Utilitzar el teclat de Chromebook

El teclat de Chromebook funciona de la mateixa manera que un teclat normal, però amb unes poques diferències.

Tecles úniques del teclat de Chromebook

Normalment, les tecles úniques del Chromebook es mostren a la fila superior del teclat, d'esquerra a dreta.

o Utilitzeu la tecla de cerca o la tecla del menú d'aplicacions per fer cerques, mostrar aplicacions i interaccionar amb l'Assistent de Google.
Per activar o desactivar el bloqueig de majúscules, premeu Alt+Cerca . També podeu prémer Alt+Menú d'aplicacions .
Anar a la pàgina anterior
Anar a la pàgina següent
Actualitzar la pàgina actual
Fer que la pàgina ocupi tota la pantalla
Mostrar totes les finestres obertes
Fer una captura de pantalla
Disminuir la brillantor de la pantalla
Augmentar la brillantor de la pantalla
Activar la pantalla de privadesa electrònica
Disminuir la brillantor de la retroil·luminació del teclat
Augmentar la brillantor de la retroil·luminació del teclat
Rebobinar fins a l'última pista
Reproduir o posar en pausa
Anar a la pista següent
Desactivar el so
Abaixar el volum
Apujar el volum

Consell: si feu servir un teclat Windows amb el Chromebook, la tecla Windows situada entre les tecles Ctrl i Alt funciona com la tecla de cerca o la tecla del menú d'aplicacions .

Canviar la configuració del teclat

Canviar el funcionament de les tecles Ctrl, Alt i Cerca o Menú d'aplicacions

Per exemple, podeu establir que la tecla de cerca o la del menú d'aplicacions funcionin com a tecles de bloqueig de majúscules.

1. Inicieu la sessió al Chromebook si encara no ho heu fet.
  2. A la part inferior dreta, seleccioneu l'hora.
  3. Seleccioneu Configuració .
  4. A la secció "Dispositiu", seleccioneu Teclat.
  5. A "Teclat integrat", seleccioneu Remapar les tecles del teclat.
  6. Per a les tecles que s'enumeren a "Remapar les tecles del teclat", trieu l'acció que vulguis que dugui a terme.

Comportament de la tecla Alt + tecla

Podeu configurar com voleu fer clic amb el botó dret amb el ratolí tàctil i el teclat segons les vostres preferències. Pot ser Alt + clic, cerca + clic o està desactivat.

També podeu configurar 6 accions (Inserir, Suprimir, Iniciar, Final, Re Pàg, Av Pàg) i triar el conjunt de tecles per dur a terme aquestes accions.

Consell: si la drecera que feu servir per simular una acció de fer clic amb el botó dret o de 6 paquets és diferent de la drecera definida actualment per a aquestes opcions de configuració, trobareu una notificació. Aquesta notificació mostra que la tecla de drecera s'ha actualitzat a la drecera nova de l'anterior amb les tecles "Editar la drecera" i "Més informació".

Afegir paraules al diccionari

Per afegir una paraula al diccionari:

1. Feu clic amb el botó dret a la paraula.
    • Consell: també podeu prémer Cerca +Maj+Apuja el volum . O bé podeu prémer Menú d'aplicacions +Maj+Apuja el volum .
  2. Seleccioneu Afegeix al diccionari.

Per afegir diverses paraules al diccionari:

1. Inicieu la sessió al Chromebook si encara no ho heu fet.
  2. A la part inferior dreta, seleccioneu l'hora. També podeu prémer Alt+Maj+s.
  3. Seleccioneu Configuració .
  4. A "Dispositiu", seleccioneu Teclat i, a continuació, Canvia la configuració d'idioma i d'introducció de text.
  5. A "Mètode d'introducció de text", al costat del vostre teclat preferit, seleccioneu Pestanya nova .
    • S'obrirà la pestanya "Configuració de teclat".
  6. A la part inferior esquerra, seleccioneu el botó Edita les entrades del diccionari.
  7. Introduïu una paraula al camp "Afegeix una paraula nova" i, a continuació, seleccioneu Afegeix la paraula.
  8. Per suprimir una paraula del diccionari, seleccioneu la X que hi ha al costat.
Corregir paraules automàticament

La correcció automàtica està activada de manera predeterminada als teclats en pantalla i per als idiomes amb alfabet llatí. Es pot utilitzar tant amb teclats en pantalla com físics.

