Release-opmerkingen voor Google Cloud Directory Sync

Naarmate nieuwe functies, verbeteringen en oplossingen beschikbaar komen voor Google Cloud Directory Sync (GCDS), wordt deze pagina geüpdatet met de nieuwste informatie. U kunt ook zien of er bekende problemen zijn met GCDS in Bekende problemen met Google Workspace

U kunt de nieuwste versie van GCDS downloaden vanaf de downloadpagina.

Belangrijke updates

Verificatie

Sommige eerdere versies van GCDS mislukken tijdens de verificatie of nieuwe verificatie. Als er een fout optreedt, krijgt u een 400-fout met het bericht: De versie van de app die u gebruikt, bevat niet de nieuwste beveiligingsfuncties om u te beschermen. Download via een vertrouwde bron en update naar de nieuwste, best beveiligde versie.

Controleer uw versie van GCDS voordat u verifieert:

• GCDS-versie 4.5.7 of lager: U kunt GCDS blijven gebruiken, maar de poging om te verifiëren met de GUI of opdrachtregel mislukt met een foutmelding. Installeer de nieuwste versie van GCDS. Zie GCDS updaten voor meer informatie.
  • GCDS-versies na 4.5.7 en vóór 4.7.14: U kunt GCDS blijven gebruiken en verifiëren met de GUI. Verificatie via de opdrachtregel mislukt met een foutmelding. Installeer de nieuwste versie van GCDS om verificatiefouten te voorkomen. Zie GCDS updaten voor meer informatie.
  • GCDS-versies 4.7.14 of hoger: U kunt GCDS blijven gebruiken en verifiëren met de GUI. Als u wilt verifiëren via de opdrachtregel, volgt u optie 1 in Hoe autoriseer ik GCDS op een apparaat zonder GUI?

Productnaam en installatiedirectory

In GCDS versie 4.4.0 zijn de productnaam en de installatiedirectory geüpdatet. Als u taken of cron-taken heeft gemaakt waardoor de tool volgens een bepaald rooster wordt uitgevoerd, moet u deze updaten, zodat deze naar de nieuwe installatiedirectory wijzen.

Alles uitvouwen  |  Alles samenvouwen

Release-opmerkingen voor 5.0.31

7 maart 2024

Wat is er nieuw
  • De volgende SKU's zijn toegevoegd aan de lijst met standaardlicenties. De nieuwe SKU's zijn standaard beschikbaar voor nieuwe configuraties. Voor bestaande configuraties kunt u de SKU's toevoegen op de pagina Licenses (Licenties) in Configuratiebeheer door te klikken op SKU Management (SKU-beheer) and then Use defaults (Standaarden gebruiken). Ga naar Licenties beheren en toewijzen voor meer informatie.
    • Google Workspace Enterprise Starter
    • Google Workspace Enterprise Essentials Plus
    • Google Workspace Frontline Standard
    • AppSheet Core
    • AppSheet Enterprise Standard
    • AppSheet Enterprise Plus
    • Duet AI voor bedrijven
  • Verbeterde opties voor e-mailmeldingen toegevoegd:
    • Bijlage comprimeren: Een nieuwe optie in de meldingsinstellingen waarmee u het synchronisatierapport kunt comprimeren voordat u het verstuurt.
    • Automatische rapportcompressie: GCDS comprimeert nu automatisch synchronisatierapporten die groter zijn dan 24 MB om te voorkomen dat de e-mailbijlagen te groot zijn.
    • Overloopbeveiliging voor grote rapporten: Als een rapport zelfs na compressie groter is dan 24 MB, slaat GCDS het rapport lokaal op en stuurt GCDS u het bestandspad in een e-mail.

Opmerking: Rapporten worden gecomprimeerd naar een zip-bestand.

• De optie Ongeldige tekens vervangen is toegevoegd aan de gebruikersinstellingen. In de groepsinstellingen is de functie nu optioneel. U kunt definiëren wat er moet gebeuren met ongeldige tekens in e-mailadressen van gebruikers en groepen. Ga voor meer informatie naar Instellingen voor gebruikerskenmerken en Zoekregels voor groepen (voorvoegsel-achtervoegsel).
  • Verbeterde tekst voor Simulatiekeuzes met duidelijkere beschrijvingen van de opties.
  • Het gebruikersprofiel en de kenmerken voor gedeelde contacten zijn duidelijker met koppen en logische groepen.
Opgeloste problemen
  • De verouderde autorisatieoptie OAuth out-of-band (OOB) is verwijderd uit de upgrade-config-tool van GCDS. De app werkte niet meer vanwege wijzigingen in de OAuth-mechanismen van Google.
  • Er is een probleem opgelost waarbij het kenmerk groepsbeschrijving niet werd gesynchroniseerd door tabbladtekens (\t) en regelteruglooptekens (\r) automatisch te vervangen door spaties.
  • Er is een probleem opgelost waarbij het veld Users Search Query na gebruik niet op leeg kon worden gezet.
  • Er is een probleem opgelost waarbij aliassen in de X400- of X500-indeling zorgden voor mislukte updates en nieuwe pogingen. GCDS ondersteunt deze indelingen niet. Ze worden nu genegeerd.
  • Er is een probleem opgelost waarbij na een naamswijziging van de gebruiker de synchronisatie van een gebruiker mislukte en de fout Dubbele sleutel verscheen.
  • Er is een probleem opgelost waarbij sommige netwerk- en TLS-fouten bij het verbinden met Google ervoor zorgden dat er geen nieuwe poging werd gedaan om verbinding te maken.
  • De Apache Derby is geüpgraded van versie 10.14.2.0 naar versie 10.14.3.0 die compatibel is met Java 8. Deze interne upgrade is gebaseerd op de bron. Dit beperkt de veelvoorkomende kwetsbaarheden (CVE) CVE-2022-46337.
    Opmerking: Sommige scantools van derden markeren de gebundelde Derby misschien nog steeds als kwetsbaar, ook al is het probleem na de upgrade opgelost dankzij de CVE-suggesties.
  • Er zijn problemen opgelost met de synchronisatie van gebruikersprofielen, waarbij:
    • Een update van het gebruikersprofiel niet werd gemeld of niet werd opgeslagen in het cachegeheugen wanneer het gebruikersprofiel werd samengevoegd met een nieuwe gebruiker.
    • Het aantal aanpassingen aan gebruikers en gebruikersprofielen onjuist was.

Release-opmerkingen voor 5.0.28

5 september 2023

Wat is er nieuw
  • GCDS gebruikt nu Azul Zulu OpenJDK versie 1.8.0_382-b5 in plaats van Oracle Java.
  • Sommige bibliotheken van derden zijn geüpdatet naar recentere versies.

Release-opmerkingen voor 5.0.22

23 januari 2023

Wat is er nieuw
  • Er is ondersteuning toegevoegd voor het kenmerk weergavenaam van de gebruiker.
  • GCDS ondersteunt nu het veld Zoekopdracht naar gebruikers om gebruikers te filteren die zijn opgehaald uit uw Google-account. Zie Gegevens weglaten met uitsluitingsregels en query's voor meer informatie.
  • Verbeterde prestaties bij gelijktijdige synchronisatie van gebruikers en gebruikersprofielen.
Opgeloste problemen
  • Er is een probleem opgelost waarbij GCDS geen nieuwe configuratiebestanden opsloeg bij het maken van licentietoewijzingen.
  • Er is een probleem opgelost waarbij het teken = niet was toegestaan voor het kenmerk wachtwoord in het hulpprogramma upgrade-config.
  • Er is een probleem opgelost waarbij groepsleden niet werden toegevoegd aan een groep als de groep werd gemaakt met een voorvoegsel of achtervoegsel dat een hoofdletter bevat.
  • Er is een probleem opgelost waarbij GCDS een synchronisatie stopte als er een groep werd gevonden met een leeg e-mailadres.
  • Er is een probleem opgelost waarbij een gebruikersprofiel niet werd gemaakt als de bijbehorende gebruiker tijdens dezelfde synchronisatie werd gemaakt.

