Je Chromebook als tablet gebruiken

Chromebook-tablets gebruiken hetzelfde besturingssysteem als Chromebook-laptops. De meeste tablets bevatten ook dezelfde functies als de laptops.

Overschakelen van laptop- naar tabletmodus

Sommige Chromebooks kunnen als laptop en als tablet worden gebruikt. Als je een van deze modellen hebt, wordt het schermtoetsenbord automatisch geopend als je het scherm over de scharnieren vouwt.

Tip: Als je een muis op je Chromebook aansluit, schakel je terug naar de laptopmodus.

Snelkoppelingen voor tablets gebruiken

Met tabletknoppen kun je sommige taken sneller afronden.

• Een screenshot maken: Druk op de aan/uit-knop + de knop Volume omlaag.
  • Een foto maken met de volumeknoppen: Als de tabletmodus van de Chromebook is geactiveerd, kun je op de knop voor volume omhoog of omlaag drukken om een foto te maken.
  • De tablet uitschakelen of uitloggen: Houd de aan/uit-knop ingedrukt totdat je een menu ziet voor Uitschakelen of Afmelden.
  • Het scherm uitschakelen: Tik snel op de aan/uit-knop en laat los.
  • Het schermtoetsenbord gebruiken: Tik op een tekstvak om het schermtoetsenbord weer te geven. Het toetsenbord verbergen:
    • Tik ergens buiten het toetsenbord.
    • Tik rechtsonder in het scherm op Toetsenbord verbergen .

Je instellingen aanpassen op je tablet

• De helderheid van het scherm aanpassen:
    • Klik rechtsonder op de klok. Sleep de schuifregelaar naar links of rechts om de helderheid aan te passen.
  • Nachtverlichting aan- of uitzetten:
    1. Klik rechtsonder op de klok.
    2. Selecteer Instellingen en dan Apparaat en dan Schermen.
    3. Zet Nachtverlichting aan of uit.

Tekst met de hand schrijven

1. Tik op een tekstvak om het schermtoetsenbord weer te geven.
  2. Tik op Schrijven .
  3. Je kunt met je vingertop of de touchscreen-stylus tekst schrijven in het vak dat wordt weergegeven.

Meer informatie over hoe je de tablet gebruikt