Bruk Chromebook-tastaturet

Chromebook-tastaturet ditt fungerer omtrent som vanlige tastaturer, men med noen forskjeller.

Unike taster på Chromebook-tastaturet

De unike Chromebook-tastene vises vanligvis på den øverste raden på tastaturet fra venstre mot høyre.

Søk Søk i appene dine og på nettet
Trykk på Alt + søketasten for å slå Caps Lock på eller av.
Forrige side Gå til forrige side (F1)
Neste side Gå til neste side (F2)
Last inn på nytt Last inn den gjeldende siden på nytt (F3)
Fullskjermvisning Vis siden din i fullskjerm (F4)
bytt vindu Vis alle de åpne vinduene dine (F5)
Reduser lysstyrken Reduser lysstyrken på skjermen (F6)
Øk lysstyrken Øk lysstyrken på skjermen (F7)
Kutt lyden Slå av lyden (F8)
Reduser volumet Reduser volumet (F9)
Øk volumet Øk volumet (F10)

Merk: Hvis du bruker et Windows-tastatur med Chromebook

• fungerer F-tastene som tastene ovenfor (men noen ganger er det noen forskjeller)
  • fungerer Windows-tasten mellom Ctrl og Alt som søketasten

Endre tastaturinnstillingene

Endre hvordan Ctrl, Alt og søketasten fungerer

Du kan for eksempel få søketasten til å fungere som Caps Lock.

1. Logg på Chromebooken hvis du ikke har gjort det allerede.
  2. Velg klokkeslettet nederst til høyre. Alternativt kan du trykke på Alt + Shift + S.
  3. Velg Innstillinger Innstillinger.
  4. Velg Tastatur i «Enhet»-delen.
  5. Bruk menyene til å endre hvordan tastene fungerer.
Legg til ord i ordlisten

For å legge til ord i ordlisten, høyreklikk eller trykk på Søk + Shift + volum opp Øk volumet på ordet og velg Legg til i ordlisten

Sånn legger du til flere ord i ordlisten:

1. Logg på Chromebooken hvis du ikke har gjort det allerede.
  2. Velg klokkeslettet nederst til høyre. Alternativt kan du trykke på Alt + Shift + S.
  3. Velg Innstillinger Innstillinger.
  4. Under «Enhet» velger du Tastatur og så Endre språk- og inndatainnstillinger.
  5. Velg Stavekontroll.
  6. Velg Egendefinert staving.
  7. Skriv inn et ord i «Legg til et nytt ord»-feltet, og velg Legg til ord.
  8. For å slette et ord fra ordlisten, velg X ved siden av det.
Korriger ord automatisk

Sånn slår du på autokorrektur eller stavekontroll:

1. Logg på Chromebooken hvis du ikke har gjort det allerede.
  2. Velg klokkeslettet nederst til høyre. Alternativt kan du trykke på Alt + Shift + S.
  3. Velg Innstillinger Innstillinger.
  4. Under «Enhet» velger du Tastatur og så Endre språk- og inndatainnstillinger.
  5. Velg Inndatametode.
  6. Ved siden av det aktiverte tastaturet velger du Ny fane Åpne.
  7. Velg et autokorrekturnivå ved siden av «Automatisk korrigering».
    • For å få flere korrigeringer mens du skriver, velg Aggressiv.

Merk: Hvis du har mer enn ett tastaturspråk, må du slå på autokorrektur for hvert av dem. Noen tastaturer har ikke autokorrektur.

Se ordforslag mens du skriver

Merk: Ordforslag fungerer for øyeblikket bare i Gmail.

1. Logg på Chromebooken hvis du ikke har gjort det allerede.
  2. Velg klokkeslettet nederst til høyre. Alternativt kan du trykke på Alt + Shift + S.
  3. Velg Innstillinger Innstillinger.
  4. Under «Enhet» velger du Tastatur og så Endre språk- og inndatainnstillinger.
  5. Velg Inndatametode.
  6. Ved siden av det aktiverte tastaturet velger du Ny fane Åpne.
  7. Ved siden av «Automatisk korrigering» velger du Moderat eller Aggressiv.
  8. Merk av i boksen ved Slå på forslag til neste ord.

Løs problemer med tastaturet

Hvis tastene for volum eller lysstyrke ikke fungerer, kan det hende du allerede er på den høyeste eller laveste innstillingen.

Hvis tastene for bakover eller fremover ikke fungerer, bør du sjekke om de samme ikonene i nettleservinduet er nedtonet. Hvis for eksempel tilbakeknappen på en nettside er nedtonet, har ikke nettleseren noen side å gå tilbake til.

Hvis du har andre problemer med tastaturet ditt, kan du prøve dette:

1. Slå Chromebooken av og på igjen.
  2. Prøv å bruke tastene mens du surfer som gjest. Hvis tastene fungerer, bør du slette kontoen med problemet fra Chromebooken og deretter legge den til igjen.
  3. Hvis problemet er tilknyttet eierkontoen, kan du tilbakestille Chromebooken.

Hvis du fortsatt har problemer etter at du har prøvd fremgangsmåtene over, bør du kontakte produsenten av Chromebooken.

Få mest mulig ut av tastaturet ditt