Release-opmerkingen voor 5.0.20

17 oktober 2022

Wat is er nieuw
  • Open source framework voor logboekregistratie geüpgraded van Apache Log4j naar Log4j-versie 2.17.1.
  • Met instellingen voor meldingen kunt u nu een voorvoegsel toevoegen aan de onderwerpregel van de e-mail (handig voor meerdere synchronisatieconfiguraties).
  • Om het oplossen van problemen te vergemakkelijken, voegt GCDS een bericht toe aan de logboeken als een gebruiker niet wordt opgeschort vanwege superbeheerdersrechten.
Opgeloste problemen
  • Er is een probleem opgelost waarbij organisatie-eenheden niet konden worden geüpdatet.
  • Er is een probleem opgelost waarbij een update van een gebruikersprofiel mislukte omdat de fout '412 Gebruiker maken is niet voltooid' is opgetreden. GCDS probeert deze fout nu opnieuw.

Release-opmerkingen voor 4.7.18

29 maart 2022

Wat is er nieuw
  • De SKU Google Workspace for Education Fundamentals is toegevoegd aan de lijst met standaardlicenties. De nieuwe SKU is standaard beschikbaar voor nieuwe configuraties. Voor bestaande configuraties kunt u de SKU's toevoegen op de pagina Licenses (Licenties) in Configuratiebeheer door te klikken op SKU Management (SKU-beheer)and thenUse defaults (Standaarden gebruiken). Zie Licenties bewerken, resetten of verwijderen voor meer informatie.
  • Het versienummer is toegevoegd aan de titel van Windows.
Opgeloste problemen
  • Er is een probleem opgelost waarbij GCDS geen nieuwe configuratiebestanden kon opslaan als aangepaste schema's niet werden geselecteerd.
  • Er is een probleem opgelost waarbij cryptografische hashes niet in het cachegeheugen werden opgeslagen en ze werden afgekapt.
  • Er is een probleem opgelost waarbij groepsaliassen werden verwijderd als het groepsaliaskenmerk niet was ingesteld.
  • Er is een probleem opgelost waarbij nieuwe gebruikers niet werden gevraagd hun wachtwoord te wijzigen als ze de volgende keer inlogden, zelfs als Vereisen dat nieuwe gebruikers hun wachtwoord wijzigen was geselecteerd.

Release-opmerkingen voor 4.7.14

8 februari 2022

Wat is er nieuw
  • De SKU van Google Workspace Frontline is toegevoegd aan de lijst met standaardlicenties. De nieuwe SKU is standaard beschikbaar voor nieuwe configuraties. Voor bestaande configuraties kunt u de SKU toevoegen op de pagina Licenses (Licenties) in Configuratiebeheer door te klikken op SKU Management (SKU-beheer)and thenUse defaults (Standaarden gebruiken). Zie Licenties bewerken, resetten of verwijderen voor meer informatie.
  • Ondersteuning toegevoegd voor groepsaliassen. Zie Een groep een extra adres (alias) geven voor meer informatie over het toevoegen van een alias.
  • Ondersteuning toegevoegd voor het exporteren en importeren van versleutelingssleutels, zodat u GCDS kunt autoriseren in omgevingen zonder een grafische gebruikersinterface. Zie Hoe autoriseer ik GCDS op een apparaat zonder grafische gebruikersinterface (Graphical User Interface, GUI)? voor meer informatie.
  • Aangepaste schema's ondersteunen nu de selectie van coderingsschema's voor binaire kenmerken. De ondersteunde coderingsschema's zijn:
    • Base 16 (Hex)
    • Base 32
    • Base 32 Hex
    • Base 64
    • Base 64 URL

Zie Aangepaste gebruikersvelden synchroniseren met een aangepast schema voor meer informatie.

Opmerking: De nieuwe coderingsschema's zijn ook van toepassing op groepen met identiteitstoewijzingen.

• GCDS biedt nu logboeken op traceniveau voor aangepaste veldkenmerken tijdens een aangepaste schemavergelijking.
  • Namen met spaties worden nu ondersteund in aangepaste schemavelden.
  • Tekstterugloop is toegevoegd aan de rapporten in de gebruikersinterface.
Opgeloste problemen
  • Verbeterde prestaties voor gebruikerssynchronisatie in GCDS versie 4.7.12
  • Er is een probleem opgelost waarbij een Google-gebruiker werd opgeschort maar dit niet werd weergegeven in het cachegeheugen, waardoor dezelfde gebruiker herhaaldelijk werd opgeschort bij elke synchronisatie.
  • Er is een probleem opgelost waarbij bij het maken van een gebruiker het hashmechanisme voor standaard- en willekeurige wachtwoorden ten onrechte werd weergegeven als SHA-1 in plaats van crypt.
  • Er is een probleem opgelost waarbij het e-maildomein van een gebruiker onjuist werd geüpdatet als andere kenmerken werden aangepast en de instelling Domeinnamen vervangen in LDAP was geselecteerd.
  • Er is een probleem opgelost waarbij de synchronisatie van gebruikersprofielen voor sommige gebruikers mislukte als ze tijdens dezelfde synchronisatie werden gemaakt.
  • Er is een probleem opgelost waarbij de verwijdering van organisatie-eenheden begon te mislukken.
  • Er is een probleem opgelost waarbij groepseigenaren niet konden worden verwijderd als de instelling Domeinnamen vervangen in LDAP was geselecteerd.
  • Er is een probleem opgelost waarbij kenmerken met meerdere waarden in aangepaste schema's onjuist werden vergeleken, waardoor de kenmerken bij elke synchronisatie werden geüpdatet.
  • Verbeterde prestaties als u een groot aantal groepen met identiteitstoewijzingen maakt.
  • De Java virtuele machine (JVM) die GCDS gebruikt, gebruikt nu UTF-8 als standaardcodering. Als u UTF-8 gebruikt, worden sommige coderingsproblemen voorkomen, zoals niet-Latijnse tekens die onjuist worden weergegeven.
  • Kleine verbeteringen in de logboeken en rapportcontent voor betere leesbaarheid.

Release-opmerkingen voor 4.7.12

3 mei 2021

Wat is er nieuw
  • De SKU's van Google Workspace for Education zijn toegevoegd aan de lijst met standaardlicenties. De nieuwe SKU's zijn standaard beschikbaar voor nieuwe configuraties. Voor bestaande configuraties kunt u de SKU's toevoegen op de pagina Licenses (Licenties) in Configuratiebeheer door te klikken op SKU Management (SKU-beheer)and thenUse defaults (Standaarden gebruiken). Zie Licenties bewerken, resetten of verwijderen voor meer informatie.
  • GCDS gebruikt nu de functie crypt om standaard- en willekeurige wachtwoorden te hashen.
  • Groepen waarin identiteiten zijn toegewezen ondersteunen nu hex, base32 en base64 als coderingsschema's voor binaire kenmerken. Hex is de nieuwe standaard als u groepen waarin identiteiten zijn toegewezen heeft gesynchroniseerd. Base64 wordt gebruikt voor compatibiliteit met eerdere versies. U kunt het coderingsschema wijzigen in het configuratiebestand. Zie Groepen en gebruikers synchroniseren naar een Cloud Search-identiteitsbron voor meer informatie.
Opgeloste problemen
  • Er is een probleem opgelost waarbij GCDS geen groepsleden synchroniseerde met spaties in het e-mailadres in LDAP.
  • Er is een probleem opgelost waarbij GCDS zorgde voor conflicten als gebruikers werden gesynchroniseerd voor wie het vakje Replace domain name in LDAP (Domeinnaam vervangen in LDAP) was geselecteerd en die een dubbele gebruikersalias hadden.
  • Er is een probleem opgelost waarbij, in zeldzame gevallen, Active Directory-kenmerken (zoals objectSID en objectGUID) werden gelezen als tekstkenmerken in plaats van binair kenmerken.
  • Er is een probleem opgelost waarbij GCDS geen groepen waarin identiteiten zijn toegewezen synchroniseerde met meer dan 1500 leden in Active Directory.
  • Er is een probleem opgelost waarbij aangepaste schema's met veldnamen die spaties bevatten niet werden gesynchroniseerd. Van witruimtes tussen woorden wordt nu een underscore gemaakt. Witruimtes aan het begin en het einde worden verwijderd. Dit gebeurt ook als u schemavelden toevoegt in de Google Beheerderconsole. Zie Aangepaste gebruikersvelden synchroniseren met een aangepast schema voor meer informatie.

