Chromebookin käyttö tablettina

Chromebook-tableteissa on sama käyttöjärjestelmä kuin Chromebook-kannettavissa. Useimmissa tableteissa on samat ominaisuudet kuin kannettavissa.

Tietokonetilasta tablettitilaan vaihtaminen

Osa Chromebookeista toimii sekä kannettavana tietokoneena että tablettina. Näissä malleissa näyttönäppäimistö avautuu automaattisesti, kun käännät laitteen näytön sen saranan yli.

Vinkki: Chromebook siirtyy takaisin tietokonetilaan, kun yhdistät siihen hiiren.

Tabletin pikanäppäinten käyttö

Voit tehdä tiettyjä asioita nopeammin tabletin näppäimillä.

• Kuvakaappauksen ottaminen: Paina virtapainiketta ja äänenvoimakkuuden vähennyspainiketta.
  • Kuvan ottaminen äänenvoimakkuuspainikkeilla: Kun Chromebook on tablettitilassa, voit ottaa kuvan painamalla äänenvoimakkuuden lisäys- tai vähennyspainiketta.
  • Tabletin sammuttaminen tai uloskirjautuminen: Pidä virtapainiketta painettuna, kunnes näet valikon, jossa on vaihtoehdot Sammuta ja Kirjaudu ulos.
  • Näytön sammuttaminen: Napauta virtapainiketta nopeasti.
  • Näyttönäppäimistön käyttö : Napauta mitä tahansa tekstikenttää, niin näyttönäppäimistö tulee näkyviin. Näppäimistön piilottaminen:
    • Napauta näppäimistön ulkopuolella.
    • Valitse näytön oikeasta alakulmasta Piilota näppäimistö .

Tabletin asetusten muuttaminen

• Näytön kirkkauden muuttaminen:
    • Valitse kellonaika oikeasta alareunasta. Voit muuttaa kirkkautta vetämällä pika-asetusten liukusäädintä vasemmalle tai oikealle.
  • Yövalo päälle tai pois päältä:
    1. Valitse kellonaika oikeasta alareunasta.
    2. Valitse Asetukset  ja sitten Laite ja sitten Näytöt.
    3. Laita Yövalo päälle tai pois päältä.

Tekstin käsinkirjoitus

1. Napauta jotakin tekstikenttää, niin näyttönäppäimistö tulee näkyviin.
  2. Valitse Käsinkirjoitus .
  3. Kirjoita esiin tulevaan tilaan tekstiä sormella tai näyttökynällä.

Ohjeita tabletin käyttöön