Etusivun ja aloitussivun valitseminen

Voit asettaa Google Chromen avaamaan minkä tahansa sivun etusivuna tai aloitussivuna. Nämä sivut eivät ole samoja, ellet aseta niitä samoiksi.

• Aloitussivu tulee näkyviin, kun käynnistät Chromen laitteellasi.
  • Etusivu avautuu, kun klikkaat Etusivu-painiketta Etusivu.

Jos aloitussivusi, etusivusi tai hakukoneesi on muuttunut äkillisesti, tietokoneellasi voi olla ei-toivottuja ohjelmistoja. Lue lisää haittaohjelmien löytämisestä ja poistamisesta sekä omien asetustesi palauttamisesta.

Aloitussivun asettaminen

Voit määrittää tietokoneella Chromen käynnistyksen yhteydessä näkyviin tulevan sivun tai sivut.

Uuden välilehden avaaminen
Voit määrittää Chromen avaamaan Uusi välilehti ‐sivun aina, kun avaat uuden ikkunan.
  1. Avaa Chrome Chrome tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Lisää ja sittenAsetukset
  3. Valitse vasemmalta Käynnistettäessä
  4. Valitse Avaa Uusi välilehti ‐sivu.
Voi personoida Uusi välilehti ‐sivua näillä:
  • Omat pikakuvakkeet
  • Katsomasi reseptit
  • Ostoskorisi muilla sivustoilla
  • Eri teemat
Lue lisää Uusi välilehti ‐sivun personoinnista.
Jatka siitä, mihin jäit

Voit määrittää Chromen avaamaan uudelleen samat sivut, joita tarkastelit lopettaessasi.

Tietokoneella:

1. Avaa Chrome tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Lisää ja sittenAsetukset.
  3. Valitse Käynnistyksessä.
  4. Valitse Jatka siitä, mihin jäin.

Evästeesi ja tietosi tallennetaan, joten kaikki sivustot, joihin olit kirjautuneena (kuten Gmail), avataan jälleen. Jos et halua kirjautua näille sivustoille automaattisesti, toimi näin:

1. Avaa Chrome tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Lisää ja sitten Asetukset.
  3. Valitse Yksityisyys ja tietoturva ja sitten Sivustoasetukset ja sitten  Muut sisältöasetukset ja sitten  Laitepohjainen sivustodata.
  4. Laita päälle Poista data, jonka sivustot ovat tallentaneet laitteellesi, kun suljet kaikki ikkunat.

Chromebookilla: Jos haluat avata sivut uudelleen kirjautumisen yhteydessä, paina Ctrl + Vaihto + t.

Tiettyjen sivujen avaaminen

Voit pyytää Chromea avaamaan käynnistyksen yhteydessä minkä tahansa verkkosivun.

1. Avaa Chrome tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Lisää ja sittenAsetukset.
  3. Valitse Käynnistyksessä-osiosta Avaa tietty sivu tai sivujoukko.
    • Valitse Lisää uusi sivu. Syötä verkko-osoite ja valitse Lisää.
    • Valitse Käytä nykyisiä sivuja.

Jos haluat päivittää sivuja, valitse sen oikealta puolelta Lisää Lisää ja sitten Muokkaa tai Poista

Aloitussivuun tai etusivuun liittyvät ongelmat

Jos käytät tietokonetta ja näet aloitussivun tai etusivun, jota et ole määrittänyt itse, laitteellasi voi olla haittaohjelma. Lue, kuinka voit estää Chromen ei-toivotut muutokset.

Jos käytät Chromebookia töissä tai koulussa, verkon järjestelmänvalvoja voi valita aloitussivun ja etusivun puolestasi. Tällöin et voi muokata niitä itse. Saat lisätietoja järjestelmänvalvojaltasi.

Etusivun valitseminen

Voit määrittää sivun, joka avautuu, kun klikkaat Etusivu-painiketta Etusivu.

1. Avaa Chrome tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Lisää ja sittenAsetukset.
  3. Siirry Ulkonäkö-kohtaan ja ota käyttöön Näytä Etusivu-painike.
  4. Valitse Näytä Etusivu-painike ‑kohdan alapuolella, haluatko käyttää Uusi välilehti ‑sivua vai muokattua sivua.

Etusivu-painike tulee näkyviin osoitepalkin vasemmalle puolelle.

Chromen asetukset – sinun valintasi

Tutustu Chromen ja sen asetusten muokkaamiseen.

Tutustu Chromen ja sen asetusten muokkaamiseen.