Release-opmerkingen voor 4.7.10

19 januari 2021

Wat is er nieuw
  • U kunt nu de nieuwe Google Workspace-SKU's gebruiken op het tabblad Licenties.
  • U kunt nu Google Workspace-SKU's toevoegen, bewerken en verwijderen op het tabblad Licenties. U kunt daardoor licenties toewijzen die nog niet in het GCDS-pakket zitten, maar die wel kunnen worden toegewezen via de Enterprise License Manager API. Zie Licenties beheren en toewijzen voor meer informatie.
  • GCDS stelt nu Active Directory in als het standaard LDAP-servertype voor nieuwe configuraties. U kunt dit wijzigen in Configuratiebeheer.
Opgeloste problemen
  • Er is een probleem opgelost waarbij GCDS geen groepsleden synchroniseerden met spaties in het e-mailadres in LDAP.
  • Er is een probleem opgelost waarbij GCDS geen agendafaciliteiten synchroniseerde als er geen agendafaciliteiten in het Google Workspace-domein stonden.
  • Er is een probleem opgelost waarbij GCDS geen agendafaciliteiten synchroniseerde als er geen haakjes stonden in de kenmerken van de agendafaciliteiten.
  • Er is een probleem opgelost waarbij de synchronisatie startte als u het bevestigingsvenster Synchroniseren en wijzigingen toepassen sloot. GCDS annuleert nu de synchronisatie als u dit dialoogvenster sluit.

Release-opmerkingen voor 4.7.9

27 augustus 2020

Wat is er nieuw
  • Ondersteuning voor licenties voor gearchiveerde gebruikers (Archived Users, AU) op het tabblad Licenties. Meer informatie over licenties voor gearchiveerde gebruikers
  • Ondersteuning voor de kenmerken voor het POSIX-account op het tabblad Gebruikersprofielen.
  • De tekens <, > en = kunnen nu worden gebruikt in groepsbeschrijvingen.
  • U krijgt vanaf nu een pop-upmelding als er een geüpdatete versie van GCDS beschikbaar is. Daarnaast kunt u GCDS nu ook updaten vanuit Configuratiebeheer.
  • Als de synchronisatie stopt omdat een verwijderings- of opschortingslimiet is bereikt, wordt er aanvullende informatie weergegeven in de e-mailmelding en het rapport in de Configuratiebeheer-UI. Zie Limieten gebruiken met GCDS voor meer informatie.
Opgeloste problemen
  • Er is een probleem opgelost waarbij de prestaties verminderden als een groot aantal gebruikers werd gesynchroniseerd.
  • Er is een probleem opgelost waarbij aangepaste schemawijzigingen niet correct werden opgeslagen in het cachegeheugen.
  • Er is een probleem opgelost waarbij het veldtype double van een aangepast schema niet goed werd verwerkt.
  • Er is een probleem opgelost waarbij aangepaste schemavelden niet juist werden verwijderd voor de gebruikers in het Google-domein.
  • Er is een onjuiste tekst verbeterd in de informatie die wordt weergegeven als de limiet voor groepsleden is bereikt.
  • Er is onvolledige informatie aangevuld in de informatie die wordt weergegeven als de gebruiker op Rapport toepassen klikt en aanpassingen aan de groep zijn mislukt. GCDS geeft nu de mislukte en succesvolle aanpassingen in hetzelfde rapport weer.
  • Er is een probleem opgelost waarbij beschikbare licenties niet correct werden toegewezen in het Google-account.
  • Er is een probleem opgelost waarbij een lege organisatie-eenheid zorgde dat aanpassingen aan gebruikers niet werden toegepast.

Release-opmerkingen voor 4.7.6

21 mei 2020

Wat is er nieuw
  • Ondersteuning voor G Suite Enterprise for Education-SKU op het tabblad Licenties.
  • Ondersteuning voor herstelmailadres en hersteltelefoonnummer op het tabblad Gebruikersprofielen.
  • Ondersteuning voor gegevens over het Kostencentrum op het tabblad Gebruikersprofielen.
  • Ondersteuning voor SMTP over TLS 1.2 om e-mailmeldingen te sturen. U hoeft niets te doen. GCDS gebruikt automatisch de nieuwste versie.
  • Er is een optie toegevoegd om te selecteren hoe het synchronisatierapport moet worden verstuurd. U kunt ervoor kiezen het rapport als bijlage bij de e-mailmelding of in de e-mailtekst te sturen.
  • Er zijn opties toegevoegd om te voorkomen dat GCDS gebruikers, groepen en organisatie-eenheden verwijdert. Als deze opties zijn ingeschakeld, maakt en updatet GCDS entiteiten (maar worden deze niet verwijderd).
  • Wijzigingen in de manier waarop gebruikers worden gesynchroniseerd. GCDS gebruikt nu de patchsemantiek van de Directory API, waardoor GCDS als gebruiker kan worden uitgevoerd met een kleiner aantal rechten voor gebruikersupdates. De synchronisatie kan worden uitgevoerd als de voorgestelde wijzigingen binnen de rechten van de rol vallen. Zie Aangepaste beheerdersrollen voor meer informatie.
  • Als GCDS wordt geïnstalleerd op Windows, wordt de certificaatopslag van de vertrouwde rootcertificeringsinstanties nu gebruikt als standaard trustopslag.
Opgeloste problemen
  • Prestatieverbeteringen in LDAP + SSL-communicatie.
  • Er is een probleem opgelost waarbij GCDS geen licenties synchroniseerde als de optie Domeinnamen vervangen in LDAP was geselecteerd.
  • Er is een probleem opgelost waarbij kenmerken met meerdere waarden in een aangepaste schemasynchronisatie werden overgeslagen als een waarde mislukte. GCDS rapporteert nu de onjuiste waarden en synchroniseert de rest.

Release-opmerkingen voor 4.7.3

2 januari 2020

Wat is er nieuw
  • Met GCDS kunt u nu bepalen hoe beheerders van Google Groepen worden gesynchroniseerd. Zie Configuratiebeleid voor de beheerdersrol voor meer informatie.
  • De gegevens Aanvullende e-mailadressen en Websites kunnen nu worden ingevuld op het tabblad Gebruikersprofielen.
  • Ondersteuning voor de G Suite Essentials SKU op het tabblad Licenties.
  • Het synchronisatierapport wordt nu als bijlage bij de meldingsmail gevoegd.
  • Wijzigingen in de gebruikersinterface:
    • Er wordt nu een melding weergegeven als de ingestelde limieten hoger zijn dan de aanbevolen drempelwaarden.
    • Er wordt een pop-up weergegeven waarin u wordt aangeraden een simulatiesynchronisatie uit te voeren als het configuratiebestand is aangepast, om onverwachte wijzigingen aan uw Google-gegevens te voorkomen.
Opgeloste problemen
  • Er is een probleem opgelost waarbij GCDS het cachegeheugen niet kon lezen als het was geüpdatet naar versie 4.7.2.
    Gerelateerde foutmelding: ERROR 42X05: Table/View 'GROUPS_OTHERS' does not exist (Tabel/weergave 'GROUPS_OTHERS' bestaat niet).
  • GCDS probeert nu automatisch API-verzoeken opnieuw te verzenden als deze zijn mislukt met de foutcode 429 (Rate limit exceeded (Limiet overschreden)).
  • Er is een probleem opgelost waarbij groepen met onvolledige e-mailadressen werden verwijderd en opnieuw werden gemaakt. Dit probleem deed zich voor als de optie Replace domain name in LDAP (Domeinnaam vervangen in LDAP) was uitgeschakeld.

