Använda Chromebook som surfplatta

En Chromebook-surfplatta har samma operativsystem som en Chromebook-laptop. De flesta surfplattor har samma funktioner som en laptop.

Byta från laptop- till surfplatteläge

Vissa Chromebook-modeller kan användas som laptop eller som surfplatta. Om du har en sådan öppnas skärmtangentbordet automatiskt när du viker skärmen bakåt.

Tips! Om du ansluter en mus till Chromebook aktiveras laptopläget igen.

Använda kortkommandon för surfplattor

Vissa åtgärder kan du utföra snabbare med hjälp av kortkommandon för surfplattor.

• Ta en skärmdump: Tryck på strömbrytaren och knappen Sänk volymen.
  • Ta foton med volymknapparna: När Chromebook är i surfplatteläge kan du ta en bild genom att trycka på någon av volymknapparna.
  • Stänga av surfplattan eller logga ut: Håll strömbrytaren nedtryckt tills en meny med alternativen Stäng av och Logga ut visas.
  • Stänga av skärmen: Tryck snabbt på strömbrytaren och släpp den.
  • Använda skärmtangentbordet: Skärmtangentbordet öppnas när du trycker på en textruta. Så här döljer du tangentbordet:
    • Tryck var som helst utanför tangentbordet.
    • Tryck på Dölj tangentbord  nere till höger på skärmen.

Justera inställningarna på surfplattan

• Ändra skärmens ljusstyrka:
    • Välj klockan nere till höger. Dra reglaget åt vänster eller höger om du vill justera ljusstyrkan i snabbinställningarna.
  • Aktivera eller inaktivera Nattljus:
    1. Välj klockan nere till höger.
    2. Välj Inställningar  följt av Enhet följt av Skärmar.
    3. Aktivera eller inaktivera Nattljus.

Skriva för hand

1. Öppna skärmtangentbordet genom att trycka på en textruta.
  2. Tryck på Handskrift .
  3. Skriv text med fingret eller en elektronisk penna för pekskärmar på ytan som visas.

Läs mer om hur du använder surfplattan