Wat is Cloud Identity?

Cloud Identity is een Identity as a Service-product (IDaaS) en een product voor zakelijk mobiliteitsbeheer. Het biedt de Identity-services en het eindpuntbeheer van Google Workspace als zelfstandig product. Als beheerder kunt u Cloud Identity gebruiken om uw gebruikers, apps en apparaten eenvoudig te beheren op één plek: de Google Beheerdersconsole.

Cloud Identity-versies

Cloud Identity Free Edition bevat kernservices voor Identity en eindpuntbeheer. Het geeft een beheerd Google-account aan gebruikers die bepaalde Google Workspace-services niet nodig hebben, zoals Gmail en Google Agenda. Gebruikers hebben echter wel toegang tot Google Drive, Documenten, Spreadsheets, Presentaties, Keep en Meet. U kunt Cloud Identity-accounts gebruiken met andere Google-services, zoals Google Cloud, Chrome, Android Enterprise en een grote hoeveelheid apps van derden. Als u meer functies wilt, kunt u upgraden naar Cloud Identity Premium.

Cloud Identity Premium biedt alle functies van de kosteloze versie, plus services voor zakelijke beveiliging, app-beheer en apparaatbeheer. U kunt bijvoorbeeld gebruikers automatisch registreren, apps op een witte lijst zetten en regels instellen voor automatisch beheer van mobiele apparaten. Aan de slag

Vergelijk alle functies in de kosteloze versie en Cloud Identity Premium.

Als u beheerder bent

Google Workspace-licenties zijn alleen vereist voor gebruikers die bepaalde Google Workspace-services nodig hebben, zoals Gmail. Als u gebruikers wilt beheren die geen Google Workspace-services nodig hebben, kunt u een kosteloos Cloud Identity-account voor deze gebruikers maken.

In de meeste gevallen krijgen gebruikers met een Cloud Identity Free Edition-licentie dezelfde Identity-services als Google Workspace-gebruikers, zoals Single sign-on (SSO) en verificatie in 2 stappen. Aan de slag

Als u Google Cloud-beheerder bent

Consumentenaccounts, zoals persoonlijke Gmail-accounts of consumentenaccounts met e-mail-ID's van het werk, kunnen niet worden beheerd en u heeft er dus geen controle over. Als ontwikkelaars in uw organisatie Google Cloud-bronnen gebruiken met onbeheerde accounts, kunt u Cloud Identity-accounts maken om deze gebruikers te beheren.

U kunt voor elke gebruiker een kosteloos Cloud Identity-account maken, apart van de betaalde Google Workspace-accounts. Zo kunt u alle gebruikers in uw hele domein beheren in de Google Beheerdersconsole.

De kosteloze versie van Cloud Identity biedt veelgebruikte Identity-services, zoals SSO. Aan de slag

Overzicht van beheerdersfuncties

In Cloud Identity-functies vergelijken ziet u een volledige lijst met functies in de kosteloze versie en Cloud Identity Premium.

Apparaatbeheer

• Schermvergrendeling of toegangscodes afdwingen om apparaten veilig te houden. Meer informatie
  • Apparaten op afstand wissen. Meer informatie
  • Apparaten bekijken en zoeken en gegevens exporteren naar een csv-bestand. Meer informatie
  • Aanbevolen apps op een witte lijst zetten en deze beschikbaar maken zodat gebruikers ze kunnen installeren. Meer informatie
  • Apparaten die eigendom zijn van het bedrijf beheren. Meer informatie
  • Gebeurtenissen op mobiele apparaten bekijken. Meer informatie
  • Regels instellen om het beheer van mobiele apparaten te automatiseren. Meer informatie
  • Werkprofielen maken op Android-apparaten om werk- en persoonlijke gegevens gescheiden te houden. Meer informatie

Directorybeheer

Beveiliging

SSO en automatische gebruikersregistratie

Rapporten

• Overzichten bekijken van belangrijke waarden en trends in uw Google Workspace-domein. Meer informatie
  • Bekijken in hoeverre uw domein is blootgesteld aan inbreuk op uw gegevens en zien welke specifieke gebruikers een beveiligingsrisico vormen. Meer informatie
  • Alle gegevens van de pagina's Beveiliging, Apps-gebruiksactiviteit en Hoogtepunten bekijken in één hoofdrapport. Meer informatie
  • Logboeken met beheerdersactiviteiten bekijken. Meer informatie