Skapa anpassade zero touch-konfigurationer för Android-enheter

Den här funktionen är tillgänglig i Cloud Identity-premiumversionen. Jämför utgåvor

Som administratör kan du implementera Android-enheter där organisationens policy redan har tillämpats. När en användare slår på enheten görs en sökning efter en enhetskonfiguration för företaget på den. Om en enhetskonfiguration har tilldelats laddar enheten ned Android Device Policy-appen och slutför installationen av enheten.

Zero touch-registrering stöds av många Android EMM-leverantörer. Den här sidan fokuserar på hantering av enheter på Googles administratörskonsol med Googles ändpunktshantering. Du kan läsa mer om zero touch-registrering i allmänhet i Zero touch-registrering för IT-administratörer.

Enhetskrav

• Köp zero touch-enheter direkt från en godkänd zero touch-återförsäljare. Återförsäljaren ställer in ditt zero touch-registreringskonto när organisationen köper enheter. Du hittar en återförsäljare i Zero touch-återförsäljare.Om din önskade återförsäljare inte finns med på listan kan du föreslå att hen går med i Android Enterprise Partners-programmet.
  • Enheterna måste ha Android 9.0 Pie eller senare, eller Pixel-telefon med Android 7.0 Nougat eller senare.
  • Enheterna måste ha stöd för jobbprofiler.
  • Du hittar en lista över kompatibla enheter på Android Enterprise.

Steg 1: Konfigurera Googles ändpunktshantering

1. Konfigurera avancerad mobilhantering för Android-enheter
  2. Tillämpa inställningar på mobila Android-enheter
  3. (Valfritt, rekommenderas för fler hanteringsfunktioner) Om din utgåva har stöd för det lägger du till enheter i registret över företagsägda enheter.Om du inte lägger till enheter i registret över företagsägda enheter klassificerar Googles slutpunktshantering och kontextkänslig åtkomst dem som användarägda.

Steg 2: Skapa en enhetskonfiguration

Enhetskonfigurationen anger hur en enhet för zero touch-registrering administreras. Du gör enhetskonfigurationer på zero touch-registreringsportalen i webbläsaren.

Vi rekommenderar att du anger en standardkonfiguration som tillämpas på nya zero touch-enheter.

Enhetskonfigurationen anger följande:

• Den Device Policy Controller (DPC) som ska installeras
  • Registreringsalternativ som ska tillämpas
  • Supportinformation som hjälper användarna under konfigureringen

Skapa en konfiguration

1. Öppna portalen.
  2. Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).
  3. Klicka på Konfigurationer till vänster.
  4. I avsnittet Konfigurationer klickar du på Lägg till .
  5. Ange detaljerna för din konfiguration:
    1. Konfigurationsnamn – ange ett kort, beskrivande namn som beskriver konfigurationens syfte och är lätt att hitta på en meny, till exempel Försäljningsteam eller Tillfälligt anställda.
    2. EMM DPCvälj Android Device Policy.
    3. DPC-extrafunktioner (valfritt) – om du bara vill tvinga enheter att registrera sig med användarkonton i organisationen anger du följande konfiguration.

{"android.app.extra.PROVISIONING_ADMIN_EXTRAS_BUNDLE": {"com.google.android.apps.work.clouddpc.EXTRA_FORCED_DOMAINS": "[\"your-company.com\",\"other-company.com\"]"}}

4. Företagsnamn (valfritt) – ange namnet på organisationen. Det här företagsnamnet visas för användare under enhetsadministration.

5. E-postadress för support (valfritt) – ange en e-postadress som användarna kan kontakta för att få hjälp, till exempel din interna e-postadress för support. Den här e-postadressen visas för användare före administration av enheter. Användarna kan inte klicka på e-postadressen för att skicka meddelanden. Välj därför en kort e-postadress som de enkelt kan ange på en annan enhet.

6. Telefonnummer för support (valfritt) – ange ett telefonnummer som användarna kan ringa från en annan enhet för att få hjälp, till exempel telefonnumret till IT-supportteamet. Det här numret visas för användare före administration av enheter. Använd plustecken, bindestreck och parenteser för att formatera telefonnumret till ett mönster som användarna känner igen.

7. Anpassat meddelande (valfritt) – ange 1–2 meningar som hjälper användarna att kontakta support eller ger dem mer information om vad som händer med enheten. Det här meddelandet visas innan enheten har konfigurerats.

6. Klicka på Lägg till.
  7. (Valfritt) I avsnittet Standardkonfiguration väljer du konfigurationen du har lagt till följt avTillämpa.

Steg 3: Tillämpa konfigurationen på enheter

När du tillämpar en konfiguration på en enhet konfigureras enheten automatiskt vid första start eller nästa fabriksåterställning. Du kan tillämpa konfigurationerna manuellt eller flera samtidigt.

Tillämpa en konfiguration på en enskild enhet

1. Öppna portalen. Du kan behöva logga in.
  2. Klicka på Enheter till vänster.
  3. Hitta den enhet som du vill tillämpa konfigurationen på med hjälp av enhetens IMEI- eller serienummer.
  4. Välj ett alternativ:
    • Ställ in Konfiguration på den konfiguration du vill använda.
    • Välj Ingen konfiguration om du tillfälligt vill ta bort enheten från zero touch-registrering.