Release-opmerkingen voor 4.7.2 en lager

Release-opmerkingen voor eerdere versies

Versie 4.7.2
21 oktober 2019

Wat is er nieuw
  • Met GCDS kunt u nu een verwijderingslimiet voor groepslidmaatschappen instellen. Zie Limieten gebruiken met GCDS voor meer informatie.
  • De tijdelijke aanduiding '# {timestamp}' is toegevoegd aan de instellingen voor logboekregistratie. De tijdelijke aanduiding wordt in elke uitvoering vervangen door de echte tijdstempel (bijvoorbeeld 0190501-104023) voordat het logboekbestand wordt opgeslagen op de HDD.
  • In de UI wordt de logboekgrootte in MB weergegeven in plaats van in GB.
  • De reden voor de opschorting van een gebruiker staat in de rapporten 'Diff' en 'Apply'.
Opgeloste problemen
  • Er is een optioneel kenmerkveld voor de objectklasse toegevoegd aan de configuratie voor zoekregels voor groepen. Hiermee wordt een probleem opgelost waarbij aantallen niet juist werden weergegeven. Ook wordt een probleem opgelost met het ophalen van e-mailadressen van geneste groepen. Dit veld is alleen nodig wanneer het e-mailadreskenmerk van een groep anders is dan het e-mailadreskenmerk van de gebruiker.
  • Er is een probleem opgelost waarbij GCDS Google-uitsluitingsregels voor OE's negeerde tijdens de licentiesynchronisatie.
  • Er is een probleem opgelost waarbij niet alle wijzigingen van een gebruiker juist werden weergegeven in het rapport 'Diff'.
  • De optie 'Domeinnamen vervangen' werkt ook met de leden van groepen met identiteitstoewijzingen, waardoor deze nu hetzelfde werkt als in de rest van het programma.
  • Er is een probleem opgelost waarbij de verwijderlimiet van groepen met identiteitstoewijzingen niet juist werkte.
  • Er is een probleem opgelost waarbij GCDS verzocht een lidmaatschap te verwijderen als de gegevens van het lid niet konden worden opgehaald op de LDAP-server wegens verbindings- of autorisatiefouten. GCDS slaat nu de groepen met LDAP-verbindingsproblemen over en slaat de reden voor de fout op in het logboek. Zie GCDS-foutmeldingen voor meer informatie.

Versie 4.6.4
1 juli 2019

Opgeloste problemen
  • GCDS verwijdert nu de aangepaste rol Manager, omdat die rol bestaat in G Suite, maar niet in Active Directory. De rol wordt gesynchroniseerd als de rol Eigenaar of Lid (gebaseerd op de AD-configuratie).
  • U krijgt geen foutmeldingen meer te zien als u verificatie instelt via de opdrachtregel.
  • Prestatieverbeteringen voor grote klanten wanneer het toewijzen van licenties wordt geladen. De UI loopt niet meer vast bij dit proces.
  • Verbeterde functies bij het toewijzen van licenties. U kunt geen licenties meer toewijzen als er geen beschikbaar zijn.
  • Voor Cloud Search-klanten die groepen met identiteitstoewijzingen synchroniseren, worden geneste groepen niet meer overgeslagen wegens hoofdlettergevoeligheid.
  • Uitzonderingsgegevens worden toegevoegd aan INFO-logboeken (eerder waren deze alleen beschikbaar in het e-mailrapport).
  • Het rapport is geüpdatet zodat de juiste gegevens worden weergegeven wanneer een gebruiker wordt verplaatst naar de organisatie op het hoogste niveau.
  • Cloud Search-klanten kunnen het kenmerk van groepsleden opgeven als ze groepen met identiteitstoewijzingen synchroniseren (handig voor niet-Active Directory-servers).

Versie 4.6.3
11 februari 2019

Wat is er nieuw

Identity Mapped Group-leden waarvoor een ander gebruikerslidkenmerk wordt gebruikt, kunnen nu worden gesynchroniseerd.

Opgeloste problemen
  • Er is een probleem opgelost waarbij het veld Gebied door GCDS leeg werd gemaakt, zodat de locatie van de gebruiker niet werd weergegeven in Google Agenda.
  • Er is een probleem opgelost waarbij GCDS Google-gebruikers niet zag als deze gebruikers een zeer lange naam hadden.
  • Er zijn meerdere problemen opgelost waarbij gebruikerskenmerken niet juist werden geüpdatet.
  • Er is een probleem opgelost waarbij GCDS bij elke synchronisatie probeerde groepseigenaren opnieuw toe te voegen als lid, waardoor veel logboekevenementen werden gegenereerd.
  • Er is een probleem opgelost waarbij GCDS een lagere limiet rekende dan de API voor waarden in aangepaste schema's.
  • Er is een probleem opgelost waarbij GCDS gebruikers niet opschortte zoals verwacht wanneer er werd gesynchroniseerd met een aangepast schema.
  • Er is een probleem opgelost waarbij GCDS het logniveau uit de opdrachtregel niet doorvoerde als er een ander niveau was opgegeven in het configuratiebestand.

Versie 4.6.2
19 november 2018

Opgeloste problemen
  • Er is een probleem opgelost waarbij GCDS versie 4.6.1 uitsluitingsregels voor groepen negeerde.
  • Er is een probleem opgelost waarbij GCDS een foutmelding gaf als een Google-groep alle gebruikers in het domein bevatte.

Versie 4.6.1
31 oktober 2018

Wat is er nieuw

Cloud Search-integratie wordt nu ondersteund, zodat u groepen kunt synchroniseren van identiteitsbronnen in Active Directory. Hierdoor kunnen gegevens makkelijker worden gesynchroniseerd tussen Cloud Search en Active Directory.

Versie 4.5.7
19 maart 2018

Wat is er nieuw

De kenmerken Gebouw-ID en Naam verdieping worden nu ondersteund. Beheerders kunnen dus onder Gebruikersprofielen een toewijzing maken naar de betreffende velden op de LDAP-server. Synchronisatie van gegevens tussen LDAP en Structured Room Booking (SRB) wordt zo eenvoudiger.

Versie 4.4.26
1 maart 2017

Wat is er nieuw
  • De verwerkingstijd voor synchronisatie van gebruikersschema's is sterk verbeterd.
  • Verbeterde logboeken: Conflicterende primaire adressen worden nu opgeslagen in de logboeken. Ook worden aanvullende gegevens voor de synchronisatie van gebruikersschema's opgeslagen.
  • Het rapport over de synchronisatie van licenties is verbeterd.
  • Er is ondersteuning toegevoegd om nieuwe G Suite Enterprise-licenties te synchroniseren.

Versie 4.4.22
1 december 2016

Opgeloste problemen

Er is een probleem opgelost waarbij GCDS steeds het primaire adres in een account een andere naam gaf wanneer er een conflict optrad. Het conflict deed zich voor tussen een alias in een bestaand Google-account en een nieuwe gebruiker in Active Directory die werd gemaakt met een e-mailadres dat al was toegewezen als alias aan een gebruiker in Google.

Opmerking: Als dit probleem op u van toepassing is, raden we u aan eerst de conflicterende e-mailalias te verwijderen uit het Google-account. Verwijder het bestaande bestand nonAddressPrimaryKeyFile.tsv uit de startmap van de GCDS-gebruiker (%userprofile% in Windows en ~/ in Linux). Installeer de nieuwste update van GCDS. De volgende keer dat gebruikers worden gesynchroniseerd, wordt het bestand nonAddressPrimaryKeyFile.tsv opnieuw gemaakt.

Er is een probleem opgelost waarbij een waarde niet werd verwijderd uit het aangepaste schema in Google als deze werd verwijderd uit Active Directory.

Versie 4.4.21
26 oktober 2016

Opgeloste problemen

Er is een probleem opgelost waarbij GCDS vereist dat een waarde wordt ingesteld voor de gebruikersnaam en het wachtwoord voor de SMTP-configuratie.

