Etusivun ja aloitussivun määrittäminen

Voit määrittää Google Chromen avaamaan minkä tahansa sivun etusivuna tai aloitussivuna. Nämä sivut eivät ole samoja, ellet aseta niitä samoiksi.

• Aloitussivu tulee näkyviin, kun käynnistät Chromen tietokoneella.
  • Etusivu avautuu, kun klikkaat Etusivu-painiketta: Home button tai Open the home page.

Jos aloitussivusi, etusivusi tai hakukoneesi on muuttunut äkillisesti, tietokoneellasi voi olla ei-toivottuja ohjelmistoja. Lue lisää haittaohjelmien löytämisestä ja poistamisesta sekä omien asetustesi palauttamisesta.

Aloitussivun määrittäminen

Voit määrittää tietokoneella Chromen käynnistyksen yhteydessä näkyviin tulevan sivun tai sivut.

Avaa uusi välilehti

Voit pyytää Chromea avaamaan uuden välilehden.

1. Avaa Chrome tietokoneella.
  2. Klikkaa näytön oikeassa yläkulmassa näkyvää kuvaketta, joka on joko Valikko Chrome menu tai Lisää Lisää.
  3. Valitse Asetukset. (Jos käytät Chromebookia, valitse sivun alalaidassa Näytä lisäasetukset.)
  4. Valitse Käynnistyksessä-kohdassa Avaa Uusi välilehti -sivu.

Oletuksena Uusi välilehti -sivulla näytetään Googlen logo, hakukenttä ja useimmin käyttämiesi sivustojen pikkukuvia. Voit valita myös hauskan teeman Uusi välilehti -sivullesi näiden sijaan.

Selauksen jatkaminen siitä, mihin jäit aiemmin

Voit pyytää Chromea avaamaan uudelleen välilehdet, jotka olivat avoinna sulkiessasi selaimen.

1. Avaa Chrome.
  2. Klikkaa näytön oikeassa yläkulmassa näkyvää kuvaketta, joka on joko Valikko Chrome menu tai Lisää Lisää.
  3. Valitse Asetukset. (Jos käytät Chromebookia, valitse sivun alalaidassa Näytä lisäasetukset.)
  4. Valitse Käynnistyksessä-kohdassa Jatka siitä, mihin jäin.

Evästeesi ja tietosi tallennetaan, joten kaikki sivustot, joihin olit kirjautuneena (kuten Gmail), avataan jälleen. Jos et halua kirjautua näille sivustoille automaattisesti, noudata alla olevia ohjeita:

1. Avaa Chrome.
  2. Klikkaa näytön oikeassa yläkulmassa näkyvää kuvaketta, joka on joko Valikko Chrome menu tai Lisää Lisää.
  3. Valitse Asetukset. (Jos käytät Chromebookia, siirry seuraavaan vaiheeseen.)
  4. Valitse sivun alalaidassa Näytä lisäasetukset.
  5. Valitse Tietosuoja-osiossa Sisältöasetukset.
  6. Valitse avautuvan valintaikkunan Evästeet-osiossa Säilytä paikalliset tiedot vain selaimen sulkemiseen saakka.
  7. Valitse Valmis.
Avaa tietty sivujoukko

Voit pyytää Chromea avaamaan käynnistyksen yhteydessä minkä tahansa verkkosivun.

1. Avaa Chrome.
  2. Klikkaa näytön oikeassa yläkulmassa näkyvää kuvaketta, joka on joko Valikko Chrome menu tai Lisää Lisää.
  3. Valitse Asetukset. (Jos käytät Chromebookia, valitse sivun alalaidassa Näytä lisäasetukset.)
  4. Valitse Käynnistyksessä-osiosta Avaa tietty sivu tai sivujoukko.
  5. Valitse Valitse sivut.
  6. Anna verkko-osoite sivulle, jonka haluat avautuvan Chromen käynnistyksen yhteydessä.
  7. Valitse OK.

Aloitussivuun tai etusivuun liittyvät ongelmat

Jos näet etusivun tai aloitussivun, jota et ole määrittänyt itse, tietokoneellasi saattaa olla haittaohjelma. Lue, kuinka voit estää Chromen ei-toivotut muutokset.

Käytätkö Chromebookia töissä tai koulussa? Jos verkon järjestelmänvalvoja on määrittänyt aloitussivusi tai etusivusi, et voi muuttaa niitä itse. Lue lisää järjestelmänvalvojan hallinnoiman Chrome-laitteen käytöstä.

Etusivun määrittäminen

Voit määrittää, mikä sivu avautuu klikattaessa näytön vasemmassa yläreunassa olevaa Etusivu-painiketta.

1. Avaa Chrome.
  2. Klikkaa näytön oikeassa yläkulmassa näkyvää kuvaketta, joka on joko Valikko Chrome menu tai Lisää Lisää.
  3. Valitse Asetukset.
  4. Valitse Ulkonäkö-kohdassa Näytä Etusivu-painike -valintaruutu.
  5. Valitse Näytä Etusivu-painike -kohdan alapuolella haluamasi etusivu klikkaamalla Muuta.

Etusivu-painike tulee näkyviin osoitepalkin vasemmalle puolelle.