Skift til en Chromebook

Se, hvordan du kommer godt i gang med at bruge din nye Chromebook, med denne vejledning. Undervejs vil du se links til ressourcer, hvor du kan finde flere oplysninger.

1. Forbered dig på at skifte

På din gamle computer:

Opret en Google-konto

En Google-konto giver dig adgang til alle Google-tjenester på nettet, bl.a. Gmail, Google Kalender og Google Drev.

• Hvis du endnu ikke har en Google-konto, kan du oprette en.
  • Hvis du allerede har en Google-konto, er du klar til at skifte.
Sikkerhedskopiér dine bogmærker, apps og udvidelser

Hvis du bruger Chrome-browseren på din gamle computer, skal du logge ind på Chrome for at gemme dine bogmærker, apps og udvidelser på din Google-konto.

Disse indstillinger dukker herefter automatisk op, når du logger ind med den samme konto på din Chromebook.

Sikkerhedskopiér dine filer

Mulighed 1: Gem dine filer i Google Drev

Upload dine filer til Google Drev, så du kan se og åbne dine filer på nettet ved hjælp af din nye Chromebook eller enhver anden computer. Se, hvordan du sikkerhedskopierer og synkroniserer filer via Google Drev.

Du kan også uploade dine filer til andre tjenester med lagerplads i skyen som f.eks Box eller SMB.

Mulighed 2: Gem dine filer på en lagerenhed

Du kan sikkerhedskopiere dine filer til en kompatibel lagerenhed, f.eks. et USB-drev eller en ekstern harddisk. Se, hvilke lagerenheder der er kompatible med Chromebooks.

2. Konfigurer din nye Chromebook

På din nye Chromebook:

Log ind på din Chromebook
  1. Tænd din Chromebook.
  2. Log ind med din Google-konto.
  3. Følg vejledningen på skærmen for at konfigurere din Chromebook.

Når du har konfigureret din Chrombook, viser den automatisk billedet fra din Google-konto og alle dine indstillinger, bogmærker og udvidelser fra Chrome.

Find dine filer

Vælg den samme mulighed, som du brugte til at sikkerhedskopiere dine filer:

Mulighed 1: Find dine filer i Google Drev

1. Vælg applisten i hjørnet af skærmen.
  2. Vælg Filer .
  3. I kolonnen til venstre skal du vælge Google Drev og derefter Computere.
  4. Dine filer vises efter et par sekunder.

Hvis du har brugt en anden tjeneste til lagerplads i skyen, kan du finde dine filer via appen Filer (for nogle tjenester), eller du kan åbne tjenestens website i Chrome.

Mulighed 2: Find dine billeder i Google Fotos

1. Vælg applisten i hjørnet af skærmen.
  2. Vælg Google Fotos Fotos.
  3. Dine filer vises efter et par sekunder.

Mulighed 3: Find dine filer på din lagerenhed

1. Slut lagerenheden til din Chromebook.
  2. Vælg applisten i hjørnet af skærmen.
  3. Vælg Filer .
  4. Klik på navnet på din lagerenhed i venstre kolonne.
  5. Hvis du vil gemme filer fra lagerenheden på din Chromebook, skal du vælge de pågældende filer på lagerenheden og trække dem til Mine filer i venstre kolonne.

Tips!

Konfigurer din printer

3. Få mest muligt ud af din Chromebook

Find apps til almindelige opgaver

Din Chromebook kører webapps i stedet for de softwareapps, der anvendes på andre computere. Du kan f.eks. bruge Google Docs og Google Drev til at oprette og dele filer online i stedet for at bruge Microsoft Office. Få oplysninger om foreslåede apps, du kan bruge til almindelige opgaver.

Gå til Chrome Webshop for at finde og downloade apps.

Tilpas din Chromebook Arbejd offline

Du kan stadig bruge apps som f.eks. Gmail Offline og Google Docs på din Chromebook, selvom du ikke har forbindelse til internettet.

Se, hvordan du bruger din Chromebook offline, og download offlineapps i Chrome Webshop.