Er is een probleem opgelost waarbij de aangepaste gebruikersvelden niet werden geüpdatet vanwege een probleem met de GCDS-cache en de vergelijkingsbewerking.

Let op: We raden u aan eerst het cachegeheugen te wissen als u aangepaste gebruikersvelden synchroniseert. Wis het cachegeheugen met opdrachtregeloptie -f of selecteer de UI-optie.

Versie 4.4.19
18 oktober 2016

Wat is er nieuw

Google Apps Directory Sync heet nu Google Cloud Directory Sync

Google Apps Directory Sync heeft een nieuwe naam: Google Cloud Directory Sync (GCDS). We hebben de naam van het product veranderd, omdat de tool niet alleen wordt gebruikt in Google Apps. Als u G Suite, CLoud Identity of andere functies gebruikt waarvoor beheerde Google-domeinen worden gebruikt, kunt u Google Cloud Directory Sync gebruiken om gebruikers en groepen te registreren en andere gegevens te maken, zoals profielgegevens voor gebruikers.

Alleen ondersteunde functies worden nu getoond in de interface

In de Google Cloud Directory Sync-interface worden nu alleen de synchronisatiefuncties getoond die worden ondersteund door uw domeintype. In een beheerd Google-domein dat alleen wordt gebruikt voor Android, worden gedeelde contacten niet ondersteund. Deze synchronisatiefunctie wordt dus niet weergegeven.

Java-update

Google Cloud Directory Sync gebruikt nu de nieuwste Java JRE 1.8. Hierbij wordt standaard TLS versie 1.2 gebruikt voor HTTPS-verbindingen.

EULA-update

Google Cloud Directory Sync EULA bevat nu klanten die wellicht een domein gebruiken dat valt onder de voorwaarden van Managed Google Domains.

Opgeloste problemen

Er is een probleem opgelost waarbij Google Cloud Directory Sync de melding 'Verbinding mislukt - null' weergaf als zich een verbindingsfout voordeed bij het testen van SMTP-meldingen. In de tool wordt nu de juiste melding weergegeven.

Er is een probleem opgelost waarbij willekeurige wachtwoorden voor accounts werden gesynchroniseerd bij zowel de eerste synchronisatie als bij de synchronisaties daarna. Wachtwoorden worden nu alleen ingesteld bij de eerste synchronisatie.

Er is een probleem opgelost dat zich sinds versie 4.3.2 voordeed, waarbij gebruikers niet werden geregistreerd met het ingestelde standaardwachtwoord.

De UI is geüpdatet zodat GCDS opnieuw kan worden geautoriseerd met een ander gebruikersaccount, zelfs als GCDS een geldige auth-token heeft.

Er is een probleem opgelost waarbij een door een gebruiker gemaakte groep, die later wordt geconfigureerd om te worden gesynchroniseerd door GCDS, geen gebruikersleden verwijderde nadat deze was beheerd door GCDS.

Beheerders kunnen nu synchroniseren in de UI, zelfs als de beheerder geen instellingen voor e-mailmeldingen heeft ingesteld.

In het installatieprogramma wordt EULA nu in platte tekst weergegeven in plaats van in raw HTML als er wordt geïnstalleerd via de opdrachtregel.

Er is een probleem opgelost waarbij de instelling 'Vereisen dat nieuwe gebruikers hun wachtwoord wijzigen' niet goed werd ingesteld als het account werd gemaakt.

Er is een probleem opgelost waarbij tijdens de eerste synchronisatie het groepslidmaatschap van gebruikers soms niet werd toegevoegd als de groep werd gemaakt.

Versie 4.3.2
6 juli 2016

Wat is er nieuw

Nieuwe synchronisatiefunctie voor aangepaste schema's. Nu kunnen beheerders aanvullende LDAP-kenmerken synchroniseren met gebruikersaccounts.

Met aangepaste schema's kunnen beheerders LDAP-gebruikerskenmerken opgeven die moeten worden gesynchroniseerd met gebruikersaccounts in het domein. De gegevens in het aangepaste schema kunnen worden gebruikt door functies als op SAML gebaseerde gefedereerde SSO van Google en andere cloud-apps die de Directory API gebruiken.

Verbeterde logboekdetails op trace-niveau voor API-fouten.

Opgeloste problemen

Er is een probleem opgelost waarbij groepsomschrijvingen in LDAP die een nieuwe regel bevatten, niet goed werden doorgevoerd als deze werden toegepast op de Google-groep.

Er is een probleem opgelost waarbij de rechten van door gebruikers gemaakte groepen door GADS werden teruggezet op de standaardinstellingen voor groepsrechten.

Er is een probleem opgelost waarbij het veld Plaats niet juist werd gesynchroniseerd en niet goed werd weergegeven in de contacteninterface.

Versie 4.2.1
29 maart 2016

Opgeloste problemen

Er is een probleem opgelost waarbij GADS de waarde 'primaire organisatie' van een gebruiker niet updatete als de primaire organisatie al bestond, maar niet was gemaakt door GADS.

Er is een probleem opgelost waarbij GADS het kenmerk 'aangepast e-mailadres' niet opsloeg dat was opgegeven in de configuratie voor licentiesynchronisatie.

Versie 4.2.0
23 februari 2016

Wat is er nieuw

API-update

GADS gebruikt nu de nieuwste versie van de Admin SDK Calendar Resource API.

Primaire domeinnaam vervangen door secundaire domeinnaam

Er is een nieuwe functie toegevoegd waarmee beheerders de primaire Google Apps-domeinnaam kunnen vervangen door een secundaire domeinnaam voor alle GADS-bewerkingen.

Opgeloste problemen

Er is een probleem opgelost waarbij de standaardrechten voor groepen die door GADS werden gemaakt, toestonden dat iedereen/openbaar e-mail kon verzenden naar de groep. De standaardrechten voor nieuwe groepen zijn nu beperkt tot leden van het domein: ALL_IN_DOMAIN_CAN_POST -- Iedereen in het account kan een bericht plaatsen.

Groepen worden gemaakt met de volgende standaardrechten:

• Wie kan bekijken: alle leden van de groep.
  • Lijsten: geef deze groep niet weer in lijsten.
  • Wie kan leden bekijken: alleen beheerders en eigenaren kunnen de ledenlijst van de groep bekijken.
  • Wie kan deelnemen: iedereen in de organisatie kan verzoeken om deelname.
  • Externe leden toestaan: niet toegestaan.
  • Wie kan berichten posten: iedereen uit uw domein kan berichten posten.
  • Posten vanaf internet toestaan: toegestaan.
  • Wie kan nieuwe leden uitnodigen: alleen beheerders en eigenaren.
  • Berichtmoderatie: geen moderatie.
  • Berichtarchivering: archief is uitgeschakeld.
  • Externe e-mails toestaan: niet toegestaan.

Er is een probleem opgelost waarbij GADS uitsluitingsregels niet op dezelfde manier verwerkte voor gebruikers als voor gebruikersprofielen, waarbij onnodige logboekinvoeren werden opgeslagen als een uitsluitingsregel was gemaakt om gebruikersprofielen uit te sluiten. Uitsluitingsregels worden nu slechts één keer toegepast voor zowel gebruikers als gebruikersprofielen.

Er is een probleem opgelost waarbij de synchronisatie met GADS uren duurde voor grote domeinen.

Er is een probleem opgelost waarbij de proxy-instellingen niet werden verwerkt bij het valideren van de bestaande autorisatiestatus van een GADS-configuratie. De GADS-configuratiebeheerder gaf altijd Niet geautoriseerd weer. Nu worden proxy-instellingen gebruikt bij het controleren van de configuratie en autorisatie van GADS.

Er is een probleem opgelost waarbij GADS niet hoofdlettergevoelig was voor voor- en achternamen. GADS detecteert nu wijzigingen aan de hoofdlettergevoeligheid voor voor- en achternamen.

Er is een probleem opgelost waarbij GADS in bepaalde gevallen geen gebruikersprofielgegevens updatete omdat specifieke wijzigingen aan de waarde Organisatie-eenheid niet konden worden verwerkt. GADS verwerkt updates of verwijderingen van informatie over organisatie-eenheden in gebruikersprofielen nu naar behoren.

