Apparaten die eigendom zijn van het bedrijf toevoegen aan de inventaris

Als beheerder kunt u een inventaris bijhouden van de computers en mobiele apparaten die eigendom zijn van uw bedrijf. In de inventaris kunt u informatie bekijken, zoals het apparaattype en aan wie een apparaat is toegewezen. Als u een apparaat in de inventaris van uw bedrijf zet, wordt het automatisch goedgekeurd voor toegang tot de gegevens van uw organisatie. U kunt een e-mail krijgen met inactieve apparaten.

Opmerking: iPhones en iPads die eigendom zijn van het bedrijf worden automatisch toegevoegd aan de inventaris van apparaten die eigendom zijn van het bedrijf als u ze toevoegt in Apple Business Manager of Apple School Manager. U hoeft de instructies in dit artikel dan niet te volgen. Meer informatie over het beheer van iOS-apparaten die eigendom zijn van het bedrijf.

Voordat u begint

Alles openen  |  Alles sluiten

OS-vereisten per apparaattype
Apparaattype Vereisten
Eindpunten
Android

Opmerking: Als uw organisatie Android-apparaten implementeert met zero-touch enrollment of een gebruiker het eigendom toewijst aan het bedrijf tijdens de apparaatconfiguratie, worden de apparaten pas weergegeven in de inventaris van apparaten die eigendom zijn van het bedrijf als u ze toevoegt.

iPhone en iPad
Apparaten toewijzen
  • Als u een apparaat toevoegt aan de inventaris, wijst u het apparaat niet toe aan een gebruiker als onderdeel van het proces. Het apparaat wordt toegewezen als de gebruiker het werkaccount toevoegt aan het apparaat.
  • U kunt een apparaat toevoegen aan de inventaris van apparaten die eigendom zijn van het bedrijf, zelfs als u het al aan een gebruiker heeft gegeven. (Android-gebruikers kunnen een prompt zien om de fabrieksinstellingen terug te zetten op het apparaat en het opnieuw in te schrijven.)
  • Als voor een computer alleen fundamenteel beheer geldt, wordt het serienummer van het apparaat niet vermeld en wordt de gebruiker aan wie het apparaat is toegewezen, niet weergegeven in de Beheerdersconsole.
Android-apparaten toevoegen om zoveel mogelijk beheerfuncties te kunnen gebruiken

Als u wilt dat Android-apparaten die eigendom zijn van het bedrijf in de inventaris komen te staan, moet u ze toevoegen zoals beschreven op deze pagina.

Als u een apparaat toevoegt aan de inventaris van apparaten die eigendom zijn van het bedrijf, krijgt u meer controlefuncties, zoals beschreven in de volgende tabel.

Android-apparaatbeheerfunctie Apparaat toegevoegd aan inventaris van apparaten die eigendom zijn van het bedrijf* Apparaat ingesteld voor zero-touch enrollment, niet toegevoegd aan inventaris Gebruiker wijst eigendom toe, niet toegevoegd aan inventaris
Apparaat staat in de inventaris van apparaten die eigendom zijn van het bedrijf  ✔
Goedkeuren van apparaten overslaan  ✔
Een rapport ontvangen van inactieve bedrijfsapparaten  ✔
Het apparaat blijft eigendom van het bedrijf nadat de fabrieksinstellingen erop zijn teruggezet  ✔  ✔
Instellingen toepassen op mobiele Android-apparaten  ✔  ✔
Een apparaat vergrendelen en het wachtwoord resetten  ✔  ✔
Back-ups geblokkeerd  ✔  ✔

* Niet ondersteund voor Android-apparaten met een werkprofiel. Als een apparaat een werkprofiel heeft en u het toevoegt aan de inventaris van apparaten die eigendom zijn van het bedrijf, worden werkgegevens niet gesynchroniseerd totdat het wordt verwijderd uit de inventaris of als de fabrieksinstellingen zijn teruggezet op het apparaat.

Apparaten toevoegen aan de inventaris

Als u apparaten wilt toevoegen aan de inventaris, importeert u de serienummers van de apparaten in de Google Beheerdersconsole.
  1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Apparatenand thenMobiel en eindpuntenand thenInventaris die eigendom is van het bedrijf.
  3. Klik bovenaan op Apparaten die eigendom zijn van het bedrijf importeren .
  4. Selecteer het type apparaat dat u wilt importeren en klik op Importtemplate downloaden.
  5. Voer maximaal 100.000 apparaten per bestand in, waarbij u elk apparaat op een nieuwe regel zet. (Als u meer apparaten wilt toevoegen, uploadt u meer dan één bestand.)
    1. Open het templatebestand.
    2. Voer de serienummers en eventueel itemtags van een of meer apparaten in. (Itemtags zijn tekenreeksen die uw bedrijf kan gebruiken om apparaten bij te houden.)
      Voorbeeld:
      Serial Number (mandatory),Asset Tag
      R84534UIF824-123-234,W123
      U83452BDU424-232-694,W442

Als u geen itemtags toevoegt, moet u het bestand de juiste indeling geven door het op een van de volgende manieren te bewerken:

• Verwijder ,Asset Tag (Itemtag) in de kopteksten van het bestand. (Verwijder de komma.)
      • Voeg een komma toe na elk serienummer.
  6. Sla het bestand op.
  7. Ga terug naar de Beheerdersconsole en klik op Bestand uploaden.
  8. Selecteer het csv-bestand met de serienummers van het apparaat en klik op Importeren. Als het bestand een fout bevat, ziet u een foutmelding met het type probleem.
    • Als u een gecorrigeerd bestand wilt uploaden, corrigeert u de fouten en klikt u op Nieuw bestand uploaden.
    • Als de fout alleen voor bepaalde rijen geldt, kunt u de andere rijen nog steeds importeren. Klik op Doorgaan. De waarden in de rijen met fouten worden niet geïmporteerd.
  9. Als de import is voltooid, krijgt u een e-mail met een overzicht van de resultaten. U kunt ook een logboek van de upload downloaden met het rijnummer, de waarden en de uploadstatus.

Volgende stappen

Nadat u de inventaris heeft gemaakt, kunt u het volgende doen:

• De inventaris van apparaten die eigendom zijn van het bedrijf bekijken en beheren. Meer informatie
  • Een rapport krijgen van inactieve apparaten die eigendom zijn van het bedrijf. Meer informatie