Google-accounts beheren op je Chromebook

Op je Chromebook kun je je Google-accounts beheren en rechten voor apps van derden instellen.

Manage Accounts on your Chromebook

Je extra accounts toevoegen aan je Chromebook

Als je meerdere Google-accounts hebt die je tegelijkertijd wilt gebruiken, kun je ze toevoegen aan je Chromebook. Wanneer je een account toevoegt, kun je dit gebruiken met websites en Android-apps.

1. Selecteer rechtsonder de tijd.
  2. Selecteer Instellingen .
  3. Selecteer je Google-account in het gedeelte Accounts bovenaan.
  4. Selecteer Google-account toevoegen.
  5. Volg de stappen op het scherm.

Tip: Je kunt ook andere mensen met hun Google-account laten inloggen bij je Chromebook.

Schakelen tussen Google-accounts op je Chromebook
  1. Selecteer rechtsonder de tijd.
  2. Selecteer Aan/uit en dan Uitloggen.
  3. Kies het Google-account dat je wilt gebruiken.
  4. Voer je wachtwoord in.

Tip: Je kunt ook het volgende doen:

Uitloggen van een Google-account op je Chromebook
  1. Selecteer rechtsonder de tijd.
  2. Selecteer Aan/uit en dan Uitloggen.
Een account verwijderen van je Chromebook

Als je een Google-account niet langer regelmatig gebruikt op je Chromebook, kun je het account verwijderen.

1. Selecteer rechtsonder de tijd.
  2. Selecteer Instellingen .
  3. Selecteer je Google-account in het gedeelte Accounts bovenaan.
  4. Selecteer Meer  naast de accountnaam.
  5. Selecteer Dit account verwijderen.
Belangrijk: Als je een account verwijdert, wordt het alleen verwijderd van de Chromebook en word je uitgelogd van apps en websites waar je dat account hebt gebruikt. Het Google-account zelf en de bijbehorende gegevens en instellingen blijven bestaan.
Je Google-accounts updaten
Als je je Chromebook updatet naar Chrome OS-versie 76 of hoger, kun je ook je bestaande Google-accounts updaten op je Chromebook zodat je ze kunt gebruiken op websites en in Android-apps.
  1. Selecteer rechtsonder de tijd.
  2. Selecteer Instellingen .
  3. Selecteer je Google-account in het gedeelte Accounts bovenaan.
  4. Selecteer Account updaten naast het account.
  5. Volg de instructies op het scherm.
Informatie die wordt gedeeld met Android-apps, Chrome-extensies en websites

Android-apps, Chrome-extensies of websites die je gebruikt, hebben misschien toegang tot je Google-account.

Als je een Google-account aan je Chromebook toevoegt:

• Android-apps: Je e-mail en contacten worden gedeeld met Android-apps die je toegang tot je contacten hebt gegeven.
  • Chrome-extensies: Je gegevens worden niet gedeeld, tenzij je de extensie rechten geeft voor dat specifieke account.
  • Websites: Je gegevens worden niet gedeeld, tenzij de website de optie Inloggen met Google heeft. Als je ervoor kiest in te loggen met je Google-account, krijg je een lijst met rechten waar de website om heeft gevraagd. Je kunt het proces annuleren tijdens elk van deze stappen.
Checken welke Android-apps toegang hebben tot je contacten

Apps, extensies en websites in Chrome en Google Play kunnen je Google-accounts gebruiken om de functionaliteit te personaliseren, afhankelijk van de rechten.

Belangrijk: Als je een app toegang tot je contacten hebt gegeven, kan die app contacten uit al je ingelogde Google-accounts vinden.
Checken welke Android-apps toegang tot je contacten hebben:
  1. Selecteer rechtsonder de tijd.
  2. Selecteer Instellingen .
  3. Selecteer in het gedeelte Apps de optie Google Play Store.
  4. Selecteer Android-voorkeuren beheren en dan Apps en meldingen.
  5. Selecteer App-rechten en dan Contacten.