Eikö Cast-kohdetta löytynyt?

Monet syyt voivat estää Chromecast-laitettasi näkymästä, kun yrität suoratoistaa sisältöä Chromesta. Alla olevilla vianetsintäohjeilla voit yrittää ratkaista ongelman, jossa Chromecast, Chromecast Audio tai Chromecast Built-In ‑televisio tai ‑kaiutin ei näy laiteluettelossa.

Jos 1) Hangout- tai Kalenteri-kokousmerkintää tai 2) Cast for Education ‑laitetta ei näy laiteluettelossa, tutustu artikkeliin Suoratoistaminen Hangouts‑ tai Cast for Education ‑pilvipalveluihin Chromesta.

Suositus: vianetsintätyökalu

Yritä ensin ratkaista yleisimmät laitteen näkymisongelmat vianetsintälomakkeen avulla.

Voit myös seurata seuraavia manuaalisia vaiheita:

Vianetsintävaiheet

Vaihe 1: Käynnistä Chromecast-laite uudelleen
  1. Irrota Chromecast-laite virtalähteestä, odota muutama sekunti ja liitä se sitten takaisin.
  2. Odota muutama minuutti.
Näkyykö laite nyt, ja onnistuuko sisällön suoratoistaminen?
Vaihe 2: Etsi Chromecast-laite ja varmista, että se on määritetty oikein

Suositellut vaiheet: Käytä mobiililaitetta, jonka käyttöjärjestelmä on Android tai iOS

Vaihe 3: Kokeile seuraavia vaiheita ja palaa sitten edellä kuvattuun vaiheeseen 2

Tärkeää: Tee tämä vaihe vain, jos et pystynyt varmistamaan laitteen määritystä vaiheessa 2. Jos olet varmistanut, että laitteesi on määritetty, siirry vaiheeseen 4.

1. Käynnistä reititin uudelleen. Kokeile reitittimen uudelleenkäynnistämistä irrottamalla se virtalähteestä, odottamalla muutama sekunti ja liittämällä reititin sitten uudelleen virtalähteeseen.
  2. Palauta Chromecast-laitteen tehdasasetukset.
Kun olet tehnyt vähintään yhden näistä vaiheista, palaa edellä kuvattuun vaiheeseen 2, niin voit etsiä Chromecast-laitteesi ja varmistaa sen määrityksen.
Vaihe 4: Kokeile sisällön suoratoistoa

Tärkeää: Tee tämä vaihe vain, jos olet varmistanut vaiheessa 2, että laite on määritetty mobiililaitteen avulla.

Kun olet varmistanut, että laite on määritetty Google Home ‑sovelluksen avulla mobiililaitteella, suoratoiston pitäisi toimia sillä mobiililaitteella.

Kokeile suoratoistaa sisältöä tuetusta Chromecast-yhteensopivasta sovelluksesta, kuten Netflixistä, YouTubesta tai Pandorasta. Artikkelissa luetellaan lisää tuettuja sovelluksia.

Jos suoratoisto onnistuu, Chromecastin määrityksessä ei ole ongelmaa ja voit siirtyä seuraavaan vaiheeseen.

Vaihe 5: Chromen vianetsintä

Jos et edelleenkään voi suoratoistaa sisältöä tietokoneesta tai kannettavasta, ongelma saattaa liittyä tietokoneeseesi, kannettavaasi tai Chromeen.

Tärkeää:

• Tietokoneelta tai kannettavalta suoratoistaminen on sisäänrakennettu ominaisuus Google Chrome ‑selaimessa. Sinun on siis käytettävä Chrome-selainsovellusta ja toistettava sisältöä Chrome-selaimeen kuuluvalla Google Cast ‑valikolla. Lue lisää Chrome-välilehden tai työpöydän suoratoistosta.
  • Jos sinulla ei ole mobiililaitetta ja seurasit vaiheen 2 vaihtoehtoisia vaiheita etkä pystynyt määrittämään Chromecastia, palaa vaiheeseen 2 jokaisen alla kuvatun vaiheen jälkeen, niin näet, voiko laitteen löytää ja määrittää.

Vaihe 1: Käynnistä tietokone uudelleen

Kokeile tietokoneen uudelleenkäynnistystä. Se voi poistaa tilapäisiä ongelmia. Uudelleenkäynnistys on tehtävä ennen perusteellista vianetsintää.

Vaihe 2: Varmista, että tietokone ja Chromecast-laite ovat samassa Wi-Fi-verkossa

Varmista, että tietokone ja Chromecast-laite ovat samassa Wi-Fi-verkossa. Chrome ei havaitse eri verkoissa olevia Chromecast-laitteita.

