Etusivun ja aloitussivun määrittäminen

Voit määrittää Google Chromen avaamaan minkä tahansa sivun etusivuna tai aloitussivuna. Nämä sivut eivät ole samoja, ellet aseta niitä samoiksi.

• Aloitussivu tulee näkyviin, kun käynnistät Chromen tietokoneella.
  • Etusivu avautuu, kun klikkaat Etusivu Avaa etusivu.

Jos aloitussivusi, etusivusi tai hakukoneesi on muuttunut äkillisesti, tietokoneellasi voi olla ei-toivottuja ohjelmistoja. Lue lisää haittaohjelmien löytämisestä ja poistamisesta sekä omien asetustesi palauttamisesta.

Aloitussivun määrittäminen

Voit määrittää tietokoneella Chromen käynnistyksen yhteydessä näkyviin tulevan sivun tai sivut.

Avaa uusi välilehti

Voit määrittää Chromen avaamaan Uusi välilehti ‑sivun.

1. Avaa Chrome tietokoneellasi.
  2. Valitse oikeassa yläreunassa Lisää Lisää.
  3. Valitse Asetukset. (Jos käytät Chromebookia, valitse sivun alalaidassa Näytä lisäasetukset.)
  4. Valitse Käynnistyksessä-kohdassa Avaa Uusi välilehti ‑sivu.

Oletuksena Uusi välilehti ‑sivulla näytetään Googlen logo, hakukenttä ja useimmin käyttämiesi sivustojen pikkukuvia. Voit valita myös hauskan teeman Uusi välilehti ‑sivullesi näiden sijaan.

Selauksen jatkaminen siitä, mihin jäit aiemmin

Voit määrittää Chromen avaamaan uudelleen samat sivut, joita tarkastelit lopettaessasi.

1. Avaa Chrome tietokoneellasi.
  2. Valitse oikeassa yläreunassa Lisää Lisää.
  3. Valitse Asetukset. (Jos käytät Chromebookia, valitse sivun alalaidassa Näytä lisäasetukset.)
  4. Valitse Käynnistyksessä-kohdassa Jatka siitä, mihin jäin.

Evästeesi ja tietosi tallennetaan, joten kaikki sivustot, joihin olit kirjautuneena (kuten Gmail), avataan jälleen. Jos et halua kirjautua näille sivuille automaattisesti, noudata seuraavia ohjeita:

1. Avaa Chrome tietokoneellasi.
  2. Valitse oikeassa yläreunassa Lisää Lisää.
  3. Valitse Asetukset.
  4. Valitse sivun alaosassa Näytä lisäasetukset.
  5. Valitse Tietosuoja-osiossa Sisältöasetukset.
  6. Valitse avautuvan valintaikkunan Evästeet-osiossa Säilytä paikalliset tiedot vain selaimen sulkemiseen saakka.
  7. Valitse Valmis.

Huom. Jos käytät Chromebookia, välilehtiäsi ei palauteta, jos suljet Chrome-selaimen ja avaat sen uudelleen. Jos haluat jatkaa selaamista siitä, mihin jäit, käynnistä Chromebook uudelleen.

Tiettyjen sivujen avaaminen

Voit määrittää Chromen avaamaan minkä tahansa verkkosivun.

1. Avaa Chrome tietokoneellasi.
  2. Valitse oikeassa yläreunassa Lisää Lisää.
  3. Valitse Asetukset. (Jos käytät Chromebookia, valitse sivun alalaidassa Näytä lisäasetukset.)
  4. Valitse Käynnistyksessä-osiosta Avaa tietty sivu tai sivujoukko.
  5. Valitse Valitse sivut.
  6. Anna verkko-osoite sivulle, jonka haluat avautuvan Chromen käynnistyksen yhteydessä.
  7. Valitse OK.

Aloitussivuun tai etusivuun liittyvät ongelmat

Jos näet etusivun tai aloitussivun, jota et ole määrittänyt itse, tietokoneellasi saattaa olla haittaohjelma. Lue, kuinka voit estää Chromen ei-toivotut muutokset.

Käytätkö Chromebookia töissä tai koulussa? Jos verkon järjestelmänvalvoja on määrittänyt aloitussivusi tai etusivusi, et voi muuttaa niitä itse. Lue lisää järjestelmänvalvojan hallinnoiman Chrome-laitteen käytöstä.

Etusivun määrittäminen

Voit määrittää, mikä sivu avautuu, kun klikkaat näytön vasemmassa yläreunassa olevaa Etusivu-painiketta.

1. Avaa Chrome tietokoneellasi.
  2. Valitse oikeassa yläreunassa Lisää Lisää.
  3. Valitse Asetukset.
  4. Valitse Ulkonäkö-kohdassa Näytä Etusivu-painike ‑valintaruutu.
  5. Valitse Näytä Etusivu-painike ‑kohdan alapuolella haluamasi etusivu klikkaamalla Muuta.

Etusivu-painike tulee näkyviin osoitepalkin vasemmalle puolelle.

Chromen asetukset – sinun valintasi

Tutustu Chromen ja sen asetusten muokkaamiseen.