Administrer dit barns konto på Chromebook

Når du bruger Family Link til at administrere dit barns Google-konto, kan du lade dit barn logge ind på visse Google-tjenester på barnets Chromebook. Du kan også bruge Family Link-appen til at vælge, hvilke websites dit barn kan besøge i Chrome, holde øje med dit barns appbrug og meget andet.

Systemkrav

Family Link kan bruges på Chromebooks med ChromeOS version 71 og nyere. Få flere oplysninger om, hvordan du opdaterer operativsystemet på din Chromebook.

Sådan fungerer Chromebooks sammen med dit barns Google-konto

Børn, der er logget ind på deres Google-konto på en Chromebook, får næsten samme oplevelse som voksne. Funktionerne opdateres muligvis fra tid til anden, men nogle af forskellene er, at:

Vigtigt! I forbindelse med skolekonti og Chromebooks, der tilhører skolen, bestemmer Google Works for Education-administratorer, hvilke Google-tjenester deres brugere kan få adgang til, mens de er logget ind på en Google Workspace for Education-konto. Dette kan omfatte visse funktioner eller tjenester, som dit barn ikke tidligere havde adgang til via den forældrestyrede konto i Family Link. Få flere oplysninger om, hvordan du tilføjer en skolekonto som sekundær konto.

Tilføj dit barns Google-konto

Til en Chromebook, som er ny eller gendannet til fabriksindstillinger
  1. Konfigurer Chromebook-computeren.
  2. Føj dit barns Google-konto til Chromebook-computeren.

Vigtigt! Når dit barn er logget ind på sin Chromebook, kræves der en forælders adgangskode for at tilføje nye brugere.

En Chromebook, der allerede er konfigureret
  1. Føj dit barns Google-konto til Chromebook-computeren.
  2. Anbefalet: Hvis du (forælderen) har den pågældende Chromebooks ejerkonto, skal du deaktivere gæstetilstand og vælge, hvem der kan logge ind på dit barns Chromebook. Hvis du tillader gæstetilstand eller tilføjelse af nye brugere, kan dit barn muligvis bruge sin Chromebook, uden at Family Link-indstillingerne anvendes.

Fjern dit barns Google-konto

1. På loginskærmen for Chromebook skal du vælge den profil, du vil fjerne.
  2. Vælg menupilen ud for profilnavnet.
  3. Vælg Fjern denne bruger.
  4. Vælg Fjern denne bruger i det felt, der vises.

Vigtigt! Hvis du sletter dit barns konto, inden du fjerner profilen fra din Chromebook, kan det være nødvendigt at gendanne fabriksindstillingerne på din Chromebook. Hold Ctrl + Alt + Shift + r nede for at gendanne fabriksindstillingerne.

Administrer dit barns oplevelse på en Chromebook

Vælg, hvilke apps dit barn må bruge

Du kan vælge, hvilke apps dit barn må bruge på sin Chromebook, og hvilke tilladelser dit barn giver disse apps.

Administrer dit barns browsing i Chrome
  1. Åbn appen Family Link Family Link.
  2. Vælg dit barn.
  3. Tryk på Styringselementer og derefter Indholdsbegrænsninger og derefter Google Chrome.
  4. Vælg den indstilling, der passer bedst til din familie:
    • Tillad alle websites: Dit barn kan besøge alle websites med undtagelse af dem, du blokerer.
    • Prøv at blokere eksplicitte: Intet filter er perfekt, men dette burde hjælpe med til at skjule websites med seksuelt eller voldeligt indhold.
    • Tillad kun godkendte websites: Dit barn kan kun besøge de websites, du tillader.

Tip! Du kan også administrere denne indstilling ved at klikke på dit barns navn på g.co/YourFamily.

Bloker eller tillad bestemte websites

Hvis du blokerer et bestemt website, kan dit barn bede om en forældretilladelse til at besøge det. Du får en underretning i Family Link-appen, hvor du kan godkende eller afvise anmodningen.

