Je Android-telefoon koppelen aan je Chromebook

Je kunt meer met je Chromebook doen als je je Android-telefoon koppelt. Je kunt het volgende doen:

• Chatmeldingen synchroniseren.
  • Bestanden delen.
  • Sms'jes sturen en ontvangen op je Chromebook.
  • Je Chromebook verbinden met het netwerk van je telefoon.
  • Je Chromebook ontgrendelen met je telefoon.

Wat je nodig hebt

Belangrijk: Als je je Chromebook gebruikt op het werk of op school, kun je deze functies mogelijk niet met je telefoon gebruiken. Neem contact op met je beheerder voor hulp.

Je telefoon koppelen tijdens het instellen van je Chromebook

Als je je Chromebook voor het eerst instelt, kun je je Android-telefoon koppelen door de stappen op het scherm te volgen.

1. Selecteer Accepteren en doorgaan als dit wordt gevraagd op je Chromebook.
    • Selecteer Annuleren als je deze stap wilt overslaan. Je kunt dit ook op elk moment toestaan via deze stappen.
  2. Selecteer Gereed.
  3. Je ontvangt een bevestiging op je telefoon dat Smart Lock is ingeschakeld.

Tip: Als je problemen ondervindt met je internetverbinding, kan er een vertraging optreden bij de verificatie van je gekoppelde apparaat. We blijven proberen het apparaat te verifiëren, maar deze functies worden pas beschikbaar als je weer online bent.

Je telefoon op elk moment koppelen

Als je je telefoon niet tijdens de installatie aan je Chromebook hebt gekoppeld, kun je dit op elk ander moment doen:

1. Selecteer rechtsonder de tijd.
  2. Selecteer Instellingen .
  3. Ga naar 'Verbonden apparaten' en selecteer naast 'Android-telefoon' Instellen.
  4. Bevestig dat je de telefoon wilt verbinden en geef je wachtwoord op.
  5. Volg de stappen. Zodra dit is voltooid, ontvang je een bevestiging op je telefoon.
  6. Selecteer op je Chromebook onder 'Ingeschakeld' welke functies je wilt inschakelen.
Verbind de Android-telefoon met de Chromebook.

Je telefoon ontkoppelen

1. Selecteer rechtsonder de tijd op je Chromebook.
  2. Selecteer Instellingen .
  3. Selecteer je telefoon onder 'Verbonden apparaten'.
  4. Schakel functies uit:
    • Als je alle functies wilt uitschakelen, selecteer je Ingeschakeld.
    • Als je afzonderlijke functies wilt uitschakelen, selecteer je de functie die je wilt uitschakelen.

Tip: Als je je Chromebook niet opnieuw aan deze telefoon wilt koppelen, kun je deze verwijderen. Selecteer Telefoon vergeten en dan Bevestigen.

Problemen met het koppelen van je telefoon oplossen

Ik kan geen verbinding maken met een andere telefoon

Als je een nieuwe Android-telefoon aan je Chromebook wilt koppelen, moet je eerst je huidige apparaat ontkoppelen.

1. Selecteer rechtsonder op je Chromebook de tijd en dan Instellingen .
  2. Selecteer je telefoon onder Verbonden apparaten.
  3. Selecteer onderaan, naast Telefoon vergeten, Ontkoppelen en dan Bevestigen.
  4. Koppel je telefoon aan je Chromebook.
Tip: Als je je nieuwe apparaat nog steeds niet kunt koppelen, bereid je je telefoon voor op de koppeling met je Chromebook.
Ik kan mijn telefoon niet koppelen of de optie om te koppelen niet vinden

Als je je telefoon niet kunt koppelen met je Chromebook of als je de optie om je telefoon te koppelen niet ziet, doe je het volgende:

• Check of je telefoon de nieuwste versies heeft van de volgende items:
  • Log in op hetzelfde Google-account op je telefoon en je Chromebook.
  • Als er meerdere vermeldingen voor je telefoon zijn, selecteer je er één. Als de telefoon na een paar minuten niet is gekoppeld, vergeet je de telefoon en probeer je het opnieuw met een andere selectie.
Tip: Als je je Chromebook voor werk of school gebruikt, moet je misschien contact opnemen met je beheerder om je telefoon aan je Chromebook te koppelen.