Je Android-versie controleren en updaten

Je kunt het Android-versienummer van je apparaat en het niveau van de beveiligingsupdate bekijken in de app Instellingen. Je ontvangt een melding wanneer er updates beschikbaar zijn. Je kunt ook zelf controleren op updates.

Zien welke Android-versie je hebt

1. Open de app Instellingen Instellingen-app op je apparaat.
  2. Tik onderaan op Systeem en dan Geavanceerd en dan Systeemupdate. Als je 'Geavanceerd' niet ziet, tik je op Over de telefoon.
  3. Bekijk je 'Android-versie' en 'Niveau van beveiligingspatch'.

De nieuwste beschikbare Android-updates downloaden

Wanneer je een melding over een update krijgt, open je de melding en tik je op de update-actie.

Als je je melding hebt verwijderd of je apparaat offline is geweest:

1. Open de app Instellingen Instellingen-app op je apparaat.
  2. Tik onderaan op Systeem en dan Geavanceerd en dan Systeemupdate. Als je 'Geavanceerd' niet ziet, tik je op Over de telefoon.
  3. De updatestatus wordt weergegeven. Volg de stappen op het scherm.

Wanneer je Android-software-updates ontvangt

De updateschema's kunnen per apparaat, fabrikant en mobiele provider verschillen.

Opmerking: Oudere apparaten kunnen niet altijd nieuwere Android-versies uitvoeren.

Een probleem met updaten oplossen

Onvoldoende ruimte beschikbaar

Als je een melding ontvangt dat er onvoldoende ruimte beschikbaar is, vind je hier meer informatie over hoe je opslagruimte kunt vrijmaken:

Een update is niet gedownload

Laat de update automatisch opnieuw uitvoeren

Als de download van een update wordt gestart en niet wordt voltooid, probeert je apparaat het de volgende dagen automatisch opnieuw.
Wanneer het apparaat de download opnieuw probeert, ontvang je een melding. Open de melding en tik op de update-actie.

Update de Android-versie voor beveiligingsupdates

Als je de nieuwste beveiligingsupdate voor je apparaat wilt hebben, moet je zorgen dat de nieuwste Android-versie is geïnstalleerd die voor het apparaat beschikbaar is.

Wanneer updates actief worden

Pixel-telefoons

Op Pixel-telefoons worden gedownloade Android-updates op de achtergrond geïnstalleerd. De geïnstalleerde updates worden actief wanneer je de telefoon opnieuw opstart. Meer informatie over het opnieuw opstarten van een Pixel-telefoon.

Andere Android-apparaten

Veel Android-telefoons en -tablets worden automatisch opnieuw opgestart wanneer de gedownloade Android-updates worden geïnstalleerd. De updates worden actief wanneer de installatie is voltooid.