Er is een probleem opgelost waarbij uitsluitingsregels niet werden toegepast als gebruikers uit het bereik van de LDAP-zoekregel werden geplaatst. GADS leegt nu de gegevens uit het cachegeheugen als uitsluitingsregels zijn toegepast of aangepast, zodat een nieuw cachegeheugen wordt gemaakt voordat wijzigingen worden bepaald.

Er is een probleem opgelost waarbij GADS groepsverwijderingen in Google Apps zelfs verwerkte als de optionele instelling SKIP_GROUP_DELETES was geconfigureerd in de GADS XML-configuratie. GADS verwerkt geen groepsverwijderingen meer als de optionele waarde SKIP_GROUP_DELETES is gedefinieerd in de XML-configuratie.

Er is een probleem opgelost waarbij GADS in bepaalde gevallen uitsluitingsregels voor groepen niet goed verwerkte. GADS verwerkt nu uitsluitingsregels voor groepen voordat de domeinnaamwijziging wordt verwerkt als Domeinnamen vervangen in LDAP is ingeschakeld.

Er is een probleem opgelost waarbij GADS de foutmelding InvalidNameException weergaf als het probeerde de waarden 'Beheerder' en 'Assistent Distinguished Name' te normaliseren als deze komma's bevatten. GADS detecteert nu komma's en normaliseert de waarden 'Beheerder' en 'Assistent Distinguished Name' nu naar behoren.

Versie 4.1.0

Wat is er nieuw

Nieuwe licentiesynchronisatiefunctie wijst specifieke licenties toe aan Google Apps-gebruikersaccounts.

Met de licentiesynchronisatiefunctie kunt u licentietoewijzingen beheren voor uw Google Apps-gebruikersaccounts. Stel dat u verschillende product-SKU's heeft aangeschaft voor uw domein (zoals Google Apps for Work en Google Apps Unlimited). U kunt dan de licentiesynchronisatieservice gebruiken om de verschillende soorten licenties toe te passen op Google Apps-gebruikersaccounts.

Versie 4.0.5

Wat is er nieuw

De links naar de GADS-beheerdershandleiding en 'Meer informatie' zijn geüpdatet.

De inhoud van de GADS-beheerdershandleiding is verplaatst naar het Helpcentrum (het is geen pdf-bestand meer). Alle helplinks en links naar 'Meer informatie' in de gebruikersinterface en foutmeldingen zijn geüpdatet.

Verbeteringen aan het maken van gebruikers

Voorheen, als gebruikers werden gemaakt in GADS, werden deze gemaakt in de hoofdorganisatie en werd het gebruikersaccount vervolgens verplaatst naar de juiste organisatie-eenheid (OE). GADS maakt nu de gebruikersaccounts rechtstreeks in de juiste OE.

Opgeloste problemen

Er is een probleem opgelost waarbij GADS steeds opnieuw ten onrechte probeerde groepen te wijzigen. Soms voerde GADS een vergelijking uit van Google Apps-gegevens en LDAP-gegevens voordat alle gegevens waren geladen. Dit leidde er in zeldzame gevallen toe dat overbodige wijzigingen werden aangegeven. Hierdoor werden overbodige verzoeken gedaan aan Google en werd geprobeerd wijzigingen door te voeren die al eerder waren uitgevoerd (bijvoorbeeld het toevoegen van leden aan een groep, hoewel ze daar al lid van waren). GADS wordt nu correct uitgevoerd en de vergelijking begint pas nadat alle gegevens zijn geladen.

Er is een probleem opgelost waarbij GADS het verwerken van alle groepen oversloeg als zich een uitzondering voordeed bij het verwerken van een enkele groep. Als GADS één enkele groep niet kon synchroniseren, werd het hele groepssynchronisatieproces stopgezet. GADS gaat nu door met het synchroniseren van de volgende groep in de lijst als een exceptie ervoor zorgt dat de synchronisatie van één enkele groep mislukt.

Versie 4.0.3

Opgeloste problemen

Eerder laadde GADS aliassen apart van de gebruikers. Nu laadt GADS aliassen tegelijk met de gebruikers en gaat het laden een stuk sneller.

Er is een probleem opgelost waarbij in sommige gevallen, als de beheerder van een profiel in een andere zoekregel stond dan het profiel zelf, de migratie mislukte.

Er is een probleem opgelost met e-mailadressen met hoofdletters en kleine letters. Google Apps ondersteunt geen e-mailadressen met zowel hoofdletters als kleine letters voor gebruikers, maar in sommige gevallen bevatten de e-mailadressen van gebruikers hoofdletters. GADS behandelt hoofdletters nu als kleine letters in e-mailadressen.

GADS probeert verzoeken die mislukten vanwege API-quotaproblemen nu opnieuw.

Versie 4.0.2

Opgeloste problemen

Verbeterde omgang met fouten: GADS probeert de synchronisatie nu bij meer excepties opnieuw (500- en timeout-excepties).

Verbeterde prestaties: de prestaties van GADS zijn verbeterd doordat 500 invoeren per lijstoproep worden opgehaald.

Uitsluitingsregels voor Google Apps-organisatie-eenheden die exact overeenkomen, werken nu. Er hoeft niet langer een slash te worden geplaatst voor het volledige pad van een organisatie-eenheid.

In de vorige versie werden geblokkeerde groepsleden toegevoegd aan elke synchronisatie en toonde GADS een foutmelding. Nu worden de leden toegevoegd aan de groep bij elke synchronisatie, maar wordt geen foutmelding getoond als het lid al bestaat.

Verbeterde logboeken: GADS slaat nu excepties van de configuratiebeheerder op in het logboek voordat synchronisatie wordt gestart. Hierdoor kunnen problemen met autorisatie eenvoudiger worden opgelost.

Regelomslag en tekstomloop werken nu in het tekstvak voor Google Apps-exceptieregels.

Versie 4.0.1

Wat is er nieuw

GADS gebruikt nu de Directory API in plaats van de verouderde Provisioning API en Profiles Data API.

In GADS is nu OAuth vereist voor autorisatie. Het gebruik van de beheerdersinloggegevens (ook wel ClientLogin genoemd) wordt niet meer ondersteund, omdat dit verouderd is. Klanten die gebruikmaken van ClientLogin moeten vanaf nu autoriseren met OAuth. Zie Uw Google-domein voorbereiden op synchronisatie voor meer informatie.

Klanten die al gebruikmaken van OAuth moeten zich ook opnieuw autoriseren met bestaande (of nieuwe) inloggegevens. Dit komt omdat deze versie van GADS andere API's gebruikt en het bereik waarvoor tokens zijn gegenereerd dus ook is gewijzigd.

In GADS kunnen gebruikers nu worden uitgesloten op basis van Google Orgs, zonder dat daarvoor Org Sync moet worden ingeschakeld.

In GADS zijn nu verschillende velden voor profielgegevens en gedeelde contacten toegestaan (Afdeling, Functietitel en Kantoorlocatie). Deze moeten bestaan uit meerdere aaneengeschakelde LDAP-velden.

In GADS worden nu de ID's en namen van gedeelde contacten weergegeven tijdens de simulatie, zodat makkelijker kan worden gezien welk contact wordt verwijderd.

In GADS wordt nu het verzenden van e-mailmeldingen met SMTP over TLS ondersteund. Dit betekent dat smtp.gmail.com nu kan worden gebruikt om e-mailmeldingen te verzenden.

De velden Website en Opmerkingen worden niet meer ondersteund in gebruikersprofielen, omdat deze niet beschikbaar zijn in de Directory API.

Opgeloste problemen

Er is een probleem opgelost waarbij het beheerderskenmerk van gedeelde contacten niet werd gesynchroniseerd. Synchroniseren werkt nu als de beheerder een gedeeld contact is. Het werkt echter niet als de beheerder een gebruiker is.

