Casta en flik i Chrome till tv:n

Med en Chromecast-enhet kan du visa en flik i Chrome eller skärmen på tv:n.

Det mesta på webben kan visas. Vissa pluginmoduler fungerar inte, som Silverlight, QuickTime eller VLC.

Om du vill visa Chrome på tv:n behöver du följande:

Casta en flik från Chrome

1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Klicka på Mer Mer uppe till höger följt av Casta.
  3. Välj Chromecast-enheten som du vill casta till.
    • Om Chromecast-enheten redan används kommer det du castar att ersätta det som visas på tv:n.
  4. Klicka på Casta Active cast extension till höger om adressfältet följt av Sluta casta när du är klar.

Det här visas i Chrome

• En skärmikon Skärm visas när en flik castas till tv:n.
  • När en Cast-session pågår visas en blå Cast-knapp Active cast extension bredvid tilläggen till höger om adressfältet.

Lägg till Cast-knappen om du vill använda en genväg i Chrome.

Casta video och media

1. Klicka på Casta Casta på det som du tittar på.
  2. Videon eller bilderna visas fortfarande på datorn och tv:n, men ljudet spelas bara upp på tv:n. Ljud från andra flikar och appar spelas fortfarande upp på datorn.

Casta datorskärmen

Du kan visa hela datorskärmen med Chrome på Mac, Windows och Chrome OS.

Obs! Använd en Windows-dator om du vill spela upp ljudet på tv:n.

1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Klicka på Mer Mer uppe till höger följt av Casta.
  3. Klicka på Källor Nedåtpil.
  4. Klicka på Casta skrivbordet.
  5. Välj Chromecast-enheten som du vill casta till.

Casta musik och videor från datorn

1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Klicka på Mer Mer uppe till höger följt av Casta.
  3. Klicka på Källor Nedåtpil.
  4. Klicka på Casta fil.
  5. Välj en fil.
  6. Välj Chromecast-enheten som du vill spela upp filen på.