Brug dit Chromebook-tastatur

Dit Chromebook-tastatur virker ligesom et normalt tastatur med nogle enkelte forskelle.

Unikke taster på dit Chromebook-tastatur

De unikke taster på din Chromebook er normalt i øverste række på dit tastatur fra venstre mod højre.

eller Brug søgetasten eller tasten Appliste til at søge, se dine apps og interagere med Google Assistent.
Slå Caps Lock til eller fra ved at trykke på Alt+søgetasten . Du kan også trykke på Alt+Appliste .
Gå til den forrige side
Gå til den næste side
Opdater den aktuelle side
Udvid siden, så den fylder hele skærmen
Vis alle dine åbne vinduer
Tag et screenshot
Reducer skærmens lysstyrke
Forøg skærmens lysstyrke
Aktivér elektronisk privatlivsskærm
Reducer lysstyrken på tastaturets baggrundslys
Forøg lysstyrken på tastaturets baggrundslys
Spol tilbage til sidste nummer
Afspil/sæt på pause
Gå til næste nummer
Slå lyden fra
Skru ned for lyden
Skru op for lyden

Tip! Hvis du bruger et Windows-tastatur sammen med din Chromebook, fungerer Windows-tasten mellem Ctrl og Alt som søgetasten eller tasten Appliste .

Skift indstillinger for dit tastatur

Skift, hvordan Ctrl, Alt, søgetasten og tasten Appliste fungerer

Du kan f.eks. få søgetasten eller tasten Appliste til at fungere som Caps Lock-tasten.

1. Log ind på din Chromebook, hvis du ikke allerede har gjort det.
  2. Vælg klokkeslættet nederst til højre på skærmen.
  3. Vælg Indstillinger .
  4. Vælg Tastatur i sektionen "Enhed".
  5. Vælg Omdefiner tastaturtaster under "Indbygget tastatur".
  6. For de taster, der er angivet under "Omdefiner tastaturtaster", skal du vælge den handling, den skal udføre.

Adfærd for Alt + tasten

Du kan konfigurere, hvordan du højreklikker med din touchplade og dit tastatur, afhængigt af dine præferencer. Muligheden er enten Alt + klik, søgetasten + klik eller deaktiveret.

Du kan også konfigurere 6 handlinger (Indsæt, Slet, Start, Slut, Side op, Side ned) og vælge det sæt taster, der skal udføre disse handlinger.

Tip! Hvis den genvej, du bruger til at simulere en højreklikshandling eller en nøglehandling med seks punkter, ikke er den samme som den genvej, der i øjeblikket er angivet for disse indstillinger, får du en notifikation. Denne notifikation viser, at tastaturgenvejen er opdateret fra din tidligere genvej til din nye genvej, og knapperne "Rediger genvej" og "Få flere oplysninger" vises.

Føj ord til din ordbog

Sådan føjer du et ord til din ordbog:

1. Højreklik på ordet.
    • Tip! Du kan også trykke på søgetasten + Shift+Øg lydstyrken . Du kan også trykke på Appliste + Shift+Øg lydstyrken .
  2. Vælg Føj til ordbog.

Sådan føjer du flere ord til din ordbog:

1. Log ind på din Chromebook, hvis du ikke allerede har gjort det.
  2. Vælg klokkeslættet nederst til højre. Du kan også trykke på Alt+Shift+s.
  3. Vælg Indstillinger .
  4. Under "Enhed" skal du vælge Tastatur og derefter Rediger indstillingerne for sprog og indtastning.
  5. Vælg Ny fane ud for det aktiverede tastatur under "Indtastningsmetode".
    • Fanen "Tastaturindstillinger" åbnes.
  6. Vælg knappen Rediger opslag i ordbogen nederst til venstre.
  7. Angiv et ord i feltet "Tilføj et nyt ord", og vælg derefter Tilføj ord.
  8. Hvis du vil slette et ord fra din ordbog, skal du vælge X ud for ordet.
Ret stavefejl automatisk

Autokorrektur er som standard aktiveret for skærmtastaturer og sprog med latinske bogstaver. Funktionen kan bruges med både fysiske tastaturer og skærmtastaturer.