Als veel gebruikersaliassen moeten worden gemaakt, gebruikt GADS exponentiële backoff bij het toevoegen van aliassen, om fouten wegens API-limieten te voorkomen.

Er is een probleem opgelost waarbij GADS de organisatiegegevens in een gebruikersprofiel dat is gemaakt met apps van derden niet goed updatete. Nu dit is opgelost wordt een organisatietype dat is gemaakt door een andere app, behalve 'work', verwijderd tijdens de GADS-synchronisatie. De organisatiegegevens die in de lokale LDAP-directory staan worden gesynchroniseerd. Als de organisatie die door de andere app is gemaakt, primair is en het type 'work' is, voert GADS een update uit van bestaande gegevens (zodat de gegevens overeenkomen met de lokale LDAP-directory).

Er is een probleem opgelost waarbij extra spaties aan het einde van de weergavenaam van een groep ervoor zorgden dat de naam tijdens elke synchronisatie werd geüpdatet.

Er is een probleem opgelost waarbij GADS geen organisatie-eenheden kon maken die spaties bevatten.

GADS is niet hoofdlettergevoelig wanneer wordt gecontroleerd op een hash prefix ({MD5}, {SHA1}, etc.).

Er is een probleem opgelost waarbij het veld 'beheerdersprofiel' verschillende resultaten weergaf, gebaseerd op regelvolgorde bij het zoeken van het profiel.

GADS slaat nu calResMapping.csv op in de map homedir/profile van de gebruiker.

Er is een probleem opgelost waarbij GADS onverwacht leden verwijderde uit groepen bij het synchroniseren.

Versie 3.2.1

Wat is er nieuw

Optie om Groepsnaam uit te sluiten in de Instellingen voor uitsluitingsregels. Configureert GADS zodat het geen groepen synchroniseert met een naam die hetzelfde is als in de regel.

Optie useDynamicMaxCacheLifetime voor een configuratiebestand. Configureert GADS om Google Apps-gegevens maximaal acht dagen in het cachegeheugen op te slaan en opnieuw te synchroniseren met Google Apps. Als de grootte van de gegevens die zijn opgeslagen in het cachegeheugen te klein is om van invloed te zijn op de synchronisatiesnelheid, maakt GADS nog vaker het cachegeheugen leeg en synchroniseert GADS vaker met Google Apps, om het risico op fouten die te maken hebben met een oud cachegeheugen te verkleinen. Deze optie is standaard ingeschakeld in GADS versie 3.2.1 en hoger.

Interface voor de opdrachtregel voor het OAuth-gedeelte van Configuratiebeheer. Een simpele interface voor een opdrachtregel om OAuth-, ClientLogin- en LDAP-inloggegevens in te voeren. Zo kunnen beheerders GADS blijven gebruiken zonder GUI.

De optie 'Toewijzing voor de export van agendafaciliteiten' in de kenmerken van agendafaciliteiten. Hiermee kunt u een CSV-bestand maken met daarin een lijst van LDAP-agendabronnen en hun tegenhangers in Google Apps. Gebruik het csv-bestand met Google Apps Migration for Microsoft Exchange om de inhoud van uw agendafaciliteiten in Microsoft Exchange te migreren naar de juiste agendafaciliteiten in Google Apps.

De optie Faciliteittype in de kenmerken van agendafaciliteiten. De mogelijkheid om aangepaste faciliteittypen (zoals Ruimte, Camera en Fiets) te synchroniseren van uw LDAP-directory naar Google Apps.

De knop 'Test LDAP-zoekopdracht' op de schermen van Zoekregel toevoegen. De mogelijkheid om LDAP-zoekopdrachten te testen in UI terwijl u zoekregels specificeert.

Bewaren van opmerkingen in configuratiebestanden. U kunt nu opmerkingen toevoegen aan configuratiebestanden om de XML indien nodig verder te verklaren.

Standaardwaarden voor configuratiebeheer voor OpenLDAP. Configuratiebeheer bevat nu standaardwaarden voor OpenLDAP-servertypen.

Gedetailleerdere berichten en instructies voor verschillende problemen, zoals: de systeemtijd is niet goed ingesteld, API-toegang staat uit, geheugenproblemen, verkeerde combinatie tijdens wachtwoordhashing, toegang tot configuratiebestanden en synchronisatielimieten.

Opgeloste problemen

Er is een probleem opgelost waarbij het toevoegen van een spatie aan het einde van de CN van een groep zorgde voor een NameNotFoundException, waarna de synchronisatie werd stopgezet.

Er is een probleem opgelost waarbij de profielen van sommige gebruikers niet konden worden geüpdatet omdat de verkeerde API-URL werd gebruikt.

Het unieke ID-kenmerk werd eerst gezien als een string en differentieerde in sommige gevallen niet tussen gebruikers. Dit wordt nu altijd gezien als een binair bestand.

Er is een probleem opgelost waarbij het verkeerde foutbericht te zien was of er helemaal geen foutbericht te zien was bij het synchroniseren van een groep of alias met hetzelfde e-mailadres als een bestaande Google Apps-gebruiker. Nu wordt het juiste foutbericht getoond.

GADS negeert nu Active Directory conflict (CNF:) en verwijderde (DEL:) objecten.

Er is een probleem opgelost waarbij XML-bestanden die op een ander systeem of door een andere gebruiker waren gemaakt, niet konden worden geopend tot de standaardinstelling PasswordEncrypted handmatig was verwijderd. Deze bestanden kunnen nu worden geopend. De gebruiker wordt gevraagd het wachtwoord indien nodig opnieuw in te voeren.

Er is een probleem opgelost waarbij GADS altijd aangaf dat een object niet toegankelijk was als er een probleem was met het maken van verbinding met de LDAP-server. Nu geeft GADS de juiste oorzaak van het probleem aan.

Er is een probleem opgelost waarbij GADS XML-configuratiebestanden met bepaalde tekens niet correct opsloeg.

Versie 3.1.6

Wat is er nieuw

Ondersteuning voor gestructureerde namen voor gedeelde contacten. U kunt een combinatie van LDAP-kenmerken gebruiken om de volledige naam van een gedeeld contact te specificeren. Bijvoorbeeld:

[voorvoegsel] - [opgegevenNaam] [sn] [achtervoegsel]

Beveiligingsverbeteringen. GADS-configuratiebestanden zijn nu gekoppeld aan het systeem waarop ze zijn gemaakt, voor een verbeterde beveiliging. Als u een XML-configuratiebestand kopieert naar een ander systeem, moet u gevoelige informatie opnieuw invoeren, zoals wachtwoorden en autorisaties.

Verbeterde prestaties.

Diverse bugfixes.

Verbeterde foutberichten wanneer een zoekregel verwijst naar een niet-bestaande LDAP-entiteit.

Ondersteuning voor LDAP-servers die resultaten van groepsleden splitsen over meerdere entiteiten.

Opgeloste problemen

Configuratiebeheer ondersteunt nu beeldschermen met lagere resoluties.

Wanneer een zoekfilter voor een dynamische groep een fout veroorzaakt, worden de overige items correct gesynchroniseerd en wordt het foutieve item gemeld in het overzicht, in plaats van dat de gehele synchronisatie mislukt.

Komma's in canonieke namen van de leden van dynamische groepen veroorzaken geen mislukte synchronisaties meer.

GADS synchroniseert nu op de juiste manier groepsleden die in Google Apps zijn geblokkeerd.

Versie 3.1.3

Wat is er nieuw

Detectie van gewijzigde namen van e-mailadressen. GADS kan gewijzigde namen van e-mailadressen detecteren op uw LDAP-server en deze vervolgens synchroniseren met Google Apps. Als u deze functie wilt gebruiken, geeft u een uniek ID-kenmerk op in Gebruikersaccounts > Gebruikerskenmerken in Configuratiebeheer. Dit kenmerk moet een unieke waarde hebben voor elk van uw gebruikers en deze waarde mag niet wijzigen. Het kenmerk objectGUID is een goed voorbeeld voor Active Directory-systemen.

