Bruk Google-assistenten på TV-er med Chromecast

Med Chromecast og talekommandoer via Google-assistenten kan du bla gjennom YouTube og få oppdateringer om blant annet værmeldinger, sport og finansinformasjon rett på TV-en.

Merk: Hvis Digital balanse er slått på, kan denne funksjonen være begrenset eller blokkert av enten Pause, Filtre eller Ikke forstyrr.

Finn ut mer om Digital balanse

Dette trenger du

• Chromecast eller Chromecast Ultra som kjører Cast-versjon 1.32 eller nyere. Finn ut hvordan du sjekker hvilken fastvareversjon du har.
  • Google Home, Google Nest Mini (2. generasjon), Google Home Mini (1. generasjon), Google Home Max, Google Nest Audio, Google Nest Hub, Google Nest Hub Max eller Chromecast med Google TV.

Enheter som ikke støttes

• Chromecast (1. generasjon)
  • TV-er med Chromecast innebygd

Trinn 1. Konfigurer høyttaleren eller skjermen din og Chromecasten

1. Konfigurer Chromecast-enheten.
  2. Konfigurer høyttaleren eller skjermen.

Viktig: Sørg for at mobilenheten eller nettbrettet du bruker, er knyttet til den samme kontoen som Chromecasten, høyttaleren eller skjermen.

Trinn 2. Knytt høyttaleren eller skjermen sammen med Chromecasten

1. Åpne Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Øverst til høyre trykker du på kontoen din.
  3. Bekreft at Google-kontoen du ser, er den som er knyttet til Google-enheten din. Hvis du ser riktig konto, trykker du på for å lukke kontovinduet. For å bytte konto, trykk på rullegardinikonet og så på en annen konto eller på Legg til en ny konto.

4. Rull til «Lokale enheter», og finn enheten din. Trykk på Tilknytt kontoen. Følg instruksjonene i appen for å fullføre tilknytningen.

Trinn 3. Angi standard-TV-en din

Vi anbefaler at du velger en TV hvor videoer spilles av som standard. Da trenger du ikke å ta med navnet på TV-en i talekommandoene.

Høyttalere og Chromecast

1. Åpne Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Trykk og hold på enhetsbrikken.
  3. Øverst til høyre trykker du på Innstillinger Settings icon etterfulgt av Lyd. Deretter gjør du følgende:
    1. For å velge TV-en eller høyttaleren du vil bruke når du spiller musikk, trykk på Standard musikkhøyttaler.
    2. For å velge en standard-TV, trykk på Standard TV.

For å tilbakestille standardenheten, trykk på Standard høyttaler eller Standard TV etterfulgt av Tilbakestill.

Skjermer

1. Åpne Google Home-appen Google Home-appen.
  2. Trykk og hold på enhetsbrikken.
  3. Øverst til høyre trykker du på Innstillinger . Gjør deretter følgende:
    1. For å velge TV-en eller høyttaleren du vil bruke når du spiller av musikk, trykk på Lyd etterfulgt av Standard musikkhøyttaler, og velg TV-en eller høyttaleren du vil bruke når du spiller av musikk.
    2. For å velge en standard-TV, trykk på Skjerm etterfulgt av Standard TV, og velg deretter TV-en du foretrekker.

For å tilbakestille standardenheten, trykk på Standard høyttaler eller Standard TV etterfulgt av Tilbakestill.

Slik kan du bruke Google-assistenten på TV-en

Bla gjennom YouTube-innhold

Du kan be assistenten om å vise bestemte typer innhold og værmeldinger på TV-en. Bare klikk deg gjennom forslagene, og velg noen favoritter.

Du kan bruke forespørsler for å søke etter og bla gjennom YouTube-videoer som ikke er personlig tilpasset.

Handling: Si «Hey Google» og deretter dette:
Søk etter eller bla gjennom YouTube-videoer på TV-en

«Vis meg <sjanger/videoskaper>» Eksempel: «Vis meg videoer med Trevor Noah»

Tips: Du må si «Vis meg» før forespørselen.

