Etusivun ja aloitussivun määrittäminen

Voit määrittää Google Chromen avaamaan minkä tahansa sivun etusivuna tai aloitussivuna. Nämä sivut eivät ole samoja, ellet aseta niitä samoiksi.

• Aloitussivu tulee näkyviin, kun käynnistät Chromen tietokoneella.
  • Etusivulle siirryt klikatessasi Etusivu-painiketta Home button.

Jos aloitussivusi, etusivusi tai hakukoneesi on muuttunut äkillisesti, tietokoneellasi voi olla ei-toivottuja ohjelmistoja. Lue lisää haittaohjelmien löytämisestä ja poistamisesta sekä omien asetustesi palauttamisesta.

Aloitussivun määrittäminen

Voit määrittää tietokoneella Chromen käynnistyksen yhteydessä näkyviin tulevan sivun tai sivut.

Avaa uusi välilehti

Voit määrittää Chromen avaamaan Uusi välilehti -sivun.

1. Avaa Chrome tietokoneella.
  2. Klikkaa oikeassa yläkulmassa Chrome-valikkoa. Chrome menu
  3. Valitse Asetukset. (Jos käytät Chromebookia, klikkaa Näytä lisäasetukset sivun alalaidassa.)
  4. Valitse Käynnistyksessä-kohdassa Avaa Uusi välilehti -sivu.

Uusi välilehti -sivu näyttää oletuksena Googlen logon, hakupalkin ja pikkukuvat eniten käyttämistäsi sivustoista. Voit valita myös hauskan teeman Uusi välilehti -sivullesi näiden sijaan.

Jatka siitä, mihin jäin

Voit määrittää Chromen avaamaan uudelleen samat sivut, joita tarkastelit lopettaessasi.

1. Avaa Chrome.
  2. Klikkaa oikeassa yläkulmassa Chrome-valikkoa. Chrome menu
  3. Valitse Asetukset. (Jos käytät Chromebookia, klikkaa Näytä lisäasetukset sivun alalaidassa.)
  4. Valitse Käynnistyksessä-kohdassa Jatka siitä, mihin jäin.

Evästeesi ja tietosi tallennetaan, joten kaikki sivustot, joihin olit kirjautuneena (kuten Gmail), avataan jälleen. Jos et halua kirjautua näille sivuille automaattisesti, noudata seuraavia ohjeita:

1. Avaa Chrome.
  2. Klikkaa oikeassa yläkulmassa Chrome-valikkoa. Chrome menu
  3. Valitse Asetukset. (Jos käytät Chromebookia, siirry seuraavaan vaiheeseen.)
  4. Valitse sivun alalaidassa Näytä lisäasetukset.
  5. Valitse Tietosuoja-osiossa Sisältöasetukset.
  6. Valitse avautuvan valintaikkunan Evästeet-osiossa Säilytä paikalliset tiedot vain selaimen sulkemiseen saakka.
  7. Valitse Valmis.
Avaa tietty sivujoukko

Voit määrittää Chromen avaamaan minkä tahansa verkkosivun.

1. Avaa Chrome.
  2. Klikkaa oikeassa yläkulmassa Chrome-valikkoa. Chrome menu
  3. Valitse Asetukset. (Jos käytät Chromebookia, klikkaa Näytä lisäasetukset sivun alalaidassa.)
  4. Valitse Käynnistyksessä-osiosta Avaa tietty sivu tai sivujoukko.
  5. Valitse Valitse sivut.
  6. Anna osoite verkkosivulle, jonka haluat nähdä kun avaat Chromen.
  7. Valitse OK.

Aloitussivuun tai etusivuun liittyvät ongelmat

Jos näet etusivun tai aloitussivun, jota et ole määrittänyt itse, tietokoneellasi saattaa olla haittaohjelma. Lue, kuinka voit estää Chromen ei-toivotut muutokset.

Käytätkö Chromebookia töissä tai koulussa? Jos verkon järjestelmänvalvoja on määrittänyt aloitussivusi tai etusivusi, et voi muuttaa niitä itse. Lue lisää järjestelmänvalvojan hallinnoiman Chrome-laitteen käytöstä.

Etusivun määrittäminen

Voit määrittää, mikä sivu avautuu klikattaessa näytön vasemmassa yläreunassa olevaa Etusivu-painiketta.

1. Avaa Chrome.
  2. Klikkaa oikeassa yläkulmassa Chrome-valikkoa. Chrome menu
  3. Valitse Asetukset.
  4. Valitse Ulkoasu-kohdasta Näytä Etusivu-painike.
  5. Valitse Näytä Etusivu-painike -kohdan alapuolella haluamasi etusivu klikkaamalla Muuta.

Etusivu-painike Home button näkyy osoitepalkin vasemmalla puolella.