Jos et ole varma, mihin Wi-Fi-verkkoon tietokoneesi pitäisi olla yhdistettynä, ja sinulla on useita verkkoja, kokeile seuraavia vaihtoehtoja:

1. Yritä yhdistää tietokoneesi muihin saatavilla oleviin verkkoihin.
  2. Klikkaa Cast-painiketta ja etsi laitteesi luettelosta. (Jos tämä ei ole tuttua, lue Cast-valikkoon pääsyä koskevat ohjeet tästä artikkelista.) Jos olet löytänyt laitteesi ja haluat vaihtaa verkkoa, johon se on yhdistetty, löydät ohjeet tämän pääartikkelin vaiheesta 2.

Vaihe 3: Varmista, että Chrome-selaimesi on päivitetty

Kirjoita hakukenttään chrome://chrome. Päivitä Chrome-selain tarvittaessa uusimpaan versioon valitsemalla Päivitä Google Chrome.

Vaihe 4: Katkaise yhteys virtuaalisiin yksityisverkkoihin (VPN) tai välityspalvelimiin

Chromecast-laitteet eivät voi kommunikoida tietokoneesi kanssa näiden verkkojen kautta. Pyydä tarvittaessa ohjeita palveluntarjoajaltasi.

Vaihe 5: Varmista, että palomuuri- tai virustorjuntaohjelmasi on päivitetty eikä se estä yhteyttä Chromecast-laitteeseen

Palomuuri: Jos käytät vuokrattua reititintä, ota yhteyttä internetpalveluntarjoajaasi. Jos käytät omaa reititintä, tarkista verkon palomuuriasetukset.

Vaihe 6: Jos ongelma ei ratkea, kokeile seuraavia käyttöjärjestelmään liittyviä vaihtoehtoja:

Käytätkö OSX-käyttöjärjestelmää Macilla?
Chrome ei voi viestiä Chromecast-laitteen kanssa Macilla, jos sillä ei ole oikeutta hyväksyä tiettyjä yhteyksiä. Tarkista, että Chrome sallii tämän, seuraamalla alla olevia ohjeita:
  1. Klikkaa vasemmassa yläkulmassa olevaa Apple-kuvaketta.
  2. Siirry kohtaan Järjestelmän asetukset > Suojaus > Palomuuri.
  3. Jos palomuuri on käytössä, siirry kohtaan Palomuurin asetukset (jos se ei ole käytössä, ohita seuraavat vaiheet).
  4. Jos Estä kaikki saapuvat yhteydet ‑valinta on käytössä, poista asetus käytöstä, tallenna asetukset, käynnistä Chrome uudelleen (poistu siitä täysin ja käynnistä uudelleen) ja yritä suoratoistaa uudelleen.
  5. Jos Salli allekirjoitettujen ohjelmistojen automaattisesti vastaanottaa saapuvia yhteyksiä ‑valinta on käytössä, varmista, että Google Chromea ei näy sovellusluettelossa.
  6. Jos Salli allekirjoitettujen ohjelmistojen automaattisesti vastaanottaa saapuvia yhteyksiä ‑valinta ei ole käytössä, klikkaa + ‑painiketta, etsi Chrome kohdasta /Sovellukset ja valitse se.
Onko tietokoneesi käyttöjärjestelmä Windows 7 tai Vista?

Oletko valinnut verkkoasetukseksi Koti/Työ vai Julkinen?

Windows jaottelee verkot koti-/työverkkoihin ja julkisiin verkkoihin. Kommunikointi Chromecast-laitteiden ja muiden vastaavien kanssa on estetty julkisissa verkoissa. Voit tarkistaa tämän asetuksen näin:

1. Avaa Verkko- ja jakamiskeskus klikkaamalla Windowsin ilmaisinalueen verkkokuvaketta tai siirry keskukseen Ohjauspaneelin kautta.
  2. Näytä aktiiviset verkot -kohdassa pitäisi näkyä käyttämäsi verkon nimi (yleensä Wi-Fi-tukiasemasi nimi).
  3. Jos verkon alla lukee Julkinen verkko ja näkyy puistonpenkkikuvake, tämä estää luultavasti Chromea viestimästä Chromecast-laitteesi kanssa.
  4. Muuta asetusta klikkaamalla verkkoa ja valitsemalla Kotiverkko.
  5. Sulje Chrome, käynnistä se uudelleen ja yritä suoratoistoa uudelleen. Jos ongelma esiintyy edelleen, käynnistä tietokoneesi uudelleen ja yritä taas suoratoistaa.

Bonjour-palvelun (jos se on asennettu) poistaminen käytöstä voi auttaa Chromecast-laitteen löytämisessä.

Onko tietokoneesi käyttöjärjestelmä Windows 8 tai 8.1?

Onko Etsi laitteita ja sisältöä -asetus käytössä?

