vertoningsstatistiek, zodat u het verschil kunt zien ten opzichte van de huidige rapportagestatistiek voor weergegeven vertoningen. Meer informatie

Dingen die u moet weten:
    • 'Gedownloade vertoningen van advertentieserver' is een tijdelijke statistiek die 'Totaal aantal vertoningen' in DFP niet eerder dan in kwartaal 3 van 2017 volledig gaat vervangen. Er zijn momenteel geen wijzigingen in de facturering.
    • Voor gebruikers van Actieve weergave: Kort na deze release worden de zichtbaarheidspercentages gebaseerd op 'Gedownloade vertoningen van advertentieserver' in plaats van 'Totaal aantal vertoningen'. Dit zou moeten leiden tot verbeterde zichtbaarheidspercentages.

DFP Small Business

• Verhoogde limiet voor native stijlen
    U kunt nu tot 500 native stijlen per native advertentie-indeling toevoegen (de vorige limiet was 50). Zo beschikt u over veel meer flexibiliteit bij het doorvoeren van aanpassingen voor native ads. Meer informatie
  • Advertentieblokhiërarchie met twee niveaus
    U kunt uw advertentieblokvoorraad nu indelen in een hiërarchische structuur. Als u een advertentieblok op het hoogste niveau target, worden eventuele onderliggende advertentieblokken automatisch ook getarget. Meer informatie
  • Tijdlijn voor beëindiging van Flash in DFP
    Ondersteuning voor Flash is beëindigd en wordt vóór het einde van kwartaal 2 van 2017 uitgefaseerd. Meer informatie
    • Vanaf 13 februari geven we contextuele waarschuwingsberichten weer in de DFP-gebruikersinterface wanneer u werkt met Flash-advertentiemateriaal.
    • Vanaf 3 april kunt u geen nieuw, door DFP gehost Flash-advertentiemateriaal meer uploaden. Ook kunnen aanpassingen in bestaand Flash-advertentiemateriaal niet meer worden opgeslagen.
    • Na 3 juli wordt dit advertentiemateriaal niet meer weergegeven.
  • Beëindiging van Eerste overzicht voor Contributor voor DFP
    Begin 2017 lanceren we een nieuwe, verbeterde Contributor. Als onderdeel van de nieuwe lancering hebben we Eerste overzicht voor Contributor voor DFP beëindigd.
23 januari DFP-tabelkolommen sorteren, wijzigingen in de DFP Query-tool

DFP Small Business

• DFP-tabelkolommen sorteren

U kunt nu DFP-tabelkolommen voor trafficking, voorraad en beheer weergeven, verbergen en de volgorde daarvan wijzigen. Meer informatie

• DFP Query-tool
    • Wijzigingen voor mobiel
      Voor consistentie met de Engelstalige waarden voor apparaatcategorie in de Query-tool updaten we de 'Platform'-waarden in de dimensie Targeting van de Query-tool en de 'DeviceCategory'-waarden van Gegevensoverdracht:
      • OUD: 'Mobiel, geavanceerd', 'Mobiel, middensegment', 'Desktop', 'Tablet'
      • NIEUW: 'Smartphone', 'Featurephone', 'Desktop', 'Tablet'
    • Kolom voor rapportgrootte
      De kolom voor rapportgrootte in de vermelding voor DFP-query's en -rapporten is verwijderd. De kolom is vervangen door een kolom waarin het aantal rijen van elk rapport wordt weergegeven. Zo krijgt u een beter idee van de omvang van uw rapporten.
    • Vereenvoudigde waarden voor de dimensie Voorraadtypen (bèta)
      We hebben enkele wijzigingen aangebracht in de beschikbare waarden voor de rapportagedimensie Voorraadtypen (die zich onder Platform bevindt) zodat de gegevens gemakkelijker kunnen worden geanalyseerd en gebruikt. De nieuwe waarden zijn Internet, App, AMP en Overig:
      • Internet: de gecombineerde waarden van de vorige opties 'Desktop', 'Mobiel internet' en 'Geoptimaliseerd voor mobiel internet'.
      • App: voorheen 'Mobiele app'.
      • AMP: alle statistieken voor AMP-pagina's worden nu in één rij weergegeven.
      • Overig: voorheen 'Onbekend'.
      Mogelijk moet u bestaande filters in query's updaten.
      Voor gedetailleerdere gegevens kunt u de dimensies Voorraadtypen en Apparaatcategorie allebei selecteren. Bekijk bijvoorbeeld de prestaties op internet per desktop, featurephone, smartphone en tablet. Meer informatie

2016 | 2015 | 2014

true
Release-opmerkingen

Lees meer informatie over de nieuwste Ad Manager-functies en Helpcentrum-updates.

Nieuwe functies weergeven