Een Chrome-tabblad casten naar uw tv

U kunt een Chromecast-apparaat gebruiken om een Chrome-tabblad of uw scherm naar uw tv te casten.

U kunt de meeste webcontent weergeven. Sommige plug-ins werken niet, zoals Silverlight, QuickTime en VLC.

Als u Chrome op uw tv wilt weergeven, heeft u het volgende nodig:

Een tabblad casten vanuit Chrome

1. Open Chrome op uw computer.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer Meer en dan Casten.
  3. Kies het Chromecast-apparaat waarop u de content wilt bekijken.
    • Als u de Chromecast al gebruikt, vervangt de content wat er wordt weergegeven op de tv.
  4. Als u klaar bent, klikt u rechts van de adresbalk op Casten Casten en dan Stoppen.

Wat u ziet in Chrome

• Wanneer uw tabblad wordt weergegeven op een tv, wordt 'Display' Display weergegeven.
  • U ziet rechts van de adresbalk naast uw extensies 'Actief casten' Active cast extension staan.

Als u een snelkoppeling in Chrome wilt gebruiken, voegt u het cast-icoon toe.

Video's en media casten

1. Klik in de door u bekeken video of een ander digitaal medium op Casten Casten.
  2. U ziet de video of afbeeldingen op uw computer en tv, maar u hoort alleen geluid op uw tv. Het geluid van andere tabbladen en apps wordt nog steeds afgespeeld op uw computer.

Uw computerscherm casten

U kunt uw volledige computerscherm weergeven via Chrome op Mac, Windows en Chromebooks.

Opmerking: Gebruik een Windows-computer om audio op uw tv te horen.

1. Open Chrome op uw computer.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer Meer en dan Casten.
  3. Klik bovenaan naast 'Casten naar' op de pijl-omlaag Pijl omlaag.
  4. Klik op Bureaublad casten.
  5. Kies het Chromecast-apparaat waarop u de content wilt bekijken.

Muziek en video's vanaf uw computer casten

1. Open Chrome op uw computer.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer Meer en danCasten.
  3. Klik bovenaan naast 'Casten naar' op de pijl-omlaag Pijl omlaag.
  4. Klik bij 'Een video- of audiobestand streamen' op Bestand casten.
  5. Selecteer een bestand.
  6. Kies het Chromecast-apparaat waarop u het bestand wilt afspelen.