Hvis autokorrektur er deaktiveret:

1. Log ind på din Chromebook, hvis du ikke allerede har gjort det.
  2. Vælg klokkeslættet nederst til højre. Du kan også trykke på Alt+Shift+s.
  3. Vælg Indstillinger . Der er 2 muligheder:
    • Under "Enhed" skal du vælge Tastatur og derefter Skift indstillinger indtastning.
    • Under "Avanceret" skal du vælge Sprog og indtastningsmetoder og derefter Indtastningsmetoder og tastaturer.
  4. Vælg Indtastningsmetode.
  5. Tryk på højrepilen ud for dit aktiverede tastatur.
  6. Sådan aktiverer du autokorrektur:
    • Fysisk tastatur: Aktivér Autokorrektur under "Fysisk tastatur".
    • Skærmtastatur: Aktivér Autokorrektur under "Skærmtastatur".

Tip! Hvis du har mere end ét tastatursprog, skal du slå autokorrektur til for hvert sprog. Nogle tastaturer har ikke autokorrektur.

Deaktiver autokorrektur

Hvis du vil deaktivere autokorrektur:

1. Log ind på din Chromebook, hvis du ikke allerede har gjort det.
  2. Vælg klokkeslættet nederst til højre. Du kan også trykke på Alt+Shift+s.
  3. Vælg Indstillinger . Der er 2 muligheder:
    • Under "Enhed" skal du vælge Tastatur og derefter Skift indstillinger for indtastning.
    • Under "Avanceret" skal du vælge Sprog og indtastningsmetoder og derefter Indtastningsmetoder og tastaturer.
  4. Vælg Indtastningsmetode.
  5. Tryk på højrepilen ud for dit aktiverede tastatur.
  6. Sådan deaktiverer du autokorrektur:
    • Fysisk tastatur: Deaktiver Autokorrektur under "Fysisk tastatur".
    • Skærmtastatur: Deaktiver Autokorrektur under "Skærmtastatur".
Få vist foreslåede ord, mens du skriver

Vigtigt! Ordforslag fungerer i øjeblikket kun i Gmail.

1. Log ind på din Chromebook, hvis du ikke allerede har gjort det.
  2. Vælg klokkeslættet nederst til højre. Du kan også trykke på Alt+Shift+s.
  3. Vælg Indstillinger .
  4. Under "Enhed" skal du vælge Tastatur og derefter Rediger indstillingerne for sprog og indtastning.
  5. Vælg Indtastningsmetode.
  6. Vælg Ny fane ud for dit aktiverede tastatur.
  7. Vælg Moderat eller Høj ud for "Autokorrektur".
  8. Markér afkrydsningsfeltet ud for Aktivér forudsigelse af næste ord.

Tilføj emojiforslag, eller slå dem fra

Når du skriver visse ord som f.eks. "wow" eller "aha", foreslår Chromebook emojis for at forbedre din tekst. På personlige Chromebooks er emojiforslag som standard slået til.

Vigtigt! Hvis du bruger en Chromebook, der er konfigureret og vedligeholdes af en skole, en virksomhed eller en anden gruppe, er emojiforslag som standard slået fra.

Anvend emojiforslag

1. Når du skriver en besked på visse websites eller i visse apps, f.eks. Google Chat, vises der muligvis et emojiforslag.
  2. Du kan gennemse dine emojimuligheder ved at trykke på pil op eller pil ned på dit tastatur.
  3. Du kan vælge en emoji ved at trykke på Enter på tastaturet.
Tip! Hvis du er i tablettilstand, foreslår skærmtastaturet på din Chromebook emojis i det virtuelle tastaturs forslagsbjælke.

