Gestiona el compte del teu fill o filla a Chromebook

Si fas servir Family Link per gestionar el Compte de Google del teu fill o filla, pots deixar que iniciï la sessió en alguns serveis de Google des del seu dispositiu Chromebook. També pots utilitzar l'aplicació Family Link per triar a quins llocs web pot accedir amb Chrome, supervisar l'ús que fa de les aplicacions i molt més.

Requisits del sistema

Family Link es pot utilitzar amb dispositius Chromebook que tinguin ChromeOS 71 o una versió posterior. Obtén més informació sobre com pots actualitzar el sistema operatiu de Chromebook.

Com funciona Chromebook amb el Compte de Google del teu fill o filla

Quan un nen o nena inicia la sessió al seu Compte de Google des d'un Chromebook, té una experiència semblant a la d'un adult. Les funcions disponibles poden variar de tant en tant, i algunes de les diferències són aquestes:

Important: en el cas dels comptes de centres educatius i dels dispositius Chromebook emesos per centres educatius, els administradors de Google Workspace for Education determinen a quins serveis de Google poden accedir els usuaris mentre tenen la sessió iniciada en un compte d'aquest producte. Això pot incloure algunes funcions o serveis a què el vostre fill no podia accedir anteriorment utilitzant el compte supervisat de Family Link. Obteniu informació sobre com podeu afegir un compte de centre educatiu com a compte secundari.

Afegir el Compte de Google del teu fill o filla

En un Chromebook nou o amb les dades restablertes de fàbrica
  1. Configura el Chromebook.
  2. Afegeix el Compte de Google del teu fill o filla al Chromebook.

Important: quan hagi iniciat la sessió al seu Chromebook, caldrà introduir la contrasenya del pare o de la mare per afegir-hi usuaris nous.

En un dispositiu Chromebook ja configurat
  1. Afegeix el Compte de Google del teu fill o filla al Chromebook.
  2. Recomanació: si tu (el pare o la mare) ets el propietari del compte del Chromebook, desactiva el mode de convidat i controla qui pot iniciar la sessió al Chromebook del teu fill o filla. Si permets que es faci servir el mode de convidat o que s'afegeixin usuaris nous, és possible que el teu fill o filla pugui utilitzar el dispositiu sense la configuració de Family Link.

Suprimir el Compte de Google del teu fill o filla

1. A la pantalla d'inici de sessió del Chromebook, selecciona el perfil que vulguis suprimir.
  2. Al costat del nom del perfil, selecciona la fletxa avall .
  3. Selecciona Suprimeix aquest usuari.
  4. Al quadre que es mostra, selecciona Suprimeix aquest usuari.

Important: si suprimeixes el compte del teu fill o filla abans de suprimir el perfil del Chromebook, és possible que hagis de restablir la configuració de fàbrica del dispositiu. Per restablir-la, mantén premudes les tecles Ctrl+Alt+Maj+R.

Gestionar l'experiència del teu fill o filla en un Chromebook

Triar quines aplicacions pot utilitzar el teu fill o filla

Pots triar quines aplicacions pot utilitzar el teu fill o filla al seu Chromebook i quins permisos pot concedir a aquestes aplicacions.

Gestionar la navegació del teu fill o filla a Chrome
  1. Obre l'aplicació Family Link Family Link.
  2. Selecciona el compte del teu fill o filla.
  3. Toca Controls i, a continuació, Restriccions de contingut i, a continuació, Google Chrome.
  4. Tria l'opció adequada per a la teva família:
    • Permet tots els llocs web: el teu fill o filla podrà visitar tots els llocs web, tret dels que bloquegis.
    • Prova de bloquejar els llocs web explícits: no hi ha cap filtre perfecte, però aquest és útil per amagar els llocs web amb contingut violent o sexualment explícit.
    • Permet només els llocs web aprovats: el teu fill o filla només podrà visitar els llocs web que permetis.

Consell: també pots gestionar aquesta opció de configuració fent clic al nom del teu fill o filla a g.co/YourFamily.

Bloquejar o permetre certs llocs web

Si bloqueges un lloc web concret, el teu fill o filla pot demanar permís parental per accedir-hi. Quan ho faci, rebràs una notificació a l'aplicació Family Link, en què podràs aprovar o rebutjar la sol·licitud.

