Salasanojen ylläpito

Chrome voi halutessasi muistaa eri sivustojen salasanasi. Ota synkronointi käyttöön Chromessa, niin voit käyttää salasanojasi kaikilla laitteilla.

Kun syötät sivustolla uuden salasanan, Chrome pyytää lupaa sen tallentamiseen. Anna lupa valitsemalla Tallenna.

• Jos haluat nähdä tallennettavan salasanan, valitse Esikatselu Esikatsele.
  • Jos sivulla on useita salasanoja, klikkaa alanuolta Alanuoli. Valitse salasana, jonka haluat tallentaa.
  • Jos käyttäjätunnus on tyhjä tai virheellinen, klikkaa tekstikenttää Käyttäjätunnus-kohdan vierestä. Kirjoita tallennettava käyttäjänimi.
  • Jos haluat tallentaa eri salasanan, klikkaa Salasana-ruudun vieressä olevaa tekstikenttää. Lisää salasana, jonka haluat tallentaa.

Tallennetulla salasanalla kirjautuminen

Jos tallensit salasanan edellisellä verkkosivustokäynnillä, Chrome voi auttaa sisäänkirjautumisessa.

1. Siirry tietokoneella aiemmin avaamallesi sivustolle.
  2. Siirry sivuston kirjautumislomakkeeseen.
    • Jos olet tallentanut sivustolle vain yhden käyttäjänimen ja salasanan: Chrome täyttää kirjautumislomakkeen automaattisesti.
    • Jos olet tallentanut useita käyttäjänimiä ja salasanoja: Valitse käyttäjänimikenttä ja käytettävät kirjautumistiedot.

Tallennettujen salasanojen katselu, poistaminen tai vieminen

1. Avaa Chrome tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Profiili Profiili ja sitten Salasanat Salasanat.
  3. Katso, poista tai vie salasana:
    • Katsominen: Valitse sivuston oikealta puolelta Näytä salasana Esikatsele. Jos tietokoneesi lukitaan salasanalla, sinua pyydetään antamaan tietokoneen salasana.
    • Poistaminen: Valitse sivuston oikealta puolelta Lisää Lisääja sitten Poista.
    • Vieminen: Valitse Tallennetut salasanat ‑kohdan oikealta puolelta Lisää Lisääja sitten Vie salasanoja.

Jos haluat poistaa kaikki tallennetut salasanat, poista selaustiedot ja valitse Salasanat.

Salasanojen tallentamisen aloittaminen ja lopettaminen

Chrome ehdottaa salasanojen tallentamista oletuksena. Voit ottaa tämän asetuksen käyttöön tai poistaa sen käytöstä milloin tahansa.

1. Avaa Chrome tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Profiili Profiili ja sitten Salasanat Salasanat.
  3. Laita Tarjoa salasanojen tallentamista päälle tai pois päältä.

Salasanojen tarkistaminen ja muuttaminen

Saatat saada hälytyksen Chromesta, jos käyttämäsi salasanan ja käyttäjätunnuksen yhdistelmä on vaarantunut datavuodossa kolmannen osapuolen verkkosivustolla tai sovelluksessa. Vaarantuneet salasana- ja käyttäjänimiyhdistelmät eivät ole turvallisia, sillä ne on julkaistu verkossa.

Suosittelemme, että vaihdat vaarantuneet salasanat mahdollisimman pian. Chromen ohjeilla voit vaihtaa salasanan sivustolla, jolla olet sitä käyttänyt, sekä tarkistaa tallennetut salasanat muilla sivustoilla, joille kyseinen salasana on mahdollisesti tallennettu.

Chrome varmistaa, että salasanasi ja käyttäjänimesi on suojattu, joten Google ei voi lukea niitä.

Ilmoitusten aloittaminen tai lopettaminen:

1. Avaa Chrome tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Lisää ja sitten Asetukset.
  3. Valitse Tietosuoja ja turvallisuus ‑osiosta Turvallisuus.
  4. Valitse Selaussuojan asetus: Parannettu suojaus tai Perustason suojaus.
Vinkki:Tämä ominaisuus on käytettävissä vain, jos Selaussuoja on päällä.

Salasanaongelmien korjaaminen

Jos Chrome ei tallenna salasanoja tai ehdota niiden tallentamista, lue lisää tallennettujen tietojen ongelmien korjaamisesta.

Miten Chrome tallentaa ja synkronoi salasanoja

Chromen salasanojen tallennustapa riippuu siitä, haluatko tallentaa ja käyttää salasanojasi eri laitteilla. Jos salasanat synkronoidaan, voit käyttää niitä Chromessa kaikilla laitteillasi sekä joissakin Android-laitteesi sovelluksissa.

Jos Chromen salasanojen synkronointi on käytössä, salasanat tallennetaan Google-tilillesi.

Muussa tapauksessa salasanat tallennetaan vain tietokoneesi Chromeen.