Etusivun ja aloitussivun määrittäminen

Voit määrittää Google Chromen avaamaan minkä tahansa sivun etusivuna tai aloitussivuna. Nämä sivut eivät ole samoja, ellet aseta niitä samoiksi.

• Aloitussivu tulee näkyviin, kun käynnistät Chromen tietokoneella.
  • Etusivu avautuu, kun klikkaat Etusivu Avaa etusivu.

Jos aloitussivusi, etusivusi tai hakukoneesi on muuttunut äkillisesti, tietokoneellasi voi olla ei-toivottuja ohjelmistoja. Lue lisää haittaohjelmien löytämisestä ja poistamisesta sekä omien asetustesi palauttamisesta.

Aloitussivun määrittäminen

Voit määrittää tietokoneella Chromen käynnistyksen yhteydessä näkyviin tulevan sivun tai sivut.

Avaa uusi välilehti

Voit määrittää Chromen avaamaan Uusi välilehti ‑sivun.

1. Avaa Chrome tietokoneellasi.
  2. Valitse oikeassa yläreunassa Lisää Lisää ja sitten Asetukset.
  3. Valitse Käynnistyksessä-kohdassa Avaa Uusi välilehti ‑sivu.

Oletuksena Uusi välilehti ‑sivulla näytetään Googlen logo, hakukenttä ja useimmin käyttämiesi sivustojen pikkukuvia. Voit valita myös hauskan teeman Uusi välilehti ‑sivullesi näiden sijaan.

Selauksen jatkaminen siitä, mihin jäit aiemmin

Voit määrittää Chromen avaamaan uudelleen samat sivut, joita tarkastelit lopettaessasi.

Tietokoneella

1. Avaa Chrome tietokoneellasi.
  2. Valitse oikeassa yläreunassa Lisää Lisää ja sitten Asetukset.
  3. Valitse Käynnistyksessä-kohdassa Jatka siitä, mihin jäit.

Evästeesi ja tietosi tallennetaan, joten kaikki sivustot, joihin olit kirjautuneena (kuten Gmail), avataan jälleen. Jos et halua kirjautua näille sivuille automaattisesti, noudata seuraavia ohjeita:

1. Avaa Chrome tietokoneellasi.
  2. Valitse oikeassa yläreunassa Lisää Lisää ja sitten Asetukset.
  3. Valitse sivun alaosassa Lisäasetukset.
  4. Valitse Tietosuoja-osiossa Sisältöasetukset.
  5. Valitse Evästeet.
  6. Ota käyttöön Säilytä paikalliset tiedot vain selaimen sulkemiseen saakka.

Chromebookilla: Avaa sivut uudelleen painamalla Ctrl + Vaihto + T.

Tiettyjen sivujen avaaminen

Voit määrittää Chromen avaamaan minkä tahansa verkkosivun.

1. Avaa Chrome tietokoneellasi.
  2. Valitse oikeassa yläreunassa Lisää Lisää ja sitten Asetukset.
  3. Valitse Käynnistyksessä-osiossa Avaa tietty sivu tai sivujoukko.
    • Valitse Lisää uusi sivu. Anna verkko-osoite ja valitse Valmis.
    • Valitse Käytä nykyisiä sivuja.

Jos haluat päivittää sivua, klikkaa sen oikealla puolella Lisää Lisää ja sitten Muokkaa tai Poista.

Aloitussivuun tai etusivuun liittyvät ongelmat

Jos käytät tietokonetta (et Chromebookia) ja näet aloitussivun tai etusivun, jota et ole määrittänyt itse, laitteellasi voi olla haittaohjelma. Lue, kuinka voit estää Chromen ei-toivotut muutokset.

Jos käytät Chromebookia töissä tai koulussa, verkon järjestelmänvalvoja voi valita aloitussivun ja etusivun puolestasi. Tällöin et voi muokata niitä itse. Saat lisätietoja järjestelmänvalvojalta.

Etusivun valitseminen

Voit määrittää sivun, joka avautuu, kun klikkaat Etusivu Avaa etusivu.

1. Avaa Chrome tietokoneellasi.
  2. Valitse oikeassa yläreunassa Lisää Lisää ja sitten Asetukset.
  3. Siirry Ulkonäkö-kohtaan ja ota käyttöön Näytä Etusivu-painike.
  4. Valitse Näytä Etusivu-painike ‑kohdan alapuolella, haluatko käyttää Uusi välilehti ‑sivua vai muokattua sivua.

Etusivu-painike tulee näkyviin osoitepalkin vasemmalle puolelle.

Chromen asetukset – sinun valintasi

Tutustu Chromen ja sen asetusten muokkaamiseen.