Uw Android-versie controleren en updaten

U vindt het Android-versienummer van uw apparaat, het niveau van de beveiligingsupdate en het Google Play-systeemniveau in de app 'Instellingen'. U ontvangt een melding wanneer er updates beschikbaar zijn. U kunt ook zelf controleren op updates.

Zien welke Android-versie u heeft

1. Open de app 'Instellingen' op uw telefoon.
  2. Tik onderaan op Systeem En dan Geavanceerd En dan Systeemupdate.
  3. Bekijk uw 'Android-versie' en 'Niveau van beveiligingspatch'.

De nieuwste beschikbare Android-updates downloaden

Wanneer u een melding ontvangt, opent u deze en tikt u op de update-actie.

Als u de melding heeft verwijderd of uw apparaat offline is geweest:

1. Open de app 'Instellingen' op uw telefoon.
  2. Tik onderaan op Systeem en dan Geavanceerd en dan Systeemupdate.
  3. De updatestatus wordt weergegeven. Volg de stappen op het scherm.

Beveiligingsupdates en Google Play-systeemupdates ontvangen

De meeste systeemupdates en beveiligingspatches worden automatisch uitgevoerd. Controleer als volgt of er een update beschikbaar is:

1. Open de app 'Instellingen' op uw apparaat.
  2. Tik op Beveiliging.
  3. Controleer op een update:
    • Als u wilt controleren of er een beveiligingsupdate beschikbaar is, tikt u op Beveiligingsupdate.
    • Als u wilt controleren of er een systeemupdate voor Google Play beschikbaar is, tikt u op Google Play-systeemupdate.
  4. Volg de stappen op het scherm.

Wanneer u Android-software-updates ontvangt

De updateschema's kunnen verschillen per apparaat, fabrikant en mobiele provider.

Opmerking: Oudere apparaten kunnen niet altijd nieuwere Android-versies uitvoeren.

Een probleem met updaten oplossen

Onvoldoende ruimte beschikbaar

Als u een melding ontvangt dat er onvoldoende ruimte beschikbaar is, vindt u hier meer informatie over hoe u opslagruimte kunt vrijmaken:

Een update is niet gedownload

Laat de update automatisch opnieuw uitvoeren

Als de download van een update wordt gestart en niet wordt voltooid, probeert uw apparaat het de volgende dagen automatisch opnieuw.
Wanneer het apparaat de download opnieuw probeert, ontvangt u een melding. Open de melding en tik op de update-actie.

Update de Android-versie voor beveiligingsupdates

Als u de nieuwste beveiligingsupdate voor uw apparaat wilt hebben, moet u zorgen dat de nieuwste Android-versie is geïnstalleerd die voor het apparaat beschikbaar is.
Wanneer updates actief worden

Pixel-telefoons

Op Pixel-telefoons worden gedownloade Android-updates op de achtergrond geïnstalleerd. De geïnstalleerde updates worden actief wanneer u de telefoon opnieuw opstart. Bekijk meer informatie over hoe u een Pixel-telefoon opnieuw opstart.

Andere Android-apparaten

Veel Android-telefoons en -tablets worden automatisch opnieuw opgestart wanneer de gedownloade Android-updates worden geïnstalleerd. De updates worden actief wanneer de installatie is voltooid.