Windows 8:n ja 8.1:n jakamisasetusten on oltava käytössä. Ohjeet tähän ovat hieman erilaiset käyttöjärjestelmän eri versioissa.

Jos käytössäsi on Windows 8.1, useimmat käyttäjät voivat toimia näin:

1. Avaa Asetukset. Tee tämä tuomalla valikkopalkki näkyviin viemällä hiiren osoitin ruudun oikeaan laitaan. Asetukset näkyvät näytön alaosassa.
  2. Valitse Muuta tietokoneen asetuksia (Asetukset-valikon alalaidasta).
  3. Valitse Verkko.
  4. Valitse yhdistetty Wi-Fi-verkko (Wi-Fi-palkkikuvan vierestä).
  5. Varmista, että Etsi laitteita ja sisältöä -asetus on käytössä.

Jos käytössäsi on Windows 8, voit toimia näin:

1. Siirry työpöydälle. (Työpöytä on yksi aloitusnäkymän oletusruuduista.)
  2. Klikkaa Wi-Fi-asetuksia työpöytäpalkin alaosassa (alimmaisena työpöydän oikeassa laidassa).
  3. Klikkaa yhdistettyä Wi-Fi-verkkoa hiiren kakkospainikkeella.
  4. Valitse Ota jakaminen käyttöön tai poista se käytöstä.
  5. Varmista, että jakaminen on Käytössä.

Oletko asentanut Bonjour-palvelun?

Bonjour-palvelun poistaminen käytöstä (jos se on asennettu) voi auttaa Chromecast-laitteen löytämisessä. Bonjour-palvelun ominaisuuksia on muutettava niin, että käynnistystyypiksi tulee Pois käytöstä, ja tietokone on käynnistettävä uudelleen.
Jotkin Apple-sovellukset, esimerkiksi iTunes, asentavat koneellesi Bonjourin. Lisätietoja palvelun käyttötarkoituksesta on osoitteessa https://support.apple.com/HT2250.

Oletko asentanut virustorjuntasovelluksen?

Jotkin virustorjuntasovellukset aiheuttavat Chromecastin löytymiseen liittyviä ongelmia.

1. Varmista, että virustorjuntaohjelmistosi on ajan tasalla, asentamalla kaikki valmistajan päivitykset.
  2. Jos käytössäsi on AVG, uusimpien päivitysten pitäisi korjata Chromecast-laitteen ongelmat.  Jos käytössäsi on vanhempi versio, valitse Options > Advanced Settings > Web Browsing Protection > Online Shield > Expert Settings. Poista Web Browsing Protection -asetuksen valinta. Käynnistä Chrome uudelleen, kun olet muuttanut tämän asetuksen.
  3. Jos käytössäsi on Kaspersky, siirry Network Settings -kohtaan ja poista Scan Encrypted Connections -asetus käytöstä. Kun olet tehnyt tämän muutoksen, sinun pitäisi löytää laitteita heti.
  4. Jos käytössäsi on jokin muu virustorjuntaohjelma, etsi asetuksia, jotka liittyvät SSL:ään, TLS:ään tai salattujen yhteyksien etsimiseen. Voit myös varmistaa, että ongelma johtuu virustorjuntaohjelmasta, poistamalla sen väliaikaisesti käytöstä tai poistamalla sen asennuksen.
Onko tietokoneesi käyttöjärjestelmä Windows 10?

Onko verkkosi julkinen vai yksityinen?

Chromecast-laitteiden kanssa kommunikointi edellyttää, että tiettyjen Windows 10:n tietosuoja-asetusten on oltava käytössä. Jos käytössäsi on Wi-Fi-yhteys:

1. Siirry Käynnistä-kohtaan.
  2. Valitse käynnistysvalikossa Asetukset.
  3. Valitse Asetukset-valikosta Verkko ja Internet.
  4. Valitse vasemmalla puolella olevasta sarakkeesta yhteystyyppi, esimerkiksi Ethernet tai Wi-Fi. Valitse sitten aktiivisen yhteyden nimi.
  5. Verkkoprofiilin asetukset on muutettava muotoon Yksityinen.

Jos käytät Windows 10 Fall Creators Update ‑versiota (julkaistu lokakuussa 2017) tai uudempaa, etsi Verkkoprofiili-osio ja valitse Yksityinen.

Ota muussa tapauksessa käyttöön Määritä, että tämä tietokone on löydettävissä.  Microsoft suosittelee, että suojaat tietojasi ottamalla tämän asetuksen käyttöön kodin ja työpaikan yksityisissä verkoissa ja poistamalla sen käytöstä julkisissa verkoissa.

6. Varmista, että verkko on vaihtunut julkisesta yksityiseksi, painamalla Takaisin-painiketta, jolloin voit palata Verkko ja Internet ‑asetuksiinVieritä alas ja valitse Verkko- ja jakamiskeskus. Wi-Fi-verkon nimen alla pitäisi lukea Yksityinen verkko.

