Ad Exchange-regelitems

Genereer inkomsten met uw voorraad door deze toe te staan om te concurreren voor biedingen in de veiling

Met Ad Exchange-regelitems kunt u advertentievoorraad beschikbaar maken voor Authorized buyers en de open veiling. Kopers bieden om advertentieruimte te winnen en inkomsten te genereren via voorraad die u anders niet zou verkopen. Ad Exchange-regelitems zijn vergelijkbaar met AdSense-regelitems, die voorraad beschikbaar maken voor AdSense-kopers, en hebben eenzelfde functie als rendementsgroepen.

In dit artikel wordt het volgende behandeld:

Wat u moet weten voordat u aan de slag gaat

Beheerdersrechten

U of een gebruiker met beheerdersrechten in Ad Manager moet een Ad Exchange-account koppelen aan Ad Manager. U kunt geen nieuwe Ad Exchange-regelitems toevoegen of rendementsgroepen gebruiken tot dit is gedaan.

Rendementsgroepen vergeleken met Ad Exchange-regelitems

Met rendementsgroepen kunt u aangeven welke voorraad u wilt verkopen met Ad Exchange, Open bieden of bemiddeling voor mobiele apps. Rendementsgroepen omvatten altijd Ad Exchange (tenzij u beveiligingsmaatregelen gebruikt om dit te blokkeren). Daarnaast kunt u externe exchanges en advertentienetwerken toevoegen. Meer informatie over hoe u rendementsgroepen maakt en beheert.

Gebruik een rendementsgroep als u uw Ad Exchange-account wilt gebruiken om het rendement te maximaliseren met bemiddeling voor mobiele apps of Open bieden. Gebruik een Ad Exchange-regelitem voor verschillende segmenten van uw voorraad.

Waarom zou u Ad Exchange-regelitems gebruiken?

Een deel van uw voorraad kan zijn gegarandeerd aan kopers via direct verkochte campagnes. De voorwaarden worden onderhandeld met één koper en omvatten de specifieke voorraad waarin een advertentie wordt weergegeven, de datums waarop dit gebeurd en een vooraf bepaalde prijs.

Andere voorraad, die misschien minder waardevol is of die u gewoonweg niet kunt verkopen, kan nog steeds inkomsten genereren via indirect verkochte transacties, waarbij meerdere kopers via biedingen concurreren in een veiling. Met Ad Exchange-regelitems kunt u deze extra voorraad verkopen. Deze voorraad wordt soms ook aanvullingsvoorraad genoemd.

De meeste instellingen in een Ad Exchange-regelitem zijn dezelfde als die van andere regelitemtypen. Zodra de Ad Exchange-regelitems zijn ingesteld, is de opgegeven voorraad beschikbaar voor Authorized buyers en de open veiling voor niet-gegarandeerde transacties.

Voorraad beschikbaar maken via een Ad Exchange-regelitem houdt niet in dat u dezelfde voorraad niet kunt verkopen via gegarandeerde transacties. Gegarandeerde transacties krijgen altijd voorrang op niet-gegarandeerde transacties.

Ad Exchange-regelitems instellen

Nieuwe regelitems toevoegen

1. Ga naar Weergave en dan Orders.
  2. Zoek een bestaande order of maak een nieuwe order.
  3. Voeg een regelitem toe zoals u dat normaal ook doet.
  4. Selecteer het Ad Exchange-regelitemtype.
  5. Selecteer voor Verwacht advertentiemateriaal de voorraadformaten op die in aanmerking komen voor advertentieverzoeken via veilingen of zet Alle gevraagde formaten aan om alle formaten in aanmerking te laten komen.
  6. Target de voorraad die u beschikbaar wilt maken voor Authorized buyers en de open veiling.
  7. Klik op Opslaan.

Concurrentie tussen AdSense- en Ad Exchange-regelitems

Als u ook gebruikmaakt van AdSense-regelitems, is het raadzaam geen overlap toe te staan in de targeting. Target verschillende voorraad voor elk van deze regelitems.

AdSense- of Ad Exchange-regelitems die met elkaar concurreren worden willekeurig gekozen en worden niet beïnvloed door het weergaverendement van historische CPM-waarden onder de functie Dynamische toewijzing.

Advertenties toevoegen

Er is geen specifiek advertentiemateriaal gekoppeld aan Ad Exchange-regelitems. In plaats daarvan bevat het regelitem een tijdelijke aanduiding voor advertentiemateriaal voor de voorraadformaten die u beschikbaar wilt maken voor Authorized buyers en de open veiling. Als er een advertentieverzoek voor dat formaat binnenkomt, komt het Ad Exchange-regelitem in aanmerking voor weergave (mits dit voldoet aan alle andere targeting en criteria van het advertentieverzoek).

Als u Alle gevraagde formaten heeft geactiveerd in de regeliteminstellingen, wordt er één tijdelijke aanduiding voor advertentiemateriaal gegenereerd die alle mogelijke formaten bevat.

1. Ga naar een Ad Exchange-regelitem en vervolgens naar het tabblad Advertenties voor het regelitem.
  2. Klik op Advertentiemateriaal automatisch genereren om één tijdelijke aanduiding voor advertentiemateriaal toe te voegen die alle formaten bevat die zijn gedefinieerd onder 'Verwachte advertentiemateriaalitems'. U kunt het vak 'Advertentiemateriaal nodig' uitvouwen voor een overzicht van alle formaten advertentiemateriaal die aan dit regelitem zijn gekoppeld.
  3. Klik op Opslaan.

Praktische tip voor het beheer van Ad Exchange-regelitems

• Zorg ervoor dat u slechts één advertentiemateriaalitem gebruikt in uw Ad Exchange-regelitem dat alle formaten bevat. Het gebruik van meerdere advertentiemateriaalitems in uw Ad Exchange-regelitem wordt afgeraden, omdat deze dan niet concurreren op prijs.
  • Nadat u advertentiemateriaal heeft toegevoegd, kunt u het Ad Exchange-account dat aan het regelitem of type regelitem is gekoppeld niet meer wijzigen. Zelfs als het advertentiemateriaal later uit het regelitem wordt verwijderd, moet u een nieuw regelitem maken om een ander Ad Exchange-account aan het regelitem te koppelen.
  • Als de formaten worden gedistribueerd over meerdere advertentiemateriaalitems van een Ad Exchange-regelitem, sturen we momenteel slechts één Ad Exchange-advertentiemateriaal voor aanvulling. Als gevolg hiervan worden alleen de formaten die aan dat specifieke advertentiemateriaal zijn gekoppeld, verstuurd voor aanvulling. Dit is niet optimaal om de vraag te maximaliseren.

Algemene vragen

Kan ik een Ad Exchange-fragment distribueren in een regelitem van het type Prijsprioriteit?

Dat wordt niet aanbevolen. Kopers kunnen deze substandaardconfiguratie detecteren en lager bieden (of helemaal niet). Hiervoor is een aangepaste passback-oplossing nodig zodat Ad Manager een ander regelitem kan selecteren. Dit leidt tot vertraging en verwarring in de rapportage. Informatie die door Ad Manager via Ad Exchange-regelitems wordt doorgegeven om de weergave van advertenties en rapportages te verbeteren, gaat ook verloren.

Hoe wordt de paginavormgeving beïnvloed?

AdSense- en Ad Exchange-regelitems die worden geleverd via Google Ad Manager staan los van andere AdSense-regelitems op uw webpagina. De functie die AdSense gebruikt om een volledige pagina in te delen en om te voorkomen dat één advertentie dubbel wordt weergegeven, wordt uitgezet door AdSense in Google Ad Manager.