For å se videoen, si «Hey Google, spill <tittel>»

Se hva som er populært på YouTube, på TV-en «Vis meg hva som er på YouTube»
«Vis meg hva som er populært på YouTube»

Merk: Du kan bare søke etter eller bla gjennom YouTube-videoer. Det er ikke mulig å søke etter eller bla gjennom videoer fra andre leverandører, for eksempel Netflix eller HBO.

Få visuelle svar på spørsmål

Du kan få visuelle svar på spørsmål om værmeldinger, finansinformasjon, sport, oversettelser og beregninger på TV-en – selv når den er slått av.

Denne funksjonen fungerer bare på TV-er som har støtte for HDMI-CEC. Sjekk at CEC er slått på i TV-innstillingene, før du prøver å bruke denne funksjonen. Når TV-en er slått av, må du si «vis» når du bruker assistenten, for å få svaret på TV-en.

Været

Handling: Si «Hey Google» og deretter dette:
Spør om været nå

«Hvordan blir været i dag?»

«Vis meg været på TV-en»

Merk: Når du bruker denne kommandoen, får du
værmeldingen for hjemmeadressen din.

Spør om været nå på et bestemt sted

«Hvordan er været i London?»

«Vis meg været i London på TV-en»

Be om værmeldingen for
  • i morgen
  • en bestemt dag
  • de neste X dagene (fra én til fem dager)

«Hvordan blir været i morgen?»

«Vis meg været for i morgen på TV-en»

«Hvordan blir været på lørdag?»

«Vis meg været for lørdag på TV-en»

«Hvordan blir været de neste tre dagene?»

«Vis meg været for de neste tre dagene på TV-en»

Be om værmeldingen for et bestemt sted for

• i morgen
  • en bestemt dag
  • de neste X dagene (fra én til fem dager)

«Hvordan blir været i London i morgen?»

«Vis meg været i London for i morgen på TV-en»

«Hvordan blir været i London på lørdag?»

«Vis meg været i London for lørdag på TV-en»

«Hvordan blir været i London de neste tre dagene?»

«Vis meg været i London for de neste tre dagene på TV-en»

Finansinformasjon

Handling: Si «Hey Google» og deretter dette:
Be om én aksjekurs

«Hva er aksjekursen til Google?»

«Vis meg aksjekursen til Google på TV-en»

Be om en aksjeindeks

«Hvordan går det med OSEBX?»

«Vis meg OSEBX på TV-en»

Sport

Handling: Si «Hey Google» og deretter dette:
Be om et kampresultat

«Hva er stillingen i [lag]-kampen?»

«Vis stillingen for [lag]-kampen på TV-en»

Spør om den neste kampen for et lag

«Når er den neste kampen til [lag]?»

«Vis meg når [lag] spiller neste kamp, på TV-en»

Spør om
ligaposisjonen for et lag

«Hva er tabellposisjonen til [lag]?»

«Vis meg tabellposisjonen til [lag] på TV-en»

Oversettelser

Handling: Si «Hey Google» og deretter dette:
Spør om hvordan du sier bestemte ord
på et annet språk.

«Hva er 'tomat' på japansk?»

«Vis meg hvordan man sier 'tomat' på japansk, på TV-en»

Spør om hvordan du sier bestemte fraser
på et annet språk.

«Hva er 'god kveld' på japansk?»

«Vis meg hvordan man sier 'god kveld' på japansk, på TV-en»

Definisjoner

Handling: Si «Hey Google» og deretter dette:
Be om definisjonen av et ord

«Hva er definisjonen av 'utholdenhet'?»

«Vis meg definisjonen av 'utholdenhet' på TV-en»

Beregninger

Handling: Si «Hey Google» og deretter dette:
Be om en utregning

«Hva er 15 % av 92?»

«Vis meg 60 % av 247 på TV-en»

Be om en enhetskonvertering

«Hvor mange spiseskjeer er det i en cup?»

«Vis meg hvor mange spiseskjeer det er i en cup, på TV-en»

«Hvor mange fot er det i en engelsk mil?»

«Vis meg hvor mange fot det er i en engelsk mil, på TV-en»