Hoe licenties worden toegewezen voor Cloud Identity

Hoe u licenties toewijst, toevoegt, verwijdert en vermindert, hangt af van het volgende:

• Of u de gratis of Premium-versie van Cloud Identity gebruikt
  • Of u één versie van Cloud Identity, beide versies of Cloud Identity met een andere betaalde service, zoals Google Workspace, gebruikt

Cloud Identity Free Edition

Alles uitvouwen  |  Alles samenvouwen

Licenties toewijzen

De gratis versie van Cloud Identity gebruikt sitegebaseerde licenties. U hoeft dus geen licenties toe te wijzen. Als u een nieuwe gebruiker toevoegt, krijgt deze automatisch een licentie voor de gratis versie van Cloud Identity. De gebruiker krijgt ook licenties die u toewijst voor andere services, zoals Google Workspace of Cloud Identity Premium.

Licenties toevoegen

Als u wilt dat meer gebruikers de gratis versie van Cloud Identity kunnen gebruiken, hoeft u die gebruikers alleen maar toe te voegen. Ze krijgen dan automatisch een Cloud Identity-licentie. Zie Gebruikers individueel toevoegen.

Hoeveel gratis Cloud Identity-gebruikers u kunt maken, hangt af van uw gebruikerslimiet. Zie Uw gebruikerslimiet voor de gratis versie van Cloud Identity.

Licenties verwijderen of verminderen

U kunt de licentie voor de gratis versie van Cloud Identity van een gebruiker niet verwijderen of uw abonnement op de gratis versie van Cloud Identity niet opzeggen om het aantal licenties te verminderen.

Als een gebruiker de functies van de gratis versie van Cloud Identity niet meer nodig heeft, kunt u de gebruiker verwijderen.

Als de gebruiker meer functies nodig heeft, kunt u de gebruiker een Google Workspace- of Cloud Identity Premium-licentie geven. Zie Licenties toewijzen, verwijderen en opnieuw toewijzen.

Cloud Identity Premium

Alles uitvouwen  |  Alles samenvouwen en naar bovenkant gaan

Licenties toewijzen

Cloud Identity Premium gebruikt gebruikergebaseerde licenties. Als Cloud Identity Premium uw enige Google-service is, krijgt iedereen in uw organisatie automatisch een Cloud Identity Premium-licentie.

Anders kunt u licenties toewijzen aan gebruikers nadat u zich heeft aangemeld voor Cloud Identity Premium. U kunt licenties automatisch of handmatig toewijzen aan:

• individuele gebruikers,
  • iedereen in een organisatie-eenheid,
  • iedereen in de hele organisatie.

Als u Cloud Identity gebruikt met het jaarmodel, kunt u niet meer licenties toewijzen dan u heeft aangeschaft. (Als u meer licenties probeert toe te wijzen, ziet u een foutmelding.) Als u meer licenties nodig heeft, kunt u het volgende doen:

Licenties automatisch toewijzen

Als licenties niet standaard worden toegewezen en iedereen in uw organisatie Cloud Identity Premium nodig heeft, kunt u inschakelen dat licenties automatisch worden toegewezen. Gebruikers in uw account die nog geen Premium-licentie hebben en nieuwe gebruikers die u later toevoegt, krijgen dan een licentie. Zie Automatisch een licentie toewijzen aan elke gebruiker in uw organisatie.

Dit heeft geen invloed op bestaande gebruikerslicenties voor andere services.

Als u organisatie-eenheden heeft onder de organisatie op het hoogste niveau, kunt u opties voor het automatisch toewijzen van licenties instellen voor specifieke organisatie-eenheden.

Licenties handmatig toewijzen

U kunt Cloud Identity Premium-licenties handmatig toewijzen aan:

• individuele gebruikers,
  • een geüploade lijst met gebruikers,
  • een hele organisatie-eenheid.

Zie Licenties toewijzen, verwijderen en opnieuw toewijzen voor meer informatie.

Als u handmatig licenties toewijst aan een organisatie-eenheid, krijgen alleen gebruikers in die organisatie-eenheid een licentie. Gebruikers in onderliggende organisatie-eenheden krijgen niet automatisch een licentie. U moet deze ook handmatig toewijzen.

Licenties toevoegen

Als u meer Cloud Identity Premium-gebruikers nodig heeft, hangt de manier waarop u licenties toevoegt af van of u het jaarmodel of het flexibele model gebruikt. Zie Meer licenties toevoegen voor meer informatie.

Opmerking: Tijdens de kosteloze proefperiode voor Cloud Identity Premium kunt u maximaal 50 gebruikers toevoegen. Zie Over uw kosteloze proefperiode voor Cloud Identity Premium.

Licenties verwijderen

Als een gebruiker de functies van Cloud Identity Premium niet meer nodig heeft, kunt u de licentie verwijderen door de stappen te volgen in Licenties toewijzen, verwijderen en opnieuw toewijzen.

Hoe u het aantal Cloud Identity Premium-licenties kunt verminderen, hangt af van of u het jaarmodel of het flexibele model gebruikt. Zie Licenties verminderen voor meer informatie.

Als u meerdere services gebruikt

De licentieregels voor Cloud Identity verschillen, afhankelijk van de combinatie van abonnementen.

Alles uitvouwen  |  Alles samenvouwen en naar bovenkant gaan

Cloud Identity Free Edition en Cloud Identity Premium

Als u zowel de gratis als de Premium-versie van Cloud Identity gebruikt, krijgen alle nieuwe gebruikers automatisch een licentie voor de gratis versie van Cloud Identity. Als sommige gebruikers uitgebreidere functies nodig hebben, zoals het op een witte lijst zetten van apps en regelgebaseerd beheer, wijst u aan die gebruikers een betaalde Cloud Identity Premium-licentie toe.

Als u het automatisch toewijzen van licenties voor Cloud Identity Premium heeft ingeschakeld voor uw hele organisatie, krijgen alle nieuwe gebruikers automatisch een betaalde Premium-licentie. Als u wilt dat nieuwe gebruikers alleen een licentie krijgen voor de gratis versie van Cloud Identity, raden we u aan het automatisch toewijzen van Cloud Identity Premium-licenties uit te zetten.

U kunt verschillende opties voor het automatisch toewijzen van licenties instellen voor specifieke organisatie-eenheden om betaalde Premium-licenties toe te wijzen aan die gebruikers. U kunt ook handmatig Premium-licenties toewijzen aan individuele gebruikers. Als u de Premium-licentie van een gebruiker verwijdert, krijgt de gebruiker automatisch een licentie voor de gratis versie van Cloud Identity.

Voorbeeld: Stel dat u in totaal 250 gebruikers heeft en dat u een Cloud Identity Premium-licentie toewijst aan 100 gebruikers. U heeft dan het volgende:

• 100 gebruikers met zowel een gratis Cloud Identity- als een Cloud Identity Premium-licentie