• Llocs web: si bloqueges o permets un lloc web concret, com ara www.google.com, el permís no s'aplicarà als llocs web que comencin o acabin d'una altra manera, com www.google.co.uk o get.google.com/consells.
  • Dominis: si bloqueges o permets un domini complet, com ara google, el permís també s'aplicarà als llocs web que comencin o acabin d'una altra manera, com google.com i images.google.cat.

Bloquejar o permetre un lloc web

Gestiona el nombre de llocs web aprovats o bloquejats a què el teu fill o filla pot accedir.

1. Obre l'aplicació Family Link Family Link.
  2. Selecciona el compte del teu fill o filla.
  3. Toca Controls i, a continuació, Restriccions de contingut i, a continuació, Google Chrome i, a continuació, Llocs web aprovats o Llocs web bloquejats.
  4. Afegeix un lloc web o un domini.
  5. A la part superior esquerra, toca Desa.

Consell: també pots gestionar aquesta opció de configuració fent clic al nom del teu fill o filla a g.co/YourFamily.

Canviar la configuració dels permisos de llocs web

Pots decidir si el teu fill o filla pot donar permisos als llocs web que visita, com ara permís per utilitzar la ubicació, la càmera o les notificacions. Obtén més informació sobre els permisos dels llocs web.

1. Obre l'aplicació Family Link Family Link.
  2. Selecciona el compte del teu fill o filla.
  3. Toca Controls i, a continuació, Restriccions de contingut i, a continuació, Google Chrome i, a continuació, Configuració avançada.
  4. Activeu o desactiveu l'opció Permisos per a llocs web, aplicacions i extensions.

Consell: també pots gestionar aquesta opció de configuració fent clic al nom del teu fill o filla al tauler de Chrome.

Si l'opció "Permisos per a llocs web, aplicacions i extensions" està desactivada, els nens no poden concedir permisos als llocs web. De totes maneres, els permisos que ja hagin donat continuaran vigents.

Impedir que es pugui modificar la configuració familiar
Pots utilitzar un codi d'accés parental per impedir que el teu fill o filla suprimeixi la supervisió sense el teu consentiment.

Cercar o suprimir l'historial de Chrome del teu fill o filla

Cercar l'historial de Chrome

Important: si has afegit la supervisió al Compte de Google existent del teu fill, necessitaràs que t'ajudi.

1. Al Chromebook del teu fill o filla, obre Chrome Chrome.
  2. A la part superior dreta, selecciona Més Més i, a continuació, Historial. En aquesta pàgina es mostra l'historial de Chrome recent del teu fill o filla.
Esborrar l'historial i les dades de Chrome

El teu fill o filla pot gestionar el seu historial de Chrome. Obtén informació sobre com pots veure i suprimir l'historial de navegació de Chrome.

Historial de navegació

1. Obre l'aplicació Family Link Family Link.
  2. Selecciona el compte del teu fill o filla.
  3. Toca Controls i, a continuació, Restriccions de contingut i, a continuació, Google Chrome i, a continuació, Configuració avançada.
  4. A la secció "Historial", toca Esborra l'historial.

Consell: pot ser que el Compte de Google del teu fill o filla tingui altres tipus d'historial de navegació desats a myactivity.google.com.

Dades de navegació

Pots esborrar les dades de navegació del teu fill o filla, com ara galetes, contrasenyes desades i dades d'emplenament automàtic de formularis.

Si sincronitzes un tipus de dades, quan les suprimeixis de l'ordinador se suprimiran de tots els llocs web en què s'hagin sincronitzat, tant d'altres dispositius com del teu Compte de Google.

Important: si has afegit la supervisió al Compte de Google existent del teu fill, necessitaràs que t'ajudi.

1. Al Chromebook del teu fill o filla, obre Chrome Chrome.
  2. A la part superior dreta, fes clic a Més Més.
  3. Fes clic a Més eines i, a continuació, Esborra les dades de navegació.
  4. Tria un període de temps, com ara Darrera hora o Sempre.
  5. Selecciona els tipus d'informació que vulguis suprimir.
  6. Fes clic a Esborra les dades.