Een Chrome-tabblad casten naar je tv

Je kunt een Chromecast-apparaat gebruiken om een Chrome-tabblad of je scherm naar je tv te casten.

Je kunt de meeste webcontent weergeven. Sommige plug-ins werken niet, zoals Silverlight, QuickTime en VLC.

Als je Chrome op je tv wilt tonen, heb je het volgende nodig:

Een tabblad casten vanuit Chrome

1. Open Chrome op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Meer Meer en dan Casten.
  3. Kies het Chromecast-apparaat dat je wilt gebruiken.
    • Als de Chromecast al in gebruik is, wordt de huidige content vervangen.
  4. Als je het casten wilt beëindigen, klik je rechts van de adresbalk op Casten  en danCasten stoppen.

Wat je kunt vinden in Chrome

• Als je een tabblad naar een tv cast, zie je een icoon Display Display op het tabblad.
  • Rechts van de adresbalk zie je naast je extensies het icoon Cast verbonden  in het blauw. Dit geeft aan dat er een actieve Cast-sessie is.

Als je een snelkoppeling in Chrome wilt gebruiken, voeg je het cast-icoon toe.

Video's en media casten

1. Klik bij de video of media die je wilt casten op Casten Casten
  2. Selecteer je tv in de lijst met beschikbare apparaten.

Tip: De video's of afbeeldingen die je cast, worden getoond op je computer en tv, maar het geluid wordt alleen afgespeeld op je tv. Geluiden voor andere tabbladen en apps worden nog steeds afgespeeld op je computer.

Je computerscherm casten

Je kunt je hele computerscherm weergeven via Chrome op Mac, Windows en Chrome OS.

Opmerking: Gebruik een Windows-computer om de audio op je tv af te spelen.

1. Open Chrome op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Meer Meer en dan Casten.
  3. Klik op Bronnen Pijl-omlaag.
  4. Klik op Bureaublad casten.
  5. Kies het Chromecast-apparaat waarop je de content wilt bekijken.

Muziek en video's vanaf je computer casten

1. Open Chrome.
  2. Open het bestand dat je wilt casten in een Chrome-tabblad.
  3. Sleep het bestand naar het Chrome-tabblad of gebruik een sneltoets:
    • Windows: Ctrl + o
    • Mac: + o
  4. Klik rechtsboven op Meer Meer en dan Casten.
  5. Kies het apparaat dat werkt met Chromecast dat je wilt gebruiken.