• Websites: Hvis du blokerer eller tillader et bestemt website, f.eks. www.google.com, gælder tilladelsen ikke for websites, der starter eller slutter på en anden måde som f.eks. www.google.co.uk eller get.google.com/tips.
  • Domæner: Hvis du blokerer eller tillader et helt domæne, f.eks. google, gælder tilladelsen også for websites, der starter eller slutter på en anden måde som f.eks. google.com og images.google.fr.

Bloker eller tillad et website

Administrer antallet af godkendte eller blokerede websites, som dit barn har adgang til.

1. Åbn appen Family Link Family Link.
  2. Vælg dit barn.
  3. Tryk på Styringselementer og derefter Indholdsbegrænsninger og derefter Google Chrome og derefter Godkendte websites eller Blokerede websites.
  4. Tilføj et website eller et domæne.
  5. Tryk på Gem øverst til venstre.

Tip! Du kan også administrere denne indstilling ved at klikke på dit barns navn på g.co/YourFamily.

Skift indstillinger for websitetilladelser

Du kan bestemme, om dit barn kan give websitetilladelser til websites, som barnet besøger, herunder tilladelse til at bruge lokation, kamera og underretninger. Få flere oplysninger om websitetilladelser.

1. Åbn appen Family Link Family Link.
  2. Vælg dit barn.
  3. Tryk på Styringog derefter Indholdsbegrænsningerog derefter Google Chromeog derefter Avancerede indstillinger.
  4. Aktivér eller deaktiver Tilladelser for websites, apps og udvidelser.

Tip! Du kan også administrere denne indstilling ved at klikke på dit barns navn i Chrome Kontrolpanel.

Når "Tilladelser for websites, apps og udvidelser" er slået fra, kan dit barn ikke give tilladelser til websites. Eventuelle tilladelser, barnet allerede har givet, påvirkes ikke.

Undgå ændringer af familieindstillinger
Du kan bruge en forældreadgangskode til at forhindre dit barn i at fjerne forældrestyring uden dit samtykke.

Find eller slet dit barns Chrome-historik

Find Chrome-historik

Vigtigt! Hvis du har føjet forældrestyring til dit barns allerede eksisterende Google-konto, skal barnet hjælpe dig med at gøre dette.

1. Åbn Chrome Chrome på dit barns Chromebook.
  2. Øverst til højre skal du vælge Mere Mere og derefter Historik. Denne side viser dit barns seneste Chrome-historik.
Ryd Chrome-historik og -data

Dit barn kan administrere sin Chrome-historik. Få flere oplysninger om, hvordan du ser og sletter browserhistorik i Chrome.

Browserhistorik

1. Åbn appen Family Link Family Link.
  2. Vælg dit barn.
  3. Tryk på Styringselementerog derefter Indholdsbegrænsningerog derefter Google Chromeog derefter Avancerede indstillinger.
  4. Tryk på Ryd historik i sektionen "Historik".

Tip! Dit barns Google-konto kan have andre typer browserhistorik gemt på myactivity.google.com.

Browserdata

Du kan rydde dit barns browserdata som for eksempel cookies, gemte adgangskoder og data i forbindelse med automatisk udfyldning af formularer.

Hvis du synkroniserer en type data og sletter den på din computer, slettes den overalt, hvor den er synkroniseret. Den fjernes både fra andre enheder og din Google-konto.

Vigtigt! Hvis du har føjet forældrestyring til dit barns allerede eksisterende Google-konto, skal barnet hjælpe dig med at gøre dette.

1. Åbn Chrome Chrome på dit barns Chromebook.
  2. Klik på Mere Mere øverst til højre.
  3. Klik på Flere værktøjerog derefter Ryd browserdata.
  4. Vælg en mulighed, f.eks. Seneste time eller Altid.
  5. Vælg de typer oplysninger, du vil fjerne.
  6. Klik på Ryd data.