Aloitussivun ja etusivun asettaminen

Aloitussivusi tulee näkyviin, kun käynnistät Chromen. Etusivusi tulee näkyviin, kun klikkaat Etusivu-painiketta. Nämä sivut eivät ole samoja sivuja, ellet aseta niitä samoiksi.

Huomaa: Jos aloitussivusi, etusivusi tai hakukoneesi on muuttunut äkillisesti, sinulla voi olla haittaohjelmistoa. Jos haluat esimerkiksi palauttaa Googlen aloitussivuksi, voit palauttaa alkuperäiset Chromen asetukset.

Aloitussivun asettaminen

Voit määrittää, mikä sivu näkyy käynnistäessäsi Chromen.

Avaa Uusi välilehti -sivu

Voit määrittää Chromen avaamaan Uusi välilehti -sivun.

1. Valitse Chrome-valikko ikkunan oikeassa yläkulmassa. Chrome menu
  2. Valitse Asetukset. (Jos käytät Chromebookia, klikkaa Näytä lisäasetukset sivun alalaidassa.)
  3. Valitse Käynnistyksessä-kohdassa Avaa Uusi välilehti -sivu.

Uusi välilehti -sivu näyttää oletuksena Googlen logon, hakupalkin ja pikkukuvat eniten käyttämistäsi sivustoista. Voit valita myös hauskan teeman Uusi välilehti -sivullesi näiden asemesta.

Jatka siitä, mihin jäin

Voit määrittää Chromen avaamaan uudelleen samat sivut, joita tarkastelit lopettaessasi.

1. Valitse Chrome-valikko ikkunan oikeassa yläkulmassa. Chrome menu
  2. Valitse Asetukset. (Jos käytät Chromebookia, klikkaa Näytä lisäasetukset sivun alalaidassa.)
  3. Valitse Käynnistyksessä-kohdassa Jatka siitä, mihin jäin.

Evästeesi ja tietosi tallennetaan, joten kaikki aiemmin avoinna olleet tilit (kuten Gmail) avataan jälleen. Jos et halua kirjautua näille sivuille automaattisesti, noudata seuraavia ohjeita:

1. Valitse Chrome-valikko ikkunan oikeassa yläkulmassa. Chrome menu
  2. Valitse Asetukset. (Jos käytät Chromebookia, siirry seuraavaan vaiheeseen.)
  3. Klikkaa sivun alalaidassa Näytä lisäasetukset.
  4. Klikkaa Sisältöasetukset-painiketta Tietosuoja-osiossa.
  5. Valitse avautuvan valintaikkunan Evästeet-osiossa Säilytä paikalliset tiedot vain selaimen sulkemiseen saakka.
  6. Klikkaa Valmis.
Avaa tietty sivu tai sivujoukko

Voit määrittää Chromen avaamaan minkä tahansa verkkosivun.

1. Valitse Chrome-valikko ikkunan oikeassa yläkulmassa. Chrome menu
  2. Valitse Asetukset. (Jos käytät Chromebookia, klikkaa Näytä lisäasetukset sivun alalaidassa.)
  3. Valitse Käynnistyksessä-osiosta Avaa tietty sivu tai sivujoukko.
  4. Klikkaa Aseta sivut -linkkiä.
  5. Anna osoite verkkosivulle, jonka haluat nähdä kun avaat Chromen.
  6. Klikkaa OK.

Mac-käyttäjät: Jos käynnistät tietokoneesi uudelleen, kun käytät Chromea, näet järjestelmäviestin ”Avaa ikkunat uudelleen kirjauduttaessa takaisin sisälle”, jonka vieressä on valintaruutu. Jos valintaruutu on valittu, Chrome käynnistyy uudelleen Macin käynnistyessä uudelleen ja avaa välilehdet, jotka olivat avoinna aiemman selausistuntosi aikana.

Valitse etusivusi

Etusivusi näytetään, kun klikkaat Etusivu-painiketta. Voit lisätä painikkeen selaimen yläpalkkiin. Lisää Etusivu-painike ja valitse etusivu seuraavien vaiheiden mukaan:

1. Valitse Chrome-valikko ikkunan oikeassa yläkulmassa. Chrome menu
  2. Valitse Asetukset.
  3. Valitse Ulkoasu-kohdasta Näytä Etusivu-painike.
  4. Klikkaa Näytä Etusivu-painike -kohdan alla Muuta-linkkiä vaihtaaksesi etusivun.

Etusivu-painike Home button näkyy osoitepalkin vasemmalla puolella.

Käytätkö Chromebookia töissä tai koulussa? Jos verkon järjestelmänvalvoja on määrittänyt aloitussivusi tai etusivusi, et voi muuttaa niitä itse. Tietoja järjestelmänvalvojan hallinnoiman Chrome-laitteen käytöstä.