Je Android-telefoon koppelen aan je Chromebook

Je kunt je telefoon gebruiken om het scherm van je Chromebook te ontgrendelen en om via je Chromebook sms'jes te sturen en te ontvangen.

Wat je nodig hebt

Belangrijk: Als je je Chromebook gebruikt op het werk of op school, kun je deze functies mogelijk niet met je telefoon gebruiken. Neem contact op met je beheerder voor hulp.

Je telefoon koppelen tijdens het instellen van je Chromebook

Als je je Chromebook voor het eerst instelt, kun je je Android-telefoon koppelen door de stappen op het scherm te volgen.

1. Selecteer Accepteren en doorgaan als dit wordt gevraagd op je Chromebook.
    • Selecteer Annuleren als je deze stap wilt overslaan. Je kunt dit ook op elk moment toestaan via deze stappen.
  2. Selecteer Gereed.
  3. Je ontvangt een bevestiging op je telefoon dat Smart Lock is ingeschakeld.

Tip: Als je problemen ondervindt met je internetverbinding, kan er een vertraging optreden bij de verificatie van je gekoppelde apparaat. We blijven proberen het apparaat te verifiëren, maar deze functies worden pas beschikbaar als je weer online bent.

Je telefoon op elk gewenst moment koppelen

Als je je telefoon niet tijdens de installatie aan je Chromebook hebt gekoppeld, kun je dit op elk ander moment doen:

1. Selecteer rechtsonder de tijd.
  2. Selecteer Instellingen .
  3. Ga naar 'Verbonden apparaten' en selecteer naast 'Android-telefoon' Instellen.
  4. Voer je wachtwoord in en volg de stappen. Zodra dit is voltooid, ontvang je een bevestiging op je telefoon.
  5. Selecteer op je Chromebook onder 'Ingeschakeld' welke functies je wilt inschakelen.

Je telefoon ontkoppelen

1. Selecteer rechtsonder de tijd op je Chromebook.
  2. Selecteer Instellingen .
  3. Selecteer je telefoon onder 'Verbonden apparaten'.
  4. Schakel functies uit:
    • Als je alle functies wilt uitschakelen, selecteer je Ingeschakeld.
    • Als je afzonderlijke functies wilt uitschakelen, selecteer je de functie die je wilt uitschakelen.

Tip: Als je je Chromebook niet opnieuw aan deze telefoon wilt koppelen, kun je deze verwijderen. Selecteer Telefoon vergeten en dan Bevestigen.