Feilsøk enheter med støtte for enkel konfigurering

Her er noen ting du kan prøve hvis du har problemer med å konfigurere smartenheten din til å fungere med Google Nest- eller Google Home-høyttaleren eller -skjermen din:

Hvis Google Home-appen ikke finner smartenheten din i løpet av konfigureringen

Merk: Hvis Cync (C by GE)-enheten din ikke vises under enkel konfigurering, må du først konfigurere enheten i Cync (C by GE)-appen og deretter følge veiledningen for å konfigurere andre smartenheter i Google Home-appen.

1. Lukk Google Home-appen.
  2. Sørg for at du har den nyeste versjonen av Google Home-appen Google Home-appen.
  3. Start smartenheten på nytt eller koble den fra strømuttaket. La enheten være av i 10 sekunder før du slår den på igjen.
  4. Åpne Google Home-appen Google Home-appen. Vent i 15 sekunder før du konfigurerer enheten. Dette gir appen tid til å gjenkjenne enheten.

Flere trinn hvis det er nødvendig

Hvis du ikke kan konfigurere enheten din via et 2,4 GHz Wi-Fi-nettverk

De fleste Wi-Fi-rutere tillater at enheter på både 2,4 GHz- og 5 GHz-nettverket kan kommunisere med hverandre (brokobling). Men hvis du opplever problemer, må du kanskje endre innstillingene for ruteren eller koble enhetene til bare 2,4 GHz-båndet for å konfigurere og bruke smartenheten.

• Ruteren eller den trådløse signalforsterkeren kan hindre smartenhetene dine i å kommunisere med andre enheter på nettverket, for eksempel høyttaleren eller skjermen din. For å løse dette problemet må du slå av tilgangspunktisolering – også kalt «klientisolering» eller «Gjestemodus» – på ruteren. Les dokumentasjonen som fulgte med ruteren, for å finne ut hvordan du slår av tilgangspunktisolering.

• Hvis du fortsatt har problemer, kan du prøve å konfigurere eller bytte høyttaleren eller skjermen din til et 2,4 GHz Wi-Fi-nettverk. Deretter kobler du Wi-Fi-nettverket på telefonen din til det samme nettverket og konfigurerer smartenheten i Google Home-appen.

Hvis du ikke kan skanne QR-koden

Enkelte Wi-Fi-enheter kan be deg om å skanne en QR-kode under konfigureringen.

Hvis enheten din ikke svarer

1. Sjekk at kontakten fører strøm. Sjekk at bryteren på veggen er slått på.
  2. Slå enheten av og på. Det kan ta opptil ett minutt fra enheten mottar strøm, til den kobles til Google Nest- eller Home-enheten igjen.
  3. Prøv å koble enheten til et annet strømuttak. Hvis du har et lys, kan du prøve å bruke det i en annen lampe eller et annet strømuttak.
  4. Hvis trinnene ovenfor ikke fungerer, må du kanskje tilbakestille smartenheten til fabrikkstandard og konfigurere den på nytt.

Hvis du får feilmeldingen «Noe gikk galt»

Hvis du fortsatt ikke klarer å løse problemet, kan du gi oss tilbakemelding om høyttalere eller skjermer.

Tilbakestill enheter med støtte for enkel konfigurering til fabrikkstandard

1. Sørg for at alle enhetene er slått på.
  2. Tilbakestill alle smartenhetene dine til fabrikkstandard. Du finner veiledning på enhetsprodusentens nettsted.
  3. Fjern smartenheten(e) fra Google Home-appen.
    • Selv om du tilbakestiller enhetene dine til fabrikkstandard, fjernes ikke enhetene dine fra Google Home-appen. Du må gjøre det manuelt.
Slå av høyttaleren eller skjermen du bruker til å konfigurere enhetene, og start den på nytt. Konfigurer deretter smartenhetene dine på nytt med Google Home-appen.

Flere ressurser

Enhetsprodusenten kan ha mer informasjon for feilsøking av konfigureringen av enheten din. Ta en titt på noen av brukerstøttenettstedene for partnerne våre:

Hvis du trenger hjelp med å legge til enheten din i Google Home-appen, kan du kontakte en Google Nest-ekspert.