Tillämpa en konfiguration på flera enheter

Om du vill tillämpa en konfiguration på flera enheter samtidigt laddar du upp en CSV-fil med konfigurations-id och maskinvaruidentifierare för varje enhet. Du kan ladda ned en CSV-mall från portalen för att komma igång. Mer information finns i CSV-filformat för enhetskonfiguration.

Viktigt!

• CSV-filen får inte vara större än 50 MB. Om den är större kan du dela upp filen i flera uppladdningar.
  • Om du ska konfigurera en enhet med två SIM-kort använder du det första maskinvaru-id:t eftersom zero touch-registrering identifierar enheter efter modem 1. En enhet med två SIM-kort innehåller två modem och har två IMEI- eller MEID-nummer. Om du konfigurerar en enhet med två SIM-kort via ett annat IMEI- eller MEID-nummer, visar portalen en ny, separat enhet som zero touch-registrering inte känner igen eller konfigurerar.

Så här laddar du ned en mall och laddar upp en ifylld CSV-fil:

1. Öppna portalen. Du kan behöva logga in.
  2. Klicka på Enheter till vänster.
  3. Bredvid Enheter klickar du på Mer .
  4. (Valfritt) Om du vill ladda ned en CSV-mallfil klickar du på Ladda ned CSV-exempel.
  5. Klicka på Ladda upp masskonfigurationer.
  6. Välj CSV-filen.
  7. Klicka på Överför.

Efter bearbetningen visar portalen ett meddelande med en länk till en sida för uppladdningsstatus. Du får även en sammanfattning via e-post. I e-postmeddelandet klickar du på Visa information för att öppna en statussida. Alla enheter som inte har tilldelats en konfiguration visas med uppgift om orsaken till felet.

Enhetsadministration

Överföra en enhet med zero touch-registrering till en annan användare (avregistrera)

Om du vill överföra äganderätten för en enhet måste du avregistrera enheten på portalen för zero touch-registrering.

När du har avregistrerat en enhet måste du kontakta återförsäljaren om du vill registrera den med zero touch-registrering igen.

Avregistrera en enhet

1. Öppna portalen. Du kan behöva logga in.
  2. Klicka på Enheter till vänster.
  3. I avsnittet Enheter letar du upp den enhet du vill avregistrera.
  4. Klicka på Avregistrera > Avregistrera.
Uteslut tillfälligt en enhet från zero touch-registrering

Om du vill förhindra att en enhet registreras automatiskt vid start tar du bort zero touch-konfigurationen i portalen för zero touch-registrering:

1. Öppna portalen. Du kan behöva logga in.
  2. Klicka på Enheter till vänster.
  3. Hitta den enhet som du vill ta bort konfigurationen från. Du hittar den med hjälp av IMEI-numret eller serienumret.
  4. För Konfiguration väljer du Ingen konfiguration.

Felsökning

Enheten administreras inte
  1. Kontrollera att enheten är registrerad för zero touch-registrering med hjälp av portalen:
    • Sök efter enhetens maskinvaru-id, till exempel IMEI-numret.
    • Om du inte hittar enheten fabriksåterställer du den och kontaktar enhetsåterförsäljaren för att be dem registrera enheten.
  2. Bekräfta att du har tillämpat en konfiguration på enheten.
    1. Leta upp enheten på portalen och kontrollera att Konfiguration inte har ställts in på Ingen konfiguration.
    2. Om den är inställd på detta väljer du en konfiguration. Återställ sedan standardinställningarna på enheten så att den konfigureras med zero touch-registrering.
  3. Kontrollera att enheten har en fungerande dataanslutning under installationen.

Zero-touch-registrering kräver Ethernet-, wifi- eller mobildataanslutning till Googles servrar. Installationsguiden blockerar användningen av roamingdata som standard. Om det inte finns någon dataanslutning, eller om anslutningen blockerar trafik till Googles servrar, hoppar enheten över zero touch-registrering.

Korrigera genom att ange en fungerande dataanslutning. Enheten återställs automatiskt efter den första anslutningen till Googles servrar. Systemet varnar användaren en timme före återställningen.

Enheten ska inte användas med zero touch-registrering

På enheter som använder zero touch-registrering visas rutan Din enhet på jobbet när enheten startas som tecken på att enheten är hanterad.

Om en enhet inte ska registreras automatiskt:

1. Bekräfta att enheten inte är registrerad i organisationen för zero touch-registrering.
    1. Sök efter enhetens maskinvaru-id, till exempel IMEI-numret, i portalen.
    2. Om enheten finns där klickar du på Avregistrera.
  2. Kontakta den organisation som försöker registrera enheten.
    1. Återställ enheten till standardinställningarna.
    2. På skärmen Din enhet på jobbet klickar du på länken för att kontakta enhetens leverantör.
    3. Leta upp och spela in telefonnummer, e-postadress och identifierare i Enhetsinformation.
    4. Be organisationen att avregistrera zero touch-registrering för enheten.

Inkludera de id:n du har noterat och en länk till den här sidan.

Relaterade ämnen