Si la correcció automàtica no està activada:

1. Inicieu la sessió al Chromebook si encara no ho heu fet.
  2. A la part inferior dreta, seleccioneu l'hora. També podeu prémer Alt+Maj+s.
  3. Seleccioneu Configuració . Teniu aquestes dues opcions:
    • A "Dispositiu", seleccioneu Teclat i, a continuació, Canvia la configuració d'introducció de text.
    • A "Configuració avançada", seleccioneu Idiomes i introducció de text i, a continuació, Mètodes d'introducció i teclats.
  4. Seleccioneu Mètode d'introducció de text.
  5. Al costat del teclat activat, seleccioneu la fletxa dreta .
  6. Per activar la correcció automàtica:
    • Per al teclat físic: a "Teclat físic", activeu l'opció Correcció automàtica.
    • Per al teclat en pantalla: a "Teclat en pantalla", activeu l'opció Correcció automàtica.

Consell: si teniu més d'un idioma de teclat, haureu d'activar la correcció automàtica per a cada un. Alguns teclats no tenen aquesta funció.

Desactivar la correcció automàtica

Si voleu desactivar la correcció automàtica:

1. Inicieu la sessió al Chromebook si encara no ho heu fet.
  2. A la part inferior dreta, seleccioneu l'hora. També podeu prémer Alt+Maj+s.
  3. Seleccioneu Configuració . Teniu aquestes dues opcions:
    • A "Dispositiu", seleccioneu Teclat i, a continuació, Canvia la configuració d'introducció de text.
    • A "Configuració avançada", seleccioneu Idiomes i introducció de text i, a continuació, Mètodes d'introducció i teclats.
  4. Seleccioneu Mètode d'introducció de text.
  5. Al costat del teclat activat, seleccioneu la fletxa dreta .
  6. Per desactivar la correcció automàtica:
    • Per al teclat físic: a "Teclat físic", desactiveu l'opció Correcció automàtica.
    • Per al teclat en pantalla: a "Teclat en pantalla", desactiveu l'opció Correcció automàtica.
Mostrar suggeriments de paraules a mesura que escriviu

Important: actualment, la predicció de paraules només funciona a Gmail.

1. Inicieu la sessió al Chromebook si encara no ho heu fet.
  2. A la part inferior dreta, seleccioneu l'hora. També podeu prémer Alt+Maj+s.
  3. Seleccioneu Configuració .
  4. A "Dispositiu", seleccioneu Teclat i, a continuació, Canvia la configuració d'idioma i d'introducció de text.
  5. Seleccioneu Mètode d'introducció de text.
  6. Al costat del teclat activat, seleccioneu Pestanya nova .
  7. Al costat de "Correcció automàtica", trieu Moderada o Agressiva.
  8. Marqueu la casella que hi ha al costat de l'opció Activa la predicció de paraula següent.

Afegir suggeriments d'emojis o desactivar-los

Quan escriviu determinades paraules, com ara "vaja" o "haha", el Chromebook us suggerirà emojis per millorar el text. Als Chromebook personals, els suggeriments d'emojis estan activats de manera predeterminada.

Important: si feu servir un Chromebook que està configurat i gestionat per un centre educatiu, per una empresa o per un altre grup, els suggeriments d'emojis estan desactivats de manera predeterminada.

Aplicar suggeriments d'emojis

1. Quan escriviu un missatge en alguns llocs web o aplicacions, com ara a Google Chat, pot ser que es mostri un suggeriment d'emoji.
  2. Per navegar per les opcions d'emojis, premeu la fletxa amunt o la fletxa avall al teclat.
  3. Per triar un emoji, premeu Retorn al teclat.
Consell: si heu activat el mode de tauleta, el teclat en pantalla del Chromebook us suggerirà emojis a la barra de suggeriments del teclat virtual.

