Brug webapps

En webapp er en webapp, som du kan få adgang til på alle enheder. Du kan bruge webapps til at få et website til at fungere som en app og få adgang til det på din computer eller på mobilenheder via applisten eller startskærmen. Nogle webapps har ekstra funktioner, f.eks. mere lagerplads til offlinevisning af indhold, notifikationer, adgang til filsystem og ikonbadges.

Tip! Selvom webapps fungerer offline, fungerer nogle muligvis ikke helt uden en internetforbindelse.

Installer en webapp

1. Åbn Chrome på din computer.
  2. Gå til et website, du vil installere.
  3. Øverst til højre skal du vælge Mere Organiser og derefter Gem og del og derefter Installer siden som app.
    • På nogle websites skal du vælge Installer øverst til højre for adresselinjen.
  4. Følg vejledningen på skærmen for at installere webappen.

Tip! Nogle apps har genveje til funktioner. Højreklik på webappen på proceslinjen for at se en liste over appgenveje. Få flere oplysninger om genveje til websites i Chrome.

Afinstaller en webapp

Afinstaller på en Windows-, Mac- eller Linux-computer
  1. Åbn Chrome på din computer.
  2. Åbn den webapp, du vil afinstallere.
  3. Øverst til højre skal du vælge Mere Mere og derefter Afinstaller [appnavn] og derefter Fjern.
    • Hvis du vil slette appdata fra Chrome, skal du vælge "Slet også data fra Chrome".

Tip! Du kan også administrere webapps via chrome://apps.

Afinstaller på en Chromebook
  1. Højreklik på ikonet for webappen på din appliste.
  2. Vælg Afinstaller.
  3. Hvis du vil slette data, skal du vælge Slet også browserdata.
    • Hvis du sletter browserdata, fjernes alle websiterelaterede data også i Chrome. Næste gang du besøger websitet, skal du logge ind igen.
  4. Vælg Afinstaller.

Acceptér eller afvis opdateringer af appnavn

Google Chrome giver dig notifikationer om appopdateringer, når appen vil opdatere sit navn under ikonet på skærmen.

Du kan vælge, om du vil acceptere opdateringen eller afinstallere appen.

Vigtigt! En drastisk ændring såsom et nyt navn, der minder om navnet på en anden app, kan betyde, at udvikleren har foretaget en skadelig ændring. Afinstaller appen, hvis du mener, det er tilfældet.

• Acceptér ændringen: Klik på OK.
  • Afinstaller appen: Klik på Afinstaller app.

Administrer dine apps i Chrome

Opret genveje til apps

Hvis du bruger Windows, Mac eller Linux, kan du oprette genveje, så du kan åbne apps hurtigere. Du kan indsætte disse genveje på skrivebordet eller i menuer.

1. Åbn chrome://apps i en ny fane.
  2. Højreklik på den app, du vil oprette en genvej til.
  3. Vælg Opret genvej.
  4. Vælg, hvor du vil se genveje på din computer.
  5. Klik på Opret.
Start apps, når du logger ind

Du kan konfigurere dine apps til at starte automatisk, når du logger ind på Windows, Mac eller Linux.

1. Gå til chrome://apps.
  2. Du kan åbne menuen ved at højreklikke på en app, f.eks. Google Maps.
  3. Vælg Start ved opstart.

Tip! Du kan deaktivere denne funktion ved at højreklikke på appen og fravælge Start ved opstart.

Administrer indstillinger for webapp

1. Klik på appen i docken eller på skrivebordet.
  2. Klik på Mere Organiser øverst til højre i appvinduet.
  3. Vælg Appinfo og derefter Indstillinger.
  4. Vælg den indstilling, du vil opdatere.