GADS-versiecontrole. GADS controleert uw huidige configuratie om te zien of er een oudere versie van GADS is gebruikt om deze te maken. Als dat het geval is, verifieert u de configuratie en slaat u deze op voordat u deze gebruikt.

Ondersteuning voor dynamische groepen. GADS ondersteunt dynamische (op zoekopdrachten gebaseerde) groepen, waarbij het lidmaatschap van een groep wordt gespecificeerd als een zoekopdracht.

64-bits ondersteuning. Er is nu een 64-bits versie van GADS beschikbaar. Gebruikers van compatibele systemen kunnen gebruikmaken van deze 64-bits versie om de prestaties tijdens grote synchronisaties te verhogen.

OAuth 2.0. GADS gebruikt nu OAuth 2.0. Gebruikers die OAuth al gebruiken, moeten GADS opnieuw verifiëren om OAuth 2.0 te kunnen benutten.

U heeft geen regels voor gebruikerszoekopdrachten meer nodig voor nieuwere configuraties bij het synchroniseren van groepen.

Gebruikers van Active Directory kunnen GADS nu snel configureren door standaardwaarden voor kenmerken en zoekregels te genereren met een enkele muisklik.

Diverse bugfixes.

Versie 3.0.6

Wat is er nieuw

Nieuw uiterlijk. De gebruikersinterface van GADS 3.0.6 is overzichtelijker en intuïtiever.

Instelbare wachtwoordlengte. De lengte van wachtwoorden die worden gegenereerd door GADS kan nu worden geconfigureerd.

Diverse bugfixes.

Versie 2.1.6

Wat is er nieuw

Diverse bugfixes.

Versie 2.1.5

Wat is er nieuw

Het is nu mogelijk om alleen de wachtwoorden te synchroniseren die sinds de vorige synchronisatie zijn gewijzigd.

De optie waarmee wordt voorkomen dat beheerdersaccounts bij het synchroniseren worden verwijderd/opgeschort als ze niet terug te vinden zijn op de LDAP-server is nu toegevoegd.

De prestatie van de gebruikersinterface voor synchronisatiesimulatie is verbeterd.

Ondersteuning voor Base64-gecodeerde wachtwoorden is toegevoegd.

Logboeken worden nu standaard gecodeerd in UTF-8 voor de ondersteuning van niet-ISO-tekens.

In het menu voor het logboekregistratieniveau staan nu de meest uitgebreide opties bovenaan.

Logboekregistratie voor geblokkeerde accounts die niet worden verwijderd vanwege de huidige configuratie-instellingen is nu toegevoegd.

Diverse bugfixes.

Versie 2.1.3

Wat is er nieuw

Google Apps Directory Sync 2.1.3 bevat updates om de stabiliteit en prestaties te verbeteren. Het bevat geen nieuwe functies. Hier volgt een korte beschrijving van de problemen die zijn opgelost in deze versie.

'Ongeldige verzoek-URI' bij het updaten van een organisatie-eenheid

Probleem: Bij een update van een organisatie-eenheid treedt soms de fout 'Ongeldige verzoek-URI' op bij Directory Sync.
Oplossing: Organisatie-eenheden kunnen nu zonder problemen worden geüpdatet.

Versie 2.1.1

Opgeloste problemen

Google Apps Directory Sync 2.1.1 bevat meerdere nieuwe functies en er zijn een aantal problemen opgelost.

Hier volgt een lijst met de problemen die zijn opgelost in deze versie. Elk probleem bevat een versienummer, een trackingnummer en een korte beschrijving.

Prestatieverbeteringen

Versie 2.1.1 bevat substantiële prestatieverbeteringen, waaronder parallelle threads en het sneller ophalen van informatie. Met de nieuwe versie van Google Apps Directory Sync merkt u dat de synchronisatie sneller verloopt.

Domeinvervanging voor gebruikersprofielen

In versie 2.1.1 is de instelling 'Domeinnamen in LDAP-e-mailadressen (van gebruikers en groepen) vervangen door deze domeinnaam' van invloed op de gebruikersprofielen. Als u deze instelling wilt configureren, gaat u naar de instellingen van Google Apps in Configuratiebeheer.

Ondersteuning van meerdere LDAP-kenmerken voor voor- en achternaam

In versie 2.1.1 kunt u meerdere kenmerken opgeven voor een voor- of achternaam in met LDAP uitgebreide kenmerken. Markeer elk LDAP-kenmerk met vierkante haken. Geef de met LDAP uitgebreide kenmerken op in Configuratiebeheer.

Gebruikerslimiet opschorten

Google Apps Directory Sync bevat de mogelijkheid het aantal gebruikers te beperken dat tijdens een synchronisatie wordt verwijderd. In versie 2.1.1 kunt u eenzelfde limiet ook instellen voor het aantal gebruikers dat tijdens een synchronisatie wordt opgeschort. Stel deze limiet in op de pagina Synchronisatielimieten in Configuratiebeheer.

Cache opschonen tijdens gesimuleerde synchronisatie

Tijdens een gesimuleerde synchronisatie in Configuratiebeheer kunt u alle extern in cache opgeslagen gegevens opruimen, zodat er nieuwe gegevens uit Google Apps worden gehaald tijdens de volgende simulatie.

Opgeloste problemen

Release-opmerkingen op een nieuwe locatie

In plaats van de release-opmerkingen van Google Apps Directory Sync te koppelen aan een pdf-bestand, worden ze nu in het Helpcentrum gepubliceerd.

Onjuiste foutmelding voor Non-Unique Resource ID

Probleem: Als het kenmerk van een agendafaciliteit niet uniek is, staat er in de foutmelding geen heldere beschrijving van de reden voor de fout.
Oplossing: In de foutmelding dat de Faciliteit-ID niet uniek is, staat nu dat er meer dan één faciliteit met dezelfde naam is gevonden.

Ongeldige tekens worden niet goed verwerkt voor gebruikers- en groepsadressen

Probleem: Ongeldige tekens worden niet goed gedetecteerd tijdens de synchronisatie.
Oplossing: Ongeldige tekens worden nu tijdens de synchronisatie verwijderd.

Misleidend bericht voor extra Google-profielen

Probleem: In het bericht voor extra gebruikersprofielen van Google staat dat accounts 'mogelijk moeten worden verwijderd', wat misleidend kan zijn.
Oplossing: In het waarschuwingsbericht staat nu dat deze extra profielen niet door GADS worden gesynchroniseerd.

Uitzonderingsregels op organisatieniveau worden niet toegepast als e-mailadressen van de organisatie hoofdletters bevatten

Probleem: Gebruikers met hoofdletters in het e-mailadres worden door Directory Sync opgeschort of verwijderd, zelfs als deze gebruikers door een uitzonderingsregel op organisatieniveau zijn uitgezonderd.
Oplossing: Directory Sync past de uitzonderingsregels op organisatieniveau nu correct toe voor gebruikers met hoofdletters in het e-mailadres.

Informatie groepsweergavenaam ontbreekt in logboek

Probleem: Groepsweergavenamen werden niet vermeld in de synchronisatielogboeken.
Oplossing: Weergavenamen worden correct vermeld in de logboeken.

Versie 2.0.3

Opgeloste problemen

Google Apps Directory Sync 2.0.3 bevat één belangrijk opgelost probleem en geen nieuwe functies.

Hier volgt een lijst met de problemen die zijn opgelost in deze versie. Elk probleem bevat een versienummer, een trackingnummer en een korte beschrijving.

OAuth-authenticatie mislukt met fout 'Token ongeldig'.

Probleem: Als u probeerde Google Apps Directory Sync te synchroniseren terwijl u OAuth gebruikte voor verificatie, mislukten alle synchronisaties met de fout Token ongeldig.
Oplossing: Synchronisatie met OAuth-verificatie wordt nu correct uitgevoerd en er worden geen OAuth-fouten gegenereerd.

Google, Google Workspace en de gerelateerde merken en logo's zijn handelsmerken van Google LLC. Alle andere bedrijfs- en productnamen zijn handelsmerken van de bedrijven waarmee ze in verband worden gebracht.