Updaten van Chromecast Audio duurt langer dan verwacht

Als u de nieuwste en beste functies wilt kunnen gebruiken die beschikbaar zijn op de Chromecast Audio, moet uw apparaat worden geüpdatet naar de nieuwste softwareversie. De update kan maximaal tien minuten duren.

U kunt de update als volgt uitvoeren:

• Zorg ervoor dat uw speakers zijn ingeschakeld.
  • Zorg ervoor dat de audiokabel goed is aangesloten op de Chromecast Audio en de audio-ingang van de speaker.
  • Zorg ervoor dat de Chromecast Audio goed is aangesloten op de voeding.

U kunt aan het ledlampje aan de zijkant van de Chromecast Audio zien wat de status van de update is. Na vijftien minuten ziet u het volgende:

Wit brandende led

Dit betekent dat uw Chromecast is verbonden met het netwerk en klaar is om content te casten. Volg deze stappen om te beginnen met casten:

1. Zorg ervoor dat uw mobiele apparaat of tablet is verbonden met hetzelfde wifi-netwerk als de Chromecast.
  2. Open de Google Home-app .
  3. Scroll omlaag om te controleren of u het apparaat ziet.
  4. Ga naar een app die werkt met Chromecast en kijk of het Cast-icoon zichtbaar is.
  5. Tik op het Cast-icoon om content te casten.

Knipperende witte led

Dit betekent dat er mogelijk iets is misgegaan met de update en dat de Chromecast Audio moet worden ingesteld. Volg deze stappen om uw Chromecast Audio in te stellen:
  1. Open de Google Home-app .
  2. Stel uw apparaat in.

Knipperende oranje led

Dit betekent dat de update nog wordt uitgevoerd. Als de update al meer dan twintig minuten bezig is, probeert u stap 1 hieronder. Als dat niet werkt, probeert u de volgende stap in de lijst.
  1. Start de Chromecast Audio opnieuw op. Koppel de Chromecast Audio los van de voedingsbron, wacht ongeveer één minuut en sluit deze weer aan.
  2. Start uw router opnieuw op. Koppel de router los van de voedingsbron, wacht ongeveer één minuut en steek de stekker weer in het stopcontact.
  3. Zet het apparaat terug op de fabrieksinstellingen en verbind het apparaat met een netwerk van 2,4 GHz (indien beschikbaar).

Het bericht 'Update downloaden/ophalen' wordt lange tijd weergegeven

Als de download bezig is maar lang duurt, wacht u twintig tot dertig minuten om zien of de download wordt voltooid. Het is mogelijk dat u een langzame internetverbinding heeft. Als de download lange tijd stilstaat op een bepaald percentage, kan er een probleem zijn met de instellingen van uw router. Er is een bekend probleem met bepaalde routerconfiguraties dat langzame downloads kan veroorzaken. Meer informatie over deze routers.

Contact opnemen