Een aangepast diagram maken van een onderzoek

Beveiligingsdashboard en de tool voor beveiligingsonderzoek

Als beheerder kunt u op het dashboard een aangepast diagram maken dat is gebaseerd op een zoekopdracht die u in de onderzoekstool heeft uitgevoerd. U kunt alleen aangepaste diagrammen maken voor gegevensbronnen die zijn gebaseerd op logboekgebeurtenissen. U kunt bijvoorbeeld een aangepast diagram maken voor Gmail-logboekgebeurtenissen, maar niet voor Gmail-berichten.

Opmerking: Elke beheerder kan maximaal 25 aangepaste diagrammen maken.

Uw toegang tot de tool voor beveiligingsonderzoek

• De tool voor beveiligingsonderzoek wordt ondersteund in onder andere Enterprise Plus, Education Standard, Education Plus en Enterprise Essentials Plus.
  • Beheerders met Cloud Identity Premium, Frontline Standard, Enterprise Standard en Education Standard kunnen de onderzoekstool ook gebruiken voor een deel van de gegevensbronnen.
  • Of u een zoekopdracht kunt uitvoeren in de onderzoekstool, hangt af van uw Google-versie, uw beheerdersrechten en de gegevensbron. Als u geen zoekopdracht kunt uitvoeren in de onderzoekstool voor een specifieke gegevensbron, kunt u wel de controle- en onderzoekspagina gebruiken. Ga naar Nieuwe UI voor controle en onderzoek voor meer informatie.
  • U kunt in de onderzoekstool een zoekopdracht uitvoeren voor alle gebruikers, ongeacht de Google-versie die ze gebruiken.

Een diagram maken op basis van een onderzoek

1. Start een zoekopdracht in de onderzoekstool.
    Zie Zoekopdrachten aanpassen met de onderzoekstool voor instructies.
  2. Klik rechtsboven op de pagina Onderzoek op het icoon  en selecteer Aangepast diagram maken.
  3. Voer in het venster Dashboardwidget maken van zoekopdracht een titel en korte beschrijving in voor het aangepaste diagram.
  4. Bekijk in de widget een voorbeeld van hoe het diagram op het dashboard zal worden weergegeven.
  5. Klik op OPSLAAN OP DASHBOARD.
  6. Als u het nieuwe diagram op het dashboard wilt bekijken, gaat u in het linkermenu naar Beveiliging > Dashboard. Het nieuwe diagram staat nu linksboven op het dashboard.
  7. Optioneel: Klik rechtsboven op het dashboard op het icoon Dashboard aanpassen
    Wanneer u het dashboard aanpast, kunt u het nieuwe aangepaste diagram verplaatsen naar een andere plek op het dashboard of het diagram verwijderen als u het niet meer nodig heeft.

U kunt ook een onderzoek starten gebaseerd op een aantal diagrammen op het dashboard. Zie Een onderzoek starten gebaseerd op een diagram op het dashboard voor instructies.