Wat is Cloud Identity?

Cloud Identity is een Identity as a Service-product (IDaaS) en een product voor zakelijk mobiliteitsbeheer. Het biedt de Identity-services en het eindpuntbeheer van G Suite als zelfstandig product. Als beheerder kunt u Cloud Identity gebruiken om uw gebruikers, apps en apparaten eenvoudig te beheren op één plek: de Google-beheerdersconsole.

Cloud Identity-versies

Vergelijk de functies in de Cloud Identity Premium-versie en de gratis versie.

De Cloud Identity Premium-versie biedt services voor zakelijke beveiliging, app-beheer en apparaatbeheer. U kunt bijvoorbeeld gebruikers automatisch registreren, apps op een witte lijst zetten en regels instellen voor automatisch beheer van mobiele apparaten. Aan de slag.

De gratis versie van Cloud Identity bevat kernservices voor Identity en eindpuntbeheer. Het biedt gratis beheerde Google-accounts voor gebruikers die geen G Suite-services, zoals Gmail of Google Drive, nodig hebben. U kunt Cloud Identity-accounts gebruiken met andere Google-services, zoals Google Cloud Platform (GCP), Chrome, Android voor bedrijven en een grote hoeveelheid apps van derden. Upgrade het aantal functies dat u kunt gebruiken door u aan te melden voor de Cloud Identity Premium-versie.

Als u G Suite-beheerder bent

G Suite-licenties zijn alleen nodig voor gebruikers die G Suite-services moeten gebruiken. Als u gebruikers wilt beheren die geen G Suite nodig hebben, kunt u gratis Cloud Identity-accounts voor ze maken.

In de meeste gevallen krijgen gebruikers met de gratis versie van Cloud Identity dezelfde Identity-services als G Suite-gebruikers, zoals Single sign-on (SSO) en authenticatie in twee stappen.  Aan de slag.

Als u GCP-beheerder bent

Consumentenaccounts, zoals persoonlijke Gmail-accounts of consumentenaccounts met e-mail-ID's van het werk, kunnen niet worden beheerd en u heeft er dus geen controle over. Als ontwikkelaars in uw organisatie GCP-bronnen gebruiken met onbeheerde accounts, kunt u Cloud Identity-accounts maken om deze gebruikers te beheren.

U kunt voor elke gebruiker een gratis Cloud Identity-account maken, apart van de betaalde G Suite-accounts. Zo kunt u alle gebruikers in uw hele domein beheren in de Google-beheerdersconsole.

De gratis versie van Cloud Identity biedt veelgebruikte Identity-services, zoals SSO. Aan de slag.

Overzicht van beheerdersfuncties

In Cloud Identity-functies vergelijken ziet u een volledige lijst met functies in de Cloud Identity Premium-versie en de gratis versie.

Apparaatbeheer

• Schermvergrendeling of toegangscodes afdwingen om apparaten veilig te houden. Meer informatie.
  • Apparaten op afstand wissen. Meer informatie.
  • Apparaten bekijken en zoeken en gegevens exporteren naar een CSV-bestand. Meer informatie.
  • Aanbevolen apps op een witte lijst zetten en deze beschikbaar maken zodat gebruikers ze kunnen installeren. Meer informatie.
  • Apparaten die eigendom zijn van het bedrijf beheren. Meer informatie.
  • Gebeurtenissen op mobiele apparaten bekijken. Meer informatie.
  • Regels instellen om het beheer van mobiele apparaten te automatiseren. Meer informatie.
  • Werkprofielen maken op Android-apparaten om werk- en persoonlijke gegevens gescheiden te houden. Meer informatie.

Directorybeheer

Beveiliging

SSO en automatische gebruikersregistratie

Rapporten

• Overzichten bekijken van belangrijke waarden en trends in uw G Suite-domein. Meer informatie.
  • Bekijken in hoeverre uw domein is blootgesteld aan inbreuk op uw gegevens en zien welke specifieke gebruikers beveiligingsrisico's vormen. Meer informatie.
  • Alle gegevens van de pagina's Beveiliging, Apps-gebruiksactiviteit en Hoogtepunten bekijken in één hoofdrapport. Meer informatie.
  • Logboeken met beheerdersactiviteiten bekijken. Meer informatie.