Het aantal gebruikerslicenties verminderen

Geldt voor Cloud Identity Premium en andere betaalde abonnementen in de Google Beheerdersconsole.

Als u uw service bij een reseller heeft aangeschaft, kijkt u hier |  Heb ik een reseller?

Als u het aantal gebruikerslicenties voor een Google-service wilt verminderen, hangt de manier waarop u dit doet af van welk factureringsmodel u heeft voor de service.

• Flexibel model: U hoeft het aantal gebruikerslicenties niet rechtstreeks te verminderen. In plaats daarvan kunt u het aantal gebruikers verwijderen waarvoor u geen licentie meer nodig heeft. Het aantal licenties wordt minder met elke gebruiker die u verwijdert. Als u gebruikers verwijdert voor betaalde services, worden uw maandelijkse betalingen minder.
  • Jaarmodel: U legt zich vast om een heel jaar te betalen voor de service voor het aantal gebruikerslicenties dat u heeft geselecteerd toen u uw jaarcontract instelde. Pas wanneer het tijd is uw contract te verlengen, kunt u licenties verwijderen die u niet meer nodig heeft en uw betalingen verlagen.

Licenties verminderen in het jaarmodel

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Factureringand thenAbonnementen.
  3. Klik op uw abonnement.
  4. Klik naast Verlengingsopties op Wijzigen.
  5. Selecteer Mijn contract automatisch verlengen met minder licenties.
  6. Klik op Opslaan.
  7. Voordat uw contract wordt verlengd, moet u een van deze acties uitvoeren voor de gebruikers voor wie u niet meer wilt betalen:

Op de dag dat uw contract wordt verlengd, wordt uw jaarcontract verlengd voor het aantal gebruikersaccounts dat u op die dag heeft. De licenties die u op die dag niet in gebruik heeft, worden verwijderd uit het contract en uw betalingen gaan omlaag.