Uppdateringen av Chromecast Audio tar längre tid än väntat

För att du ska kunna njuta av de bästa och de senaste funktionerna för Chromecast Audio kan din enhet behöva uppdateras till den senaste programversionen. Uppdateringen kan ta upp till 10 minuter.

Gör så här för att uppdatera:

• Kontrollera att högtalarna är påslagna.
  • Kontrollera att ljudkabeln är ordentligt ansluten till Chromecast Audio-enheten och ljudingången på högtalaren.
  • Kontrollera att Chromecast Audio-enheten är ordentligt ansluten till nätadaptern.

Du kan se uppdateringens status på LED-indikatorn på sidan av Chromecast Audio. Efter 15 minuter ser du något av följande:

Fast vitt ljus

Det innebär att Chromecast-enheten är ansluten till nätverket och är klar att börja casta innehåll. Gör så här för att börja casta:

1. Se till att telefonen eller surfplattan är ansluten till samma Wi-Fi-nätverk som Chromecast.
  2. Öppna Google Home-appen .
  3. Scrolla ned och verifiera att du kan se din enhet.
  4. Öppna en Chromecast-kompatibel app och kolla om du ser Cast-ikonen.
  5. Casta innehåll genom att trycka på Cast-ikonen.

Blinkande vitt ljus

Detta betyder att något har blivit fel med uppdateringen och att Chromecast Audio måste konfigureras. Gör så här för att konfigurera Chromecast Audio:
  1. Öppna Google Home-appen .
  2. Konfigurera enheten.

Blinkande orange ljus

Detta innebär att uppdateringen fortfarande pågår. Försök med det första steget nedan om uppdateringen redan har hållit på i 20 minuter. Försök med nästa steg i listan om det inte fungerar:
  1. Starta om Chromecast Audio. Koppla bort Chromecast Audio från strömkällan, vänta i en minut och koppla sedan in den igen.
  2. Starta om routern. Koppla bort routern från strömkällan, vänta i en minut och koppla sedan in den igen.
  3. Återställ standardinställningarna på enheten och anslut den till ett nätverk på frekvensbandet 2,4 GHz om ett sådant finns tillgängligt.

Ett meddelande om att uppdateringen laddas ned visas under en lång stund

Om nedladdningen rör sig långsamt ger du den 20–30 minuter. Det kan hända att du har en långsam internetanslutning. Om nedladdningen har fastnat på en viss procent och inte rör sig framåt på en lång stund kan det bero på dina routerinställningar. Det finns ett känt problem med vissa routerkonfigurationer som kan orsaka långsamma nedladdningar. Läs mer om dessa routrar.

Kontakta oss