Utilitzar Chromebook com una tauleta

Les tauletes i els portàtils Chromebook tenen el mateix sistema operatiu. La majoria de les tauletes disposen de les mateixes funcions que els portàtils.

Canviar del mode portàtil a tauleta

Alguns dispositius Chromebook es poden utilitzar com a portàtil o com a tauleta. Si en teniu un d'aquests, el teclat en pantalla s'obre automàticament en girar la pantalla cap a la frontissa.

Consell: si connecteu un ratolí al dispositiu Chromebook, es tornarà a activar el mode portàtil.

Utilitzar les dreceres de la tauleta

Podeu fer servir els botons de la tauleta per dur a terme algunes tasques més de pressa.

• Fer una captura de pantalla: premeu el botó d'engegada + el botó d'abaixar el volum.
  • Fer una foto amb els botons de volum: quan el dispositiu Chromebook està en mode de tauleta, podeu prémer el botó d'apujar o d'abaixar el volum per fer una foto.
  • Apagar la tauleta o tancar la sessió: manteniu premut el botó d'engegada fins que vegeu un menú amb l'opció Apaga o Tanca la sessió.
  • Desactivar la pantalla: toqueu ràpidament el botó d'engegada i deixeu-lo anar.
  • Fer servir el teclat en pantalla: toqueu qualsevol quadre de text perquè es mostri el teclat en pantalla. Teniu dues maneres d'amagar-lo:
    • Toqueu en qualsevol lloc fora del teclat.
    • A la part inferior dreta de la pantalla, toqueu Amaga el teclat .

Ajustar la configuració a la tauleta

• Canviar la brillantor de la pantalla:
    • A la part inferior dreta, seleccioneu l'hora. Per ajustar la brillantor, a la configuració ràpida, arrossegueu el control lliscant cap a l'esquerra o la dreta.
  • Activar o desactivar "Llum nocturna":
    1. A la part inferior dreta, seleccioneu l'hora.
    2. Seleccioneu Configuració i, a continuació, Dispositiu i, a continuació, Pantalles.
    3. Activeu o desactiveu Llum nocturna.

Escriure text a mà

1. Toqueu qualsevol quadre de text perquè es mostri el teclat en pantalla.
  2. Toqueu Escriptura a mà .
  3. Al quadre que es mostra, escriviu text amb la punta del dit o amb el llapis òptic per a pantalles tàctils.

Aprendre a utilitzar la tauleta