Oletko asentanut Bonjour-palvelun?

Bonjour-palvelun poistaminen käytöstä (jos se on asennettu) voi auttaa Chromecast-laitteen löytämisessä. Bonjour-palvelun ominaisuuksia on muutettava niin, että käynnistystyypiksi tulee Pois käytöstä, ja kone on käynnistettävä uudelleen.

Jotkin Apple-sovellukset, esimerkiksi iTunes, asentavat koneellesi Bonjourin. Lisätietoja palvelun käyttötarkoituksesta on osoitteessa https://support.apple.com/HT2250.

Oletko asentanut virustorjuntasovelluksen?

Jotkin virustorjuntasovellukset aiheuttavat Chromecastin löytymiseen liittyviä ongelmia.

1. Varmista, että virustorjuntaohjelmistosi on ajan tasalla, asentamalla kaikki valmistajan päivitykset.
  2. Jos käytössäsi on AVG, uusimpien päivitysten pitäisi korjata Chromecast-laitteen ongelmat. Jos käytössäsi on vanhempi versio, valitse Options > Advanced Settings > Web Browsing Protection > Online Shield > Expert Settings. Poista Web Browsing Protection -asetuksen valinta. Käynnistä Chrome uudelleen, kun olet muuttanut tämän asetuksen.
  3. Jos käytössäsi on Kaspersky, siirry Network Settings -kohtaan ja poista Scan Encrypted Connections -asetus käytöstä. Kun olet tehnyt tämän muutoksen, sinun pitäisi löytää laitteita heti.
  4. Jos käytössäsi on jokin muu virustorjuntaohjelma, etsi asetuksia, jotka liittyvät SSL:ään, TLS:ään tai salattujen yhteyksien etsimiseen. Voit myös varmistaa, että ongelma johtuu virustorjuntaohjelmasta, poistamalla sen väliaikaisesti käytöstä tai poistamalla sen asennuksen.
Vaihe 6: Harvinaisemmat ongelmat
Jotkin ongelmat saattavat johtua reitittimestä tai verkkoasetuksista
Joskus Chrome löytää laitteen verkossa, mutta ei voi muodostaa siihen yhteyttä. Nämä virheet johtuvat yleensä reitittimen tai verkon asetuksista. Varmista, että tukiaseman erotus on poistettu käytöstä reitittimessäsi ja että käytössä ei ole mitään Chromecast Built-In ‑kaiuttimiin saapuvia yhteyksiä mahdollisesti estäviä reitittimen palomuuriominaisuuksia.
Kellon synkronointiongelma
  1. Tarkista, onko tietokoneesi kello eri ajassa kuin nykyinen internetaika. Time.is on hyödyllinen sivusto, joka kertoo tietokoneesi kellon ja oikean ajan eroavaisuuden. Jos tietokoneesi kellonaika poikkeaa muutaman tunnin oikeasta ajasta, voit ohittaa seuraavat vaiheet.
  2. Jos asetat kellonaikasi manuaalisesti, tarkista että aika ja aikavyöhyke ovat oikein. Jos kellosi näyttää oikeaa paikallista aikaa, mutta sen aikavyöhykkeeksi on asetettu jokin muu kuin paikallinen aikavyöhyke, tämä saattaa aiheuttaa ongelman.
  3. Suosittelemme ottamaan käyttöön automaattisen ajan synkronoinnin, jotta kellosi on aina oikeassa.
Vaihe 7: Palauta Chromecastin tehdasasetukset

To do a factory reset on the Chromecast device use one of the two methods listed below.

For all Chromecast devices

To do a Factory reset from the Chromecast device

1. While the Chromecast is plugged into the TV, hold down the button on the Chromecast device for at least 25 seconds or until the solid LED light turns into a flashing red light.
  2. Once the LED light turns blinking white and the TV goes blank, release the button. The device will begin the reboot sequence.

To do a Factory reset from the Google Home App

1. Open the Google Home app Google Home app.
  2. At the homepage, choose the Chromecast device you'd like to reset and tap on it.
  3. On the top right corner of the screen, tap on Settings Asetukset.
  4. On the screen, tap the More button More.
  5. If on Android, tap Factory reset. If on iOS, tap Reset.
  6. Confirm you would like to reset your device by tapping Reset.

Vaihe 8: Lähetä palautetta ja ota yhteys asiakastukeen

Jos ongelma ei ratkea, anna palautetta Chromecast-laitteista. Muista noudattaa tietokoneille tarkoitettuja vaiheita.
Tarvitsetko lisäohjeita? Tarkista alla olevat asiaan liittyvät kysymykset ohjekeskuksesta. Huom. Tukea on tällä hetkellä saatavilla vain englanniksi.