Bruk Chromebooken din som nettbrett

Chromebook-nettbrett har det samme operativsystemet som Chromebook-datamaskiner. De fleste nettbrett har de samme funksjonene som bærbare datamaskiner.

Bytt fra datamaskin- til nettbrettmodus

Noen Chromebook-maskiner kan brukes enten som bærbar datamaskin eller som nettbrett. Hvis du har en slik modell, åpnes skjermtastaturet automatisk når skjermen vippes over hengselet.

Tips: Hvis du kobler en mus til Chromebooken, bytter den tilbake til datamaskinmodus igjen.

Bruk nettbrettsnarveier

Du kan bruke knappene på nettbrettet for å gjøre visse oppgaver raskere.

• Ta en skjermdump: Trykk på av/på-knappen + Volum ned-knappen.
  • Ta bilder med volumknappene: Når Chromebooken er i nettbrettmodus, kan du trykke på en av volumknappene for å ta bilde.
  • Slå av nettbrettet eller logg av: Trykk og hold på av/på-knappen til du ser en meny, og velg Slå av eller Logg av.
  • Slå av skjermen: Trykk på og slipp av/på-knappen raskt.
  • Bruk skjermtastaturet: Trykk på et hvilket som helst tekstfelt for å få frem skjermtastaturet. Sånn skjuler du tastaturet:
    • Trykk hvor som helst utenfor tastaturet.
    • Trykk på Skjul tastaturet  nederst til høyre på skjermen.

Juster innstillingene på nettbrettet

• Endre lysstyrken på skjermen:
    • Velg klokkeslettet nederst til høyre. For å justere lysstyrken, dra glidebryteren mot venstre eller høyre i hurtiginnstillingene.
  • Slå «Nattlys» på eller av:
    1. Velg klokkeslettet nederst til høyre.
    2. Velg Innstillinger  og så Enhet og så Skjermer.
    3. Slå Nattlys på eller av.

Skriv tekst for hånd

1. Trykk på et tekstfelt for å få frem skjermtastaturet.
  2. Trykk på Håndskrift .
  3. Skriv tekst med fingertuppen eller pekepennen i feltet som åpnes.

Finn ut hvordan du bruker nettbrettet