Desactivar els suggeriments d'emojis

1. A la part inferior dreta, seleccioneu l'hora.
  2. Seleccioneu Configuració .
  3. Al tauler de l'esquerra, seleccioneu Configuració avançada i, a continuació, Idiomes i introducció de text.
  4. Seleccioneu Suggeriments.
  5. Desactiveu l'opció Suggeriments d'emojis.

Aplicar suggeriments sobre informació personal o desactivar-los

Afegir suggeriments sobre informació personal

Amb els suggeriments, podeu afegir informació personal ràpidament, com ara l'adreça o el número de telèfon.

1. Type a key phrase, like "my phone number is" or "my address is." Your suggested info will appear.
  2. To add your personal info, select the suggestion. You can also press the Down arrow key + Enter.

Actualitzar els suggeriments sobre informació personal

1. A la part inferior dreta, seleccioneu l'hora.
  2. Seleccioneu Configuració .
  3. Al tauler de l'esquerra, seleccioneu Configuració avançada i, a continuació, Idiomes i introducció de text.
  4. Seleccioneu Suggeriments.
  5. Seleccioneu Gestiona informació personal.
  6. Trieu una opció:
    • Per afegir la vostra informació de contacte personal, seleccioneu Afegeix al costat de l'opció "Adreces".
    • Per editar la vostra informació de contacte personal, seleccioneu Més  i, a continuació, Edita.
  7. Al quadre que apareix, empleneu la informació que vulgueu.

Desactivar els suggeriments sobre informació personal

1. A la part inferior dreta, seleccioneu l'hora.
  2. Seleccioneu Configuració .
  3. Al tauler de l'esquerra, seleccioneu Configuració avançada i, a continuació, Idiomes i introducció de text.
  4. Seleccioneu Suggeriments.
  5. Desactiveu l'opció Suggeriments sobre informació personal.
Canviar el color del teclat RGB

Per personalitzar l'experiència de joc, podeu seleccionar els colors de la retroil·luminació del teclat.

Il·lustració de retroil·luminació del teclat

1. A la part inferior dreta, seleccioneu l'hora.
  2. Seleccioneu Configuració .
  3. A la secció "Personalització", seleccioneu Estableix el teu estil i fons de pantalla.
  4. A la part inferior, a sota de "Retroil·luminació del teclat", seleccioneu un color personalitzat.

Consell: el color predeterminat del teclat es basa en el fons de pantalla actual.

Corregir problemes relacionats amb el teclat

Si les tecles de volum o de brillantor no funcionen, és possible que aquestes opcions de configuració estiguin apujades o abaixades per complet.

Si els botons per anar enrere o endavant no funcionen, comproveu si les icones equivalents del navegador web es mostren ombrejades. Per exemple, si en una pàgina web el botó per anar enrere està gris, el navegador no troba la pàgina a la qual tornar.

Si teniu altres problemes amb el teclat, seguiu aquests passos:

1. Apagueu el Chromebook i torneu a encendre'l.
  2. Utilitzeu les tecles mentre navegueu com a convidat. Si les tecles funcionen, suprimiu del Chromebook el compte que té el problema i torneu a afegir-lo.
  3. Completeu un restabliment de dades de fàbrica al maquinari del Chromebook.
  4. Si el compte propietari té problemes, restabliu les dades de fàbrica al Chromebook.

Si heu seguit aquests passos i continueu tenint problemes, contacteu amb el fabricant del vostre Chromebook.

Resoldre problemes relacionats amb el teclat

1. A l'ordinador, obriu Configuració .
  2. A la barra de cerca, introduïu diagnostics.
  3. Al menú desplegable, seleccioneu Diagnòstic i, a continuació, Entrada i, a continuació, Teclat intern.
  4. Seleccioneu Prova.
  5. Seguiu les instruccions en pantalla.

Consells:

• Assegureu-vos de quedar-vos a la mateixa finestra mentre feu la prova. Si sortiu de la finestra, rebreu el missatge "Les tecles no es proven quan fas servir una altra finestra". La prova no podrà continuar fins que no torneu.
  • Si continueu tenint problemes, contacteu amb el fabricant del vostre Chromebook.

Més opcions del teclat