Slå emojiforslag fra

1. Vælg klokkeslættet nederst til højre.
  2. Vælg Indstillinger .
  3. I panelet til venstre skal du vælge Avanceret og derefter Sprog og indtastning.
  4. Vælg Forslag.
  5. Slå Forslag til emojis fra.

Aktivér eller deaktiver forslag til personlige oplysninger

Tilføj forslag til personlige oplysninger

Med forslag kan du hurtigt tilføje personlige oplysninger, f.eks. dit telefonnummer eller din adresse.

1. Type a key phrase, like "my phone number is" or "my address is." Your suggested info will appear.
  2. To add your personal info, select the suggestion. You can also press the Down arrow key + Enter.

Opdater forslagene til dine personlige oplysninger

1. Vælg klokkeslættet nederst til højre på skærmen.
  2. Vælg Indstillinger .
  3. I panelet til venstre skal du vælge Avanceret og derefter Sprog og indtastning.
  4. Vælg Forslag.
  5. Vælg Administrer personlige oplysninger.
  6. Vælg en af mulighederne:
    • Hvis du vil tilføje dine personlige kontaktoplysninger, skal du vælge Tilføj ud for "Adresser".
    • Hvis du vil redigere dine personlige kontaktoplysninger, skal du vælge Mere og derefter Rediger.
  7. Angiv de oplysninger, du vil bruge, i det felt, der vises.

Deaktiver forslag til personlige oplysninger

1. Vælg klokkeslættet nederst til højre på skærmen.
  2. Vælg Indstillinger .
  3. I panelet til venstre skal du vælge Avanceret og derefter Sprog og indtastning.
  4. Vælg Forslag.
  5. Deaktiver Forslag til personlige oplysninger.
Skift farven på dit RGB-tastatur

Du kan tilpasse din spiloplevelse ved at vælge, hvilken farve dit tastaturs baggrundsbelysning skal have.

Illustration af tastaturets baggrundsbelysning

1. Vælg klokkeslættet nederst til højre.
  2. Vælg Indstillinger .
  3. Vælg Konfigurer baggrund og stil i sektionen "Tilpasning".
  4. Vælg din tilpassede farve nederst under "Tastaturlys".

Tip! Tastaturets standardfarve er baseret på din aktuelle baggrund.

Løs problemer med tastaturet

Hvis tasterne til lydstyrke eller lysstyrke ikke fungerer, har du muligvis nået den øvre eller nedre grænse for indstillingen.

Hvis knapperne Tilbage eller Frem ikke fungerer, skal du tjekke, om de tilsvarende ikoner i browservinduet er nedtonet. Hvis f.eks. knappen Tilbage på en webside er nedtonet, er browseren ikke klar over, at der er en foregående side.

Hvis du har andre problemer med dit tastatur, kan du prøve følgende:

1. Sluk din Chromebook, og tænd den igen.
  2. Afprøv tasterne, mens du bruger computeren som gæst. Hvis tasterne fungerer, skal du slette den konto, der har problemet, på din Chromebook og derefter tilføje den igen.
  3. Foretag en fuldstændig nulstilling (hard reset) på din Chromebook-hardware.
  4. Hvis der er problemer med ejerkontoen, skal du gendanne fabriksindstillingerne på din Chromebook.

Hvis du stadig oplever problemer efter at have fulgt denne vejledning, kan du kontakte producenten af din Chromebook.

Find og løs problemer med tastaturet

1. Åbn Indstillinger på din computer.
  2. Angiv diagnostik i søgefeltet.
  3. I rullemenuen skal du vælge Diagnostik og derefter Input og derefter Indbygget tastatur.
  4. Vælg Test.
  5. Følg vejledningen på skærmen.

Tip!

• Sørg for at blive i det samme vindue, mens du tester. Hvis du forlader vinduet, får du meddelelsen "Taster testes ikke, når du bruger et andet vindue". Testen kan først fortsætte, når du er vendt tilbage til den.
  • Hvis du fortsat har problemer, kan du kontakte producenten af din Chromebook.

Flere muligheder for dit tastatur